iyi akşamlar. 1.6 dizel accent blue (mode) sahibiyim. aracımı alalı 1 aydan fazla oldu. bazı yerlerde aracın arka tarafının gezdiğini, süspansiyonların yumuşak olduğunu bu yüzden yol tutuşun çok iyi olmadığını söyleyenler var. acaba bu problem 2013lerde düzeltilmiş midir? şimdiden teşekkürler.
Düzeltilmeye düzeltirmiştir rahat ol. yalnız milletin söylemesine bakma en doğru kararı kullanaraktan sen vereceksin.
Sağlıkla kullanın. Sizin hissettiiğiniz bir durum var mı? Ani şerit değiştirmelerinde arkadan bırakma falan, aşırı yumuşaklık gibi...
evet ben bu yumuşaklığı bir keresinde hissettim. açıkçası arabayı çok yüklü kullanmadım ya da çok hızlı kullanma fırsatım olmadı. ama dün hyundai servisine uğradığımda problemden bahsettim. ellerinde parça varmış, daha doğrusu ben uğramadan 1 saat önce gelmmiş hemen değiştirelim dediler yaylar ve amortisörü. 4 saat sonra da teslim aldım. şuan araba daha bi sıkı duruyor gibi ya bakalım
Arkadaşlar blue aracımın sağ ön tekere vurunca metalik bir çınlama oluyor.Acaba porya bilyası veya amortisör gibi aksamlar garanti kapsamına girer mi???
merhabalar accent blue 1.4 priem otomatik aracım var ve 2012 kasımda aldım 4 ay sonrasında arkanın top gibi sektiğini farkettim ve sonrasında yük bindiğinde kasisten geçtiğimde gırg gırg ses geliyordu götürdüm aracımı ve amorsitörler helozen yaylar değişti tekrar elden geçirildi ve şuan sıkıntım yok
Arkadaşlar arka yaylar ,amortisörler değişince araç da yükselme oldu.Sizde de aynımı oldu.Teşekkürler.
Bugun bagajim azina kadar doluydu ve daha once amortisorlerim degismisti bugun agirken ve yere daha yakinken cok daha konforlu ve sessizdi virajlarda yuksekken biraz daha fazla savurma var ve cukurlarda ziplama yapiyor bu sekilde cok begendim acaba yaylari kestirsem mi diye dusunuyorum fotograf cektim aticam biraz dan da bu haline bayildim arabanin acaba agirliktan mi yoksa basıklıktan mı onu merak ettim
Öncelikle fabrika cıksııs olan jant lastigi kullanma arabanın savurmasına sebep oluyor ben 16 inc aldım lastik ebatınıda büyülttüm simdi yol tutusu daha saglıklı az yaksın diye lastige o kadar cok önem gösteremmeişler.
Hala bi cozum bulmaya calisiyorum yeni amortisorler bile kac al oldu bi turlu konfor ve guven acisindan birsey katmadi cok sertlesti lastiklerle gidermeye calistim ne denediysem olmadi acaba ne yapsam konfor ve rahatlik artar HTC One cihazımdan gönderildi
Şunu söylemek isterim benim blue mde gördüğüm amortisör değişiminde sonra bile zaman zaman arkadan bırakma durumu oluyor hızınızın fazla olduğu ve sağa sola keskin hatlarda arkanın izinden çıkma girişimlerini hissediyorsunuz. iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Accent blue da benim gördüğüm tek eksik lastik ölçüleri çok küçük. Jantları 16 yaparsan yol tutuşu daha iyi olur virajlarda savrulmada azalır.
Zaten 16 onda skinti yok skinti amortisor sistemi yol tutusunu desteklemiyor daha cok arabayi havaya atiyor resmen garantisi doldugunda hala bizde olursa ben yaylari degistirip daha kisa birsey takcam arkasi cok yuksek savuruyor HTC One cihazımdan gönderildi
servise gidip değiştirttim bendede vardı benzer sorun. Şu an eskisine oranla bu sorun %99 düzelmiş ve yol tutuşu aşırı düzelmiş durumda. ARtık virajlara falan korkmadan giriyorum.
fala ustam amörtisör sertleşmesi = yol tutuşunun iyileşmesi demek. Biraz araştırırsan üst seviye araçlarda sert süspansiyonlar mevcuttur.
Arabada yenisiniz biraz kullanin bunlardan da cok memnun olacaginizi sanmiyorum ben asiri sert buna karsin ozellikle arka kismin yol tutusunu begenmiyorum o yuzden bascam biraz agirlik cok yukarda kaliyor ve savuruyor HTC One cihazımdan gönderildi
Benim de böyle bir sorunum var. Ancak sorunun amortisörlerde mi yoksa yaylarda mı olduğunu anlayamadım. Ancak performans yayları konusunda biraz araştırma yaptım. Yaklaşık 750 tl ye performans yayları taktırılabiliyor. Ama sonucu bilmiyorum. Profesyonel yay kullanan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Ben de garanti falan düşünmeden performans yayları taktırmayı düşünüyorum. Çünkü virajda verdiği his pek güzel değil. 16 jant ve 195 / 55 yanak lastikle bile yol tutuşu çok iyi değil. Gerçi gelen jant ve lastikler standart olarak gelmiş arabayla Mod plus modelinde. Ben 215 lastik takıp performans yayları ile işi çözmeyi umut ediyorum. Daha önce bunu deneyen varsa lütfen paylaşsın...