Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra Yol Tutuş Sorunu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda elantra07 tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar yarın sabah 10,11 gibi neomarin'de buluşalım diyoruz. katılabilecek olan var mı? 1 saatimizi felan alır.

2. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Araçlarımızdaki sorunları tespit amacıyla arkadaşlarla yaptığımız görüşme sonrasında 10 Ekim Cumartesi günü Pendik Neomarin'de saat 11:00'da buluşma kararı aldık. Katılmak isteyen herkesi bekleriz.

hokans bunu beğendi.
  3. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arka kuyrugun atmasi problemi bana kalirsa gunumuz araclarinin lastik yanaklarinin incelmesi lastik iz dusumunun artmasi ve kati akslarin birlesmesinden kaynaklaniyor. Amortisorlerinde etkisi var bence. Benim i20 de de bu sikinti var baslangic olarak lastiklerden kaynaklaniyor ancak lastikler kesin cozum olmayagini dusunuyorum.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 aracinizin arka süspansiyonlarinin tek torsiyon çubuğu mu kullandığını yoksa bağımsız süspansiyonlara mı sahip olduğunu teyit eder misiniz? Çünkü nedenin %60'ı tek torsiyon çubuğu, %40'ı yetersiz süspansiyon ve amortisörlerden kaynaklanıyor.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    10 Ekim Cumartesi günü saat 11:00'de Pendik Neomarin Avm'de buluşuyoruz. Kameralarımız olacak. Tüm problemlerimizi masaya yatırma fırsatını bulacagimizi umut ediyorum. Katılımlarınızı bekleriz. Simdiden herkese hayırlı bayramlar..

mgk19 bunu beğendi.
  6. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    I20 kati aks ve yayli. Torsiyon falan yok. Ancak daha eski olan getzlerde boyle bir sikinti yoktu. Aralarindaki fark daha genis yanakli lastikler kullanmasi ve teker iz dusumlerinin daha dusuk olmasi idi.

7. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bildiginiz uzere Elantralarin lastikleri cok daha genis 225 55r ve cok daha ağır arabalar. Ayrica eski Elantralarin da bildigim kadariyla kullandigi lastik ebatlari yeni elantralar ile birebir ayni. Buna rağmen eski elantralar bağımsız suspansiyon kullandigindan bu salinma problemine hic rastlanmazken yenilerinde hayli fazla şikayet var. Lastik boyutu ve çapı tabii ki yola tutunmayi ve viraj kontrolunde fark yaratir ama fish tail olarak tabir edilen, yola tutunmaktan cok yoldaki arizalari suspansiyon amortisörler vasitasi ile kasaya yonelten organlardaki yetersizlikten kaynaklanir. lastikler cukura girip ciktiktan sonra kasa halen sallanmaya devam eder. Hele ki arka süspansiyonlar bağımsız degilse sol teker cukura girdiğinde sag teker de bunu en az %30 oraninda hisseder. Dolayisila sag ve sol taraf farkli kuvvetlerle sallanarak balik kuyruğu gibi bir müddet kasayi sallar. bunu birkac yil once boğaziçi koprusunden farkli adimlar ve kuvvetler ile gecen insanlarin yarattigi köprünün salinmasini ornek verebiliriz. Dolayisi ile bunu absorbe yeteneği ve teknolojisi kuvvetli suspansiyon ve amortisör takimlari tek torsiyonda kullanilmamissa bu sonuc kacinilmazdir. Zaten tek torsiyon kullanilmasinin amaci da maliyeti düşürmeye calismaktir. Dolayısıyla kaliteli bir suspansiyon ve amortisör takimi beklemek abesle istigaldir.

Son düzenleme: 23 Eylül 2015
  8. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ben tam olarak sizin gibi dusunmuyorum. Vw caddy yaprak yay ve kati aks kullanmasina ragmen boyle sacma salinimlar yapmiyordu. Hemde ticari arac olmasina ragmen. Benim dikkat cekmek istedigim konu lastik tabanindan cok yanak genisligi. Yanak genislikleri her gecen gun dusuyor ve araclarin karakteristikleri git gide daha sert oluyor. Artik i30 gibi bir sinifta bile 17 inc jant standart olarak sunulabiliyor. Suspansiyonlar da daha sert. bu nedenle yeni araclarda arkasinin atmasi daha sik goruluyor. Daha genis yanakli lastiklerle mesala 65-70 gibi bu sorunlarin azalabilecegine inaniyorum.

Aslinda farkli lastikler ile test yapmak lazim.

araclarin yol tutusunun eski nesillerine göre daha iyi oldugunu dusunmeme ragmen surus konforlarinda ciddi bir dusus var.

Direksiyon problemleri bana kalirsa daha ciddi ve kesinlikle hyundainin cozmesi gereken bir konu.

Sorunlarinizin en kisa surede cozulmesi dilegi ile. Ilgi ile konunuzu takip ediyorum.

9. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba,
    Bu sesi yaklaşık 1,5 senedir çekmekteyim. Servise gittiğimde daha araca bakmadan bana "Lpg hortumları birbirine vuruyor. Bu nedenle garanti dışı bir durum." diyeceklerini bildiğim için lpg kiti garanti belgesini de yanımda götürmüştüm. Tam da tahmin ettiğim üzere bu bahaneyi sunduklarında elimdeki garanti belgesinin onay tarihi ile bu sesten servise başvurdugum ilk tarihi karşılaştırmalarını söyledim. Arada 1 senelik farkı görünce Özür dileyerek aracı garanti kapsamında incelemeye aldılar. Arac iki gün boyunca serviste kaldı. Sonuç Lpg hortumlarının araca sürtmesi oldu. SübhanAllah diyerek servisten kendimi dışarı atıp çıktım gittim. Bu sesin nedeni konusunda bana yardımcı olabilecek ya da bana aracın göğsünü tamamen söküp, yalıtım yapabilecek bir usta var ise ücreti ile birlikte hizmet almaya hazırım. Yeter ki şu sıkıcı dertten kurtulayım..

10. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    aman Allahım nedir bu. çok can sıkıcı o_O

11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    @hokans video yu izledim ama telefonun hoparlörü patlak cızırtılardan anlayamadım. Komple göğüs söktürmek bana daha sancılı bir işlem gibi geliyor. Malum bir yer sökülürken bir yer kırılabiliyor.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

12. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    O duyduğunuz cızırtılar hoparlörün patlak olmasından değil beni çıldırtan ve tamamen göğüsten gelen sesler.

13. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yok gerçekten benim hoparlörler patlak :) melodi çalarken falan duymalısın.evde dinlerim videoyuilk fırsatta Ama bahsettiğin kadar ses varsa çok kötü.

14. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Size birkaç örnek sunmak istedim. İlk iki video benim yaşamış olduğum ses probleminin aynısı. Şu ana kadar çözüm olarak tüm gövdenin kaldırılıp baştan aşağı tüm kablolar ve somunların kontrol edilmesi ve silikon kullanılması gerektiği bilgisini edindim. Garanti dahilinde bu işi baştan savma yapmayacak bir servis maalesef Türkiye sınırları içinde yok. Diğer iki video ise eps problemi nedeniyle sağa sola çekme yapan Hyundai Elantra sürücüleri. Bilginize arkadaşlar.

15. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Şahsen benim başıma gelse araba sattırır bu problem :( Umarım bir çözüm bulunur ..

16. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tam 1 senenin üzerinde bu problemi çözüme kavuşturmak adına çırpınıyorum. Ve sorun aslında işin ehli insanların elinde max. 7-8 saat. Ama maalesef servisler önem sırasında bu problemleri son sıraya koyduklarından ve zaman olarak büyük işgücüne ihtiyaç duyduklarından bahaneler öne sürerek yıldırma politikasına başvuruyorlar. Ben de periyodik olarak 4-5 ayda bir iş emrine bu şikayetimi iletiyorum. Hyundai Assan'a bu konu hakkında geri dönüşümü yazılı olarak iletip hiçbir şekilde çözüm bulamadığımı iletecegim. Bu araca çok emeğim geçti. İşini doğru düzgün yapmayan ve maliyetten kaçan servisler yüzünden gül gibi arabamı bana sattiramayacaklar. Ne yazık ki Hyundai kaybediyor. Artık Elantralarin kronik ve tüm dünyada karşılaşılan problemleri yüzünden sahibinden.com'da ederi üzerinden satılamayan bir sürü Elantra var. Artık tüketiciler araştırmadan araç almıyorlar. Hyundai Assan kisa vadede kar yapacağım derken yol tutuşa büyük oranda çözüm bulacak eps ve direksiyon kutusu değişimine gitmedikçe, suspansiyon şikayetlerini Koreye iletmedikce kaybetmeye devam edecek ve Hyundai'nin Türkiye'deki düşük segment algısını kiramayacaktir. Defalarca söyledim. Bundan sonraki aracım kesinlikle Hyundai olmayacak. Ve hiçbir tanıdığıma Hyundai almalarini onermeyecegim. Aracımı görüp de beğenen herkese aracın tüm problemlerini üşenmeden baştan sona anlatıyor ve servis kalitesizliginden bahsediyorum.

silent_ship bunu beğendi.
  17. aykoroglu

aykoroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Seyehat esnasindaki seslerin kapilardan gelme ihtimali var midir acaba? Cunku bukadar yogun olmasa da benzer sesleri ben de aliyordum ve 4 kapi ayarinda yapilan duzenleme sonucunda sesler kesildi. Eger dusuk hizlarda da sesler geliyorsa guvenli bir yolda sesin geldigi yonde oturan kisinin kapiyi acmasini saglayarak sesin kaynagini tespit edebilirsiniz. Eger hareket esnasinda kapi acilinca ses kesilirse kaynagi kapidir.

LG-V500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba. Videoyu dinleme şansınız oldu mu acaba?

19. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu çıkan ses dişli asfallta belirli bir yüksek hızdan sonra (90-120km arası) iki parçanın rezonansa girmesi sonucu oluşuyor. Ama havalandırma ızgarasından mı, motor bölümünde ısıyı ve sesi önleyen sürücünün diz hizasına denk gelen büyük metal levhaların doğru kaynak yapılmayışından mı yoksa çok basit bir şekilde gövdenin altında boşta kalan bir vidadan mı kaynaklı bilemiyorum. Sesin kapılardan gelmediği ihtimali %90'ın üzerinde. Bu problemi tespit edebilecek tanıdıklarınız var ise sizden yardım rica ediyorum. Tamircinin İstanbul'da olması şart değil. Herhangi bir şehire gidebilirim. Yeter ki şu dertten kurtulayım. Servislerden umudu kestim. Sadece bahane üretiyorlar. Bu problemi usta gibi usta çözebilir.

20. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bayram telaşından bakamadım şimdi bakıyorum.

Bu Sayfayı Paylaş