Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra Yol Tutuş Sorunu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda elantra07 tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Olur Erkan, GoPro bağlarız alt takıma birde video ekleriz.

2. espesito07

espesito07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese merhaba 2 3 gün önce 2014 elentra 1.6 dizel aldık parayı henüz vermedik buradaki yazılanları okudum bu savurma olayı can sikici gibi hatta daha fazlalarını yazılmış sizce bu arabayı almasak daha mi mantıklı olur sanırım sorunlar da çözülemiyor tavsiyeleriniz nedir

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Servise gidin test aracına binin. Servis danışmanına durumu anlatın arabanın canını çıkartın. Başkasının dediklerinden ziyade kendiniz test edin.

2012 elantra var iş yerinden bir ablamızda 20 yaşındaki oğlu bile kaydıramamış çok memenunlar. Ama bazısı 20 km de savruluyor diyor

tapatalk sagolsun

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Zaten kayan vs yok :D Kayma hissi veriyormuş :D

5. espesito07

espesito07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İşin sıkıntısı bayii de test aracı yok ve söylenenler kafamı karıştırdı parayı da vermedik henüz dönme şansımız varken dönmek mantıklı olur mu diye düşünüyorum bir de sorunu çözüyorlar mi çözemiyorler mi

6. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    aynısı skoda octaviada da var esp direk devreye giriyormuş ve arabanın hakimiyeti çok zayıf diyorlar. sebebi arka süspansiyonlar tam bağımsız değil torsiyon çubuklu olmasıymış. galiba elantrada o şekilde.

7. espesito07

espesito07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bu arabada arabanın arkasının atmasi direksiyonun sağ sol yapmasi sorunu var mi ve bu sorun servisler tarafından kolaylıkla halledilebiliyor mu

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    İşin aslı bana kalırsa bir sorun yok. Ama bazı arkadaşlar rahatsız durumda bu konudan. Ezberden size birşey demek istemem denemeden ne alın nede almaktan vazgeçin.

tapatalk sagolsun

9. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Üstüne basa basa söylüyorum kayma hissiyatı veriyor. Bazi arkadaşların yorumları maalesef çok alaycı olsa da gerçekte olan bu. Size tavsiyem test sürüşünde i30 ve hemen ardindan elantrayi denemeniz olacak özellikle hafif virajli ve düzgün olmayan bir asfaltta denemenizi yapmanız. Aradaki fark sizi rahatsız etmeyecek duzeydeyse hiç düşünmeden aracinizi alin ve gule gule kullanin. Belirli bir süre sonra zaten araca alisiyorsunuz ve korkmadan virajlara giriyorsaniz. Cok caniniz sıkılırsa eibach yay ve kyb amortisörler ile aracinizi destekleyin. Daha da rahatlayacaksiniz.

10. agun35

agun35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    a gun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Merhaba arkadaşlar bi türlü anlatamadık hokans arkadaşım la beraber bu olayı bu arkadaşlar ya saptiriyorlar ya başka araba sahibi olmamıslar yada ehliyet almıslar ama şöför değiller Hyundai salakdi biz böyle oluyor deyince garantiden değişim yapıyor

11. agun35

agun35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    a gun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Dedikki arabanın arkası kuçuk tümsekde olsa düşuk hızda olsa zıplatip arka izini kabediyor yada o hissi veriyor arabanin yol tutuş sorunu yoktur gazı sonuna kadar kokleye bilirsiniz 190 km hız yaptım hemde arabayı istanbuldan alip izmire getirirken arabaya yabancıyken ayrıca kyb amortisör ler % 70-80 çözüm oldu iyiki değiştirdim ve arabamdan su an için çok memnunum. İnsAllan hala yok bişey ya abartıyolar yada bende bişey yok aga diyen cıkmaz artık

12. espesito07

espesito07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    O zaman hyundai böyle bir problemi kabul ediyor ya arkadaşlar bu arabayı annem kullanacak genellikle kadın böyle bir durumla karşılaşır ve tedirgin olursa bir anlami olmayacak benim derdim bu

13. espesito07

espesito07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Anladım sizi bu sıkıntı can sıkar mı benim derdim de bu çünkü bu araç annem tarafından kullanılcak genellinle onun tedirgin olması durumunda hicbir şeyin anlami yok

14. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Aracı anneniz kullanacaksa hiç bir sıkıntı olmaz, benim yaşım 47 ve 18 yaşından itibaren direksyondaim.
    Daha önce dört arabam oldu ve sayısını bilmediğim şirket aracı kullandım, bu araç normal limitler dahilinde kullanıldında hiç bir sorun olmaz.
    Daha önce de yazmıştım aracı çok hızlı ve sert kullanırsan bu hissi veriyor, ben otobanda yağmurlu havada 190 km/h yaptım ve virajlarda çok hafif hissetim, ama anneniz 190 km/h saate gitmeyecene göre gönül rahatlıkla kullanabilir.

15. mehmetergun

mehmetergun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    mehmet ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaslar araçla 300 km yapsanız bile sorun yok :RpS_love:Sorun sadece 50/60 km hızla ( viraj düz yol farketmez) ÇUKURDAN geçince kayma hissi oluyor. Bunu yazılanlardan anladığım kadarıyla herkes hissetmiyor. Direksiyon sorununu servisler çözüyor benimki çözüldü süper oldu. Ayrıca yeni 2014 aracı test edenler kayma hissinin olmadığını söylüyor. Anneniz bu kayma hissini yaşamayacaktık. Bence bu aracı başka bir Hyundai'den test edin. Bence bu araç doğru seçim:RpS_thumbup:

16. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Daha önce'de hangi durumlarda kayma hissi yazmıştık ve orada sadece hız değil, yalun uzunlamasına dengesiz olmasına veya virajlarda sert hareket yaparsanız bu his olur.
    Siz direksyonu sert çevirdiğinizde araba ister istemez savurulmak ister ve esp bunu engeller ve siz o anda sanki savruluyormuş hissi verir, ben daha hiç kimseden arabayla 50/60 giderken spin attını duymadım.

17. espesito07

espesito07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar sanirm makyajlı modellerde sorunlar hakedilmiş zira babam aracı yarım saat test etmiş ancak hicbir şeyle karsilasmamis ya da hissetmemiş herkesin bilgisine

18. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Ya ne kadar büyütüldü bu olay............. piyasada kaç tane savrulup kaza yapan elantra gördünüz hergün bir elantra savruluyor bizimmi haberimiz yok acaba.

emrex bunu beğendi.
  19. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu savrulup, kaza yapıp yapmama olayı değil zaten. Çok fazla bahsediliyor oluşu, pek çok markanın torsiyon çubuklu modellerinde dahi bu tür problemle karşılaşılmamasından kaynaklanıyor. Hata, dile getirilmesinden değil, maliyet hesabını, hiç olmayacak noktadan tasarruf ederek çözmeye çalışan hyundaiden kaynaklanıyor. Keşke start/stop tuşu ve cruise control koyacağına, bunlardan tasarruf yapıp, bağımsız süspansiyon koysalarmış. O zaman gayet güzel ve problemsiz bir araca sahip olurduk diye düşünüyorum. O vakit insanlar sayfalarca bu konu hakkında şikayette bulunmaz, hyundai servislerinde helezon yaylarını ve süspansiyonlarını garanti dahilinde değiştirmek zorunda kalmazdı.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 21 Aralık 2014
  20. aykoroglu

aykoroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Arkadaşlar herkese merhaba. Aranıza yeni katılıyorum. Daha dün 2011 elantra sahibi oldum ve aracı yaklaşık 250 km uzaktan alıp dün akşam evime döndüm. İlk defa elantraya bindim ve kullandım. Açıkçası konforu ve sürüşü beni fazlasıyla mutlu etti. Güzargahımdaki yol çok iyi olmadığı için, yoldaki buzlanma riskinden dolayi ve de araçtaki lastiklerin bayağa kelleşmiş olmasindan dolayi oldukça sakin bir şekilde yolculuğumu tamamladim. Ortalama 70 km hızla diyebiliriz. Bu yavaş ve kısa yolculuktaki sürüş esnasında dikkatimi çeken ilk şey aracın düşük hızlarda dahi bozuk bir bölgeden geçtiğinde arka tarafında hissettirdiği sarsıntıydı. Acaba yalnızca ben mi böyle hissettim diye merak ettim ve buraya baktığımda yalnız olmadığımı gördüm. Bu konuyu baştan sona okudum ve gördüm ki benzer problemi yaşayan çok kimse var. En kısa sürede ben de servise giderek garantiden gerekli değişim işlemlerini yaptıracağım. Bir de bu durumu da göz önünde bulundurarak aracım için önerebileceğiniz, kullanıpta memnun kaldiğınız lastik markası belirtebilir misiniz?

MediaPad X1 7.0 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş