Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2012 Accent Era 1.5crdi Turboyu 1.ve2.viteste 2000 Den Sonra Açıyor

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda 61TE634 tarafından 17 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yakıt hortumlarını çekip çıkartsanda stop etmez o durumdaki motor, eğer vitesle stop ettirilemezse hava filtresini çıkartıp manifolta yangın söndürücü sıkılabilir ama bu da zarar verecektir su sıksak o da daha az bir zararla durdurur. Yada hava girişini tıkamak gerekiyor ama elle tıkanmaz elimizi hava emiş borusuna yapıştırırsak elimizin derisini kopartabilir.

2. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Benim aklıma benzinli araçta bujilerin kablosunu felan çekmek gelir ateşlemeyi kesmek için motor içinde yanma olmıycağından sıkışma patlamada olmaz karışan hava ve benzin boğulup aracı stop eder diye düşündüm dizeldede zaten daha nazik şeffaf yakıt hortumlarını çeksek yakıt gelmeyip kendiliğinden felan stop eder gibisinden düşündüm çok zor durum valla ama çok nadir yani ben henüz hiç ama hiç denk gelmedim 1000'de 1 ihtimal olan bişeydir öyleyse

3. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu durumun aynısı bizim 140HP lik önden çekişli transitte oldu, turbo puff oldu:) motoru yedi 13bin liraya satılmıştı zamanında

4. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Forumda konusu vardı ve araç çok yüksek devirde yani dönebildiği kadar hızlı şekilde karterdeki yağı çekip yakıyor. Zaten tavan yapan hararet üstüne birde yağ bitince yatak sarıp kalıyor. Fakat yine konusu geçmişti hyundai de kontak kapatılınca hava akışı kesiliyor diye bahsedilmişdi.

İnternette genelde fransız araçları var bu şekilde.

Sent from my iPhone 6s using Tapatalk

5. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    her turbo yiyen aracın başına gelirmi yoksa araç çekişten düşer vs vs belirtileri önce olurmu? nasıl anlayacağız öyle bişey olup olmayacağını yani

6. Sadistic

Sadistic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Emre Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    51-NİĞDE
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Benim era yemisti zamaninda. Hareket ettikten 30 m falan sonra normal devirde giderken arac cekisten dustu gaz yemez oldu ve duman atmaya basladi. Konuya cok hakim olmadigim icin tekrar calistirdim ve hareket ettim biraz yine ayni durum olunca turbo aklima geldi ve tekrar stop edip cekici cagirmistim. Ve bu ariza yapan turbo yeni aldigim turbo idi 6 ay falan olmustu alali. Digerini ötuyor diye degistirmistim. Yeni aldigim turbo atiza yapinca eski turboyu balansa gonderdim geldi ve o turbo ile yaklasik 2 yil daha kullandim arabayi. Daha sonra yine otmeye basladi bi 6 ay da oyle bindim ve sattim :)

Bu Sayfayı Paylaş