Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra Yol Tutuş Sorunu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda elantra07 tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Çok yüksek ihtimal aracınızda kullanılan eps hatalı değil. Önceki gonderilerimi inceler ve diger ülkelerden gelen kullanıcı şikayet videolarina bakarsaniz sorun arabayi agresif kullanip epsnin devreye girip, görevini yapip yapamadığı değil, sorun aracın izinde gitmemesi, direksiyonu bıraktığınızda sağa ya da sola gitme eğilimi. Hiz yukseldikce yeterince sertlesmemesi ve engebeli yollarda eps modülünden ve kutudan takırtı seslerinin gelmesidir. Sizin anlattiklariniz eps ile ilgili değil. Tek torsiyon çubuğu ile alakali. Eps değindiginiz kisimda sorununuzun olmamasi ise cok yuksrk ihtimal 2012 sonrasi bir elantraya bindiginizden kronik eps hatasina sahip olmamaniz diye düşünüyorum.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Aracım 2011 model. Aradılar bugün yarın alacağım. Eps yazılımı güncellendi dedi arayan bayan ama bilemiyorum artık. Yarın nasipse belli olur sıkıntının geçip geçmediği. Geçmedi ise aldığım yere bırakacağım aracı satması için. Çok uğraşıp canımı sıkamam. Çok da hoşuma gidiyor aslında arabam şu sıkıntıları olmasa.

3. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Eps yazılım güncellemesi var olan fiziksel bir sorunu geçici olarak çözmeye yarayan bir düzmece. Size olacakları söyleyeyim. Sonradan burada söylediklerimi harfiyen hissetmeyecekseniz ben de bu işi 1,5 senedir boşuna kovaliyormuşum deyip hyundai assandan ozur dileyecegim. Yazılımda China, general ve Avustralya seçenekleri mevcut. Bu seçeneklerden Çin'i seçmiş olacaklar. Bu seçimle direksiyonunuz ağırlasacak. Ama sorun şu her daim, hızınıza bağlı olmadan hep aynı sertlikte kalacak. Bu çözümle hizlandikca sizin direksiyona yaptığınız mikro müdahalelere gerek kalmayacak ve sorununuzun çözüldüğünü zannedeceksiniz. Ama bu seferde sizi 10-20 km hizla 120-130 km hizda ayni sertlikte olan direksiyon rahatsiz etmeye baslayacak. Yani aslinda eps modülünůnuz yine bozuk. Servisinizden bu hiz farklarinda sertlesmenin neden hep stabil kaldığı hakkinda ısrarla bilgi isteyin ve değişim talevinde bulunun. Sorununuzu çözmek zorundalar. Eps modülü ve mil değişimi şart. Gerekiyorsa forum yazilarini ihbar kabul edip çıktısıni alin ve çözüm isteyin. Bu konuda hukuki anlamda da size destek olmaya hazırım. Ve sizden ricam aracınızı test buluşmasindan once satmayin. Sizin de gercekleri gormeniz adina aracimi kullanmanizi, esp modül değişimi yapilan araçla yapilmYan arasindaki farki bizzat test etmenizi arzu ediyorum.

4. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    buluşmaya kadar satmam aracımı. bugün test ederken anlattığınız şeyleri soracağım servise. hatta serviste bir ustayı yanıma alıp öyle teste çıkacağım.

5. kankiii

kankiii Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    99
    Ad Soyad:
    oğuzhan
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    dün servisteydim; yıllık rutin bakım için gittim aracımın yolda stabil olmaması ve direksiyondan gelen tıkırtı seslerindende şikayetimi bildirdim. bariz gelen tıkırtı sesi için direksiyon mafsalının değişmesine karar verdi usta parça ellerinde olmadığı içinde sipariş verecekler eps modülünede gres uygulaması yapılacakmış vs.vs. yani yakın zamanda bana bir servis yolu daha göründü ben esp modülünün değişmesini bu sorunun sadece benim değil neredeyse tüm elantra kullanıcılarının yaşadığını ısrarla söyledim servis müdürüylede konuştum bana dediği sorunlarımın kesinlikle giderileceği bu işlemlerden sonra düzelme olmazsa espnin değiştirileceği ama öncelikle bu işlemlerin servis gereği yapılmasının gerekliliğini alnlattı.eyvallah dedik geçtik bakalım göreceğiz sonuç ne olacak

6. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    aracımı servisten aldım. eps yazılımı güncellenmiş sadece. avustralya yazılımında kaldığını söyledi. onu genele aldık dedi yazılımı güncelleyen arkadaş. böyle bir açıklama yaptı. test sürüşüne çıktık ancak yağmur ve trafikten dolayı maalesef fazla basamadık. biraz da ben kullandım az önce. otobanda birazcık bastım. sanki öncekine göre daha iyi gibi. ancak kesin bir şey söyleyemiyorum. yandan gelen cızırtı sesi var göğüsten gelen. ona bakacaklar. haftaya tekrar gideceğim. o zamana kadar kullanacağım aracı.
    yoruldum 2 ayda.

7. aykoroglu

aykoroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ben de ayni sorun kaynakli servise gittigimde yazilim guncellemesi yapmislardi. Ancak sonrasinda servis muduruyle telefonda konusup durumun duzelmedigini ve daha once de soyledigim gibi modulun ve millerin degismesi gerektigini belirttim. O da bana "Efendim ben de cok iyi biliyorum ki modul degismeli. Ama merkez bize bu mudahale siralamasini zorunlu kiliyor. Once guncelliyoruz, sonra yagliyoruz en son degistiriyoruz. Bu sirayi atlayip direk degistirirsek merkezle sorun yasiyoruz." dedi. Bu nedenle arkadaslar bu konuda sorun yasayanlar israrla modul ve mil degisimi konusunda servisi zorlasin. Olmadi merkezi arayip durumu anlatsin ve sorun cozulmedigi icin madur oldugunu belirtsin. Su bulusmayi ben de heyecanla bekliyorum. Cikan sonuclara gore birlik ve beraberlik.icinde genel merkezi telefon ve mail yagmuruna tutarsak saniyorum ki bu taleplere sessiz kalmazlar. Hele de buyuk otomobil devlerinin patlak vermeye basladigi su gunlerde inaniyorum ki genel merkez de boyle kotu bir unle anilmak istemez.

LG-V500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

oguzcalik ve hokans bunu beğendi.
  8. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Konuyla biraz alakasız ama sormak istediğim birkaç soru var. Yeni nesil Elantralarda, kapı eşiği, ön ve arka koltuk ısıtmaları, 3 kademe sürüş seçenekli bluetooth'lu direksiyon simidi, soğutmalı torpido, ön park sensörü gibi ekstra sayabileceğimiz özellikleri mevcut. Ben aracıma bu değişiklikleri yapabilir miyim? Servis bu konularda yarım edebilir mi? Yoksa eski yıllarda orjinalde bulunmayan özelliklerin eski araçlara verilmesini istemiyorlar mı? Teşekkürler.

9. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    hasan bey bu tıkırtı sesiyle ilgili telefonlarda uygulama olarak desibel ölçer var bi deneyin o tıkırtıyı hassas olarak ölçüyormu sesin nereden yoğun geldiğini bölgesel olarak bulabilirsiniz belki.

hokans ve oguzcalik bunu beğendi.
  10. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    bugün aracımla otobanda biraz bastım. yasal sınırları aşmadan :)

Eskisi gibi yolda gezelemiyordu. yazılım güncellemesi şimdilik işe yaramış gibi duruyor. ancak en doğru sonucu cumartesi günkü buluşmadan sonra alacağım. aslında salı günü tekrar randevum var serviste. aracımın sağ tarafından gelen cızırtımsı bir ses için. ancak servis randevusunu buluşmamız sonrasına erteleyeceğim ki yol tutuş sorununun gitmemiş olduğunu söylerse arkadaşlarımız servise o sorunu tekrar ileteceğim.

her gidişimde sağ cam kapanırken zorlanıyormuş gibi oluyor ve cızırtılı kapanıyor dedim. hiç bir seferinde de bu sorunu halletmediler. kıl oldum.

11. aykoroglu

aykoroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Yazilim guncellemesi sonrasinda eskisinden iyi bir durum elde etmeniz norma. Cunku artik eskisinden daha sert ve daha dusuk hizlarda sertlesen bir direksiyonunuz vardir. Ama dikkat ederseniz sabit hizda giderken araci cizgide tutmak icin yapmaniz gereken kucuk yonlendirmeler direksiyondaki sertlik hissi nedeniyle sol tarafa yonelince yine bir tik sesinden sonra bosluga duserek istediginizden cok daha fazla araci yonlendiriyor.

12. nebiliyim

nebiliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    evet arkadaşlar c.tesi 10 ekim günü nerede saat kaçta buluşuyoruz kaç kişi geliyor ???

13. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Saat 11de Neomarin avm önünde toplanacagiz. Benim bildigim benimle berarber 3 kisi geliyor.

14. Senolkdz

Senolkdz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Senan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Merhabalar,
    Ben de katılmak isterdim ama Ankara'da olduğum için gelmem mümkün değil. Umarım keyifli bir gün geçirirsiniz. Bir hatırlatma yapmak istiyorum. Aracımın yolda gezinme huyu düşük hız bile olsa özellikle yandan rüzgar alınca çok belirginleşiyor. O yüzden test sahanızı seçerken belki bunu da göz önünde bulundurursunuz diye düşündüm. Kolay gelsin.

15. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Testte araçlarda 2 kişiden fazla olmazsa sorun daha net ortaya çıkıyor. Bunuda göz önüne alın.

16. nebiliyim

nebiliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tamam bende geliyorum. iletişim nasıl olacak ?

17. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Ben de geliyorum. Saat 11 de pendik Güzelyalı e5 üzerinde neomarin alışveriş merkezinde saat 11 de

18. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bende kaynarcadayım neomarin 1 kilometre falan merak ediyorum olacakları :D
    yarın cumartesi olmasaydı size test etmeniz için güzel bir yer söylebilirdim ama cumartesi pazar kuruluyor ve orası otopark olarak kullanılıyor

19. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sizi de ekledim whatssuptan. Bu vasıtasıyla iletişimde oluruz. Yarın görüşmek üzere.

20. aykoroglu

aykoroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Aslinda bu testlerde olcumler vb yapilacaksa veya somut veriler ortaya cikacaksa bir de noter olsaydi iyiydi bence. :) Testler resmiyet kazanirdi ve merkez icin bastirma gucumuz olurdu.

Bu Sayfayı Paylaş