Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2009 getz aldım (güncellendi)

'Getz Forum - Club' forumunda zeropoint tarafından 26 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    bugün uzun yola çıktım. yakıt performansı oldukça iyiydi resimde ekledim. virajlı yolların birinde solladığım toros un benimle kapışmak için deli gibi arkamdan yetişme çabalarınada dur len sırasımı şimdi rodaj diye birşey var deyip gülüp geçtim.

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Değeri güzel göstermiş ancak gazı bırakmışsınız galiba.full depoda 308 km olmş yarının altına inmiş.Normal yakıtı şehir içi 230kuruş civarlarında ş.dışıda 190-200 civarıdır diye tahmin ediyorum.Bende 1,3 var 1,3ler biraz daha ekonomik.

3. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracınız çok güzel kazasız cezasız kullan inşallah.Bu arada aramıza hoş geldin.Aktif olmanı dilerim..

4. sirhamit

sirhamit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hayırlı Olsun. Allah Kaza Bela Vermesin.

5. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hoşgeldiniz, arabanız hayırlı olsun.
    Direksiyon sertliği aracı ilk aldığımda benim de dikkatimi çekmişti. Aracım şimdi 4000'de ve hissedilir derecede yumuşadığını hissediyorum ilk zamanlara nazaran. Yakıt tüketimi de git gide düşüyor. Ben 3000km'ye kadar arabayı sıkıştırmadım, daha sonra ara ara çok devirli kullandım, sabit hızda giderken ani hızlanmalar yaptım. Bir kaç kez 140-150 km hızlara ulaştım. Azar azar alıştırmak lazım, aniden fazla yüklenmek hatalı. Ama inanın siz de zaman ilerledikçe aracın açıldığını, parçaların birbirine alıştığını hissedeceksiniz. Ben ki çok tecrübeli bir kullanıcı değilim ve bunu hissedebiliyorum.
    2005 Renault Megane ile 2. viteste tek başına çıkmayı denediğim ve motorun bayılıp 1. vitesi istediği yokuşu getzimle 4 yolcuyla ve başta düşük devirde kalmama rağmen 2. vitesle rahat rahat çıkabiliyorum. Aynı yokuşu araçta tekken ve sadece merakımı tatmin etmek için 3. viteste yüksek devirde çıkmayı başardım. İlk başta araç bu kadar atak değildi.
    Teybin ordan gelen ses bende de mevcut. Teyp dış kasnağının arasına birşeyler sıkıştırınca ses gidiyor ama bu sefer görüntü güzel olmuyor. Siyah bir şeyler sıkıştırmayı düşünüyorum.

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    yenilerde ön ızgaranın siyah olması ayrı bir güzellik katmış bence..heleki gri renkte

7. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

8. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    herkese teşekkürler....

9. 5amet

5amet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende aracı yeni aldım... kimisi kara nın dediği gibi yüksek devirlere çıkma diyo...dimisi araba yeni vites değiştirirken yüksek devirlerde değiştir diyo... kimisi yüksek devirle sür motor açılsın diyo??? ne yapçam kitaptada ilk 2000 km için devir 2 ve 4 arası sür diyo ben kitapçığa uymaya çalışıyorum ama hangisi doğru acaba?

10. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    rodajda kesınlıkle zorlamayınız.rodaj bıttıkten sonra motoru acabılırsınız....

11. Misafir

Misafir Guest

Kısaca şunu söyliyeceğim, ne motoru zorla ne de arabanın yükünün altında ezilmesine müsade et, yani yüksek devirlere çıkma ama devir düştüğünde de düşük devirle kullanıp motoru zorlama..

12. Misafir

Misafir Guest

Rodaj diye bir şey yok artık, firmalar bu işlemi müşteriye teslim etmeden yapıyor zaten, kullanıcının dikkat edeceği belirli bir km'ye gelene kadar motoru zor durumda bırakmaması, birde orasına burasına dikkat etmesi.

13. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Motorun açılması veya sağır kalması diye bişey yok aslında.sen kitapta yazdığı gibi rodaj süresince aracı zorlama,100km hızı geçme rahat kullan.daha sonra2.000kmyi geçincene yaparsan yap

14. 5amet

5amet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tşk.. mümkün olduğunca dikkatli davranıyorum sürerken... biraz acemilikde var tabi alduğu kadar. kitapta yazdığı gibi 2 ve 4 arası sürmeye özen gösteriyorum şuan.

Bu Sayfayı Paylaş