Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra Yol Tutuş Sorunu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda elantra07 tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba,
    sizin aracınız kaç model ve hangi versiyon?

2. cartman

cartman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat Atlı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Merhaba,
    Ben de geçen hafta aldığım 2011 model Elantra ile aranıza katıldım. Bahsedilen arka tarafın yalpalaması sorununu ben de yaşıyorum. Bunun hissiyatla ya da psikoloji ile bir alakası da yok, arabayı alırken soktuğum ekspertizde de arka tarafta böyle bir sorun olabileceği söylendi ve elimdeki ekspertiz raporunda bununla ilgili olduğunu düşündüğüm bir grafik mevcut. Tabi ben arabayı kullanmaya başladıktan sonra anladım bunun pratikteki karşılığını.. Serviste garanti kapsamında bu problemini çözdüren arkadaşlardan ricam; hangi servislerde bu problemin garanti kapsamında çözüldüğünü paylaşmaları. Çünkü her servis bu problemi ya bilmiyor ya da çözmüyor anladığım kadarıyla. Ben İstanbul'dayım. İstanbul'dan konuyu merak edip test etmek isteyen arkadaşlar olursa ben de varım..

3. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Aracim 2012. Ben de serviste degistiremeyenlerdenim. Hatta servis hic haberi yok gibi konusuyor ( Hyundai elmas ). 2012 tuneda degisim yaptiran var mi?
    aksilik olmazsa bugun ben de yay ve kyb amortisörlerimi taktiricam. Herkesin soyledigi sorunun tamamiyle gittigi. Esasen sadece amortisor yeterlimi kontrol etmeyi cok istiyorum ama hazir sokulmusken aradan cikarticam gibi.
    Yay 450
    Kyb 155x2
    +ttaktirma ucreti

4. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bugün ikisini de taktırdım. Henüz deneme fırsatım olmadı denemeye.
    Beklediğimden çok daha basık oldu araç ama deponun dolu olmasından mı kaynaklanıyor bilemedim. Eğer ondan kaynaklanmıyorsa, yakın zamanda lastik değişimini yaparken 18'lere geçmediğim için üzülürüm açokcası

Muzzyy bunu beğendi.
  5. cartman

cartman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat Atlı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Öncelikle yeni amortisör+yaylarınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben de geçen gün Elmas ile telefonda görüştüğümde sorundan habersizdiler. Bundan önceki aracım era idi ve o servisten memnundum bu nedenle uzak bile olsa bakımlar için oraya gitmeyi tercih ediyordum. Şimdi bu mevzu nedeniyle yeni bir servis arayışındayım.
    Yeni amortisör ve yaylarınız ile ilgili izlenimlerinizi ve problemi çözüp çözmediğini yazmanızı merakla bekliyorum. Ayrıca toplam ne kadara maloldu bunu da merak ediyorum :)
    Bugünlerde jant+yazlık lastik almam lazım ve bu da bu sorunumuzla yakından ilgili olduğunu düşündüğüm bir konu olduğu için ebatlar konusunda oldukça kararsızım. 18 inç jantların bizim araçlar için pek önerilmediğini okumuştum bazı paylaşımlarda. Konforu oldukça kötü etkilediği söyleniyordu. Lastik yanakları da baya bir inceleceğinden İstanbul yollarındaki çukur ve tümseklerden ikide bir jant düzelttirme ihtiyacı gibi bir sıkıntı da yaratabilirmiş. Aklımda 215 veya 225 45x17 taktırmak var.

6. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Continental cpc 5 (205-55-16 ) : 175TL
    Eibach : 450TL
    KYB : 145TL ( parçacılara geliş fiyatından aldım )
    taktirma : 100TL
    yani toplamda (4*175) +450 + (145*2 ) + 100 = 1540TL

Lastikleri geçen hafta aldım, diger ikisini ise bugün aldım ve taktırdım. Yukarıda da dediğim gibi henüz test etme fırsatım olmadı.
    arabayı alçaltmadan hangi ebatta lastik, jant taktığınızın bir önemi yok. araba leylek gibi havada oluyor ve daha çirkin duruyor. 18'' takacaksanız eğer kişisel fikrim yay takmak şart. yol tutuşla alakalı olarak kyb tek başına baya yeterli olacaktır. en azından yurtdışı forumlarında bu şekilde yazıyor.
    Yay konusundaysa bugün ögrendiğim veloster'in 50mm'lik yayı bizim araçlara uyuyormuş. ben 30mm'lik taktırdım.
    http://www.hyundai-forums.com/md-20...393-2013-elantra-eibach-pro-kit-veloster.html

7. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bende yay ve amortisörlerimi garanti kapsamında değiştirtmek istiyorum...

Sadece yay-amortisör değil üstelik, alt takım yada direksiyon kutusu olarak düşündüğüm, tümsek ve çukurlardan geçerken aracın altından gelen berbat bir sesle kullanıyorum aracımı...

Servis bu sorunu biliyor'da... İşlerine gelmiyor, duymazdan geliyorlar garanti kapsamında ücretsiz saatlerce bir araca zaman harcamayı...

Ben 2 senedir alt takımdan gelen berbat bir ses ve savrulma şikayetini yaşıyorum...

Benzer sorunu olan arkadaşlarımla birlikte hareket etmek isterim...

8. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ve ilk yol testimi yaptim yaklasik 150km kadar. Daha once belirledigim ve iyilesmesini istedigim bazi hususlar vardi :
    1- viraj icinde engebeli yoldaki stabilite/ arkanin atmasi
    2-kasisten gecerken arabanin alt takiminin güm diye yolda kalacakmis gibi ses vermesi
    3- ani serit degistirmelerdeki aracin yanal egilimleri
    4- ozellikle otobanlardaki kopru altlarindaki bozuk kisimdan (ssol serit genelde) hizli gecislerdeki sehadet getirme refleksi :)
    5- 160 ve ustu hizlarda ruzgarin arac uzerindeki etkisi

Ilk izlenimlerim ( 1 numara icin henuz bişey diyemiyorum. yeterince test edemedim) Verdigim paraya degmis gibi duruyor.
    hatta sirf 2 numaradan kurtuldugum icin bile deger. Defalarca kasisten gectim ve cok sukur yok o ses.
    3 numara icin kuru zemin ve yeni lastikle 1 seridin ortasindan diger seridin ortasina 60-70km hizla seri serit degistirerek denedim. Arac bana daha stabil gibi geldi ama biraz daha test etmek lazim. Yol musait degildi fazlasi icin.
    4 numara eskisine kiyasla hissedilir bir fark var. 5 de keza oyle.
    bu arada arac cok guzel dustu. Konfor ayni.
    yaylarin salinimini anlamak icin bogaz koprusunu kullandim. Bilenler bilir araclar baya yaylanir orda. Bobrek tasi dusurucem mi demedim .
    Benim aklima gelenler bunlar. Akliniza gelen bisey varsa yazarsaniz, olabildigince objektif sekilde yazarim yorumlarimi

cartman ve Muzzyy bunu beğendi.
  9. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Yay olduğunda yüksek hızlarda araba süper tat veriyor. Ben en çok onu sevdim.

10. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    eibach yayların iki modeli mi var ( 3cm liklerin) internette bakıyorum iki görsel var.

11. koplet

koplet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Göker KRKMZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Buarada soranlar için söyliyim aracım 2012 Prime Plus Otm.
    Değişimi yaptırdığım servis Bursa - Şentürkler.
    Bu arka atma sorunu tüm elantralarda yok onu da ekliyim. Çalıştığım firmada 2 tane daha 2013 elantra kullanıcısı var. Onlarda bendeki gibi sallanma problemi yok. Ama benim aracımda eskiden olduğu gibi ciddi sağa sola sallanma durumu yaşayanlara tavsiyemi tekrarlıyorum.
    Öncelikle bir hyundai servisine gidip şikayetinizi bildirip kontrol etmelerini isteyin. Yani yazdıkları şikayet formunda arabada savrulma problemi var gibi bir şey yazdırmalısınız. Daha sonra servis eğer sorununuza çözüm üretemezse, aşağıdaki adrese durumunu net bir şekilde ifade ederek hyundai merkeze şikayet yazın. burada servisin size çözüm üretemediğini net bir şekilde belirtin. Sizi arayıp sorduklarında hangi servise gittiniz, ne zaman gittiniz diye tüm bilgileri isteyecekler ve servise bildirim yapacaklar. Benim gibi işleriniz yolunca giderse yeni yay ve amortisörlerini sipariş edilir, takılır ve test edip onaylarsanız garantiden ücretsiz bir şekilde derdiniz büyük ölçüde çözülmüş olur.
    http://www.hyundai.com/tr/tr/ContactUs/index.html
    Capture.PNG

cartman ve koreci bunu beğendi.
  12. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Prime, prime plus vs disinda olup servisten yay ve amortiaorleri degisen var mi?

13. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Mode Plus var değiştirdiler.

14. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Yabancı forumun birinde yeni seri 3 cmlik yayların kırmızı olduğunu okumuştum. Benim aldıklarımda kırmızı.

Muzzyy bunu beğendi.
  15. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    mode, prime vs'de servis değiştiriyorum sanırım. Tune'larda değişim duymadım henüz hiç:(
    Bu arada benim almış olduğum yaylar siyahtı. Tr distribütörü Dp Tuning'in kendisinden aldım

16. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Güncelleme :
    arka koltukta oturanlar arabanın eski halinden daha rahatsız oldugunu söylyorlar

17. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    o biraz normal alçalma ile sertleşiyorda araç pro kitler konforu çok etkilemiyor olsada yol tutuşa ciddi yararı bu şekilde oluyor

normalden biraz daha dikkatli kullanılması gerek onun dışında ben uzun yol dahil yaptım senelerce sertliği hiç rahatsız etmedi beni

18. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Onur selam abicim, konfor konuaunda benim gorusum en az eskisi kadar iyi. Belli sartlarda daha iyi bile diyebilirim. Ancak ben gelen tum yorumlari soylim de burda almak isteyenler neyle karsilasacaklarini bilsinler

Muzzyy bunu beğendi.
  19. Senolkdz

Senolkdz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Senan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Aynı sorun ben de var, uzun yolda 110-120km hız civarında sağa sola kaçıyor araç. Ben de anlayamadım nedenini. Kış lastiklerinden mi acaba diyordum. ESP açıklaması mantıklı geldi. 45.000 bakımı var şimdi, servise gidince bunu da söyleyeyim. Ayrıca özellikle virajda en küçük bir kasiste arka tarafı savurma da var.

20. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Rot ayarından olabilir kontrol ettirmekte fayda var

Bu Sayfayı Paylaş