Arkadaşlar merhaba, 2012 model Elantra 1.6 otomatik cvt şanzımanlı bir aracım var. Benzinde herhangi bir problemim yok. Yaklaşık 2 aydır lpgde rolanti dalgalanması yaşıyorum. Araç soğukken ve devir yüksekken herhangi bir problem yok. Aracın çekişinde de bir problem yok canavar gibi gidiyor. Biraz yol gidip ışıklarda durduğumda veya aracı park ettiğimde ve vitesi boşa aldığımda devir saati 500-700 arasında sürekli gidip geliyor, benzine aldığımda hemen kesiliyor. Bu süreçte sorunu çözmek için ; - Map sensörü değişimi - LPG map sensörü değişimi - Boğaz kelebeği temizliği - Kanister valfi değişimi - Karter havalandırma valfi değişimi - Gaz kelebeği adaptasyonu - Ecu adaptasyonu - LPG filtre değişimi - LPG kaçak kontrolü yapıldı. Lpg ustası herşey normal görünüyor ayarları da çok güzel dedi. Hava şartları bu durumda etkili olur mu veya bununla ilgili bir ayar var mıdır? Herkese iyi forumlar. Not : Yukarıda yapılan iyileştirmeler sonucunda araçta benzindeyken elektrik yükü bindiğinde oluşan dalgalanmaların hepsi kesildi.
AI bu motorda buji kablosu olduğunu mu sanıyor merhaba, bu olay sırasındaki map ve regülatör basıncınızı gözlemleyebilir misiniz. LPG kitiniz ne marka, pipo gibi bir uygulama yapılmış mı?
Sayın admin @MSC buji kablosu / bobinler şeklinde boşuna yazmadım. Ben bu motorda hangisinin olduğundan emin olmadığımdan bu şekilde belirttim. Direkt bobinli olabileceğine de atıfta bulundum. Her şeyi de yapay zekaya sormuyorum. İyi forumlar dilerim.
Hocam buji ve bobinler değişeli henüz 10000 km olmadı. Elimde önceki bujiler hala mevcut. Üstünde yağ terlemesine benzer kalıntılar vardı. Şu an motordaki bujilere henüz bakmadım, yarın ilk iş onlara bakıcam. Eğer buji veya bobin yağlama yaptıysa ondan olabilir diye düşünüyordum bugün. Selamlar.
Serdar hocam atiker marka üzerinde Serdar hocam üzerindeki lpg enjentörünü internette arattığımda atiker grand olduğunu gördüm. Lpg ustası motorun kendi yapısında bir sorun olabileceğini ve lpgde daha fazla hissedilir olacağını belirtmişti. Bugün aracın yağına baktım, normal şartlarda yağ 3000 kmde bu kadar kararma yapmaması gerekir. Kullanılan marka castrol ama çakma yağ satmış olabilirler diye düşünüyorum. Yağ ile ilgisini açıklayacak olursam da, önceki bujilerimde az miktarda yağ terlemesi vardı. Başka bir sorundan ötürü bujileri 2000 km geçmeden denemek için değiştirmem gerekti ve bujiler hala elimde duruyor. Biraz balata spreyi ve eski bir diş fırçasıyla yağından ve kurumundan arındırdım yeni gibi oldu. Yarın bujileri değiştirip buji ve bobinlerde yağlanma var mı diye kontrol edicem. Selamlar.