Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2010 1.4 select MARŞA BASMA

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda blue5 tarafından 18 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    ixir kardeşim olayı özetlemiş. serviste böyle yapın diyor. kısa vadede birşey olmasa da uzun dönemde ciddi arızalar çıkartır.

2. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Katılıyorum.Çünkü bende öyle yapıyorum

3. blue5

blue5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    VALLA BANA SÖYLEMEDİLER KAFAMDA ONDAN KARIŞIK.AYRICA ARACIN KULLANMA KLAVUZUNDADA BEKLEYİN DEMİYOR

4. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Volkan ufak harf kullanıyoruz

5. blue5

blue5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    pardon

6. Misafir

Misafir Guest

Işıkların sönmesini beklemek önlem amaçlıdır ve aracın çalıştırılmasıyla ilgili bir problem teşkil etmez, dizel araçlarda ise ısıtma buji lambasının sönmesini beklemek hala geçerlidir...

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    o yuzden dedim kullanım klavuzunuza bakın diye...ben bekliyorum...ABS, Airbag, ESP, 4x4, ısıtma büjisi vs tüm bunlar söndükden sonra çalıştırıyorum..

8. blue5

blue5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayret birşey yav.herkes farklı birşey yazıyor.yok mu bu işin bir ortası.bu ya beklenir yada direk kontak çevrilir

9. Misafir

Misafir Guest

Yazdım yukarda....

10. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    detay veremem fakat bekletilmeden çalıştırılan bir1.4 eranın direksiyonu sürüş sırasında kilitlenir (yanlış hatırlamıyorsam eps arızası olması lazım)ve kazaya sebep olur..sürücü dava açmaya hazırlanırken hyundai şunu ortaya çıkarır..araç bekletilmeden çalıştırılmıştırsistem hazır hale gelmeden sürüşe başlanılmıştırve sürücü haksızdır...karar sizindir..3 sn harcayıp sürüş güvenliği sağlamak mı yoksabana birşey olmaz deyiphaksız çıkmak mı ????

aracın benzinli olduğunu özellikle yazdım çünkü okuduğum kadarıyla sadece dizel araçlarda bekletilir düşüncesinde olan arkadaşlar var
    Saygılar

11. blue5

blue5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bizim 2010 era 1.4 selectlerde eps varmı yav?varsa olay çözülmüştür

12. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dediğim gibi eps olayını yanlış hatırlıyor olabilirim..akşam babama sorarım...ancak direksiyon sürüş sırasında kilitlenir ve bunun sebebi bekletilmeden çalıştırılmasıdır

13. Misafir

Misafir Guest

2007'den sonra 2008'ler dahil EPS yok EXPO'lar hariç...

14. Misafir

Misafir Guest

Aracın el kitabında yazıyormuymuş "bekleyin" diye, böyle bir şey olması mümkün değil, eğer el kitabında bununla ilgili bir madde varsa amenna, aksi taktirde şehir efsanesi derim...

15. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eğer babamın çalıştığı şirkette ve bizim bölgedeki araçlardan biri olmasaydı inanın bende babamda şehir efsanesi derdik..çünkü o güne kadarda ben babamın hiç beklediğini görmedim..fakat o olaydan sonra hep bekler..bizde şaşırdık çünkü şirketteki tüm araçlar era sayılır ilk defa oluyor böyle birşey

16. TuAF2007

TuAF2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    abi bence sen en sağlıklısını yap 2-3 sn bekle marşa öyle bas.ha 2 sn erken basmışsın ha geç basmışsın önemli değil...hem arkadaşlarında belirttiği gibi enjöktör kendini hazılıyor hemde aırbag falan kontrol ediliyor.yada şöle yap arabaya bindiğinde kontağını aç o arada emniyet kemerini bağla sonra bas marşa devam...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

17. hyundai accent

hyundai accent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bizde 2006 era 1.6 select var aracı 2. el olarak aldık ilk alan sahibi aracın çalıştırmadan önce ışıklarının sönmesini bkleyip sonra çalıştırmamızı önerdi daha önceki sahibi sıfır olarak almış ve servisde böyle söylemişler

18. hndnrcp

hndnrcp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar ben de dün aldım ERA' mı..manuel kullanmayı bilmiyorum..bakalım ne yapacağız..inşallah kolay alışırım..

19. Misafir

Misafir Guest

Hayırlı olsun, size tavsiyem ilk yapacağınız şey kavrama noktasını tam olarak tespit etmeniz, ondan sonra işiniz kolay..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

20. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    dizel araçlarda buzilerin ısınmasını beklemeden marş yaparsanzı araça çok buyuk zarar verirmiş.

benzinde ve diğer tum araçlardada direk kontagı acil olmadıkca cevirmemeliyiz. nedenleri çok basit. motor sogutması suyunun tum kanalalara girmesi ve motorunda çalısmaya baslamadan yaglanması gerkir. bu motor calsıtıkdan sonrada kısa bir surede gercekleşir ama motorun ömrünüün uzun olması için kontagı cevirmeden yag ve sogutma suyu ısıgının sönmesini beklemek gerekir.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    edit:ilave

Düzenleyen : qaan88

Bu Sayfayı Paylaş