Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra Yol Tutuş Sorunu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda elantra07 tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Benim verdiğim tum örnekler A.B.D ve Kanada olmak üzere Uzakdoğu otomotiv ihracatinin hatırı sayılır miktarda olduğu ülkeler. Dolayısıla şikayet oranına bakınca bariz bir problemin olduğu ortada. Tabii ki kimsenin Hyundai'den Ferrari beklentisi yok. Ama Türkiye'de verilen paraya karşılık hizmetin çok yetersiz olduğunu, bundan daha vahimi ise tüketici beklentilerinin maalesef çok cılız kaldığını düşünüyorum. Şayet Elantralarının en ufak tümsekte arka atmadığını, direksiyonunun yeterince sertleştiğini söylüyor, yepyeni arabanın direksiyon simidi soyulup, pandizotu yapış yapış olup, helezon yayları ve süspansiyonları 10.000 km'de değişmesine rağmen "olur böyle şeyler abartmayalım" deniyorsa zaten denilecek birşey kalmıyor. Ha Hyundai nihayi tüketicilere yine yardımcı olmaya çalışıyor. Ama ne kadar yeterli olduğu, global ölçekte değerlendirildiğinde zaten aldığı şikayet sayılarından ortaya çıkıyor. Hizmet kalitesinin artmasını beklemek ve spesifik olmayan hata ve kusurların ivedilikle düzeltilmesini istemek tüketici olarak en doğal haktır diye düşünüyorum. Ki maalesef benim yaşadığım problemler olan aracın direksiyonunun sertleşmemesi, en ufak tümsekte arka atması, stabil olmayan yollarda direksiyon kutusu ve milinden ses gelmesi, pandizot değişimi, direksiyon simidinin soyulması sadece benim aracıma ait problemler değil. Bu başlıkta bile geriye doğru giderseniz aynı sıkıntılar başına gelmiş en az 4-5 kullanıcıya rastlarsınız. Teşekkürler..

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 19 Ekim 2014
  2. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Bilmiyorum ama önceki arabam Renault Megane II 1.5 dci Extreme manuel idi, arabayı sıfır almıştım, eşim ehliyet alması nedeniyile otomatik arabaya ihtiyaç oldu ve meganı takasa verdim elantra aldım.
    Meganı aldığımda'da bir kaç sitede okadar çok kötülemişlerdi arabayı sanki iki gün sonra parçalanıp orası burası dökülecekti, fakat arabayı alan benden sonraki sahibi beni aradı ve ayne şöyle dedi: Abi sen bu arabayı neden sattın, arabada hiç bir sorun yok, kaportacıya elektrikçiye motorcuya vs. gösterdim hiç bir sorun bulamadılar.
    Bundan anlayacanız her arabada sorun çıkabilir, fakat birileri sorunları bukadar çok abartılıysa biraz düşünmek lazım.
    Bu arada Megan'ı sattımda 80 000 km idi ve hiç servise gitmemişti, kendi bakımımı kendim yaptım (sadece dışarıda arka fren balataları değişti), araba otobanda oldu kadarıyla hepeyde bozuk yollarda da kullanıldı, anlaycanız kordonboyu arabası değil :)
    Bu durum Elantra için de geçerli 15 000 bakımını yeni yaptım.

3. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    elantrada yolda gezinme varmı yokmu yoksa kişiden kişiye göre bu fikir değişiyormu ve yolda geziyor derken bu gezinme hangi araç ile kıyaslanıyor?

4. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Kişiden kişiye farklılık gösteriyor....

Mesela toros tan inip elantraya binince gezinmiyor ama focustan inip elantraya binince gezindiği görülüyor...

Ben böyle değerlendiriyorum...

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bu zamana kadar hepimizde S500 vardi ondan elantra bize bisiklet geldi sanki :)

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Sabahattin ve alper4159 bunu beğendi.
  6. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Focus mu

Yanma odasından gönderildi.

7. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Elantranın sınıfındaki araçlara göre gezinmesi daha fazla ve yolu tutuşu dahamı az kesin birşeymi bu

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

8. Mur@t

Mur@t Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    47
    Ad Soyad:
    Murat Bağcı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Ben de birkaç bir şey söylemek istiyorum makyajlı kasa dizel manuel ve 2012 benzinli otomatik kullandım iki araçta da bozuk yollarda, ya da kasislerde direksiyon hafif kırıksa sanki arka tekerler 1-2 cm kayıyormuş hissiyatı verdi.Bu durum galiba hyundai araçlar da olan bir şey. i20'si olan arkadaşım da bu durumdan bahsetmişti arada kayıyor arkası diye.Kendi accent eramızda da bazen oluyordu.Sizde de hiç oldu mu arkadaşlar ?

9. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Tühhh be, daha önce tek Focusa binmemiştim, şirkette bir sürü değişik marka ve model araca bindip ve binlerce kilometre yol yaptım, her bir aracın artısı ve eksis var,
    Elantra savurma bazı yerlerde savurlma hissi vermiyor demedim, benim söylemek istediğim okadar abartılacak bir şey değil, 180 km/h giderken yağışlı havada biraz sanki savrulma hissi varidi ama kapıştım arabaların hepsini geçtim, bozuk zeminde de öyle bir his oluyor bazen, ama şimdiye kadar hiç spin atanı görmedim.
    Neyse ben arabamdan memnunum, beğyenmeyen satar Focus alır :)

10. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Bu sorunu bende merak ediyorum Emre... Bir grup var bu sorunu inkar ediyor... Bir grup var böyle bir sorundan rahatsız...
    Anlamak mümkün değil...

Evet eğer ki viraja girdiğinizde yol bozuk ise, yolda kesiklik var ise direksiyonu kırmaya devam ettiğinizde arka oynuyor... Sadece hyundai değil honda, citroen,ford hepsi oynuyor...
    Eğer ki sarsıntıyı hissetmek istemiyorsanız yolun bozuk olduğu yerde direksiyonu kırmayı bırakacak stabil halde karşıya doğru süreceksiniz... ters istikamet yaptığınızda sorun olmuyor...

11. rolandg

rolandg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ersel DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benzer süspansiyon sistemini kullanan araçlar benzer tepkiyi veriyor, ancak bağımsız süspansiyon kullanan araçalar kesinlikle bu atma hissini yaşatmıyor.Megane 2 güncel araçlardaki elektronik güvenlik sistemlerinden yoksun bir araç ancak süspansiyonları bağımsız olmasından dolayı ben Elantramda ki durumu 6 yıl hiç yaşamadım.Aslına bakarsanız Elanra ile de bir sıkıntı yaşamadım.Sürekli birileriye yolculuk yapmama rağmen hiç kimse arabanın arkası attı demedi.Ama şu bir gerçek ki EPS güncellemesi yaptırdıktan Elantra mı daha çok sevdim.Lastik değişiminin yaratacağı sonuçlarıda çok merak ediyorum ama araç 15000 de,gereksiz bir masraf olur.

i20 Troy bunu beğendi.
  12. mehmetergun

mehmetergun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    mehmet ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaslar bende aracımı sıfır aldım 3.yıla giriyorum. Kim ne derse desin 50-60 km hızla tek taraf çukurdan geçerken, arka teker çukurdan çıktıktan sonra AYNI BEŞİKTEYMİŞ GİBİ( Arka taraf kayma hissi yaşatıyor) araba sallanıyor. Bazı arkadaslar yok böyle birsey falan diyor ancak yukarda bahsettiğim şartlarda kesinlikle oluyor. Olmaz diyen gelsin benim araçta denesin. Virajlarda filan yaptığı da yok , arkanın çukurdan geçmesi lazım .120 km hızla bile girdim virajlara birşey olmadı. Ben araçtan son derece mennunum hyundai'yi de seviyorum servislerini de. ancak bu sorun görmezden geliniyor. Böyle seveceğiz elantramızı artık:eek:Muhtemelen bağımsız süspansiyon olmadığı için.Ayrıca gezinme problemi ve direksiyon sertleşme sorunu bende de vardı.Saolsun servis direksiyon kutusunu değiştirdi ve ikiside ortadan kalktı. Çin falan yazılımıyla olacak birşey değil kutu arızalı bence sizde talep edin değiştirsinler. Herkese saygılar.

13. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    sorun var ama çok büyütülecek sıkıntı değil demeye getiriyor arkadaşlar.
    Ayrıca elantrayla viraja 50-70 arası bir hızla girdim yol enine boydan boya birleştirme bir yol o yolda arka 1/2 santim attı. deneme amaçlı aynı yola aynı hızla ix35 le girdim oda aynı oynamayı yaptı.
    sonrasında birdaha konunun üstüne düşmedim.

14. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Yukarıda sizinle aynı düşünmeyen elantra sahipleri de var... bizde diyoruz ki arkada U şeklinde torsiyon çubuğu burulma çubuğu olan her araçta bu atma hissi vardır... Bugün buna siz hisss dersiniz yarın sınırları zorlarsınız o hisss gerçeğe dönüşür yaniiii cidddi ciddi savrulursunuz... bağımsız süspansiyonu olmayan kullanıcılar bu tür durumlarda daha emniyetli davranması gerekir...

15. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Gerçekleri konuşmaya başladığımız zaman tüm olaylar çorap söküğü gibi geliyor. Beni olmayan birşeyleri oluyormuş gibi göstermekten kurtardığınız için teşekkür ederim. Tüm yabancı forumlarda herkes fikir birliği yapmış ve şikayet mailleri gönderirken Türk forumlarında bazılarının isyan edip, bazılarının "benim arabamda yok öyle birşey" demesi çok absürd ve gerçek dışıydı. Çok farklı markaların aynı segment arabalarına bindim. reklam olmasin diye isim vermeyecegim japon bir markanin turkiyede sebil gibi satan bir modeline binince tüm problemleriniz ortadan kalkıyor. (Direksiyon hakimiyeti, arka atma, süspansiyon tepkileri gibi) Benim aracımdan beklentim de bu. Hadi bağımsız süspansiyondur deyip arka atmasını kabullenelim. Peki bu kadar fark niye? Arabamin görünüşü seviyorum ve satmak istemiyorum. Bu nedenle hyundai son tüketiciye ayak uydurup değişim ve iyileştirme yapmalı. Istanbul'da, Çanakkale'de ve Antalya'da 3 servise de direksiyon kutusu ile ilgili şikayetlerimi bildirdim. 3 servis de problemin olmadığını soyleyince video çekip youtube'a koydum. Kore'ye mail atıp linki gönderdim. Ayni problemi yasayan kisilerin direksiyon kutusu ve milinin hyundai ata ankarada sorgusuz degistirdiklerini ve bu farkin nereden kaynaklandigini ikamet adresim antalyadaki servise sordum. Bana verilen cevap "6 saatlik yol. Hic ugrasmayin o zaman Ankara'ya gidin" oldu. Bu standart farki, sesini cikarmayip, kabullenen, tuketici olan bizlerden kaynaklanıyor. Hyundai Assani arayıp Kore'ye mail attigimi ve problemime müspet ya da menfi 20 iş günü içersinde cevap vermemeleri halinde taraflarına ihtar çekip tüketici hakem heyetine basvuacagimi soyledim. Bariz bir problem icin bir tüketiciye tum yasal haklarını kullanması icin zorlamak ne denli yakışık alıyor? Devir globallesme devri. Eskiden bizleri kandiriyorlardi. Ama artik tum dunya parmaklarinizin ucunda. Ureticilerin yaptiklari uretim hatalarini tokat gibi kanitlariyla suratlarina vurabiliyorsunuz.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 21 Ekim 2014
    i20 Troy bunu beğendi.
  16. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Direksiyon kutusu ve milini degistirmemeleri halinde tum gerekli parçaları gümrük ödemesi tarafimca yapılıp yurtdışından getirtilecegini, noter masraflari tarafimca karsilanip ustalik belgesine sahip bağımsız bir işyerinde noter huzurunda taktirilip aradaki farkın bağımsız bir kontrol firmasıyla kontrol edilip tutanaklastiralacagini ve bu farkin lehime sonuclanmasi durumunda tum yapilan harcamalarla birlikte avukatlık masraflari da dahil olmak üzere mahkemeye verecegimi dile getirdim. Davanin sonuclanmasini muteakip ise emsal teskil edeceginden tum yabanci forumlar da olmak uzere yayinlayip, ayni dertten muzdarip tum kullanicilara ornek olarak sunacağım. Ve bunun sonu araçlarin geri cagirilmasina kadar gidecektir diye tahmin ediyorum. Sonucta kazanan var mi? Yok! Kaybeden var mi? Yok! Sadece yorgun, üzülmüş, sinirlenmiş tüketici var.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 21 Ekim 2014
    Muhsin KOÇ ve i20 Troy bunu beğendi.
  17. Muhsin KOÇ

Muhsin KOÇ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Muhsin KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Arkadaşlar konuyu başından sonuna kadar okuyan ve 3 yıldır elantra kullanıcısı olarak kanaatim şuki evet yüzlerce artılarının olması kesinlikle göz ardı edilmemeli ama malesef araçlarımızdaki arka bağımlı süspansiyon ve kullanılan yumuşak yay yüzünden bozuk asfalt ve virajlı yollarda virajın çok olmasına gerek yok ve hatta logar kapağının üstünden geçerken bile arka tarafı sallamaktadır buda kişide araç kontrolünü kaybediyorum korkusu yaratmaktadır bu sorun bende yok diyen kişiye inanmam çünkü tüm elantraların alt takımı aynı ve bu alt takım sorunudur ayrıca direksiyonun sol alt kısmından da çakıl asfalt gibi yollarda ara sıra tıkırtı yapmaktadır tabii sürekli olmadığından iki sefer servise gittim servis tespit edemediği için benim sözlü beyanımı dikkate alıp müdahale etmemektedir fakat aracımı çok sevdiğim için kesinlikle değiştirmeyi düşünmedim çünkü sorunlarına alıştım ve artık arka atınca dikkate almıyorum ama yinede konuyu dün ilgili birimlere anlattım ve 4 er adet yay ve amortisör ün değiştirilerek sorunun giderileceği söylendi bakalım inşallah düzelir çünkü arabamdan başkasında rahat edemez oldum çok alıştım konforu ses yalıtım motoru beni çok tatmin ediyor hadi hayırlısı

i20 Troy bunu beğendi.
  18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arkadaşlar bu konu ile ilgili Serdar abi ile Hyundaiden elantra alıp en sert şekilde zorlayıp video çekeceğiz.

Belki bir şekilde birseyleri gösterebilir , aydınlatıcı olabilir.

19. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sizdrn ricam 2011-12 modelleri ile 2014'leri de kiyaslayabilmeniz. Çünkü kronik problemleri farkında olup, olmadiklarini da gosterir. Teşekkürler..

20. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ersin emniyetli trafiğe kapalı bir yerde yapmanız daha doğru olur... Allah korusun ESP o esnada çalışmaz yada yeterli olmaz nolur nolmaz hiç belli olmaz bu durumlar...

Bu Sayfayı Paylaş