Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Hyundai Sonata SE 2.4L

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda EastBlooD tarafından 10 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben evlere hasta oldum çok güzeller :)

2. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Eren bey cok tesekkurler, begenmenize sevindim...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    panzer evler cok guzel ama ufaklar. Ben evlerden ziyade yasadigimiz sehrin yesilligine ve heryerden fiskiran agac, ot, bortu, bocek beni mest ediyor. Yukaridaki fotograflarda arabanin park etmis oldugu ev benim yasadigim ev ve bu evin arka tarafinda koruluk var ve inanin gormedigim vahsi hyvan kalmadi gibi... Geyik, tavsan, sahin, kartal, porsuk, sincap, chipmonks, envai cesit kus v.s v.s... Yesillige hastayimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley27.gif

3. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Bittim Diyebilirim Bakalım Daha Neler Olucak :)
    Allah Kaza Bela Vermesin Olanüstü Dicem Bir Yerim Düştü :)
    Beyaz Renk Te Çokkk Yakışmış

4. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Tesekkurler dimitri, begenmene sevindimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

5. Cyhn54

Cyhn54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ceyhun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Of of of one güzellik öylehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif..Aracın hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz kazasız belasız sürüşler..

6. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Tesekkurler Chyn, Allah hepimizekazasiz belasiz gunler nasip etsin.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

7. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    En son resme bayıldım, muhteşem.

8. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Amerikada yaşasam kapımda hummer ve 64 direksiz impala olurdu :)

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Güle güle kullanmaya devam edin. arabanız gercekten cok güzel...

Okuldan arkadas Azeri 2 kardeş Baküden yeni kasa Sonata ile İstanbula gelmişler. 2.4 gdi motor veya 3.3 motor da olabilir tam bilmiyorum. Fakat, yakıt konusunda ortalama olarak 15litre/100km de benzin yakıyormus. Gerçi, motor 3.3 ise gayet normal.. en son cocukları gordugumde tum harclıklarını benzine verdiklerini soyluyorlardı.

10. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sevgili qaan88, yeni kasa sonatalarda yani 2011 Sonata araclarinin hicbirisinde 3.3L motor yok. Hybrid haric butun modeller (GLS, SE ve Limited) 2.4L GDI motora sahip. Turbo da dahi2.4L GDI or the 274-hp 2.0T motor var.
    Yakit konusuna gelince... Ben su anda 35 MPG yakit seviyesini yakalamis durumdayim. Arabayi agresif kullandigim zaman sayisi cok az. 35 MPG yaklasik olarak 14.88 KPL 'ye denk geliyor. Bu da 100Km basina 6.72 Litreye denk geliyor. Tabii burada benzin fiyatlari Turkiye'de ki fiyatlarin 3'de 1'i oldugu icin cok dokunmuyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

2.4 cvvt 5,8 litre tüketiyor, gdi'de buna yakındır, 240 ile geldilerse evet 16-17 litre yakıyor o süratte.

12. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Hep derler motor kasaya büyük gelirse ceyrek gazla gidersin az yakar ama ben bir türlü bunu yakalayamadım. 2,4 ceyrek gazla da gitsen motor enjekte edeceği yakıt nasıl 5,8 lt olur anlamıorum en sakin kullanmada bile daha fazla olacagı kanaatindeyim ki Serdar üstadın araba bildiğim kadarıyla otomatik vites onun bir nebze daha fazla yakması lazım diye düşünüyorum.

sözüm cemaate millet hep diyor 20 tlye su kdr yol gidiyorum o ölçüm öyle olmaz diyorum anlatamıyorum. Tofasın ustasına soruyorum lpgde 30 kurustan asagı zor yakar diyor kullananlara soruyorum 20 kurus yakıyor yok ufalda cebime gir bu hesapları hiç tutturamamısımdır.

ben doldururum depoyu sehir içi gezerim 100-200 km (tabi farklı zamanlarda hep istop ederek motor soguyarak taksiciler gibi değil!) giderim tekrar fullerim en son örnek : 36tl gaz aldı araba baktım 175km = 20.5 kurus lpg 2.09 bu iş bu kdr

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Vakit bulursam bi video çekerim, 4.vites 1800 devir ile 90-100km gibi bir hız yapıyor ve tüketim 5,8 litre. 3000 devir gibi 7,5 -8 litre tüketim ve 150km hız yapıyor. Şehiriçi şu ana kadar gördüğüm elantra'dan %10 kadar fazla yakıtı var. Güç üretmetmek için 1.6 motor afr'ye yükleniyor, 2.4 motor zaten alt devirlerden itibaren güçlü, + cvvt çok fark ediyor.

http://www.spritmonitor.de/en/ kullanıcıları arasında arama yapınca 5,72 litre tüketende çıkıyor. Genelde diğer kullanıcılar 6-7 litrelerde geziyor, bulunduğu iklim ve coğrafi koşullarda önemli tabii. 15,25 litre ile rekor kıranda var, büyük ihtimalle sürekli şehiriçi kullanmış. Benim elde ettiğim değer otto motor için en iyi koşullara çok yakın, düz yol, deniz seviyesi, orta sıcaklıkta hava (istanbul - sakarya otoyol).

Düzenleyen : Serdar

14. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Valla cümlelerden anladığım kadarıyla atıyorum elentra 7 lt yakıyor %10 fazla dediğinize göre 7,5 varsayalım hesaba dökelim ben sabah 10 da marsa basıyorum 8km gidiyorum 3.kmde motor harareti anca yerine geliyor. sonra aksama kdr bekliyorum 8 de tekrar marsa basıyorum hep motor soğuk bu şekilde lpgde 20.5 kurus yakıyorum (2,09tl=lt/lpg)
    bu hesaba dökecek olursak (yol bilgisayarındaki veriyi unutalım 6,8lt gösteriyor benim araba buda demek 30 kurus sehirci lpgnin anlamı kalmaz)

mesela siz kmde benzin olarak kc kurus yakıyorsunuz aldığınıız yakıt örneklerinden verebilir misiniz?

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben 1000 km benzin ile kullandım, şehiriçi daha ağırlıklı olarak 9,5 litre tüketimi vardı ortalamada. Bu da yaklaşık 41 kuruş yapıyor. Şehirler arası cruise control desteğide yakıtın düşmesinde etken, gereksiz yere kesinlikle gaz basılmıyor.

16. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Otomatik vites araclarda cruise control inanilmaz benzin tasarrufu sagliyor. Otobana ciktigim zaman ilk yaptigim sey araci 72 mph hizina getirip cruise control ile sabitlemek oluyor. Benzin tuketim ekranini devamli izliyorum ve kesinlikle cruise'da iken ortalamam cok hizli bir sekilde 35 MPG degerine ulasiyor.

17. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    çok güzel değerler bence.desenize biz bu 1.4 motorların kahrını boşa çekiyoruz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif gerçi ben yakıttan ziyade vergiye acıyorum yoksa minimum 2.0 motor düşünürüm.bu arada aracınız da hayırlı olsun,incelemiştim ama hayırlı olsun diyecek zamanım olmamıştı.

18. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Doğukan bey sitemize hoşgeldiniz. Konuyu yeni gördüm. Öncelikle New york yakınlarında main bölgesine benzettim evlerinizi görünce insan ordaki yeşilliği doğaya yakınlığı görünce TR ye cennet vatanım diyemiyor. Yine de vatan sevgisi apayrı içimizde.
    Ben yeni 2011 elantra otm sahibiyim çok seviyorum.
    Aracınız harika özellikle dikkatimi çekti TR dün yeni gördüm bir 2011 sonata Suriye plakalıydı yakından çok daha güzel duruyor fakat sizdeki modelden biraz farklıydı. Sanırım sizdeki modelde XM radio ve blue link gibi TR de asla bulamayacağımız özellikler var. TR de elantrada radio tuner da RDS bile yok.
    USA sitesinden incelemiştim hem hybrid olanı hem de bu modeli çok beğenmiştim GDI motorla da çok daha güzel olmuş bu ağırlıktaki bir araçta mutlaka olması gereken güç 200 beygir zaten performansından da memnunsunuz sanırım. Umarım daha da memnun olursunuz. Güle güle kullanın. Kazasız iyi yolculuklar diliyorum.

19. EastBlooD

EastBlooD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Barazi bey cok tesekkur ederim, hosbulduk. New York'da Albany'de yasiyorum ben. Havaalanina 2 dk mesafedeyim. Gercekten inanilmaz yesil bir bolge. Bu kadar yagis alan bir bolgede zaten yesillik kendiliginden geliyor, tabii milletin de, sisteminde o yesilligi korudugunu dusundugunuz zaman asik olmamak elde degil.
    2011 Hyundai Elentra'niz hayirli olsun ! Umarim kazasiz belasiz uzun seneler kullanirsiniz. Ben arada sirada trafikte goruyorum ve cok hosuma gidiyor (genelde 2011 Elentra yada 2011 Sonata gordum mu hemen pesine takilirim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley15.gif) ve gelen gecen arabalar yada bizim gectigimiz arabalarin suruculerini kafalarini cevirip uzun uzun bakiyorlar. Buna mercedes ve bmw suruculeri de dahilhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifTekrar hayirli olsun...
    Bu arada benim aracin XM Radio'su var ancak Blue Link 2012 modellerle birlikte piyasaya ciktigi icin bende yok. Bu arada performans konusunda haklisiniz, inanilmaz memnunum, trafikte oyle zamanlarda oyle cikislar yapiyorum ki bazen ben dahi inanamiyorum.

20. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

şimdi oldu dedim noluyo araba su mu yakıyor :=)

5.8 lt olsa benzinde 25 kurus yapar :)

Bu Sayfayı Paylaş