Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra Yol Tutuş Sorunu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda elantra07 tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. hakanerdogan

hakanerdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Erdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Merhabalar, konuya yazma ihtiyacı hissettim.

Ben de 1500 km'dir bir Elantra kullanıyorum, henüz yeni 0 km aldım, 3. aracım.

-Lastikler berbat. Hankook Kinergy yerine bir Michelin takılsa araç sınıf atlar.

-Lastikler ses yapıyor ve Elantra'nın davlumbaz yalıtımı çok başarısız.

-Fakat yol tutuşu konusuna gelirsek, orada dururum. Direksiyon tepkileri çok net aracın. Bagaja stepneyi sabitleyip ne çılgınlıklar yaptığımı yazsam kızarsınız, kavşaklarda 70-75 km/s gibi hızlarda gece soğuk Ankara asfaltında o Hankookların ciğerini kazıdım belki alttan taze diş çıkar, lastik yenidir, alışsın vs. diye.

-Video eklemeyi sevmem böyle konularda ama 190'a sabitleyip 4500 d/d dolaylarında Ankara Çevreyolunda bir depo yedim, tur attım. En ufak bir tedirginlik yok o dandinisonik Hankook lastiklerle. Rüzgar sesi alıyor 160 sonrası biraz.

-Fakat şu var, LPG depom full ve tam boy alaşım jant stepnem bagajda durur, dışardan bakınca da anlaşılır zahar arabamın kıç kısmı ile ön kısmı 180 derecelik bir çizgi gibi, yani ağırlık fazlalığım var.

-Dediğim gibi lastikler çılgın ötesi iğrenç, olabilecek en adi lastik bu sanırım, sıkıntı oradan ileri geliyor olabilir. Ama yüksek hızlarda illa ki bir hafifleme olur, neyse ki ben hiç gezinme kaçınma sezmedim....

Köksal ve Ersin bunu beğendi.
  2. cafy

cafy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAFER Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Burada söylediklerim Elantra ya çamur atmak için değil kesinlikle.Kayseri gürpınar yetkili servise gittim üstüne bide dayak yemediğim kaldı.Adamların arabadan anladığı yok. Bana bu arabayı mercedes ile bmw ile karşılaştırma diyor servisteki zatı muhterem. Benim bundan önceki arabam 2007 getz vgt idi. Onda böyle bir sorun yoktu ok gibi gidiyordu araba. Şimdi beklenti yuksek falan demişsiniz ama bu arabaya 44000 lira saydım ben peşin .Getz bunun yarısı paraydı.Şimdi bu Elantra getz kadar sabit gidemiyorsa ben orda dururum kardeşim.Beklentinin yüksekliği ile alakalı değil.Siz Elantrayı şehirler arası yolda rüzgarlı bir havada sürdünüz mü hiç? O dandirik direksiyonu ile arabayı kontrol etmek ne kadar zor bilirmisiniz. Süspansiyonun da değişmesi gerekir ayrıca bu arabanın.Mesele yol tutuşu, yoldan çıkma değil mesele arabanın arkasının bozuk bir asfaltta bırakması yüksek bir hızda buna maruz kalırsanız ölürsünüz bu kadar basit:RpS_cool:

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bir üst yorumunuzdada sizin zıttınızı söylüyolar...

4. cafy

cafy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAFER Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Ben doğru bildiğimi söylerim süspansiyon ve direksiyon iğrenç. Bu söylediğime kızanlarda var destek verenlerde var. Bu hayatta sadece Elantra sürmedik herhalde her marka aracı kullanma fırsatım oldu.Hyundai ASSAN denilen firmanın bu konuyu ciddi ciddi çözmesi lazım.

5. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Kime inancağımızı şaşırdık 10 kişinin 5'i farklı söylüyor 5'i farklı söylüyor.Sorun kullanıcıda mı araçta mı belli değil..

6. cafy

cafy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAFER Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Kardeşim arabayı gidip test et diyecem de adamlar 500 m götürüp 500 m getiriyorlar bir halt anlaşılmıyor. Zaten ben kayseriden aldım şehir içinde test ediyorsun. O yüzden bence araba almadan önce gidip kiralayacaksın 1 gün boyunca kafana göre test edeceksin yoksa öle test sürüşü yapmayla falan olmuyor. Adamlar teste çıkınca sürekli konuşup senin dikkatini bozuyorlar klima ile oynayıp müzik çaları karıştırıyorlar. O yüzden kiralayıp bineceksin test edeceksin.

7. cafy

cafy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAFER Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Kardeşim arabayı gidip test et diyecem de adamlar 500 m götürüp 500 m getiriyorlar bir halt anlaşılmıyor. Zaten ben kayseriden aldım şehir içinde test ediyorsun. O yüzden bence araba almadan önce gidip kiralayacaksın 1 gün boyunca kafana göre test edeceksin yoksa öle test sürüşü yapmayla falan olmuyor. Adamlar teste çıkınca sürekli konuşup senin dikkatini bozuyorlar klima ile oynayıp müzik çaları karıştırıyorlar. O yüzden kiralayıp bineceksin test edeceksin.

8. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    aracın süspansiyon yapısından kaynaklı , bozuk yolda arkanın salınması olayı yaşanıyor.Ama bende bayağ bir zorladım özellikle yolun tırtıklı-hafif kasisli olan yerlerinde hızlı dönüşler aldım.sonuç olarak biraz tedirginlik yapıyor ama araç kendini gerçekten bırakmıyor.Bende çok yadırgamıştım bu olayı ama artık alıştık.Belki biraz daha iyi olacak şekilde süspansiyon değişikliğine giderler.Blue larda yay-amortisör değişimleri başladı sitede örnekleri var.

9. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Bu konuda kullanıcı olarak söyleyebileceğim tek şey evet araba özellikle 120 ve üzeri hızlarda bozuk zeminde arkadan bir zıplama hissettiriyor bu durumu şu şekilde anlatayım yolda sabit gidiyorsunuz 100 km ile ve bozuk yolda araba özellikle bende sola doğru oldu 2-3 cm kadar atlama yaptı yani sanki arka lastikler zıplayıp sola gidiyormuş hissi yarattı bende de ancak memleketten dönüşte bagaj full dolu idi ve bu sallanmalar daha bi azaldı gibi geldi bana ama bu konuda arka süspansiyonların bağımsız olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum... Lastik konusunda birşey diyemeyeceğim ancak lastikleri değiştirdikten sonra bu konuda yorum yapabilirim...

10. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Lastik konusu daha önce konuşulmuştu özellikle hankook lar ile ilgili.

11. cafy

cafy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAFER Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    İşin özeti ben arabayı çok sevdiğimden hatta araca aşık olduğumdan en küçük bir olumsuzluğu bile yakıştıramıyorum , bu durumu kendime yediremiyorum. tiksinmeye başladım dedim ancak bu duyguların verdiği sinirle. Direksiyon yumuşaklığından yakınıyorum ancak 120 ve üstü hızlarda onuda inşallah yazılımla çözerler. Süspansiyonun arkaya kayma hissi vermesini arkadaşlardan çoğu onaylamış onu da inşallah yay amortisör değişikliği ile çözerler. Sonuçta ben aracı alırken corolla focus jetta fluance gibi rakiplerini uzun uzun inceledim bugün yine araba alacaksam ilk sırayı yine Elantra alır. Sorunları yukarda belirtildiği gibi var ve kesinlikle çözülebilecek sorunlar ancak insanın kızdığı ve üzüldüğü konu neden bu sorunlar araçlar satılmadan önce tespit edilmiyor ve çözülmüyor. Sonuçta para veriyoruz hemde azımsanmayacak bir para...

12. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum. arka süspansiyonun bağımsız olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. özelllikle yüksek süratle giderken (100km/saat ve üzeri hızlarda bir tümsekten falan geçerken arkasını hafif salıyor/zıplıyor. düz yollarda ve düşük süratlerde hiç hissetmedim. arka süspansiyonun iyileştirilmesi lazım diye düşünüyorum.

13. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Direksiyon konusunda servise başvurun ve bu konuda ısrar edin direksiyon kalibrasyonu konusunda başka şikayetlerde oldu hatta abd de satılan araçlarda bile eps güncellemesi yaptıranlar var ordada şikayetler oldu.
    Lastik konusu daha önce anlatıldı o yüzden kısa kesicem fabrikasyon çıkan hankooklar gerçekten çok kötü lastikler ilk aldığımda bende arabayı savurdum hemen lastiği değiştirdim çok kaliteli bir lastik takmadığım halde (LASSA Phenoma) savrulduğum yere daha süratligirerek deneme yaptım sorun yok özellikle yağmurda ıslak zeminde hankook berbat.berbat deken hankook olduğu için değil o model kötü.
    Süspansiyon konusu ise artık maliyet açısından arkaları bağimsız yapmaktansa böyle yapıyorlar bunu sadece Hyundai değil neredeyse tüm firmalar yapıyor ve aradaki farkı esp ile kapatıyorlar.
    kısaca şunu söylüyorum lastiklerinizi değiştirin eps güncellemesini yaptırın aracınızada güvenerek korkmadan binin

14. hakanerdogan

hakanerdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Erdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arka süspansiyonu tam bağımsız olmayan her arabada dönüş esnasında 70-80 km/s gibi hızlarda arka teker bir rögar kapağından yahut türevi bir yol bozulmasından geçerken arka kısmı hafiften atar gibi hissettirir, fakat ben bunun çözülebilecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Diğer otomobilim Skoda Fabia, o da aynı şekilde bağımlı süspansiyona sahip, aynı yollardan onla da gidiyorum, o da aynı hissi veriyor, dışardan gözle görülemeyecek bir salınım hissi bu.

Yine aynı yolda aynı çukurda bir kaç sefer 2006 model Audi A4 aracımızı denedim, öyle bir hissiyat yok. O araç 55.000€ idi 2006 senesinde, bu 2013 senedinde 50.000 TL ve daha donanımlı, otomobilleri değerlendirirken biraz da para verdim ama ne aldım, neden vazgeçtim diye düşünmek lazım.

Focus arka süspansiyonu bağımsız bir araçtır. Ama arka koltukta şaft tüneli daha yüksek, arka diz mesafesi Elantra'nın biraz daha iyidir zira Elantra'nın belki arka dingil tasarımı sayesinde arka koltukları daha geride ve alçakta konumlandırılmış, bagajı da koltukların geriye alınmasından kötü etkilenmemiş, makul düzeyde.

Hepsinden de öte, tasarımı güzel arabanın, para etmeye yeterli bir sebep. :)

O yüzden tercih skalasında kayıplar ve kazançlar arasındaki denge kişiden kişiye fark ediyor, yoksa hepimiz arabaya para verdik, herkes görüşünü elbette dile getirecek, ama dile getirilen görüş şayet burada herkese açıksa, bu bilinerek yazılmışsa, saygı-seviye sınırları dahilinde diğer yapılacak gerek pozitif gerek negatif söylemlere de hazırlıklı olunmalıdır. Yoksa Hyundai babamın oğlu değil, hep söylüyorum kötü traktör Fabia aracımın min. 5 tane özelliğini sayarım Elantraya bin basan, ama Elantra'nın da onlarcasını...

Sonuç olarak ben bir Michelin ile bu kötü durumun minimize edilebileceğini düşünüyorum, akabinde arkada o yekpare dingil varken ne değişirse değişsin, arka kısım hızlı viraj dönüşlerinde bir engelle karşılaşınca tısıl tısıl hissettirir.

onurforces bunu beğendi.
  15. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Selamlar,
    Elantra'nın yol tutuşuna iyi demek kelimenin tam anlamıyla abesle iştigaldir ve bu sorun lastik değişikliğiyle çözülecek bir sorun değildir. Hele buna "şöför var şöförcük var" mantığıyla yaklaşan birisi varsa yorumlarını ciddiye almamanızı tavsiye derim.
    Aracın yay ve amortisörlerini değiştirerek, konforundan ödün vererek daha güvenli hale getirmek gerekiyor.
    Almayı düşünen arkadaşlara tek tavsiyemse gidip 1 günlüğüne bu aracı kiralayın. Kararınızı sonra verirsiniz. Eğer bunu yapmış olsam yine bu aracı alır mıydım bilmiyorum.
    Sorumu da yenileyeyim : 50mm yay üreten var mı ? eibach'in 30mm'i mevcut ama 50mm yok mudur?

Teşekkürler

16. cafy

cafy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAFER Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    50mm yay aracı çok düşürmezmi.Bu seferde yol tutacam diye takur tukur bir araca sahip olacaksınız.30mm eibach yayı ben düşünüyorum ama koni marka sarı amortisörlerden de almak lazım ancak Elantra için yok sanırım.

17. ilkera

ilkera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ilker gor
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katılıyorum. 2012 elantra prime plus kullanıyorum. birde '93 excel ls var:)
    elantra nın yol tutuşunu ilk aldığımda bende cok yadırgamıştım. sankı arkayı atıyor gibiydi. Ancak bu aracın karakteristiği ile ilgili diye düşünüyorum. 160-170 gibi yüksek hızlarda makasa girdiğimde bile araba kayma eğilimi göstermiyor. Ancak arkaya 2 kişi oturduğu zaman araba yolda sekerek gidiyor. Arka süspansiyonların yumuşak olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
    direksiyonun sertleşmeme sorunu bende yok. 15.000 km oldu, neredeyse tamamı uzun yolda yapıldı. uzun yolda hiç şikayetim yok.Hankook lastikler de yağışlı havada güven vermiyor bana. Ancak onun dışında yol tutuşu fena değil.
    Focus ve Corolla yıda birçok kez denedim. Kesinlikle hepsinden üstün.

Orhan bunu beğendi.
  18. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Paylasımınız İçin Tesekkürler. Bende 2 Yıldır Kullanıyorum Daha Bir Şikayetim Yok Lastiklerde Sorun Vardı Değiştirdim Şimdi Maşallah :)

19. sensey

sensey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Engin Ertan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Forumdaki herkese selam.Adım engin.İstanbul taksimde oturuyorum, 4.000 km de bir elantram var araçla ilk uzun yol yaptığım zaman sorunu farkettim. kağıthane elmas oto ya anlattım. test edip savrulmayı onayladılar ve aracın ön arka amörtisör ve yaylarını değiştirerek mükemmel bir hale getirdiler.şimdi ne savrulma nede yüksek hızlarda direksiyon hafiflemesi var elmas otoya buradan teşekkürler.

20. BULLET ELANTRA

BULLET ELANTRA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    GÖKHAN YILLMAZ

Bu Sayfayı Paylaş