Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2012 Elantra Alternatör Arıza Şüphesi

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda koreci tarafından 14 Haziran 2023 tarihinde açılan konu

1. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar selam, 2012 Elantra Md otomatik aracım var. Benzin-lpg(prins)

Sorunum şöyle, düşük devirde araba silkeleme yapıyor. Benzinde ve lpg de aynı şekilde silkeliyor...

Bobin arızası sandım ama degil galiba... Arabanın düşük devirde ve yükte alternatörün yeterli akımı saglayamadigini düşünmeye başladım. Çünkü yokuş yukarı çıkarken mesela, ön camları açarsam veya uzun farları açarsam ( elektrik yükü bindirdigimde ) resmen hızım kesilip elektrik yükü geçince normale dönüyor. Veya rölanti park halinde ip gibi düzken, elektriksel yükte bile rölanti sapitmaya başlıyor. Elektrik yükü yokken ise herşey normal...

Nereden başlamalıyım sizce? Sorun alternatör mu, bobinlerden biri mi nasıl çözebilirim? Deneme yanılma parça da değişmek istemiyorum. Elektrik konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım, fikir bekliyorum...

Era1028 bunu beğendi.
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, zayıf şase bağlantısı olabilir. kutup başı ve negatif gövde bağlantısını kontrol etmenizde fayda var.
    pratik test yöntemi takviye kablosu ile akünün negatif kutbunu direkt motor bloğuna bağlamak.

Era1028 ve koreci bunu beğendi.
  3. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Evet bu seçenek aklımdaydı, pratik test yöntemi için teşekkürler. Araç birkaç sene rutubetli bir kapalı otoparkta yatmış ve bazı metal aksamlarda ( soket, vida yeri gibi ) gözle gözüken korozyonlar var.

4. kutsayulu

kutsayulu Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    167
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Arkadaşlar merhaba, yeni konu açıp konu kirliliği yaratmak istemedim. Aracım manuel 1.0 3 silindir lpgli i10 2014 model. Birkaç hafta önce aracım nadiren de olsa marş basıp ateşleme yapmamaya ve dolayısıyla çalışmamaya başladı. Bunu her zaman olmasa da ara sıra yapmaya devam ediyor. Selektör kolunu çekince bazen selektör atıp bazen atmamaya başladı. Bu akşam eve dönerken göstergedeki ışıklar anlık olarak flaş gibi çakmaya başladı. Bunu da kısa süreli şekilde bir anlık yanıp sönerek yaptı ve sonra kesildi. Ateşleme bobinlerim orijinal ve yeni. Bujiler 30 bin oldu ngk marka orijinal iridyum buji. Ateşleme sistemi ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum ancak neden yaptığını da bulamıyorum. Alternatör diyeceğim ama sebep olur mu bilmiyorum. Şase kablosunu temizledim inceledim sağlam ve temiz görünüyordu. Sizce ne olabilir acaba?

5. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Şarjı kesse ekranda uyarı vermesi lazım. Akü kaç yıllık?

6. kutsayulu

kutsayulu Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    167
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Akü 8 aylık hocam, inci taurus akü almıştım.

Bu Sayfayı Paylaş