Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2009 ERA tümsekte önden ses geldi :(

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda attkenan33 tarafından 18 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. emamur

emamur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada bu alt takımlardan ses gelmesi olayı bende de var. araçla kaldırıma çarptım tam takla atmak üzereyken yani sağ taraf havalanmışken kaldırıma çarparak durdum ve takla atmaktan son anda kurtuldum. radyatör ve tampon değişti acilen çünkü başka şehirdeydim ve izin sürem dolduğu için aracı hemen teslim almak zorundayım. sonra mersine geldiğimde çukur ve tümseklerde alt takımlardan ses geldiğini farkettim. bugün de tekrar derya plazaya bıraktım aracı tam yapsınlar diye. kasko olduğu için derya plazaya yaptırdım yoksa başka ustaya yaptırırdım.

2. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Z rotları lokurtu sesi yapar..rotiller dönüşlerde vuruntu sesi yapar.aksler kalkışlardan takırtı sesi yapar.amortisörlerde yaylandığında vuruntu sesi çıkarır...

Yani tümsekte yaptığına göre yaylandığında amortisör yapıyor olabilir....değişik değişik sesler farklı farklı parçalar....

Tabla burclarıda çoğunlukla dönüşlerde vuruntu yapar,ufak bir lastik parçası ama yırtıldığında sesi deli eder adamı.

Kısacası bizim burda yazdıklarımız sadece bilgi olarak kalıyor senin problemini çözmüyor servise götür aracını incelesinler...
    Düzenleyen : mmt.88

3. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Süspansiyon sisteminde yay lastiği yere iter ve sürekli temasını sağlar, amortisör ise yayın sert hareketler yapmasını engeller (kabaca olan bu, tabi ki daha bir sürü işlev eklenebilir ama sizin konuyla alakalı kısmı bu). Bu sistemde amortisör patlar ise hızlı kasis geçişlerinde , kasisi geçtikten sonra (hızlı iseniz ) aniden boşta kalan yay amortisör patlak olup onun ani gerilmesini durduramadığı için birden açılır ve TAK sesi gelir.
    Uzuuun lafın kısası : büyük ihtimalle amortisörünüz patlak.
    Nerden biliyorum : aynısı başıma geldi.

4. emamur

emamur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugün servisten aradılar traversin değişmesi gerek bütün sorunların kaynağı bu dediler. bakalım değiştikten sonra,
    takırtı, motor sarsıntısı sağa çekme
    gibi şikayetlerim düzelecek mi?

5. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    emamur arkadaşım. Perşembe günü Derya Plaza'ya gittim. Aracı servise götürdüm. Önceden randevu almıştım. Çok güzel karşılandım, çok güzel ağırlandım, söyledikleri saatte de aracımı teslim aldım. 3 değişik arıza bildirmiştim. şu anda bu problemlerin 3 ünden de kurtulmuş görünüyorum. şimdiye kadar bir tekrarlama olmadı. Ertesi gün Derya Plaza'dan bir bayan aradı. Dünkü servisimizden memnun kaldınızmı diye sordu. Bence çok güzel bir uygulama. Ayrıca servisin şefi olarak görev yapan arkadaş Türkiye birincisi. Asıl bomba şu : servis şefi aynı zamanda Dünya dördüncüsü. Kendi adıma ben ilk defa gittiğim Derya Plaza servisinden memnun kaldım...

6. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    o üç sorunu yazabilir misiniz sakıncası yoksa?sorunlar hakkında fikir sahibi oluruz.

7. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    era-euro5 arkadaşım. Birtanesi yoldaki hız tümseğine çıkınca "tak" diye ses gelmesiydi, birtanesi frene basınca arka balatalardan ses gelmesiydi, Diğeri de dur kalk yapınca yada geri viteste aracı park etmeye çalışırken devir ibresi çok aşağıya düşüyordu ve motor stop ediyordu...

8. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    teşekkürler kenan bey,o "tak" sesi konusunda konuşmuştuk sizinle,benim araçta da var.size zahmet neyin nesiymiş bilgi verirseniz ben de ona göre bakayım çaresine.

9. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Ses zaten sağ taraftan gelmişti. 2 kere falan duymuştum. Normalde araba sessiz. Yolda giderken lokurtu falan da yok. Lift ile kaldırıp baktılar. Amortisör de yada herhangi bir yerde problem yok dediler. Farkında olmadan sağ tarafı hafif vurmuşsun, ses ondan gelmiştir dediler. Sonuç olarak bişey yok dediler yani...

10. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    tekrar teşekkür ederim ilginiz için.bende de aynı şekilde sağdan geliyor ama her seferinde de gelmiyor,ses geldiği zamanlarda çok sert geçtim demekki.lokurtu genellikle soğukta daha çok geliyor,mersin sıcak olduğu için gelmiyor olabilir.sonuç itibariyle soru işaretleri de gitmiş kafanızdan.artık aracınızı gönül rahatlığıyla kullanırsınız inşallah.

11. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    inşallak kardeş. Zaten bende de tümsekten her geçişimde gelmiyor :) Hatırladığım kadarıyla 2 kere falan gelmişti. Onlarda da 1.vitese kadar düşseydim ses gelmezdi sanırım :)

12. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    arkadaşım aynı sorun bende oldu forumda sordum ama cevap alamamıştım.. Z rotların birde rot kolların kırılmıştır muhtemelen bende cuma günü değiştim.. birde aracın o çarpmadan rot balans ayarı gitmişti.. toplam 120 tl verdim.. rot balans ücreti dahil..

13. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Servise götürdüm ama bişey yok dediler bana :) Kırık falan olsa söylerlerdi değilmi yani...

14. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    servistekilerin vicdanına kalmış ama ben trabzondaki çakırlara güvenirim.. Adamlar dedikleri parçaları değiştikten sonra bariz olarak ses gitti.. çünkü benim araç 2 sefer çukura kaçtı ama baya sert şekilde... o yüzden kırılma durumuna inanırım ama seni bilmem halen ses çoksa hele çukura girince tıngır tıngır fln ses geliyorsa birde başka yere baktır derim..

15. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Normalde araba da çıt yok... Sadece yoldaki hız için yapılan tümseğe biraz hızlı çıkınca "tak" etmişti. Servisteki görevli bana farkında olmadan sağ tarafı hafiften vurmuşsun dedi.

16. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON

belki hafif bir rotların arasında boşluk olmuş olabilir.. Ama bu ses sadece çukurlarda ve tümsellerde gelen bir sesse ve seni rahatsız edecek düzeye ulaştıysa illaki rotlarda sorun vardır...
    bende hassasım bu konularda cuma günü aracı full bakıma soktum park sensörü taktırdım cuma akşamı arkadan bir vurdular çok şükür fazla bişey yok ama yaptıgım herşey boşa gitti.. cebimdeki tüm parayı verdiğimle kaldım.. İşin özü sakınılan göze çok batarmış :) ... O yüzden çok kafaya takma..

17. emamur

emamur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracı bıraktım bırakalı traversin yanında bir ton şey çıktı. araç neredeyse perte çıkacak, hava yastığının bile patlamadığı bir kaza yüzünden. servisin karşılaması falan iyi de neticede görecez inşallah. araç çarşambadan beri derya plazada pazartesi exper gelecekmiş yeniden ne zamana çıkar Allah bilir.

18. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    aracın hakkında ara ara bilgi al... ben bugün aracı özel bir servise soktum trabzonda 11 gibi.. öğleden sonra experi çağırırız sonra 2-3 gibi başlarız diyorlardı elemanlar.. yetkili servislerin en büyük kazancı küçücük hasarda ya tüm parçayı değişerek ya da az bir boyalık yer varken tüm parçayı boyayarak para kazanmak.. umarım böyle birşey yapmamışlardır aracında..

19. emamur

emamur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla şüphelenmiyor değilim ama yapacak da birşey yok gibi sonuçta usta onlar. ama sıkı sıkı kontrol ediyorum...

20. emamur

emamur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aslında benim gıcık olduğum nokta şu: ben bu aracı almadan önce full expertize soktum derya plazada bir ton olmayan şey yazdılar sorun olarak, olanları da görmediler. aracın çamurluğunda boya vardı araç ful boyasız diye rapor verdiler, sağ ön ve arka amortisör patlak dediler geçenlerde kaza yaptım aracı servise bıraktım amortisörlere bakın dedim amortisörler sorunsuz dediler bu seferde. gel de güvensiz olma şimdi...

Bu Sayfayı Paylaş