Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra Yol Tutuş Sorunu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda elantra07 tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. aykoroglu

aykoroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    El insaf arkadaslar daha nasil yol tutacak bu araba bilmem ki. Evet hafif kasislerde ve cukurlarda arkanin sallandigi hissi dogrudur ancak bu yalnizca elantra icin gecerli bir durum degil. Burda marka model belirtmeyecegim ama daha farkli ve yeni model bir kac aracta da hissettim ayni durumu. Kendi aracim 2011 elantra ve acaba savrulacak mi arkasi diye asfalt ve kumlu yolda cok da test ettim. Ama basaramadim. Elantra virajda savruluyor diyen arkadaslarin bu videoyu izlemesini tavsiye ediyorum.

LG-V500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. aykoroglu

aykoroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Hatta burada da 2011 model elantralarin nasil yol tuttugunu daha uzun sureli ve rahat bir sekilde gorebilirsiniz.

LG-V500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. CS POLAT

CS POLAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    cem polat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Cumleten merhaba.benim teyzeoglundada 2014 model elentra var birkackez uzun yolda araci test ettigini biliyorum sordugumda kesinlikle on numara dedi bana fren olsun savrulma olsun sadece biraz cekis yonunden zayif dedi. Tabii daha onceki araci fx cupe idi bende abi obur arac spor bu klasik kiyaslama yapma dedim.Yani sozun kisasi daha onceki aracimda hyundai idi simdikide oyle teyzeoglununda bu ve bundan onceki 3 araci hyundai idi Allah 'a sukur hic sorun yasamadık.sonucta kul yapisi arkadasin araci fabrikasyon bir problemle gelmis olabilir ama genel olarak hyundai veya elentra kotudur demek dogru olmaz.Ya gecen turkiyede cok satan bir araca baktik arkadasla markasini vermiyim inannin benim i 20 onun yaninda mercedes :)

MehmetHan bunu beğendi.
  4. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Elantra 'da sorun yasayan arkadaslara yürekten inanıyorum özellikle 2011-2012 modellerinde sıkca yaşanan bir durum
    fakat aynı arkadasların benim gibi sorun yaşamayanları markacılıkla veya daha önce hiç yol tutan bir araba kullanmamakla ihtam etmelerinide anlayamıyorum
    evet sorun yaşayanlar var muhakkak ama bu tüm Elantra ları kapsamıyor.tıpki diğer marka araçlarda olduğu gibi..şikayet com!a girin bakın her model araçta şikayetler mevcut..
    lütfen şikayetlerinizi kişisel bildirin benim Elantram gibi.. mesela ben söylüyorum

Ben Elantra'mdan cok memnunum..muhtemelen bir sonraki arabam yine Elantra olacaktır ama bu Tüm Elantra kullanıcılarınada kapsar aksini söyleyen Marka düşmanıdır demiyorum...

Sabahattin ve MSC bunu beğendi.
  5. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bazı şeyleri daha net paylaşmakta fayda var. Elantralarin ilk üretilen 2011-2012 modellerinin hepsinde yol tutuş problemi mevuttur. Çünkü servislere bu şikayet ile gidenlerin sayısı cok fazla olduğundan psikolojik olarak da kullanıcılara destek vermek adına bu model araçların helezon yaylari ve amortisörler servislerde değiştirilmistir. 2012den sonra üretimde yapılan değişiklikler ile yol tutuş, 2013 ten sonra arabayi izde tutamama gibi sürücüyü çileden çıkaran sorunlara büyük ölçüde çözüm bulunmuştur. Tüm bunları test edebilmek adına istanbuldaki arkadaşlar bir yerde buluşup 2011,2012,2013 testine çıkabilir. 2013 model de dahil olmak uzere araçla otobanda giderken büyük bir dikkatle direksiyonu tutmak zorunda kaldığından şikayet eden kullanicilarin çoğunun derdinin tek çözümü eps ve direksiyon milinin değişimidir. Inanin çözüm bu kadar basit. Fakat servisler bu şikayet ile giden tüm kullanıcılara geçici çözüm bulmak adina "Allah Allah bu şikayet ile ilk siz geliyorsunuz deyip salak yerine koymuş, direksiyon milini yağlayarak eps den ve milden gelen kronik sesi azaltıp müşterinin bu noktaya olan odağını azaltmaya çalışmışlardir. Bu iki parçanın garanti dahilinde değişiminin servislere olan yükü (maliyetini bilmiyorum son kullanıcı fiyati) 4000TL'ye yakındır. Benim kizginligim servislere değil, servislere bu problemi soylememeleri ve araçlar garanti dışında kalana kadar değişiklik yapmamalari konusunda baski yapan Kozyatağı Hyundai Assan Genel Müdürlüğüdür. Bu şikayetleri Koreye kadar ilettim. Fakat Türkiye'de kabul goren ve araştırmaları takdir edilen ADAC gibi bağımsız kuruluşların var olmaması mahkeme süresinde son kullanicilari zor durumda birakmakta bilirkişi raporlarının sonuclarinin yillarca uzamasına sebep olmaktadır. Bu nedenle bu araçların geri cagirilmasi icin Amerikadaki ve Almanyadaki bağımsız test kuruluşlarına giden şikayetlerin değerlendirmesini beklemekten baska caremiz yok. Ya da binbir rica ve minnetle probleminizi servisinizle acikca paylaşıp, servis şefine hatırı sayilir bahşiş birakmaniz gerekmektedir. Tekrar söylüyorum her marka uretim hatasi yapabilir. Ama bazi markalarin Türkiye ayakları problemlere acil çözüm bulabilirken bazilari ise global markanın verdiği 5 senelik garanti süresi dolana kadar binbir dereden su getirir. Takdir sizin. Teşekkürler.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme: 18 Eylül 2015
    Senolkdz ve akkayat bunu beğendi.
  6. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hokans'ın yazdıklarını doğrulamak isteyen Elantra'nın yabancı forumlarına bakabilirler orda sayfalarca bu konuda yazılar ve cözüm arayışları var şayet bu konuda bir şey yapılabilirse aracından şikayetci olan olmayan birlik olmalıyız,neticede bu konu şikayetimiz olmasada aracımızın piyasa değerini etkiliyor

7. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Hyundai bu aracı test etmeden seri üretime geçmiş ve piyasaya sürmüş.

Şehir efsanesi böyle başlar. :)

Sabahattin bunu beğendi.
  8. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Seri üretime geçmiş her test edilen ürün mükemmel olsaydı garanti kavramı hiç ortaya çıkmazdı sanıyorum. Ya da hiç üretim hatası dediğimiz bir cümle kurulmaz, milyonlarca ürün, üreticileri tarafından geri çağırılmazdı. Sizin şehir efsanesi olarak küçümsediğiniz konuyu a.b.d forumlarında 100er sayfadan fazla dile getiren bir sürü kullanıcı var. Hatta güvenlik ihlali nedeniyle mahkemelik olunan ve davaları devam eden son kullanıcılar mevcut. Kusura bakmayın ama "şehir efsanesi" cümleniz bu ağır ve önemli olan konu için çok sığ kalacak bir geri dönüş oldu. Teşekkürler.

9. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Adamlar zaten 2011 13 yılı üretimini geri çağırıp gerekli parça değişimi yapmış kasa aynı ;) bu durum sürekli oluşacak bir durum olamaz, ayrıca sadece Hyundai bu duruma düşmemiş BMW de üretim hatasından çağrılıp sorunlar giderilmiş. Ne bekleniyor daha anlamadım.

Son düzenleme: 18 Eylül 2015
  10. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    yolda stabil olamama sorununu ben de yaşıyorum. Aracım 2011 Mode otomatik vites.

Araçtan gelen sesler üzerine servise gitmiştim. Dediklerine göre garanti kapsamından; direksiyon kutusu arızalanmış onu değiştirmişler, amartisörler, rot başları, yaylar v.b. değiştirmişler. Tamam sesler gitti arasıra bir yerden ses geliyor ama onun için henüz gitmedim servise. Bir sıkıntı olduğundan geröekten emin olmam lazım öncelikle.

Fakat aracım belli bir süratin üzerine çıkınca hala yolda kalmak için beni yoruyor. Uzun yolculuklarda beni yoruyor gerçekten.

EPS modülünü ve direksiyon milini de değiştirir mi acaba servis. Bir de bunlar değişti diyelim aracın yolda stabil olamama sorunu giderilebilecek mi? Çok can sıkıcı bir durum.

11. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Direksiyon kutunuz değişmemiş, yağlanmıştır. Direksiyon kutusu zaten mili ve eps modülünů kaplayan bir sistemdir. İstanbul'da ikamet ediyorsanız derdinizi en azından dinleyebilecek 2-3 servis var.

12. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Diğer saydıklarımla beraber direksiyon kutusu da değişti dediler.

kutunun içindeki bir rulman dağılmış. onarılamaz durumda imiş. Servis, genel merkeze arızanın fotoğrafını koyup gönderince değiştirme yönünde karar alınmış. (bana söyledikleri bu)

Belkide önceki kullandığım aracımın bir üst segment olmasından kaynaklanıyor olabilir (kia magentis). Bu araca alışamamış olabilirim. Henüz yeni aldım sayılır bu aracı.

İstanbul'a yakınım.

13. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Direksiyon dişli kutusunun içinde teflon tabanlı bir segman vardı. Belirli bir süre sonra (10.000km gibi) üretim kaynaklı nedenden çalışamaz duruma geliyor ve direksiyonun efektif hareketini engelliyordu. Bu arizanin masrafi yok denecek kadar az zaten. Bu parçayı takip, dişlileri yağlayarak oldu bittiğe getiriyor servisler. Benim değiştirmeniz konusunda ısrar ettiğim nokta tüm elektronik electronic power steering system( EPS ) ve bu sistemin bağlı olduğu tüm alt ve üst direksiyon mili. Bu parçaları degistirtebilirseniz kesin çözüm alirsiniz ve araciniz sağa sola kayma kesinlikle yapmaz. Benim aracimdaki bu sorunu 1 sene uğraşıp tam 4 servis gezerek çözebildim.

14. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    siz hangi serviste bu problemi halledebildiniz özelden yazabilir misiniz?

Peki benim servisimin gerçekten neyi değiştirdiğini nasıl öğrenebilirim?

15. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Özelden yazmama gerek yok. Ben bağıra bağıra söyledim heryerde zaten. Birgün Alanya'ya yolum düşmüştü. Sağolsun Alanya Alanses servisi direkt problemin nedeni konusunda bana hak verip ayni gun değişime gittiler. Servisinize değişen direksiyon parçasının son kullanıcı fiyatını sorun. Buradan çok net algilarsiniz.

16. silent_ship

silent_ship Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    serdar şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    teşekkürler.
    yarın ilk işim servise gitmek olacak.
    yeni araç bakmaya başlamıştım bile internetten bu hoş olmayan sürüş yüzünden.

17. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bence uygun bi yerde test edebileceksek test edelim arkadaşlar. Konu çok uzadı. Ben hiç bu kadar sorun falan yaşamadım. Hiç otobanda yolda çıkacak gibi olmadı. Hafif bi savrulma tümseklerde cukurlarda belki olabilir ama o da bi his mi anlamadım. Yani eğer olacaksa site yöneticilerimiz bi buluşma ayarlasın ölçüm yapalım. Konu kapansın...

Emre ve alper4159 bunu beğendi.
  18. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bir şikayetçi, birde memnun olan arkadaş gelsin bakalım, deneyelim. Benim bildiğim @AdemOcakli abi'nin aracı 2012 model ve şikayetçi değil.

Sabahattin, MehmetHan, Emre ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  19. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bende de bi sıkıntı yok bende gelebilirim...

Sabahattin ve Cilo bunu beğendi.
  20. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Bende şikayetçi değilim istenirse gelirim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sabahattin, Cilo ve Hakan G. bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş