Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2012 Elantra Otomatik, 4ncü Viteste Takılı Kalma

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda ErcanCansever tarafından 17 Şubat 2026 10:12 tarihinde açılan konu

1. ErcanCansever

ErcanCansever Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ercan Cansever
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Herkese merhaba, 2012 model Elantra aracım 4üncü viteste takılı kaldı, tork konvertörü kilitlenmiyor, şanzımanı korumak için bu şekilde kullanmıyorum sadece test için kısa sürüşler yapıyorum, bazen çalıştırdığımda bir süre 1 den 6ya tüm viteslere normal geçiş yapıyor, ses, vuruntu vs yok ama sonrasında yine 4 e geçip kalıyor, önce bir şanzımancıya götürdüm valf gövdesini indirip, sensör, solenoid vs kontrol ettiler, bir sorun bulamadılar, sonrasında götürdüğüm bir elektrikçi, şanzıman valf gövdesine giren soketi ayırıp, harici bir valf gövdesine bağladı, araç yine 4üncü viteste açıldı, sonrasında piyasadan çıkma bir şanzıman beyni buldum, kartın sadece son hanesi farklı, kontak açıp hataları sildikten sonra davranış yine aynı 4ncü viteste açılma ve kalma, bu konuda benzer bir tecrübeye sahip olan biri var mı, yardımınıza ihtiyacım var.

2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,415
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bilgisayara bağlayında hata kodu çıkmıyor mu?

MSC bunu beğendi.
  3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,532
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, 4. vites olduğunu D konumunda ekranda mı görüyorsunuz? manuel değiştirmeye çalışınca tepki vermiyor mu?

Bu Sayfayı Paylaş