Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2009 Model Getz Muayeneden Kalırsa...!!!

'Sohbet' forumunda DaMdaKi_KeMaNCi tarafından 13 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    El freni sapmaları TÜV'ü ilgilendirmez, yol güvenliği için el freni kullanılmaz, benim önceki aracın %55 el freni sapması vardı, hiç bir kusur yazılmadı. Ayrıca arka emniyet kemer bağlantı noktaları alttaydı, kendileri söküp normal yerine getirdiler, bununla ilgilide bir ikazları olmadı. Sanırım gittiğiniz istasyon sizden çok kendi çıkarlarını düşünüyor. Ayrıca servisten aracı test etmeden almayın diye çok yazdık çizdik. Araç hangi marka olursa olsun kullanıcılar servise teslim olmuş durumda, ben aracı test etmeden onarım belgesine imza atmam, tek kuruşta ödemem. Nakitim olsa bile ödemeyi kredi kartı ile yaparım, ertesi gün olurda bir sorun çıkarsa ve serviste bunu inkar ederse bankaya hizmet alamadığıma dair bir yazı yazarak pos işleminin iptalini isterim. İptal istemini daha önce casper notebook servisinde yapmıştım, sonra kendileri benim peşime düşmüştü. Geçmiş olsun.

2. SinnerWithGod

SinnerWithGod Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

kardeş...öncelikle söylemek isterim tüvtürk frenler konusunda birşey yapamaz çünkü makinayla kontrol ediliyor....burada kendini sorumlu tut 7 aylık arabanın frenlerini nasıl becerdinde öldürdün!!!!?????
    ikincisi emniyet kemeri her zaman için birinci derece hayat kurtaran pozisyonunda olduğu için ağır kusur sayılabilir.....

birde eklemek isterimki 1 ocaktan önce olsa 7 aylık aracın hiç muayeneden geçmezdi...çünkü ilkyardım çantası ağır kusurken hafif kusura döndü ...bunun yanında yangın söndürücü tüp ıvır zıvır hep hafif kusur oldu....
    Far ayarı dahi ağır kusurdu.....hafif kusur oldu......
    burada frenler için kızman gereken ilk önce kendin 7 ayda nasıl frenleri yedim diye sonrada yaptırdığı servisSsssscik.......
    Ben 2 hafta önce muayeneye gittim geçmesi 10 dakika sürdü...şıkır şıkır hemde çok şükür...bence git servisten muayene ücretini talep et......yaptığınız işçilik yüüznden 2. kez muayene ücreti vermek zorunda kaldım..sizi tr hyundai yetkili distiribütörüne şikayet edeceğim de...elinde servis faturanı bulundur tehdit ederken göster onlara

3. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hocam 7 ayda arabanın arka frenlerini yiyecek kadar acemi değilim bu birincisi, ayrıca 8 yıldır da otomotiv sektöründeyim neyin ne olduğunu iyi bilirim buda ikincisi. O muayeneyi yapan heriflerin bildikleri benim unuttuklarımdan bile azdır. Aracını benim kadar sakin kullanan,bakımını benim kadar cok önemseyen birini görmedim. Her konuda titizimdir. Kullanıcı hatası olsaydı, servis çalışanlarına sarfettiğim o kadar sözün altında kalmaz, hatayı bana bulup masraf çıkarırlardı ama adamlar hatayı kabullendi. Demekki benlik birşey değil, dimi???

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sizlik olan tek şey aracınızın kusurunun giderilip giderilmediğinden bihaber olarak aracı teslim almanız. İlk gittiğinizde fren verilerini olmadan teslim almam diyebilirsiniz. Zira 2. sefer fren verileri ile teslim aldınız.

5. DaMdaKi_KeMaNCi

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Adamlar tamam yaptık deyince güvendim, ne bileyim. Ama bu bir sefer olur, ikinciye bunu yapamazlar bir daha. Ben güvendim ama bu yazdıklarım bu forumdaki herkezin kuağına küpeolsun,serviste arabaya bir vida bile taktırsanız o vidanın doğu değerde sıkıldığına dair belge ( muayene kağıdı ) almayı unutmayın.

6. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    neymiş öle o yaww böle saçmalık olurmu bizim buada şakır şakır geçiyo muayeneden araçlar nedemk sizin orası bi başkaaa neyse sen servise çak çakıcaksan ::)

7. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Servisten al paranı bence. Ya dao para kadar bişey yaptır. İlerde bi bakım yaptırdığında parasını verme. Böyle saçmalık olmaz. Benim 96 model 235 km deki araç bile hiç frenciye gitmediğim halde muayeneden geçti.

8. yalnızefe

yalnızefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle geçmiş olsun....
    serdar beyin iptal işlemini hiç duymamıştım çok iyiymiş.bankalar sadece hizmet alınamadığına dair yazıyı kabul ediyorlarmı.yani tüketicinin beyanı yeterli mi?

9. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    oncelıkle gecmıs olsun sıze,
    bırıncısı baska bır servıse goturerek bırde orda fren sısmemınde sorun var mı varsa ne kadar var ?
    dıye bır kontrol yapın.
    yada aracınızı tamır ettırdıgınız yetkılı servısden kaselı yetkılı ımzalı frenlerın saglam oldugunu belırten bır yazı ısteyın. Madem tamır ettıler 4000km aracın frenlerı versınler belgesınıde.
    sonra gecmeyen aracınızı goturun bu belgeyle o zaman farklı olucaktır.
    ya da sızden farklı bısey ıstıyorlar anlatamadılar derlerını muayenedekı arkadaslarhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    ozellesıyor ya herseyımız ne degısıyorsa gorun ıste...
    yorumsuz

10. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İlgili soruya kendim cevap veriyorum..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

ABS lide olsa manuel (el ayarı) yapılması gerekiyormuş.

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    EBD desteklide buna gerek kalmıyor. Ben bugün muayeneden kusursuz geçtim. Maksimum sapma %6 çıktı.

12. DaMdaKi_KeMaNCi

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Bugün TÜVTÜRK e şikayet maili gönderdim,hemen 10 kd sonra aradılar. Rüşvevle geçen bir muayene kağıdıyla, benim arabanın muayene kağıdının resimlerini gönderdim. Bu araç geçiyorda benimki nasıl kalıyor deyince adamlar 10 dk içinde aradılar. Birde muayene yapan arkadaşın beklentilerini karşılamadığım için muyeneden kaldığımı düşünüyorum deyince baya bir ilgilendiler. işlem başlattık,sonuçlanır sonuçlanmaz tekrar size döneriz dediler :D

13. metin21

metin21 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bravohttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

14. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    yılbaşından önce bizim 90 model toros u muayeneye soktum küçükdikili tüvtürk te. tek seferde geçti. girmem ile çıkmam arası 5 dakika belkide daha azdı. transit geçiş gibi birşey oldu. bana zaman kaybettiren tek şey girişte simsarlar oldu. sülük gibi yapışıyorlar. kardeşim herşeyim tamam bir müsaade et diyorsun seni dükkana çekmeye çalışıyorlar hala. ama aracım 3 gün tamircide kaldı bu arada. bu 3 günün 2 günü altta şasiler çürümüştü şasi yapıldı ve simit tüp yukarı çıkarıldı. geçerken bir yerden 5 liraya far ayarı da yaptırdım. far ayarını da tam yapamamış herif ama idare eder gibi birşey yapınca geçtik. ayrıca frenler farlar vs vs toptan elden geçti. zaten bakım zamanı da gelmişti.

tüvtürk te bazen adamına denk gelirsen o adamda günündeyse her an herşey olabilir.

tamircimde ne gezer fren ayarı testi falan adam gözkararı yapıyor tamam.

Bu Sayfayı Paylaş