Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2010 Era Yakıt Sorunu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda erainy tarafından 3 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Kafa karışmaması mümkün değil. Çünkü o kadar fark varkı yakıt değerlerinde, ya hesaplar hatalı ya da bizim araçlar hatalı. Bu başlık altında neredeyse yarı yarıya az yakıyor diyenler ile çok yakıyor diyenler var. Ama 7 küsürlü değerlerin şehir içi olması 3. vitesten yukarı çıkamayan araçlar için imkansız gibi birşeydir heralde. Ben şahsen İzmir'de yaşıyorum. Sabah işime, akşamda evime gidiyorum. Sürekli dur kalk dur kalk ve dediğim gibi 3. vitesten yukarıya çıkamıyorum. Şöyle düşünüyorum belkide benim çok yakıyor dediğim değerler bu yorumları okuduktan sonra normal de olabilir.

2. mrt73

mrt73 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    erainy arkadasım bence 3.vitesten yukarı cıkman lazım.Yapacağım olcumu yazacagımı soylemiştim.henuz bitmedi ama şimdiden 350 km nin uzerine cıkacagı şimdiden belli.Daha once dediğim gibi birazda kullanıma dikkat etmek lazım birde formda dikkat ettiysen aracın km si arttıkca benzin tuketimin azalıyormus.Benim tahminim İstanbul trafik ortalaması
    100 km de 8,0 lt -8,5lt. gibi değerler cıkması.

Bu kadar seyineye dayanarak soyluyorsun diyorsanbir arkadas ta km 0,50 tl yakar demiş benim eski arabambile bu kadar yakmazdı diyorum.
    Umarım soylediklerim yanlıs anlasılmaz diyerek herkese iyi paylaşımlar dilerim.

3. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar sizin hesaba göre bir depo ltresi 3,90 dan 167 tl ye doluyor. (43*3,90)
    167 / 350 = 0,477 krş https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifarkadaşlar buna ne can dayanır ne dekese..
    ben de ortalama 85 tl ye gaz alıyorum. ortalama 35-37 lt full depo. ben de 300-330 km geziyorum. bunun içinde 150 km şehirler arası var. hızım da 110-140 arsı değişir. şehir içinde ise okul-ev arası 2,5 km yani toplamda5 km yaparım günde..(çocuktan dolayı kullanıyorum)bir de aracım otomatik. manuel olsa km olarak daha fazla yapacak. benim size tavsiyem en kısa zamanda lpg taktırmanız. bu zamanda benzinli arabaya binmek lüksün de lüksü gibi bir şey..

4. onur_team

onur_team Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Doğru dersin kardeş ama geçmişte lpg den çok çektim,ayar tutmaz,yok pislikti yok sızdırma korkusu,vize derdi falan bıktırmıştı beni,oyüzden ş.dışım olmadığı için benzinle idare ediyorum şimdilik.gerçi bundan önce yavru doğan vardı lpgli oda az yakmazdı hanihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif yani anlıycağınız çok yakma olayına ezelden alışkınım malesef.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

5. mrt73

mrt73 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaslar tekrar merhaba yakıt tuketim olcumum soyle ;

Benzin fiyatı: 3.89 tl. (harcanan-dolum fiyatındada aynı)

Tüketilen yakıt miktarı : 33.480 lt. = 130.24 tl

katedilen yol : 439 km

----------------------------------

100 km : 7,62 lt

1 km de : 296 kurus

1 depo (45 lt) : 590 km

onceki denememden cok daha iyi bir sonuca ulastım,bu degerlerde hergun kopru trafiği yaparak dur-kalklarla gayet iyi bence.Yorumlarınızı bekliyorum.

6. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bence değerlerin çok iyi. Aynı model aynı motordiğer aracın arasında uçurum olması şaşılası bir durum. Sen şanslı kişilerdensinhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Bu arada vites değişimlerini hangi devirde yapıyorsun acaba?

7. mrt73

mrt73 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sagol arkadasım bencede bu değerlerde ucurum olmaması lazım.Benzin aldıgın yeride değiştirerek bastan olcum yapıp bizimle paylaşırsan daha iyi olur.Vites değişimlerinde mantık olarak motorun sesi yukseldiği anda vitesi değiştiririm.0-100 hız aralıgında zaten 3500 devirde motor vitesi yukselt diye bagırmaya baslar https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    yuksek vites kullanımı içinde diyelim 4. viteste iken hızını dusurdun ama yol acık tekrar hızlanman sozkonusu ise 4. vites kalki araba zaten zorlanmadan devam eder boylece gereksiz vites değişimlerinin onune gecerekyakıt tasarrufu saglarsın.

8. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Aslında şöyle yapmak lazım. Başka bir Era kiralayıp 50 TL benzin koyup şehir içi kırmızı yanana kadar aynı yolda aynı şartlarda kullanmak lazım. Bakalım yaptığı km ne olur. Çünkü aracın yakıt değerleri kullanan kişiye de bağlı olduğu için, araçtan kaynaklanan bir sorun ise şayeten güzel ve en kesin biçimde sonuca ulaşılabilir diye düşünüyorum. Bu arada ben vites geçişlerini 3.000 devirde yapıyorum.

9. Bedri Baki

Bedri Baki Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende de 2010 1.4 era team var. Benzin aldım ve şu ana kadar 315 km kullandım. 350-360 km gibi ışık yanar herhalde. Gerçekten çok yakıyormuş era'lar. Aldığıma biraz pişman gibiyim.

10. Prof.Matematik

Prof.Matematik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    era çok yakıyor...
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley35.gif

11. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

bu yüzden çoğu kişi LPG takıyor

12. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar 100km de yakıyorsunuz onu yazın bence.Şehir içi 100km/9 litre ise normal.Araç çok yakmıyor akaryakıt pahalı

13. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    benzinin litresi 4 lira zaten arabalar şehir içi 10 litre bile yaksa normaldir.Era çok yakıyor diyenler bence arabaya haksızlık yapıyorlar.Şu an hangi benzinli araç az yakıyor?

benzinli bir aracın şehir içi yakıtı8,5 ile 10 litre arasında değişir.Yani 35 ile 40 kuruş arasındaki bir değer çok çok normaldir.

Yani 1 depo ile 500-550 km yapanlar çok normal yakıyorlar....

Şehir dışı ise kullanıma bağlı sakin kullanımda5,5 ile 7 litre arasında yakar.Yani 1 depo ile 700-750 km civarında yapar.

14. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    suan kus serısı ıle adamlar lpg de 40 krş yakıyorlar sız era getz fazla yakıyor dıyorsunuz valla pes
    ben getzımle suan 8lt sehır ıcı yakıyorum bıraz agresıf kullanırsam 9lt oluyor oda zevkıme gezersem genel ortalamam 8 yazın 7.5lt oluyor

15. Adanus01

Adanus01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence era çok yakmıyor.Çok yakıyor diyen arkadaşlar benim ilk aracım 1.6 palio kullansınlar 100 km de 12 litre benzin tüketirdi.

16. Prof.Matematik

Prof.Matematik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim 1.6 era İstanbul içi 100km.de 12-13 litre lpg tüketiyor...

neyseki benzin değil...
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

17. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">İzmir'de nereden nereye gidiyorsunuz işinize ve bu saat kaç gibi oluyor ??

ya ben eraların deposunu yanlış biliyorum ya da sizin hesapta ufak bir hata var. 45 lt depo 350 km yol = 12.86 lt / 100 km yapar

18. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Aracımla sabah 7:30'da işe gidiyorum. (Balçova-Yeşilyurt, Toplamda 6km)Bu yol üzerinde çok dur kalk yapılıyor. Mithatpaşa Caddesi, Göztepe'den İnönü Caddesi'ne çıkıyorum.Malum metro çalışmaları trafiği berbat etti. Bu arada ışık yandığında 9-10 litre kalıyor diye biliyorum. Ben bunu hesaba katmıyorum.Bu konuyla ilgili yazan arkadaşlar acaba ışık yandıktan sonra gidebilecekleri kilometreyi de mi hesaba katıyorlar. Yoksa ışık yanıncaya kadar yaptıkları kilometremi bu. Buna açıklık getirmek lazım.
    Düzenleyen : erainy

19. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    O kadar da açıklık getirilmesi gereken bir konu değil lambadan sonra kalan yakıt. Hesabınızı şöyle yapın derim: Depoyu fulleyin...yapın normal yolunuzu...bir daha yakıt almaya gittiğinizde depo dolana kadar ne kadar yakıt aldığına bakın...Diyelim X lt yakıt aldı...siz de o zamana kadar Y km yol yaptınız...Doğru orantıyı kurarak 100 km'de tükettiğiniz yakıtı en sağlıklı şekilde böyle bulursunuz.
    Ben yaklaşık 7 aydır o taraftan geçmiyorum. Metro çalışmasının trafiği felç ettiğini biliyorum.

20. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Yalan söylemiyorlardır belki de. Bazılarının aracı iştahsız benzin, gaz, mazot yakmıyor, kokluyor, kokusuyla gidiyor. Bizim araçlar aç gözlü, içtikçe içiyorlar :) Bu işin latife boyutu.

Daha önce de yazdım, şehir içinde kimsenin yakıt tüketimi kimsenin yakıt tüketimine uymaz. Bunun tek bir istisnası olabilir. İki kişi düşünelim. İkisi de aynı iş yerinde çalışacaklar, ikiside aynı binada oturacaklar. Sabah aynı saatte evden çıkacaklar, aynı yolu kullanıp iş yerlerine gidecekler. . Akşam işten çıkınca aynı yolu kullanıp evlerine gidecekler. Bunun dışında da arabayı kullanmayacaklar. İşte bu iki kişinin şehir içiyakıt tüketimi birbiriyle mukayese edilebilir. Şehir içi tüketimi benzinde ortalama 10 litre/100 km denilebiir. + - 2,5 litre normal kabul edilebilir. (Trafik yoğunluğu, hava sıcaklığı, gidilen mesafe, aracın yük durumuna göre)

Bu Sayfayı Paylaş