Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra Yol Tutuş Sorunu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda elantra07 tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ben i20 kullanıcısıyım ancak konuyu baştan beridir takipteyim...

Kullanıcılar arasında ikilem oluştuğu kesin... Bunun sebebi kimi hata kabul etmez, kimisi aracına laf söyletmek istemez, kimisi piyasaya etki edeceğinden korkar, kimisi de küçük sorunu nefretinden hırsından ötürü abartarak dile getirir... Ben böyle düşünüyorum...

Araç belkide çok savurmuyor çok sallamıyor hafif tedirgin ediyordur... Ancak bu demek değil ki bu araç savrulmaz, yada ESP zaten devreye giriyor zaten ESP arkayı topluyor... Peki ya ESP devreye girmezse ??? Ya ESP ye güvenip alışkanlık haline gelen bu durum günün birinde tersine dönerse ? Allah korusun sonuçlar can ve mal kaybına yönelik olabilir...

Açıkçası sürekli ESP ye güvenenler de belli bir müddet sonrasında alışkanlık olacak ve zaten ESP çalışır mantığı ile sınırları hep zorlayarak kullanacakları düşüncesindeyim... Ama hiç bir elektronik sistem fizik kurallarının ötesine geçemeyeceğininde bilinmesi gerekir...

Bu sorunun diğer boyutu da segment ve fiyat ilişkisi...

Yine bana göre 70 Bin TL gibi fiyatlarla alıcısı ile buluşan bir araçta üretici firma bu tür konularda daha hassas olmalı...
    Aynı şekilde daha alt segmentteki i20 yada i10 larda yedek lastiğin kaldırılmasına da karşıyım...
    Aynı şekilde önce aracı full donanımlı piyasa sürüp de sonra donanımları tek tek azaltarak bir yandan da fiyat yükselterek araç satışı yapılmasına da karşıyım...

İnşallah ilerleyen günlerde Ersin lerin çekeceği video ki umarım tarafsızca olur bizler açısından daha doğru izlenim olacaktır...

2. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    sert kullanmaya gerek yok düz yolda arka tekerin biri hafiften çukur/tümsek ten geçmeniz yeterli. Yine söyleyim hafif hafiften kayma/salınım hissi ile Spin atma hala karıştırılıyor . Biz kayma hissi dedikçe arkadaşlar drifte başlamak sanıyor.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Elantrayi 70 bine satan hyundai degil. Otv si kdv si bari kari nakliyesi bilmemnesini dusun. Elantra fiyati 30 bin belki var belki yoktur pek cok ulkede de elantra siradan bile sayilmayan bir sedan arabadir. Turkiyede yok satan cetta gibi arabalara bazi ulkelerde araba gozu ile bakmiyorlar ama bizde nigmet oluyor.

Eger elantra 30 bine satilsa bu gun inanin kimse arkasi kayiyor demez :)

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

4. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Biz bozuk zeminde savurulma hissi yok demiyoruz, zaten hiç kimse demedi, fakat ben arabayı 15 000 oldu, genel olarak çok sakin bir kullanıcıyım, ama bazen tabi bizim de aymaız gaz pedalına sert basıyor, fakat bazı arkadaşların bahsetti şekilde diğer araba markaları kıyasla çok fazla bir sorun yok. A şimdi bağımsız süspansyonla kıyaslamak isteniyor, kardeşim sen bu arabada bağımsız süspansyon olmadını bile bile alırsın ve sonra arabada neden bağımsız süspansyon yok diye isyan edersin :) sana diyecek bir şey yok.
    Birde bilemiyorum acaba ilk 2011-2012 model ile 2013 eylül ( temuz üretim) arasında fark var mı, benim araçta direksyon problemi yok, düz yolda direksyonu bırakıp araba düz bir çizgide hepey gidiyor, panzot yapış yapış deniyor, ılık sabunlu suyla yıkadım hiç bir şey kalmadı.

Ben arabayı alırken tune ov 53 000 tl aldım, bir ay sonra jetta boş düz vites arkadaşım aldı 58 000 tl, iki aracı test ettim, elantranın yoldaki setlerde geçişini beğyenmeyenler birde jetta yı denesinler.

Birde bir söz vardı torostan bindiysen elantra çok iyi geliyormuş, fakat ben bmw veya mercedesden ve vs. arabasını satıp elantra alana pek rastlamadım :)
    Arabayı kıyasladınızda "C" sınıfı araçlarla kıyaslayın. Meganım varken birisi Meganla Pasatı kıyaslamıştı, Pasat "D" sınıfı olduğunu unutmuştu arkadaş.
    Ve forumllarda megan o kadar çok kötülenmişti ki neredeyse inanacaktım, arabayı 80 000 sattım hiç bir sorun çıkmadı,

Sonuç Elantra'sı olmayan arkadaşlar için yazıyorum, araba alacaksanız gidin bayi'ye, binin test aracına bakın hoşunuza giderse alınız, gidmez ise diğer bayi'ye gidin. kulaktan dolma sözlere bakıp araba alınmaz. Bu söyledim tüm marka ve model araçlar için geçerlidir.

Allah herkesin gönlüne göre versin :)

5. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Ben arabayı alırken diğer markalara göre ( aynı opsyonda ve "C" segmenti ) 10 000 tl daha düşük fiyata aldım, herhalde bu nedenden dolayı arkası kayıyor hissi yok :)

6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Neticede cebinden çıkan total paraya bakmak gerekiyor... 70 bin TL o yada bu şekilde vatandaş dan çıkıyor mu çıkıyor...

Sadece ÖTV KDV ye sebebi bağlamak bence hata... Araç bedeli üzerinden belli oranla ÖTV KDV alınıyor... Ne kadar ucuz olursa ÖTV KDV ye ayrılan bedel de ucuz olur...

Benim düşüncem bu...

Birde önce araç kaymıyor diyenler test yapılacağını duyduktan sonra biraz kayıyor demeye başladı sankim... Testten sonra da sanırım kaymıyor spin atıyor dicek sanki :) Şaka şaka... İşin şakası bir yana testi bekleyelim... Ersin ve Serdar Hocam bi test etsinler çeşitli ortamlarda...

Sonra inşallah subjektif olarak değerlendireceklerdir...

Kazasız belasız sürüşler...

7. Muhsin KOÇ

Muhsin KOÇ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Muhsin KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    ben arabamın maliyetini ve vergilendirme sistemini bilip değerlendiremem fakat segmentindeki araçlarla kıyasladığımda fiyatının hiç azımsanmayacak kadar fazla olduğu ve hatta çoğundan pahalı olduğu aşikardır tek sorun hyundai nin türk kullanıcıları dikkate almamasıdır, aynı i30 da bulunan 1.6 dizel seçeneğini elantraya 3 yıl sonra takıp ix35 e ise hala takmamaları heralde ix35 in satışlarının patlamasından korkuluyor olsa gerek ve türkiye gibi yolları malum bir ülkede hala bağımlı süspansiyonların rakiplerinin tercih etmemesini dikkate almadan kullanmış olması birazda biz kullanıcıları düşündürmektedir bu sebeple reklamlarda vadedilen üstün performans ve yol tutuşunu her kullanıcı tatmak istiyor ve şuan birçok Elantranın alt yay ve amortisörlerini değiştiriyorlar tabii bu maliyeti fabrika aşamasında bağımsız süspansiyon ile değerlendirmiş olsalardı bu konu hiç açılmaz olurdu bizde güvenle yolculuk ederdik ama neyse eğer bu işin bir oluru varsa hyundai tüm araçlarını çağırarak bu sorunu üslenip çözmesi gerekmektedir...

8. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Vereyim ben test edin millet belki ikna olur :)

alper4159 bunu beğendi.
  9. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Siz Elantra'yı hiç kendiniz kullanıp böyle bi sorun var mı diye baktınız mı yoksa buradaki arkadaşların yorumuna göre mi yorum yapıyosunuz? Çünkü bu konuda çok kesin bi kanaate sahip gibisiniz. Bi de eğer Elantra'da bi savrulma olayından bahsedeceksek bu ölümcül bi savrulma değil. Bazı arkadaşlar sorun var diyo doğrudur kimse burda atıp tutmaz ama bence ya çok büyütülüyo yada belli bi serisinde mi bu sorun çok belirgin anlamadım. İnş test edilip burada paylaşılınca herkes aradığı cevabı bulucak.

alper4159 bunu beğendi.
  10. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Farkında isen ben var yada yok diye yorum yapmıyorum... Sadece konuda meydana gelen ZIT lığa dikkat çekiyorum... Bende çok merak ediyorum... Acaba elantra lar arkayı sallayarak sık sık ESP yi mi devreye sokuyor yoksa abartılıyor mu diye...

Belkide böyle bir sorun çok ciddi boyutta var ama kimse toz kondurmuyor aracın piyasasını öldürmek istemiyor?
    Belkide böyle bir sorun çok küçük boyutta ama sırf anti-hyundaiciler var gibi gösteriyor?

Sonucu Ersin ve Serdar hocamın testleri belirleyecektir inşallah... Benim onlara tavsiyem savrulduğunu iddaa eden en az 1 kişiyi de yanlarında götürmeleri...

11. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim aracım 2011 model ve kayma hissi benim arabamdada var. Bugüne kadar herhangi bir kazaya mahal vermedi. Ancak insan bu his karşısında ister istemez huzursuz oluyor. Uçar servisle bakım sırasında konuyu konustum. Bana verdikleri cevap güçlendirilmiş yay ve amartisörler var ama garantiye girmiyor sadece ücretini ödeyip alabilirsiniz dedi. Gezinme konusunda bende şikayetçi olmuştum ama aracı kullandıkça alıstım. Suan direksiyonu beni pek rahatsız etmiyor. Elektrikli direksiyonların karakteristik özelliği bu diye düşünüyorum. Tabiki buda bir problemse eğer Hyundai bunuda dikkate almalıdır.

12. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hocam tamam var yada yok demiyosun ama olduğunu söyleyen kişiler bak bunlar böyle diyorlar diye sürekli söylüyorsun burda kimse benim arabamda böyle bişey yok demedi. Hepimiz bu sıkıntının var olduğu biliyor ama bazılarımız için önemsiz iken bazılarımızın hisleri çok daha hassas olduğu için herhalde oldukça tehlikeli olduğunu düşünecek şekilde hissediyor.

Şimdi ikide bir ESP devreye girdi girmedi muhabbetine açıklık getirelim ben 2 sene ve 32 bin km dir kullanıyorum hiç esp ışığı yanmadı o sarkma kayma yoldan atma artık adına ne denirse o olduğunda da başka durumda da hiç yanmadı.

Buradan ELANTRA SAHİBİ arkadaşlara soruyorum aracınızda bu durumu yaşadığınız zamanlarda kaç kez ESP devreye girdi?

Evet test sonucuna göre daha net konuşuruz.

İkincisi direksiyon altından gelen tıkırtı bende de oluyor arada ama her olduğunda işe giderken yaklaşık 300m lik stabilize yoldan geçiyorum orada dikkat edince sesi duyuyorsun onun dışında asfaltlı yolda herhangi bir ses yok. Hepimiz arabalarımızın + ve - lerini biliyoruz ben arabamı kullanırken mükemmel bir sürüş beklemiyorum sonuçta bu arabanın Türkiye fiyatı 26 bin TL ben alırken bizzat listeye baktım ve arabamı da 46 bin TL ye aldım sahibi olduğum araba kesinlikle öyle 70 binlik falan değil hak etmezde bunun bilincinde de olmak lazım. O yüzden arabayı değerlendirirken bence geliş fiyatı üzerine konuşmak daha mantıklı olacaktır.

Son olarak arka atma problemi geçen hafta arkaşımın C4 ü ile yaptığım seyahatte de oldu üstelik kendi arabamla girdiğim virajlara C4 ile de aynı şekilde girmeye çalıştım ama asla kendi arabam kadar güven vermedi (Bu arabayı da arkadaşıma ben tavsiye etmiştim ve daha önce kullandığımda kesinlikle bunları hissetmemiştim)

Muzzyy bunu beğendi.
  13. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    bende alper hocama katılıyorum. bazıları çok hassas olabiliyor. illaki +/- vardır bende hiç devreye girmedi öyle bir tehlike atlatmadım. serviste ix35 bağımsız süspansiyon araçla aynı yoldan geçtim elantrayla geçtiğim yolda aynısı onda da oldu. ha belki ben çok kötü yollara girmemişimdir, belki çok hızlı değilimdir. ama beni çok korkutan birşey yok. İlerdede ne olur bilemeyiz. belki sıkıntı çıkar belki çıkmaz şansa. hokans arkadaşada katılıyorum sustukça sıra bize gelecek. bende ersin arkadaşın videosunu bekliyorum.

14. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bende bunu bekliyordum:)

15. agun35

agun35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    a gun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Ya arkadaşlar su konuyu bitürlü izah edemedik biz arabanın viraja hızlı girip esp nin devreye girip girmemesinden yada düz yolda hız yapıp yol tutuşundan bahsetmiyoruz arabanın arka tek tekeri herhangi bir yol bozukluğuna denk geldiğinde hele hele dönüşteysen arkanın sarsılması salınması yolun bozukluğu ve hızına görede arkanın atmasından bahsediyoruz böyle duruda direksiyon bi sağ sol yapıyor siz boşta bulunursanız direksiyon hakimiyetini kaybetmeniz içten bile değil. Ha siz diyorsanızki bu beni rahatsız etmiyo mesele yok birde bende böyle bişey yok diyenler var e arabaları özel üretimdir belki☺ Benim arabamın serviste arka amotisörlerini garantiden değiştirdiler sorunu biliyorlar birçok arkadaşda değiştirdi ama çözüm oldumu hayır ilk takıldığında sanki daha iyi gibi ama bahsettiğim atma olayı aynen devam ama hokan arkadaşın gibi bende amaortisörleri kyb ile diğiştim salınım ve atma azaldı % 70 % 80 çözüm oldu yay değişimi ve lastikler değişse olay dahada güzel olabilir belki inşAllah anlatabilmişimdir Saygılar

16. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Açık söylemek gerekirse ben bu işin peşini bırakmayacağım. 70 bine araba satiyorsan ve millet uzerine 10 bin tl daha koyup 35-40 binde 2010-2011 Mercedes C180 almiyorsa kimse kusura bakmasin ama kaliteyi ötv ile açıklamak çok doğru sonuç vermeyecektir. Şu ana kadar aracimin pandizotu, helezon yaylari, süspansiyonlari ve direksiyon simidi değişti. Eps güncellendi. Direksiyon kutusu çokça şikayetin ardından açılıp bazı Parçalar söylenene göre sıkıştırılıp yağlandı. Yetmedi ben cebimden verdiğim parayla kyb amortisör ve eibach yay alarak atma problemi için çaba sarfettim. Aracım daha 20binde. Ve ben kac kere servise gittiğimi hatırlamıyorum. Bu forum ve diğer forumlarda direksiyonumdaki takırtı sesi çözülene ya da "çözemiyoruz, halledemiyoruz aciz kaldık" denilene kadar tüm elantra kullanicilarini ve elantra almak isteyenleri bilgilendirmeye devam edeceğim. Ben hakkım olanı istiyorum. Ne bir eksik ne de bir fazlasını..

17. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    benim aracı alalı 13 ay oluyor Hokans'ın dile getirdiği sorunlarla hiç karşılaşmadım,üstelik bu tür proplemli yaşayan sadece Hokans değil ,Elantra kullanıcılarının kullandığı bir çok uluslararası forumdada bu sorunlar mevcut..dolayısyla ben şahsen Hokans'ın yaşadığı proplemleri abarttığını düşünmüyor,bilakis haklı mücadelesini destekliyorum, benim kafama takılan ise Elantra da yaşanan bu sorunların sadece belli bir yıla veya üretim periyoduna mensup araçlardamı olduğu ???

18. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim de tam olarak anlatmak istediğim bu. 2014 model hyundai elantradaki yol tutus ve direksiyon hakimiyetinin, süspansiyon, helezon yaylari ve direksiyon kutusundaki iyileştirmeden kaynaklandığını düşünüyor ve parçaların 2014 Versiyonları ile değiştirilmesini talep ediyorum. Çünkü test aracını kullandım. Bu farkı hissettim. Ve bence değişim yapmamalarindaki ısrar da bu farkin bariz olmasından kaynaklanıyor. Çünkü bu durumda en başta ilk nesil olan 2011 modeller olmak üzere 2012'lerin de pek çoğunda aynı değişimi yapmak zorunda kalacaklar. Maliyetin hesaplandigini düşünüyorum.

19. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    arkadaşlar 2011 model elantra sahibiyim. öncelikle bazı arkadaşlar olayı çok abartıyorlar. sorun şu; araç herhangi bir çukurdan (örneğin asfalttan 3-4 cm düşük logar kapağı) veya hafif tümsekten arka tekerlerin, geçerken arkasını atıyor veya geziniyor hissi oluşturması. ben 2 yılı aşkın zamandır bu aracı kullanıyorum atma veya yoldan çıkma vs. karşılaşmadım. garantiden 4 amortisör ve yay değişti, sanki biraz daha iyileşme oldu, belki psikolojikde olabilir. burada yapılması gereken test yapacak admin lerin ilk önce 2011 model bi elantrayı test etmeleri, daha sonra en son çıkan 2014 model elantrayı test etmeleri, aralarında süspansiyon sistemi ile ilgili bariz fark varsa bizlerin Assana başvurarak 2014 modelleri süspansiyon sistemiyle değiştirilmesini talep etmemiz (tabi bu durumu kabul ederlerse) olacaktır.
    ayrıca virajlarda savrulma diye bi şey kesinlikle yok, en azından benim aracımda böyle bir şey yok. deneme amaçlı 150-160 la girdiğim normal virajlarda hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım, hiç bir zamanda esp ışığı yanmadı.

20. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teste girecek admin arkadaşların özellikle stabil olmayan ve arnavut kaldirimli yollarda 50-60 km'de direksiyon tepkimelerine ve direksiyon kutusundan gelen seslere de odaklanmalarini talep ediyorum. Boylece 2011-2014 araclar arasindaki tum yürüyen aksam saglikli olarak kontrol edilebilecektir. Tabii ki objektif olmak kaydi ile.

Bu Sayfayı Paylaş