Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra Yol Tutuş Sorunu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda elantra07 tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. Senolkdz

Senolkdz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Senan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Kışlıkları alınca 2 ay önce rot balans hepsini yaptırmıştım. Bu gezme olayı sürekli olmuyor ama olunca 1-2 saat sürüyor. Bakalım ne diyecek servis?

2. metin8684

metin8684 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    metin demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Herkese selamlar bende 1.8 tfsi 2009 A3 yerine bu elantra dan aldim tipi hosuma gitdi ancak uzun sure once kullandigim 96 model chrysler bile buna bes ceker şekilde yol tutuyor ve guven veriyordu bukadar kötü olabileceğini dusunmemistim acikçasi ve direksiyon sistemi ve yol satihinin durumunun degisimine baglı olarak direksiyondaki tepki hissi cok cok kötü devamli bir motivasyon gerekli bu arac surusunde acikcasi trafikteyken önünüz musait olsa bile ikinci bir eylem yapamiyorsunuz nerrdeyse sigara telefon gibi arac salincak gibi :) ancak bazı ilgili arkadaslar bu sorunu çozmus ve burda paylasmis bu tabii sevindirici bir nebze ve cok değerli paylasimlarda bulunmuslar hepsine tesekkur ederim benimde burdaki degerli forumdaslarima bir sorum var aracim henuz 100 bini bulmadi zaten bulmadanda degiscem sanirim yinede bu aracin 100 bin garantisini kullanmak istiyorum ist. Avrupa yakasinda bu direksiyon ve baska mekanik arizalarin ucretsiz degisimini yapan bir ilgili servis varmi acaba yazim cok uzun oldu kusura bakmayin herkese sevgiler selamlar :)

3. metin8684

metin8684 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    metin demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu arada audimi verdigime pisman oldum sanirim opel insignia da karar kilcam yol tutusu cok hosuma gitti yada a3 2.0 Quatro bu araclarin bakimlari biraz masrafli diye kactim ancak ucuz etin yahniside malesef işte :)

4. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ahh ahh yaramıza parmak bastın..bizde nasıl aldık tipine bakarak.. babamın 3 tekerlekli bisikleti bile daha iyi yol tutuyordu...almandan şaşmıyacaksın
    aga ,,hatta sırf alman diye gerekirse 30 bin tl fazla bayılacaksın... ne kötü araba be bu elantra.... masallar,masallar..yerseee

Hakan G. bunu beğendi.
  5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2007 1.6 multi cam tavanlı Audi A3 kullandım arka yalpalama ondada vardı. Araçta fabrikasyon 17 inc jantta vardı.

6. steel61

steel61 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Murat Kürşat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    arkadaşım yorumlarınızda sorulan konunun dışına çıkarak cevap vermeyin.soylemeden edemeyecegım baban bisiklet binerken sana elantramı aldı?bu yaşta baya bi tecrübe edinmissin ve burası provaganda yeri değil.ha unutmadan yaralarımıza dıyerek adımıza konusma hakkını da sana kımse vermedi.boyle gereksız mesajlar la konuyu kırletme hakkında yok.kendine gel.

7. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben kendimdeyim de sen acaba yazdığım ironinin farkındamısn?? neyin propagandasını yapıyorum??? Bu ülkede Hyundai markasına olan ön yargılar böyle mesnetsiz görüşlerden ortaya cıkıyor,bu konuda onlarca şikayet ve eleştiri yapıldı konu hakkında ama ustruplu olmak diye bir şey vardır..
    kullanılan kelimelere bakarmısın??
    yok 96 chrysler bile 5 ceker,bukadar kötü olduğunu sanmamıştım,ucuz etin yahnisi bu kadar olur vs vs..... bin bir güclükle borç harç aldığımız ,gözümüz gibi baktığımız araçlarımıza,hemde kendi formuna girerek, kısaca 5 para etmez anlamına gelen kelimeleri futursuzca kullanacaksın. sonrada nasıl bedavaya getirim diye yardım bekleyeceksin.... sizce model bu marka bunu hak ediyormu..??.96 chrysler bile 5 ceker ne demek?? kusura bakma, bende yüzüme tükürene yarabbi şükür deme huyu yok.. sen bir Elantra kullanıcısı olarak bu laflardan rahatsız olmadında benim ironi yaparak eleştirimdenmi rahatsız oldun??? birde olayı kişileştirip aklınca beni şimarık baba parasıyla hava atan yeni yetme yerine koymuşsun.. kirletmekten bahsediyorsun ,önce kimin neyi nasıl kirlettiğinin farkında ol ,öyle laf yetiştir başkasına bence.....

8. metin8684

metin8684 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    metin demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tekrar selamlar forumun bu kadar aktif olması cok guzel ama gerilime gerek yok dostlar hepimiz sanirim kullaniciyiz yani tüketici fanatizme gerekde yok bu marka kendi ulkemin olsaydi ozaman taraf olurdum burda kisiler degil otomobilden bahsediyoruz bunun sahsi algilancagini dusunmedim yinede kusura bakmayin ancak yikllardir cok cesit arac kullandım sirket araci tanidik dost aracı derken belli bir birikim ister istemez oluyor üzgünum ama gercekler bazen canimizi sıksada kabullenmek gerekir futursuzca kullandıgim kelime benim yok olsada demir yiginina kullandim sense burda kisilere saldiriyorsun bende hundai kullanicisiyim bu kadar agrasif olmam icin ancak uretici olmam lazim ki degilim bence sende uretici degilsin bu agresiflik cok manasiz

9. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    size tek bir soru soracağım,Elantra almak isteyen her hangi birisi fikir edinmek için bu foruma girse ve sizin yazınızı okusa ..ne düşünürdü acaba.???.bu bir fanatizim değil aksine bir savunma hemde meşrü müdafa .. bakın gün gelecek bizler belki ihtiyaçtan belkide yenileme amaçlı araçlarımızı satmayı düşüneceğiz...zaten önyargıyla bakılan bir markayı kullanıcıları olarak bu kadar abartılı laflarla yerden yere vurursak ..değer kaybı yaratmış olmazmıyız??
    her markanın her modelin sorunları var..girip forumlara bakın . sorunlar dile getirilir,eleştirde yapılır ama kücültücü benzetmeler yapmak sadece kendi ayağımıza kurşun sıkmak olur...

10. metin8684

metin8684 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    metin demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Dogru söylüyorsun değer kaybı olur ama bir real değer varsa bu benim iki satirimla eksilmez yada artmaz peki şimdi sen söyle bir yeni kullanıci adayı olsan burda gercek dışı yazışmalara bakarak bu aracı alsan sonrada foruma girip işin aslını öğrensen ne düşünürsün belkide bunlari yazanların sirket hissesi oldugunu sanabilirsin gercekler bir kez can yakar oysa ben aracın sadece yol tutusunu misal verdim eski amerikan araca kiyasla bundada iddialıyım cunku doğru serviste bunu teyit etdi bir yenilemeye gidilirse haber vercez dediler bunları konusmanin nesi kötü anlamadım neticede insanlar bu araclarda sadece kendilerini değil sevdiklerini ailelerini taşıyacaklar senin ailen benim ailem ve diyer arkadaslar abiler kardesler burda araclarımı koruyalım onlarımı bu arac degisen zeminde gezme eylemine meylediyor elestirim sadece bu cok hosuma giden yonleride var ancak soz konusu emniyet olunca gerisi teferruat kalıyor

11. metin8684

metin8684 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    metin demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İyi taraflarinida soylemek gerekir sanirim az yakit az vergi uzuc bakim yumusak kullanim yakita motor hacmine göre guzel performans ic mekan genisliği bagaj lt si on konsolde kullanisli ve modern dijital klima zaten sevmem :) birde bir bakan tekrar bakma ihtiyacı duyuyor gercekten dış dizay üst seviye

12. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Metin Bey ozaman benim Elantram!da diyeceksiniz madem bu kadar realist ve doğrucusunuz,,Cünkü Bütün Elantra larda bu sorun yok.. Elantralarda sorun yok demiyorum ,hepsinde yok diyorum ..benim arabam 2013 model ve bahsedilen şikayetlerin hiç biri yok..hatta sadece 2 yıllık sürücüyüm diye bu işte profesyonel tercübeli ağbilerime test ettirdim..sonra bu forum ve başka yazılarda özellikle 2013 ve sonraki modellerde az rastlandığını okuyunca dahada net oldum.. tabiki sorunu yaşayanlarda var ama sorun olmayanlarda bir haylı fazla...ama siz Tüm Elantra larda sorun olduğunu iddia ediyorsunuz hatta iddianızın doğru olduğunuda dayatıp"gerçekler can yakar" diyorsunuz.allah aşkına sayın abim bu nasıl bir yargılama??? ozaman ortaya şu cıkıyor arabada sorun olduğunu söyleyenler doğru söyleyenler, benim gibi olmadığını söyleyenlerde,,gerceği kabul etnek istemeyen marka fanatikleri....Ben özellikle 2011,2012 modellerinde cok rastlanan fakat daha sonraki serilerde sorunu yaşayanların azlığını biliyorum..o yüzden lütfen genelleme yapılmasın diyorum...cokmu fazla şey istiyorum??

13. metin8684

metin8684 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    metin demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bunu bilmiyordum yeni elantralarda yoksa tabiiki ayırmak lazım ve senin adına sevindim neticede herkes parasınin karsiliğini bekler bunu ilk yazinda soyleseydin keske fakat okadar cok ayni şikayeti duyunca ve serviste düzeltme söz konusu değil diyorsa yeni elantrada update yoluna gidildigi fikri olusmadı bende yinede sende bu sorun olmaması güzel demek bu sorun hepsinde yok yere basan bir elantra kullanmak oldukça keyifli olurdu aracla nerdeyse 100 bine geldim tamami bu sorun yuzunden sehir ici kullanim yinede ekonomik bir arac ve kardayım sayılir evet yeni aracım yeni elantra olabilir oyleyse çünkü bu aracla uzun yol hedefimi yarım kaldı nasip bakalım :)

14. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Metin Bey uluslararası bir cok forumdada okudum Elantra larda salınma ve özellikle bozuk yolda ve tümsek gecişlerinde atma hissi olduğunu, ben sorunun olduğunu biliyorum zaten ama Bütün Elantralarda yok özellikle 2011 ve 2012 modellerinde cok sık rastlanıyor kabul.. fakat foruma girişinizde kullandığınız cümleler kusura bakmayın canımı sıktı..o sinirle belki cocuksu bir tepki gösterdim.. sizde kusura bakmayın haddimi aştıysam..saygılar...

metin8684 bunu beğendi.
  15. metin8684

metin8684 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    metin demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Estağfurullah önemli değil forumlar ne için zaten aslında çoğumuz aynı taraftayız ordan burdan makasladığımız paramızla gidip bir araç alıyoruz ve aslında seçmiyoruz sadece bize sunulanı secmeye mecvur birakiliyoruz ben bu aracın ve firmasının daha alternatifli ulkelere farklı sunulduğuna eminim buda canımı sıkıyor o ulkelerde eleştiri ve tepkiler daha ulusal boyutda ve daha çok ses getirdiği için bu firmalar faturayı oralarda üstleniyor biz çoğu konuda olduğu gibi aramızda bölünmekte ustayız saygıyı herkes gibi benim ulkemin vatandaşıda hatta daha fazlasını hak ediyor serviste böyle bir geri çağirmanın mümkun olamıyacağını o boyutda bir sorun olmadığını duyunca gülme kırizine gircektim tabii sinirden bir ikibin lira daha az maliyet çıkarmak adına tüketiciye bunu yapmış olmaları çok ayıp en çok kızdığım ulkemin insanını aptal yerine koymaları bunu hazmedemiyorum bu kadar cok arac sattığınız bir ulkeye ve tuketicisine bunu dayatmaları bişey yok demeleri gercekten sinir bozucu hangi firma olduğu önemli değil bize ikinci sınıf insan muamelisi yapmak isteyen şirketlerin tamamına tepkiliyim :)

akkayat bunu beğendi.
  16. metin8684

metin8684 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    metin demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bir dönem fransada bulundum ordada servisler var fakat davranış ve alaka çok farklı aynı yada benzer sorundan yeni nesil sekiz on arac bir servise gelse hemen ureticiyle diyolağa girip bilgilendiriyorlar hatta gelen araç sahibi ağzıyla konuşuyorlar ve kopara bildikleri kadar ücrertsiz yeni parça ve gerekmese bile komple arac değişimine gidiliyor bu çok kısa sürüyor sistem orada boyle işlediği için oralara araç ihraç ederken daha titiz davranmak zorunda kalıyorlar bizde bu saygı ve alakayı hak ediyoruz bence.

17. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Elantra tune kullanıyorum 65ooo km'dir. Aracımda yay da var KYB amortisör de. Lastiklerim de, orjinal ölçülerinde en iyi 3 lastikten biri.
    Bi kaza sonucu servisteki aracım sebebiyle bi süredir mode plus kullanıyorum.
    Geçirmiş oldugum kaza sebebiyle aracın şaşesinin rijitliği konusunda da bi tecrübe edinme fırsatım oldu.
    Uzun uzadıya bişeyler yazmak isterim ancak her ne kadar eleştirel yaklaşıma açık olsa da burasu genel bir otomobil forumu değil. O yüzden uzatmayacağım.
    tune vs modelleri yol tutmadığı, karoser esnemesi vs oldugu doğru. Sanıyorum bunu kimse inkar edemez burda. Ancak asıl problem bir önceki mode, prime ve bunların plus versiyonları doğrudan hatalı üretim diye nitelendirilecek şekilde yol tutmaması. Bakın kötü yol tutuyor demiyorum, hatalı üretim diyorum. Gerçi bunu sadece şimdi kullandığım araca göre söylüyorum. Ancak bayilerin, özellikle bu model araçların yürüyenini komple değiştirmelerinin sebebinin de bu oldugunu düşünüyorum. Kandırmayın kendinizi gidin değiştirin. Hayat bu şakaya gelmez.
    style, tune kullanan arkadaşlarsa KYB taktırabilirler ancak daha güvenli, rijit olsa da araç, eğer mülayim kullanan ve bu çizgiden kolay kolay çıkmayan kişilerseniz ona bile gerek yok. Aracı sert kullanıyorsanız bence gerekli.
    Gelelim aracın şaşesine. Tam rapor çıktığında doğrudan Hyundai Global ile görüşeceğim bu konuyu.

ahmetkarakose, mgk19 ve metin8684 bunu beğendi.
  18. metin8684

metin8684 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    metin demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Slm.dostum öncelikle büyuk geçmiş olsun rijitlik konusuna ve sonucunuda buraya yazarsan bilgimiz artar tamam belki hiç bir madde tamamen rijit olamaz ama nekadar stabil bir ölçusü vardır elbet
    yazdıklarına bire bir katılıyorum yıllardır sayısız araç kullandım cok iyilerde vardı berbat olanlarda burada sadece bu model arac sahiblerini uyarmak istemen güzel bir şey kendi adıma tesekkur ederim rabbim herkesi kaza beladan korusun inşallah bu mübarek gunde herkesinde kandili mübarek olsun

Son düzenleme: 23 Nisan 2015
  19. ahmetkarakose

ahmetkarakose Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ahmet karakose
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Birileri bir zamanlar nare atıyordu... Yok kaza yapan var mı yok ESP si zaten devreye giriyor diye... Ben de ısrarla o zamanlarda bastırıyordum... O süspansiyon ve şaseye güvenmeyin diye... Arkadaş nasıl yaptı bilmem ama... Şimdi o nare atanlar MSC,Köksal,Hakan mıydı neydi nick yasaklanınca arkadan sallayan erkek çıksın da görelim... Haydi kalın sağlıcakla... Nickimi siliniz...

20. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Aracım park halindeyken malın biri geldi ve sağ arka yan taraftan vurdu.

mgk19 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş