Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra Yol Tutuş Sorunu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda elantra07 tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    ben de katılabilirim teste. Bayramdan sonraki salı günü için servis kaydı oluşturdum. tekrar gideceğim servise.

2. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    test sonuçlarını bekliyoruz

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben şikayetciyim. Yol tutuş konusundan ziyade 2011 yili uretimi eps ve direksiyon mili değişmemiş bir araca ihtiyacimiz var. Ama ben de testte bulunmak istiyorum. 2013 yilindan beri bir türlü cozulemeyen göğüsten gelen sesi de dinletmek istiyorum herkese. Çukurlardan geçerken direksiyonun altindan gelen takitilari da dinletmek istiyorum. Lütfen tarihi ve zamani bildiriniz. Teşekkürler.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. CS POLAT

CS POLAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    cem polat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Arkadaslar banada haber verin

5. nebiliyim

nebiliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar benim araç 2011 ilk aldığım günlerde hız 120 olunca yolda tutmakta zorlanıyordum ufak tefek hareketlerle yolda duruyordu ama şimdi alıştım mı nedir pek bir sorun olmuyor gibi ama direksiyonu ufak tefek hareketlerle oynatınca tık tık bir ses geliyor bu normal mi değil mi anlayamadım bu arada bende ön takımdan ses geliyor diye servise 4 sefer gittim ama her defasında sorun yok dediler en son gittiğimde lpg hortumları direksiyon miline vuruyordu onları sabitledik dediler ama yinede pek bir değişiklik yok gibi geldi anadolu yakası kartal köprüsü üzerine çıkarken (kartal merkez yönüne) 35-40 km hıza orada ufak bir tümsek var bildiğiniz arabanın arka atıyor onuda söyledim ama onda da bişey yok dediler garantinin dolmasına 10 ay var nasıl bu hataları kabullendirmem gerek çözüm bulamadım. Bu arada anadolu yakasında olup aracı test etmek isteyen olursa yardımcı olabilirim.

6. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Söylediklerinizden yola çıkarak Hunko'ya gittiğinizi %95 ihtimalle söyleyebilirim. Çünkü bu bahanelerin aynısı bana da söylendi. Israrla eps ve mil değişikliği isteyin. Probleminiz %100 çözülecektir.

7. nebiliyim

nebiliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    üstad aynen hunko ya gittim orada vedat bey var arabada hiç birşey yok deyip gönderiyorlar bence bakmıyorlar bile bu yüzden ist anadolu yakasında ortaklar ve hunko dışında çözüm bulabilen başka servis var mı ?

8. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Haziran ayında 2011 Hyundai elantra aldık , aldığımız günden bu yana 4 bin km yol katetmisizdir. Arabada yol tutuşu konusunda sıkıntı var, kaldı ki bu aracın daha önceden helezonlar servis tarafından değişmiş. Yolda hafif tümsek çukur gibi şeyler varsa 70 km hızla gitsem bile arka taraf sanki kaymaya başlıcakmis gibi oluyor sonradan araba kendini topluyor ama insan tereddütle düşüyor ilk olduğunda çok tedirgin oldum hatta.

9. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    merakla bekliyoruz sonuçları. benim araç 2013 arka atma durumu hariç başka bir sıkıntım yok şimdilik. hız durumunda sağa sola kaymada yok ne kadar basabiliyorsan bass.

Hakan G. bunu beğendi.
  10. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sizinle beraber bir gün ayarlayalım. Beraber birbirimizin araçlarını kullanalım. Daha sonra uygun olduğunuz birgün aynı güne servise gidip taleplerimizi iletelim. Bu bir kişi ile çözülecek bir problem değil. Birlikte şikayet etmek gerekiyor. Bakalım o zaman Hyundai Assan nasıl karar verecek? Gerekirse toplu dilekçe ile Assana başvurabiliriz. Şayet bu saydığımız problemleri yaşayan arkadaşlarımız var ise onlar da katılsın beraberce halledelim. Ben konuyu yargıya taşımadan önce son kez bu yolu denemek istiyorum.

agun35 bunu beğendi.
  11. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aynı sorun benim arabamdada var 2011 model bugüne kadar herhangi bir işlem yapilmadi. Sekiz yıllık hyundai kullanicisiyim ıstanbul anadolu yakasındaki UCAR PLAZA disinda arabamı hiçbir yere goturmem. Gittiğim bakimlarda UCAR PLAZA arabada sorun olmadığını iddia ediyor. Hyundai club sitesine uyeyim orada konuyla ilgili bir çok şikayet var dediğimde danismanlardan hep forum sitelerine bakmayın alayı yalan cevabını aldim. Ayrıca ellerinde elantra süspansiyonu ile ilgili güncel parçaların olduğunu istersem ücretli olarak degistireceklerinide ilettiler. Araç testine bende katılmak isterim. Ancak Ekim ayında çok önemli bir mesleki sinavim var. Evden dışarı pek cikamiyorum. Ekimin ortalarına doğru test yapılacaksa seve seve gelirim. Herkeste aynı sorun olacak diye iddiam yok ama benim arabam sorunlu. Bu başlık altında yazdığım bir mesajdada belirttiğim gibi: isteyen veya inanmayan varsa gelsin acibademde oturuyorum hem cayimi içer hemde kendi gözüyle görür sorunu.

ismailgulce bunu beğendi.
  12. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Bence bu sorun 2011 modellerde kesinlikle kronik bir sorun, sorun diyorum çünkü gerçekten güvenlik açısından ciddi bir problem Allah korusun araba kayıyor diye direksiyonla filan düzeltmeye çalışırız kaza yapabiliriz, belki dışardan gozukmuyordur ama benim hissettiğim direksiyondayken sanki araba yoldan çıkmış savrulacak hissi veriyor

13. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar, aracımla yola çıkarken veya park ederken (yani sürati çok azken) direksiyonu normalden biraz hızlıca sağ veya sol yaptığımda kablo, kumaş vb. sürtmesine benzer bir ses geliyor.

Bir de direksiyonu nazikçe çok küçük hareketlerle sağa veya sola çevirdiğimde sanki hafiften belli olan takılma gibi bir şey oluyor, direksiyon sağa sola çevirdiğimde yağ gibi akar bir şekilde değilde hafiften takılır gibi bir şekilde dönüyor. Bu uzun yolda rahatsızlık veriyor.

Bu yukarıda saydığım sorunlar da var mı aracınızda? Bunların sebebi ne olabilir?

Serviste direksiyon kutusu ve rulman gibi bir şeyler değiştiği söylendi. hatta bir değişen parça daha vardı. toplam fatura 600 TL civarı bir şeydi.

Maalesef, yeni aldığım ve severek kullanacağımı düşündüğüm aracımdan soğumaya başladım. Böyle giderse bayram sonu pazara gideriz artık :)

Evet, yolda tutunma sorunundan ve diğer başkaca sorunlarımızdan bahsettik. Sayın forum yöneticisi arkadaşlar bir organizasyon yapsa da bu sorunları yaşayan arkadaşlarla bir görüşsek, buluşsak. Ben Kocaeli'ndeyim.

14. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Park halinde iken direksiyonu cevirdigimde direksiyondan tikirtili ses bizim araçtan da geliyor, yarin servise göstermeyi düşünüyorum isim cikmazsa

15. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Evet en sonunda 2. El Satış derdinden dolayi arabanın değer kaybetme kaygısını bir tarafa bırakmaya karar vermiş, yürekli insanları görmek beni sevindirdi. Servislerde şaşkınlık ifadesi ile suratlarımıza bakarak, astronot görmüş gibi kronik sorunları dinleyen servis danışmanları son zamanlarda şahsım üzerinde psikolojik travma yaratmıştı. Hyundai Assan bu siteyi resmi forumu olarak kabul etmemektedir. Dolayısıyla gerçeklerin ortaya çıkmasını istememektedir. Tabii ki servisler "forumlara itibar etmeyin" diyecekler. Çünkü birden fazla kişinin yaşadığı aynı problem üretim bandındaki tesadüften değil bantta kullanılan kalitesiz ya da uyumsuz parçadan kaynaklanır. Silent-ship, nebiliyim, ismailgulce, okaybastug, Sendkdz ve benim aracimda birebir ayni problemlerin olması hiç mi soru işareti yaratmıyor Hyundai Assan'da? Ya da bu forum moderatorleri neden bu siteyi kanıt ya da ornek göstererek Kozyatağı Hyundai Assan ile iletişime geçerek, tüm yukarıda saydığım kullanicilari ayni serviste toplayıp araçlarımizla ilgilenmiyor ve teste tabi tutmuyorlar? Üzgünüm ama Hyundai 5 senelik verdiği garantinin kullanılmasına izin vermedikten sonra bu garanti ne işe yarar? Aracimin ikinci el değeri umurumda bile değil. Ben satin aldığım hizmetin karşılığının verilmesini ve güvenliğimin sağlandığından emin olmak istiyorum. Acaba hakkında bu kadar konuşulan araç markası bir Japon üreticisine ait olsaydı nasıl bir geri dönüş yaparlardı inanin merak ediyorum. Ve tekrar belirtmek istiyorum bu problemler sadece Türkiye'ye de mahsus değil Amerika ve Kanada'da da aynı şikayetleri dile getiren onlarca tüketici var. İsteyenlere linkleri, forum isimlerini gönderebilirim. Bakalım daha nereye kadar inkar edilecek ve servislerde daha nereye kadar aptal yerine konmaya devam edeceğiz??

Senolkdz bunu beğendi.
  16. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bahsettiğiniz durum bende de var ama Bunun bir sorun olup olmadığını bilmiyorum çünkü bu ilk elektrik destekli direksiyona sahip arabam. Dediğim gibi ben ancak ekim ayının ortasından sonra musaitim. Uygun olursa seve seve gelirim teste aracın bu durumundan çok sıkıldım cunku.

17. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Birde şunu belirteyim belki sorunun duzelmesine katkısı olur diye daha 16000km yapmış lastiklerimi sifir michelin lastiklerle yeniledim. Çözüm için en ufak etkisi olmadi. Aracın ikinci el değeri umrumda değil. Ben arabada oturanların canına bakarım. Geçen sene 50km lik hızda bu his yuzunden ani tepki verdiğim icin bodrumdan dönüşte az daha yoldan çıkıyordum. Aradan bir sene geçmesine rağmen eşim hala o animizi anlatır.

18. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Vay amma yürekliymişsiniz be arkadaşlar bravo.. ben şahsım adına arabamdan mutluyum ve sorunum yok tabiki sizlerin yaşadığı sorunların benim gibi sorun yaşamayanlara etkisinin piyasa değer kaybı olacağından endişem var.. ama siz cesur yürekli arkadaşlara konuyu kapatın yok farzedinmi??diyoruz?
    önemli olan sorunun giderilmesi ve bunun için sorun yaşayan yaşamayan elimizden ne gelirse ortak haraket edelim diyorum.sorunun cözülmesi değilmi zaten ortak paydamız... önce marka fanatikliği,sonra daha önce yol tutan araba kullanmamakla ihtam, şimdide milletin canını düşenmeyip sadece arabasının 2. el kaybının düşünen maddiyatcılık.. bakalım sırada daha neler var???

19. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sizin arabanızdan memnun olmanız bizim problemlerimizin çözümünü sağlamıyor. Eğer ortak hareket etmek istiyorsanız ilk önce memnun olmayanların memnuniyetini sağlamakla başlamalısınız. Kimse size fanatiksiniz ya da bizim canımızı düşünün demiyor. Size arabanızdan memnunsanız ve güvenlikten eminseniz zaten konu sizinle alakalı değil. Bence başka sayfalarda başka başlıklar açıp aracınızı ve elantrayı övebilirsiniz. Ben gidip de sizin açtığınız sayfaya "ama ben bu araçtan memnun değilim demem." Bu başlık yol tutuş sorunu ile alakalı ve benim problemim var dile getiriyorum. aynı parayı verdiğimiz araçtan sizin aldığınız hazzı yaşamam en doğal hakkım. Ha derseniz ki araçlarımızı değişelim tamam o zaman konu benim için kapanır. Kimseden sosyal mesaj ya da destek beklemiyorum. O nedenle isterseniz bırakın da konu başlığının hakkı olan tartışmalarımıza devam edelim. Araçlarından memnun olanlar da alınmasın lütfen. Benim aracım sorunlu. ve sizin aracınızında problem olmamasından kaynaklı değer kaybını düşünüyor olmanız üüzgünüm ki şu an beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Ben sizinle aynı hizmet kalitesine sahip olamadığımdan Hyundai Assan yetkililerine kızıyorum. Sizinle alıp veremediğim yok.

oguzcalik ve agun35 bunu beğendi.
  20. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Bizlerin araçlarından kaynaklı sorunlar yaşaması bu araçların hepsinde sorun olduğu anlamına gelmez. Kaldı ki bizlerde acaba yaşdığımız şeyler bir sorun mu yoksa bu araçlara yabancı olduğumuz için mi biz öyle algılıyoruz bunu tespit için bir araya gelmek istiyoruz. Böyle bir şey aracın değerini neden düşürsün anlamadım doğrusu. Mesela (marka vermeyeceğim) ....... marka aracın çift kavramalı ... şanzımanı v.b. ile ilgili olarak o kadar çok şikayet ve sorun yaşayan var ki anlatılamaz. ancak bunlar o markanın ülkemizdeki değerini hiç düşürmüyor. ona rağmen en çok rağbet gören markada o.

Bugün hangi markaya, hangi modele bakarsanız bakın mutlaka sorun yaşayanlar göreceksiniz, bunun karşısında aracından çok memnun olanlarda. Sonuçta araba dediğimiz şey markası modeli ne olursa olsun biraz cıvata biraz somun biraz plastik v.b.'den ibaret. Birbiri ile kombine çalışması gereken yüzlerce parça vs. Sonuçta bir sorun, bir arıza yaşanması gayet normal bir durum bence. Ne olursa olsun mekanik olsun elektronik olsun çözülmeyecek hiç bir sorun yoktur. Derdimizi anlayabilecek ve çözüm üretebilecek bir servis olsun yeter bizlere.

Sonuçta arabamı seviyorum. Ancak sorunlarımı çözemezsem de o zaman başka çarelere bakacağım, kim bilir istemeye istemeye de olsa değiştireceğim. Belkide sorun sandığım şeyler bir sorun değildir bana öyle geliyordur. Çünkü önceki aracım Kia Magentis idi. düşük km'de oldukça bakımlı bir araçtı. D segment bir araçtı. Yol tutuşu, konforu gerçekten muhteşemdi. onunla çok uzun yolculuklara gittim beni hiç yormamıştı. Farkına varmadan bu araçtan da yüksek bir beklentim olmuş olabilir. Sıkıntının kaynağı bu olabilir. İşte, bunu anlamanın tek yolu ise sorun yaşadığını söyleyen arkadaşlarla bir araya gelerek bir birimizin aracını test etmek olacaktır diye düşünüyorum.

Saygılar.

Bu Sayfayı Paylaş