Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Hyundai Sonata SE 2.4L

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda EastBlooD tarafından 10 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benimde uyeligim var orada ancak hic DIY kisimlarina girmedim. Aklima celen tek aftermarket parcasi olarak logosuz on izgara var. Cidden cok hos duruyor onunda disinda arac uzerinde degisiklik yapilmasi taraftari degilim.
    Sanirimhttp://www.hyundai-forums.com/222-yf-2011-sonata-i45/ forumundan bahsediyorsunuz. Bu aynalar icin olani gormek isterim...Dediginiz DIY sayfasinin linkini verebilirmisiniz ?
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">Eski kasa Sonatalari bilmedigim icin karsilastirmasini yapamiyorum ama masallah siz en ince detaylarina kadar degisimlerin ve ayni kalan parcalarin farkindasiniz. Aracin dis gorunusunu sevdigim kadar icini de seviyorum. Konfor acisindan cok iyi ve kullanirken surucuyu yormuyor. Aracin ici cok genis, ben ve esim 1.83-1.84 boyundayiz ve onceki araclarda hep dizlerimizin on konsola carpmasindan sikayet ederdik ama bu aracta cok ama cok rahat bir sekilde oturuyorsunuz ve birakin dizlerinizin carpmasini rahat rahat one dogru uzatabiliyorsunuz. Yani ayak kismina dogru iceriye dogruda genisletmisler. <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border

2. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sevgili Era, begenmenize sevindim, tesekkur ederim. Cok acele ve acemice cektigimi dusunuyordum demek ki o kadar kotu olmamis fotograflarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Allah hicbirimize kaza bela vermesin insallah. Tekrar sagolun.

3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    orası çok büyük bir forum bende genel gezerken gördüm sonata auto miror falan googleda yazarsanız yada o tip şeyler çıkıyor..

o ön ızgarayıda kesin yapın çok şahane yakışıyor sizin araca bir tane beyaz var sizin araçdan galeri bölümünde araba uzay mekiği gibi olmuş şahane bir şey..

4. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende gordum o araci... Inanilmaz hos olmus ve aracin havasi cok degismis. Ben firsatini buldugum anda bir tane siparis edecem. Videosunu izlemistim cok basit bir sekilde eskisini cikartip yenisini takabiliyorsunuz. Aracta isteyecegim tek degisiklik bu olacak sanirim.
    ebay uzerinde satilan ve orneklenmis sekilleri var bu linkte

Düzenleyen : EastBlooD

5. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    zaten oda yeter artar bile araba ben burdayım diyor zaten yeterince..

6. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    aracınız gördüğüm kadari ile yarı otomatik klimaya sahip. ABD pazarında zannediyorum fazla önemsenmiyor. zira ülkemizdeki 1.6 benzinli ve dizel i30 larda tam otomatik dijital klima standart.ben de kardeş marka kia cerato yu araştırıken ABD de kia forte adıyla satılan modellerin testlerini takip etmiştim.ilgiçtir Türkiye de en full modelde olmayan hız sabitleme, deri koltuklar, bluetooht gibi özellikler var fakat dijital klima yoktu.

7. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    nedeni doymuşluk ve bizde olan donanım görmemişliği sanırım onlarda yok yani adamlar bu işleri aşmışlar doymuşlar

klima tam otomatik olsa ne yarı otomatik olsa ne açdınızmı soğutuyormu yeter sanırım o mantıkda düşünüyorlar e tabi bizimde ülkemizde 1970 model araçlarımızda bile zamanında otomatik cam hız sabitleyici klima falan olsaydı bizim milletde bu tür tam otomatik yada yarı otomatik olaylarına prim vermezdi ama açlık var ne yazıkki...

8. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aradaki farki cidden bilmiyorum. Yarı otomatik klima ile tam otomatik klima arasinda ki fark nedir ? Bende bu arada benim aracin teknik detaylarina bakayim nedir ne degildir diye...
    Eklenti : Tamam sanirim siz tam otomatik derken otomatik climate controlunden felan bahsediyorsunuz. Sanirim benim aracin klimasinda bu ozellik yok.

Düzenleyen : EastBlooD

9. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">[​IMG] <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">[​IMG]
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">[​IMG]
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: nor

10. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sonatanız hayırlı olsun gerçekte olduğu gibi resimleri de oldukça güzel duruyor güle güle kullanın.

11. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Tesekkur ederim, begenmenize sevindimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

12. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sonata seri üretimdeki arabalar içinden bu sınıfta tasarım ve ruh olarak beğenimi en çok kazanan arabaların başında gelir işte bu duygu bir dürtü haline geldiği için ben de bugün sonataya biniyorum.

13. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    araçtaki klima elektronik klima.. ayrıca manuel klimayı kontrolde gecikirsen heryerin tutulur ama elektronik klimayı ayarlarsın kontrolü kendisi yapar bu farkı vardır...

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet Bir Amerikan Genel Otomobil Sitesinin 2011 Elantra İncelemesindede Dediginiz Gibi Araç Full + Full Du Fakat Digital Klima Yoktu .. Hatta - Not Vermişlerdi Dijital Klima Yok Ve Taktırılamıyor Diye Bir İbare Vardı

15. Gökhan Meletli

Gökhan Meletli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    eastblood uyeli forum uyesıne bı sorum olacak. amerikadasınız galiba. bende ıns ocak gıbı oradayım . acaba ne kadara aldınız. abim orada pia da yaşıyor. onun dedıgı kadarıyla burada amerkan aracı almıcan 7000 8000 dolara dıo. hepsı arıza lı dıyor. sizin fikriniz nedir ? elentra ne kadar orada ?

16. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gokhan bey amerika'da araba satin alabilmeniz icin kredi gecmisinizin olmasi gerekiyor. Aksi halde pesin para ile almaniz gerekiyor ki bu durumda bile $10.000 dolardan fazla yapilan odemelerde IRS vergi dairesinin takibine takilabilirsiniz. Bunun icin en iyi yontem abinizin sizin adina araci satin olmasi ve daha sonra "hediye" olarak araci sizin uzerinize devretmesi. Para isini kendiniz halledebilirsiniz.
    Amerikan araclarinin ikinci ellerinin arizali olmasi durumu biraz abarti. Aldiginiz araca bagli bir durum. Normal piyasa degeri (ikinci el) 10.000 dolar olan bir arabayi 4 bin dolara aldi iseniz zaten bu arabayi bir senden fala kullanmayi aklinizdan cikartmaniz gerekiyor. Ayni sekilde 4 bin dolar edecek arabayi 1000 dolara aldi iseniz her an arabanin elinizde kalacagini hesap ederek kullanmaniz gerekiyor. Ikinci el arac satan galarileden garanti kapsaminda aliyorsaniz o zaman bir sureligine iciniz rahat olabilir ama bir cok galeri 5 yasindan buyuk araclara 1 seneden fazla garanti vermekten kaciyor. Sonuc olarak arac alirken parayi biraz gozden cikartirsaniz ve cok buyuk bir aksilik olmaz ise uzun sure aldiginiz araci kullanirsiniz. Genel itibari ile japon arabalarinin ve mercedes, bmw gibi luks alman arabalarinin amerikan araclarina gore dok daha kaliteli oldugunu soylememe gerek yok zaten. (kendi klasmanlarinda)
    Sifir 2011 Hyundai Elentra fabrika cikis fiyati $15.000 dolar civarinda ve galeriden bu araci iyi bir pazarlik yaparak $12.000 dolara alabilirsiniz.
    Kolay gelsin. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

17. Gökhan Meletli

Gökhan Meletli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    onu bılıodum. zaten aracı abim alıcak. siz kaça aldınız acaba.... galeriden temız arac mı sıfır mı yoksa ıkıncı el mı ? dıosunuz ?

18. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benim arac sıfır2011 Hyundai Sonata SE 2.4L ve ben toplamda $23.500 dolara aldim. Alacaksaniz eger ya sifir alin yada certified (cok az kullanilmis ve butun garantileri uzerinde olan bir arac alin.

19. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Doğukan abi resimler yine harika. Foruma pek girmiyordum bu aralar malum Hyundai aracım yok, sırf bu aracın yeni resimlerini görmek için sık sık girip bakıyorum. :)
    Şunu farkettim ki US spec araçlarda bariz kalite farkı var, dün Evoque'u incelemeye gittim, normal modellerinin haricinde bir de New York paketlisi vardı, normal paketler 80k €iken New York paketlisi 125k €'ydu. Donanımsal olarak da resmen bambaşka araçlardı.
    Konuya geri dönersem eğer demek istediğim şuydu, özellikle iç mekanda, direksiyon, vites topuzu ve ufak detaylar çok daha özenli yapılmış. Fiyatına göre çok şeyler veren bir araç olduğundan bildiğim kadarıyla Amerikan pazarında da iyi bir yeri var. Lexus, İnfiniti gibi yan marka yapmaktansa Hyundai'ın kendi amblemiyle pazara dahil olup tutunması da açıkçası hoşuma gidiyor. :)
    Ev konusunda da bizim TR'de filmlerde sık sık gördüğümüz evleri canlı görünce heyecan yaratıyor, en azından bende. :)

20. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Burak kardesim, fotograflari begenmene sevindimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifSonata poz verdikce kacirmamaya calisiyorum, demek ki ise yariyor. Kerata buyuyunce artist mi olacak nedirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley8.gif
    US icin uretilen butun araclarda kalite farki oldugunu dusunuyorum bende, ne yazik ki buraya yapilan araclarin kalitesine daha fazla ozen gosteriyorlar ve mesela Turkiye'ye satilacak arac icin o kadar dikkat edilmiyor. Hemde ayni araca cok daha fazla para verip alindigi halde.

Bu Sayfayı Paylaş