Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra Yol Tutuş Sorunu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda elantra07 tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    3 Ekim Cumartesi saat kaçta ve Neomarin'in ne tarafinda bulusacagiz? Bunu da kesinlestirebilir miyiz? Sadece bir kisi telefonunu gönderdiğinden whatssuptan haberlesemiyorum. Bu nedenle burdan tekrar sorup kesinleştirmek istiyorum.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. tekosis

tekosis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    331
    Ad Soyad:
    Mustafa Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    mücadelenizi takdir ediyorum. kolay gelsin. bu arada sıfır araba almaya karşı olan korkum iyice palazlandı.

3. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ozel den numaramı gönderiyorum @hokans

4. omerdurmaz

omerdurmaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ömer Durmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben de virajlarda özellikle zorluyorum daha esp yi devreye sokamadım. Aracın yol tutuşundan fazlasıyla memnunum. Tabi volvo, bmv gibi üst segment, honda gibi sert yaylı spor araçlarla kıyaslanmaması gerekir. Ayrıca aracın tümseklerde arkayı atma sorunu büyük ihtimalle lastiklerdendir. Farklı bir araçta benzer sorunu yaşamış, orta yumuşaklıktaki lastiklerle sorunu çözmüştüm.

5. aykoroglu

aykoroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Peki siz de eps modulu ve miller degistirildi mi?

LG-V500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Size tavsiyem tumsekli ve otobanlardaki yonca tarzi virajlarda 70-80km hizla deneyin. iste o zaman espnizi test etme sansiniz olur. Balik kuyruğu gibi arabaniz sallanacak. Volvo s40 ust segment bir arac değil. Bu problemi yasamazsiniz. Elantralarin arka süspansiyonlari bağımsız olmadigindan lastik değişimi ya da eibach spor yaylar da ise yaramamaktadir. Bunlarin hepsini denemis biri olarak en iyi verimi KYB süspansiyon değişimi ile yakaladığımı söyleyebilirim.

7. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mil değişimi icin cok fazla uğraştim. Yağlamakla yetindiler. Yağlamadan onceki halinden beter oldu. Direksiyonu sola kırdığımda tak sesi geliyor. Eps modülü ise değişti. Ve %100 sonuc aldım. Önceki yazilarimda da buyuk uğraşlarla değiştirebildigimi yazmıştım hatırlarsanız.

8. aykoroglu

aykoroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Uzun yolda saga degil de sola kirinca tik sesi geldigini ve sanki takildigi yerden kurtuldugunu ben de farkediyorum. Ama bu yalnizca sola kirinca oluyor aynen sizin dediginiz gibi. Bu durumda esp modulunu degistirtmekten baska care kalmiyor anlasilan...

LG-V500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Arabayla 70km üzeri hızlarda giderken direksiyonu düz tutsanız dahi 500 metre içinde şerit değiştirecek kadar hafif hafif sağa sola kaçma düz çizgide uzun süre gidememe sorununu bizim 2012 i30 da yaşadık, hokans abinin dediği elantra konusundan emsal olacak şekilde sayfaları çıktı alıp maltepe dky ye götürüp elektrikli direksiyon modülünü garantiden bedavaya komple değiştirttik fiyatı 4000 lira civarı, ondan önce bizim i30 servise üç kere sağa sola kaçma şikayetiyle gittiğinde ön takım ayarı yapılmış direksiyon kutusu yağlanmış, sıkılmış ayarlanmış ve esp programı güncellenip mıcırda sertleşmeyen türden olan eps programından falan yüklenmişti ama düzelmemişti

EPS modülü değiştirilmeden önce direksiyonu sağa sola çevirirken olan tam direksiyonun orta noktasında belli belirsiz bir tık sesi vardı direksiyon o tık sesi gelen yerin üzerinde kalmıyor ya 1mm sağda ya 1mm sola kalıyordu değiştirdikten sonra direksiyonda o ses ve hissiyat artık yok eskiden eps nin dişli hissi geliyordu o da gelmiyor araba düz gidiyor

agun35 ve hokans bunu beğendi.
  10. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Ben direksyonu bırakıp, arka koltuğa geçip tekrar geliyorum, şerid değişimi hiç olmuyor :)
    Şaka bir yana, lastik basınçlar dengede değilse veya lastik basıncı çok fazlaysa yolda durma sorunu olabiliyor, ( bende önceki aracımda yaşamıştım Megan 2--2008 model)

11. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Süpersiniz. Tam olarak yıllardır sayfalarca anlatmaya çalıştığım şeyi özetlemişsiniz. Ellerinize sağlık.

agun35 bunu beğendi.
  12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Elektrikli direksiyon sistemini o sebeple hiç sevmiyorum ben, çünki çok iyi bir icat değil şu anda benim gözümde, hidrolik olan direksiyonlar piyasada oldukları sürece geçen bu zamanla üreticilerce artık öğrenilmiş ve sorunları halledilmiş sistemler olduğu için daha sorunsuzlar ama onlarda mükemmel değiller, fakat elektrikli eps ler henüz daha yeni sayılırlar üreticilerce ve tasarımcılarca keşfedilecek ve daha iyileştirilecek noktaları illa ki var, belkide bu yüzden oluyordur bu tip sağa sola kaçma gibi problemler, birde her otomobildeki eps de problem olacak diye bir şart yok tabiki, bende fabrikada çalışıyorum ve her parça yüzde yüz aynı kalite özelliklerinde banttan çıkmaz sonuçta çok küçük farkları olabilir, fabrika montajı için aynı parçayı üreten birden fazla yan tedarikçi olabiliyor her ne kadar aynı disiplinle ve standartta üretilsede kimisinin daha çok sorunu olabiliyor, ama işte sonuçta elektronik bir yapı var eps içerisinde bu sebeple hem kullanıcının anlayabilmesi hemde potansiyel problemler açısından zor bir sistem eps. Eps li otomobilinin sürüş istikametine sürücünün faktörü diğer direksiyon tiplerine göre daha az etki ediyor belki otomobilin yüzde 30 unu kullanıyorsunuz, hidrolik olsa bu direksiyon yine anca yüzde elli sürücü faktörü vardır, kuru direksiyonda ise otomobilin sürüş yönlendirmesi tamemen yüzde yüz kullanıcının elinde. Eskiden orta noktalarda sağırlaşan ama turu fazla çevirdikçe tam tur manevralara doğru serileşen tipte kuru direksiyonlar vardı mekanik olarak yüksek hızda çok çevirmedikçe sağır kalıyorlardı, onlar çok güzeldi fiat uno da bu tip bir kuru direksiyonu kullandım ve hidrolik direksiyonu aramadım. Eski tofaş doğan slx lerin hidrolik direksiyonları yüksek hızda sertleşmez sağırlaşmazdı hep yumuşak kalırdı, kullanması zordu, şimdiki nesil zorlu eps ler gibiydiler ama güncellendikçe hepsi düzeldiler daha sürülebilir oldular. Ama ilk çıktıklarında alelacele şekilde hepsi piyasadalardı. Alacağımız arabanın kullandığı teknolojiyi seçme şansımız keşke olsa, ama yok işte, piyasadakini hazır halde tutup alıyoruz mecburen o da eps li, hidrolik kremayerli yada her neyse yenisi bu diyorlar kuru direksiyon eskide kaldı diyorlar sonuçta aldığımız otomobil yeni dediklerinden birisi oluyor.

Ben bu kafamdaki düşünceyle gidip üreticiyi eleştirsem üretici benimle dalga geçer kuru direksiyon mu kaldı der bana:) E hani eps daha mı iyi şimdi? park ederken arabayı durdurunca kendi kendi kendine yumuşar kolay dönsün diye mesela megane 2 nin eps li direksiyonu öyledir, dururken çok yumuşaktır ilerlerken aniden normal sürüş sertliğine geçer uyum sağlar, sonra hıza göre kendini ayarlar aslında kolaylık açısından çok güzel idare ediyor bu sistem kendini ama kullanıcı ilk eline aldığında bu nasıl bir icattır diye ilk başta garipsiyor:) en basitinden direksiyon o kadar yumuşakken kaldırım kenarına tekerleği ittirmemek jantı değdirmemek gerekiyor direksiyon yumuşak olunca o kadar güç ile ittirince problem olabilir lakin hissetmek zor orada kaldırım olduğunu ve direksiyonun yumuşadığını önceden bilmek şart hazırlıksız yakalanırsak yandık, yada acaba tekerlekleri fazla mı şişirdik? :) diyebiliriz:) eski bir sürücü klişesi vardır durduğu yerde sabitken arabanın direksiyonu çevrilmez araba hareket ettirilirken senkronize şekilde direksiyon çevrilir diye o zaman direksiyon çevirilmeye başlanır diye ön takım zorlanmasın direksiyona yük binmesin zor dönmesin diye bu falan hep mazide kalıyor.

Daha önce lastik basınç denemesi yaptım kendi arabamla getz in sağ ön tekerini 38 psi sol ön tekerleğini 32 psi gibi şişirip ön takımı deniyordum gece geç saat ve yollar boştu yaklaşık 80km hıza ulaştım ve sağa sola kaçma yoktu ancak sert fren yaptığımda yada sert kalkışlarda araba sola doğru kaçıyordu. Ancak düz giderken direksiyonu arabayı düz gidecek şekilde ayarlayabiliyordum. Belki tekerleğin birisi 50psi diğeri 28 psi olursa kaçma yapabilir. Ama 5-6 psi farka kadar benim ucuz eko serisi arabada etki etmedi benim lastiklerimde ufak zaten sonuçta 14 inç lastik vardı 65de yanak vardı, bir 45 yanak ve 17 inç jantla daha farklı da olabilir bu olayın sonuçları ilerde fırsatını bulursam denemem lazım.

Son düzenleme: 22 Eylül 2015
  13. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:

14. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Senin yazdığınla benim dediğimin şöförlükle ne alakası anlayamadım, sen git bir benzinlie lastiklere hava bas ama hava pompası ölçüm aleti bozulmuş, 205/55/16 lastik şişir 45- 50 çık yola bakalım ne oluyor.
    Benim dediğim senin kullanımla alakası yok, burada çizmek imkanım yok ama anlayana ( 32 psi U olar düşün 50 psi V olarak düşün) sen lastiğn yere U şeklinde basması ve V şeklinde basmasından dolayı sürüş ve yola tutunma farkı çok yüksek olur.
    Ve V şeklinde olan lastik direksyon bırakınca bak bakalım nekadar düz gidiyor veya arabayı dengede tutabilirmisin.

not: anlayamadıysan lastiklerle ilgili sitelere bakabilirsin.

15. nebiliyim

nebiliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Araç rolantide çalışsa ya da motur stop etmiş vaziyette de olsa sağa sola ilk çevirmede tik tik bir ses geliyor bende bunun eps motoru veyahut yazılımla mı alakası var ben çözemedim servis zaten birşey demiyor.

16. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar 29 Eylül ya da 2 Ekim tarihlerinde izin kullanabiliyorum. Bir hafta daha beklersek 10 Ekim C.tesi günü katılabilirim. Şayet bu tarihlerden önce toplanirsaniz ne olursa olsun sizin aldığınız gün ve saate servis randevusu almaya hazırım. Anadolu yakasinda Maltepe'de oturuyorum. Tekstil sektöründe çalıştığım için h.sonları izin kullanmak benim için bazen zor olabiliyor.

17. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    10 Ekim'e revize edelim isterseniz. Bana uyar. Hatta bir arkadaş daha vardı sınavlarından dolayı Ekim ayının ortalarına doğru olsun diyen.

İsterseniz yarın bile buluşabiliriz. Arefe günü herkes izinli olur sanırım. 2 saatte hallederiz testimizi.

18. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
  19. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim işim maalesef tam tersi. Herkesin izinli olduğu günler benim en cok çalıstigim zamanlar. 10 ekim olarak revize edip, Cumartesi sabah saat 11:00 Neomarin AVM E-5 arka girişi herkes icin okey midir?

20. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aldim numaranızı. Whatssuptan gruba ekledim sizi.

Bu Sayfayı Paylaş