Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra Yol Tutuş Sorunu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda elantra07 tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Yıllardır bu sitenin üyesiyim. bu sitenin gayet samimi ortamda sorunlarımızı ve memnuniyetimizi dile getirdiğimiz bir ortam olduğunu düşünüyorum. Bende dahil olmak üzere bu başlık altında yazanlar aracı yerden yere vurumuyoruz. Ozellikle yukarıda yazdım benim aracimda böyle bir sorun var dedim. Belki belli bir seride olabilir belkide bu hissi siz bu kadar yaşamıyor olabilirsiniz. Madem sıkıntı olarak düşündüğümüz konuyla alakalı yazmamamiz gerekiyor neden bu konu 28.sayfaya geldi?

2. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
  3. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
  4. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Keşke cevap yazma aceliliğine düşmeden yazdıklarımı anlayabilseydiniz,bir kez daha özetliyorum evet sorun yaşayan arkadaşlar var bunları örtmek görmemezlikten gelmenin kimseye bir şey kazandırmayacağını arabasında sorun yaşayanlar zaten can kaybına kadar endişelerini dile getiriyorlar ben ve benim gibilerin ise bu sorunlar nedeniyle zamanla bizede maddi zarara yol acabileceğini söylüyorum,neticede uzun vadede harkese zarar verecek ortam için birlikte ne yapılabiliri arıyorum şikayetmi olur,imzamı toplanır vs..sosyal mesaj ve destekten bahseden kim?? sizin sahip olduğumuz araçları ,bu başlık altında görüleceği gibi zaman zaman at arabasına benzeterek yaptığınız yorumlara nasıl tepkisiz kalmamızı beklersiniz??? bakın bu yazınızda bile hala beni arabasının değer kaybına düşmüş biri gibi lanse ediyorsunuz.. oysa ben aracında sıkıntı yasayan arkadaslarla beraber olursak ve tüm şikayetleri olan arkadaşların şıkayetleri giderilirse böylece herkes için hiçbir kayıp yaşanmaz diyorum.. benim aracımda sorun olmaması sizi ilgilendirmiyebilir ama sizin arabanızda sorun olması beni cok ilgilendiriyor..en azından insani acıdan ,birbirimize duyarsızmı olmalıyız??..ama malesef hep can acıtıcı laflar var usluplarda ...yineden ben her nekadarda inanmasanızda tüm bu maddiyatcılığımla yinede inşallah bin bir güclük ve emekle alınan arabalarınıza gönül rahatlığıyla binebileceğiniz ortamın sağlanmasını arzuluyorum,gönülden.. mademki iyi niyetli mesajlarımızı bile gölge etme başka ihsan etme modunda karşılıyorsunuz ..yapacak bir şey yok sizlere kolay gelsin

5. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
  6. nebiliyim

nebiliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    hafta sonu müsaitim uyarsa anadolu yakasındaysanız olabilir.

7. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Direksiyonu sağa sola çevirince çıkan ses, direksiyon zembereğinden geliyor...

Bende de vardı, garantiden direksiyon zembereği değişti... 2 yıl sonra gene ses tekrarladı, değişim yapmadılar, yağlayıp sesi kestiler...

8. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar 2011 model olan aracımla bende bu teste katılmak isterim...

Bayramdan sonraki haftaiçi bir gün ayarlayalım ne dersiniz ? İstanbul'da her noktaya gelebilirim, yeter ki bir şekilde organize olalım, durum değerlendirmesi yapalım, ardından teste çıkalım ve bir karar verelim...

9. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Günü belirlerken şu hususa dikkat edelim, toplanıp teste çıkacağımız yer nispeten sakin ve az kullanılan otoyol taraflarında olsun...

Neticede 110 km hız ve üzeri arabaları test etmek gerekecek...

10. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Beyler şöyle durumlarda yaşanabiliyor misal bende 2013 rio sporty dizel manuel var kız kardeşimde 2012 fancy dizel manuel var , bende 17 jant 205 taban Continental kardeşimde ise 16 jant 205 taban Continental lastikler var , iki arabanın yol tutuş hissiyatı farklı ve kız kardeşimin aracının espsi ciddi geç devreye giriyor ve sert davranmıyor , benim aracım da esp erken devreye giriyor hatta gazıda 2 saniyeliğine kesiyor yolda stabil kalayım diye . Aynı marka model bile olsa otomobiller üretim senelerinden yada belki zamanla elektronik mekanik sistemlerden kaynaklı problemler yapabiliyor . Birde beklenti ve istekler hepimizde farklı olması normal , sakin bir şöför çok memnun olurken sürüşten sürekli keyif almak isteyen daha seri ve aracını limitlerinde kullanmayı sevenler memnuniyet konusunda sıkıntı yaşayabilir . En güzeli bir araya gelin hem sohbet muhabbet olur hemde fikir alışverişi sağlıklı olur ..

11. nebiliyim

nebiliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    anadolu yakasında iseniz olabilir hasan beye(hokans) de uyarsa bir gün ayarlayalım

12. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Avrupa yakasındayım ama gelebilirim anadoluya... Maksat bir karara varalım...

13. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Nebiliyim sararmen olcaybastug Silent-ship ve ben bayramdan sonra buluşalım o zaman. Ozelden telefon nolarinizi atabilirseniz whatssuptan grubu kurmak isterim. Tam olarak tarihe karar veririz. Videolu fotoğrafli görüntüler çekeriz. Hep beraber servis randevumuzu da alir beraber servise gideriz. Gerekiyorsa servisten şikayet formu alıp hep beraber doldururuz. Dilekcelerimizi de ortak imza ile hyundai assana iadeli taahhütlü göndeririz. Başka türlü servislerin bize ciddi alacağı yok. Vahim olan şudur ki artik servisler yalan bulamayip herkese ayni bahaneleri üretmeye başlamış. Yazıklar olsun diyorum. Başka da birsey demiyorum. Yabancı forumlardan linkler Paylaştım. Gerekirse daha onlarcasını paylaşabilirim. Saygılar..

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

koreci, silent_ship ve agun35 bunu beğendi.
  14. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar birbirimizle atışmayı bırakalım. Bu kimseye bir şey kazandırmaz. Ayrıca kanaatimce kimsenin forumdan ayrılmasına da gerek yok. Ortak akılla bir çözüme varabiliriz.

Hülasa, 3 Ekim Cumartesi buluşma için uyar mı? 29 Ekim'de servise tekrar gireceğim. Bakalım sonucundan ne çıkacak.

Pendik Güzelyalı'daki Neomarin alışveriş merkezinde buluşup tersane kavşağından havaalanı istikametine doğru deneriz araçları.

Hatta teste akkayat (Erdem Akkaya) Bey de gelirse güzel olur. Yanlış anlaşılmasın kinaye olsun diye söylemiyorum - aracından memnun olduğu için onun aracı da deneyip referans alabiliriz.

Saygılar.

15. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Güzergah cok iyi ben de geliyorum? Ya diğer arkadaşlar? Onlar da geliyorlar mi? Telefonlarinizi ozeldrn gönderebilmeimkaniniz var mi whatssupa ekleyeyim herkesi?

16. nebiliyim

nebiliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bana uyar her türlü buluşalım görüşelim hep beraber bir servisten randevu alalım araçları götürelim belki bu kadar çok elantrayı bir arada görünce insafa gelip birşeyler yaparlar.

17. aykoroglu

aykoroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Arkadaslar bugun 60 bin bakimi icin servise gittim ve ozellikle uzun yolda yasanilan direksiyon sorununu yani diger bir degisle eps sorununu uzun uzadiya anlattim. Garanti uzmani konuyu arastirdi ve bununla ilgili olarak eps guncelleme ve kalibrasyonu geldigini soyledi. Gerekli islemleri yaptilar. Servisten donuste yaklasik 100 km yol kateddim ve eskisine gore direksiyonun daha hassas sekilde hareketlere tepki verdigini, aracin cizgiyi daha duzgun takip ettigini ama yine de tam olarak istedigim ve bekledigim sonucun ortaya cikmadigini gordum. Cunku o takilma hissi eskiye nazaran daha az da olsa hala var. Eps guncellemesinin oturmasinin biraz zaman alacagini soylediler. Ben de eger duzelmezse yine gelirim ve eps modulunun, direksiyon kutusunun ve alt orta ust direksyon milinin degisimini talep ederim dedim. Biraz daha kullanip gorecegiz. Rolantide calisirken direksiyon tam tur cevrildiginde cikan gicirtiya benzer sesin de hidrolik motoruna ait oldugunu ve normal bir durum oldugunu belirttiler.

LG-V500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    EPS güncellemesini ve kalibrasyonunu ben de sorayım servise. Belki bir faydası olur bizde. 3 Ekim buluşmasına katılımlarınızı bekliyoruz arkadaşlar.

19. aykoroglu

aykoroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Arkadaslar bu bulusmadan sonra cikan sonuca gore birlikte bir gun ve zaman dilimi belirleyerek hep birlikte genel merkezi arayip bu sikayetimizi sozel olarak bildirelim. Daha sonra da yine hepbirlikte mail atalim ki sorunun gercekten var oldugunu ve uydurma olmadigini anlasinlar.

LG-V500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bende de ilk denenmiş çözüm bu olmuştu. Eps güncellemesi soruna çare olmuyor maalesef. Eski yazılarımı okuyabilirseniz (1 sene öncesi) bu güncellemeden uzun uzadiya bahsettim. Tek çözümü tüm mil mil yatağı ve bunun uzerindeki elektronik eps sisteminin değişmesidir.

Bu Sayfayı Paylaş