Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra Yol Tutuş Sorunu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda elantra07 tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    geçen sene benim aracın direksiyon tıkırtı burcu garantiden değişti. bahsettiğin bozuk ve stablize yollarda alttan gelen tıkırtı seslerinden dolayı değişti, o günden beri tıkırtı vs. yok.

2. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    cok haklı bir talep ,galiba genellilke 2011 ve 2012 lerde yaşanan bir problem bu ve sen sayet 5 yıl garanti veriyorsan aracına sonradan 3 maymunu oynayamazsın
    gercekten bu problemi yaşayanlar için çok can sıkıcı bir durum..özellikle yokmuş gibi davran zorlamalarına maruz bırakıldıklarında.. valla imzami verilir?? ne yapılabilirse ??ben destek vermeye hazırım

3. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    bende tıkırtı ses şimdilik yok ama olabilir ilerleyen zamanlarda sağa sola gezinmede yok tümsek çukurlarda geçerken çok hafif bir salınma var çok şükür başkada birşey yok aracım2013 model. eğer 2014 süspansiyonları daha iyiyse bizimde istemek hakkımızdır diye düşünüyorum.yapmamız gereken birşey varsada yaparız

4. mehmetergun

mehmetergun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    mehmet ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sorun Arkadaşların (hokans,agun35) anlattığı gibi aracın ESP'sinin devreye girmesiyle alakalı değil. Arka tek tekerinin 50-60 km hızla 3-5 cm lik çukur yada logar kapağından geçildiğinde arkanın sağa sola kayması(ben beşik gibi sallanmak diyorum). Bu esnada direksiyonda sağ sol yapıyor eğer siz direksiyona müdahale ederseniz de araç sapıtıyor. Eğer virajda denk gelirse de daha fazla yapıyor. Ben bunu başka hiçbir araçta görmedim ne yazık ki. Hızlı gitmeye falan gerek yok. Ersin beyin testini merakla bekliyorum. ayrıca test esnasında başka bir araçla da arkadan kamera çekimi yapılırsa da dışardan nasıl göründüğü de belli olacaktır. Çünkü içerden kayma gayet belli, bu kaymada dışardan da görünecektir diye düşünüyorum. Şimdiden test için başarılar hıza gerek yok:)

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bizim test yaacagimiz arac 2014. Soylendigi gibi bir duzeltme olduysa zaten biz goremeyiz. Istanbulda test ettirmek isteyen varsa bakalim soruna, bizde yazalim cozmeye calisalim.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. salih_karali

salih_karali Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    563
    Ad Soyad:
    salih karali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sizin tarif ettiginiz gbi virajda cukur da atmayi benim araç ta yapiyor tabi starex arkadan makasli oldugu icin gayet normal

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 23 Ekim 2014
  7. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim araç 2013 sonu bir şikayetim yok sorun genelde 2011 ve 2012 yıllarında sanıyorum şayet bu sorunu yaşayan bir arkadaş aracını test ettirmek isterse bende aynı kulvarda aradaki farkı görme acısından aracımı test ettirmek isterim..ama sanıyorum önemli olan sorunu yaşayan bir aracın test edilmesi öncelikle ...

8. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Istanbul'da ikamet ediyor olsaydım kesinlikle gelirdim.
    http://youtu.be/sDe3UMDF3Sk
    http://youtu.be/EHmDCKA7guQ
    Bu linkte yer alan direksiyon kutusu ve ön konsoldan gelen ses için maalesef ki Hyundai Assan bir problem olmadığını fakat tatmin olmadiysam tekrar servislere gidebilecegimi belirterek bana çok yardımcı olmuştur. Takdiri siz değerli forum sakinlerine bırakıyorum...

9. mehmetergun

mehmetergun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    mehmet ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İşte fark burada bizim araç bunu düz yolda yapıyor. Virajda ise çok daha fazla yapıyor. Ben ankara da ikamet ediyorum. İsteyen olursa haftasonu aracı gösterebilirim. Eski araç denenmeyecekse de anlaşılmaz bu olay.

10. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Siz sadece antalya'daki servise mi gösterdiniz aracı?

Tam bağımsız süspansiyon olmadan zaten bunu hissederseniz. Starex'de kocaman defransiyel var, makasla alakalı değil.

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Serdar bizim bu tarafa yolun düşerse müsait zamanda babamın arabasıyla test yaptırabilirim. Serviste 4 amortisör, 4 yay, ve güncelleme yapıldı. Üzerinde orjonal alışımlı 205/55/16 lastiklerde var arabada 6500'de bile değil :D Hatta aynı yolda birde Getzle test edersin aradaki farkı daha iyi anlama fırsatımız olur. Ki aynı düzergahta bizim 2001 Astra G ile 9 sene gidip geldik Elantranın arkasındaki yalpalama yoktu, arka süspansiyonda Elantra gibiydi. :eek:

12. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Evet Antalya Cangarlar servisine defalarca gittim. Ankara Ata'ya en kısa zamanda gitmeyi ve yardım almayı düşünüyorum. Tüm forumlarda çokça methiyeleri var.

13. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ben benim Elantramla seve seve teste katılırdım ama 3 kasımda askerim. Eğer 2013 Elantra bulamazsanız gelince yaparız ;)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    şu arabanın şasi biraz daha esnemez yapıda argon kaynağı ile doldurulmuş olsaydı ön arka ağırlık dengesi daha iyi ayarlanmış olsaydı, ön arka dingillerden sonra kalan ön arka tamponlara kadar olan mesafeler daha iyi tutturulsaydı ne olurdu acaba. Test sürüşü için imkanımız olsa da test yapılan elantra ya telemetri takabilsek en azından arka zıplayan bölüme etki eden kuvvetleri görmek adına, tampon altına amortisör ve yaylara bakacak şekilde bir iki tane kamera yerleştirmekte iyi olurdu. Net sonuçlar elde edilirdi ama imkanlar ne kadar bilemiyorum.

Örnekler var gerçi bunlar tatmin edermi bilemiyorum ama gözlem yapmak adına iyi gibi

burada ufak çaplı bir telemetride var G kuvvetini gösteren gösterge iyi birşey salınımın yönü buradan anlaşılabilir kamera zaten süspansiyondaki bütün esnemeleri kaydediyor

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  15. Muhsin KOÇ

Muhsin KOÇ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Muhsin KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Arkadaşlar konuyu bence abartıyoruz benim 2012 elantramda da aynı sorun vardı geçen konuyu ilgili birimlere anlattım ve sivas inoto beni davet ederek yay ve amortisörleri değiştirdi yapılan değişiklik beni tatmin etti aracın lastiklerinin yeri daha iyi kavradığını hissettim viraj kabileyeti arttı ve yana yatma olayı azaldı diyebilirim ayrıca arka atma olayıda kesildi şuan aracımdan çok memnunum abartıyoruz dediğim kısımda bende de takıntı haline gelen bu olayı bağımsız süspansiyonlu araçlarda da rastladım hafifte olsa bu sebeple amortisör ve yay değişimi ile bağımsız süspansiyon araçlarının konforuna ulaşmış oluyoruz..

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 30 Ekim 2014
  16. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Forumda komple büyük harfle yazmıyoruz, lütfen mesajınızı düzenleyiniz.

17. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyunda Assan'in vermiş olduğu cevaptan sonra servis servis gezer oldum. Son servise dün gittim. Ve direksiyondan gelen sesin eps kaynakli bir ses olduğunu söylediler ve sipariş verildi. Şayet problem devam ederse tekrar incelemeye alacaklar. Problemim çözülürse servis ismini buradan paylaşacağım. Fakat uzak durmaniz gereken servisin Cangarlar Antalya olması gerektiğini kesinlikle söyleyebilirim. Çünkü en ufak bir çaba dahi göstermediler.

18. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    kasım bitti halen test göremedik... konu unutulmadı değil mi...

hokans sadece orası değil hepsi öyle. 1 değil 2 değil... her defasında bastıra bastıra bunu dile getircem... o kadar örnek varken halen aksini iddaa etmekte anlama yoksunluğudur...

araçlar güzel hoş ama gel gelelim servis işte... halen sıkıntılı halen problemliler...

19. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Problemim tamamen eps kaynaklı imiş arkadaşlar. Eps modül değiştikten sonra en önemlisi sertleşme problemi tamamen ortadan kalkmış oldu. Araç hızlandıkça kademeli bir sertleşme meydana geliyor. Dolayısıyla yolda gezinme, 120 ve üstü hızlarda yan rüzgarlardan etkilenme, yanınızdan geçen büyük ve tonajlı araçların anaforundan etkilenme gibi tüm olumsuz etkiler tamamen kayboldu. Ayrıca direksiyon kutusundan geldiği düşünülen youtube'a yüklediğim ses de tamamen eps modülünden geldiği anlaşıldı. Aracın gövdesinden gelen sesin de çözümü için tüm pandizotun sökülmesi gerekiyordu. Vaktim olmadığı için aracin bakım dönemine bıraktım. Ama eminim ki bu problem de ehil servis çalışanları tarafından hemen çözülecektir. Tekrar tüm objektifliğimle dile getiriyorum. Antalya'da oturanlar kesinlikle ama kesinlikle büyük problemlerinin çözümü için Cangarlar servisinin yanından bile geçmesin. Teşekkürler..

20. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Unutulmadı . Hazırda Test için CRDI Elantra yokmuş , Haftaya ayarlancak büyük ihtimal.

SM-T530 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş