Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2009 ERA beklentilerimiz boşa çıktı!

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda gezen tarafından 3 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Xüye doğru söylüyor, bizim arabaların motoru oldukça güçlü, otomatik vitesi kaldırır, diğerleri korkudan koyamıyor.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

2. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    2008 yılbaşından beri satılan hiç bir erada yok.tahminim sebebide aracın altını alçattığı için bazı yerlere fazla yanaşamıyorsunfakat bazı durumlardada faydası var

3. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Hyundaının şu anda eskiye göre önemli derecede donanım eksikliğimi var?mesela eranın team donanımında en basitinden 4 cam otomatiği var.ama rakiplerinin aynı donanımında bu özellik ve birçok özellik yok.fiyat olarakta rakipleri eradan kat kat daha fazlaya satılıyor.

Hyundaı donanımına ve kalitesine göre fiyat istemiyormu?örneğin eranın fiyatları çokmu yüksek?veya İ30'un donanımına göre fiyatı çokmu yüksek?aynı şekilde santa fe rakiplerine göre fahiş fiyatlamı satılıyor?
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

4. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    çoşkun hocam sen daha önce söylemiştin at gözüyle bakmayın diye ama bizim milletimiz bu davranışından vazgeçmez bu durumdada renault yeniden toros veya broadwayı satışa sunsa yine çatır çatır satar,kaldıki donanımsız bir aracı fahiş fiyatlara rahatlıkla satar.

ama dediğin gibi era'da symbol ile kafa kafaya gitmeye başladı,geçen sene symbol 18 bin adet era 15.500 adet satmıştı.

5. Misafir

Misafir Guest

Gördüğüm kadarıyla Hyundai Tr özellikle fiyat açısından sunduğu imkanlarla kendine baya bir yer edindi, her he kadar donanımı eksiltse bile diğer firmalar kadar yapmıyor, ben Hyundai'nin Tr'nin Tofaş'ı olacağına inanıyorum...

6. chakant

chakant Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hazır herkes burdayken bı soru sormak ıstıyom
    benım arabada devırsaati yok 94 excel
    1 vıtest rahat 50 goruyo bunlardalımıtorde yok kac bın devır goruyodur acaba fıkrı olan varmı devır saatlı gls excelı olan varsa bana bılgı versın

7. gezen

gezen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    At gözlüğüyle bakma sözünü üzerime almıyorum. Gerçekten de at gözlüğü ile bakanlar var. Benim yazılarıma bakarsan da Çevresine Hyundai yi anlatma çabasındaki bir insanı görürsün ama şunu da görmezden gelemem artık: Çalıştığım binada yaklaşık 400 kişi var ve en fazla 5 Hyundai araç var biri benim getz ve biri de yine araçtan hiç anlamayan ve tavsiyelerimle getz alan bayan iş arkadaşım. Onun haricinde ben anlatıyorum millet dinlemiyor bile. Yeni araba alacaklara ya bir de Hyundai ye bak bin bir test et ondan sonra karar ver önyargılı olma diyorum ama adamlar gülüp geçiyor Hyundai lere şöyle bir bakmaya bile tenezzül etmiyorlar. Taksiciler dizel baz modellerdeki uygun fiyat ve 5 yıl garantiye gidiyorlar tabi. Ama servis müdürü bu taksici milletinden illallah etmiş. Taksici milleti işte boş kaldımı serviste... bilemiyorum belkide araçlar uzun yolda çok sorun çıkarıyorlar... Servis müdürü artık bunlara köpek muamelesi yapıyorum ama yinede başımdan gitmiyorlar diyor. Düşünün artık yaklaşıma. Diğer servislerde de durum böyleyse taksicilerin de hyundai den uzaklaşması yakındır. Çünkü Renault u alır almaz sanayide bildikleri ustaya istediklerine baktırıyorlar. Ama Hyundai de garanti nedeniyle servis tek yolları. Yani evet aracımdaki tekrarlanan sorunlara karşın hâlâ Hyundai yi seviyorum ve servis sonrası yapılan anketlerde mümkün olan en yüksek notları veriyorum ancak marka çıtasını düşürmemeli donanım fiyat dengesini kurmalı. Aksi durumda diğer markalara yapmadığım gibi Hyundai fanatikliği de yapmam asla.

Düzenleyen : xuye

8. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    size söylenmedi zaten o laf.renault yani marka bağımlısı olanlara daha iyisi daha ucuza varken renaulta para verenlere söylendi.

servis müdürünün bu tavrını hiç beğenmedim.ankaradaki servisler taksicilere çok ilgi gösteriyorlar.taksicilerden bundan memnun oluyorlar.

renaultta hyundaı gibi uzun bir garanti süresi yok.hyundaıde garanti süresinin uzunluğu onlarında işine geliyor,yani bundan şikayetçi olanı görmedim.ayrıca ankarada renault ticari taksiye pek takılmıyor var ama çok çok az.hatta taksiden çıkmış birçok 2007-2008 model megane görüyorum.hyundaı ve focus tutuluyor şu anda....

işte söylediğiniz gibi o burun kıvıran insanlara at gözüyle bakanlar diyoruz.hyundaıye hiç binmemiş bir insan burun kıvırır ama aldıktan sonra eğer arabadan anlıyorsa "şimdiye kadar niye almadımki"der...

donanım-fiyat dengesi diyorsunuz yukardaki yazıma bakmadınız sanırım.

9. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    xuye aracınız kaç model?ve ne gibi sorunlarla karşılaştınız acaba?Bende getz sahibiyim.Şimdiye kadar 1 kere çok saçma salak bi arızayla karşılaştım.Zaten bugün getzi satıpta ne alabilirizki.Palio mu alıcaz albea mı alıcaz.Herşeyi geçtim Hyundai markası kullanıcılarını yüksek donanım ve düşük fiyatla tavlıyor.Birde bunun üzerine ucuz yedek parça herşeyin üzerine şeker gibi oluyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

Düzenleyen : hundahaiyi

10. gezen

gezen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracım 2005 model getz ve sıfır aldım. En başta herkesin yaşadığı amortisör sorunu... 1 kez değişti de ama değişse de 2-3 ayda bir baktırıp yağlatsam da en fazla 15 gün gidiyor. Sonra başlıyor gacur gıcır ses çıkarmaya. Ben sertliğini de düşünmüyorum artık. Seslerden bıktım. Birde sürekli ön camdan gelen çıtırtılar var. Ayrıca motorda 2-3 yıldır olan ama son günlerde artan sesler var. Her zaman değil ama özellikle soğuk havalarda tosbağalar gibi ses çıkararak çalışıyor. Bugüne kadar bunlara çözüm bulamadım. Özellikle sesler belki büyütülecek birşey değil diyeceksiniz ama arabama binen arkadaşlarım öyle demiyor. Hemen dikkatlerini çekiyor. Zaten bende şimdi mi bişey diyecekler diye tedirgin duruyorum, bir de laf söylediler mi yerin dibine geçiyorum. Aynı model arkadaşlarımın başka marka model araçlarına bindiğim zaman (hatta kilometre olarak benim 3-4 katı olan araçlarda ki örneğin benim 46.000 de arkadaşımın corsa sı 170.000 de) ses falan gelmiyor. Hele ki çalıştığım kampüsün içindeki hız tümseklerinde ya da tranvay hattı geçişlerinde benim araç maşallah orkestra gibi. E bu da can sıkıyor tabi. Ama yinede çevremde aracıma laf söyletmemeye Hyundai yi savunmaya çalışıyorum. Ancak işte böyle kendi aramızda dert yanabiliyorum.

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yaw hyundai ne guzel müşterilere sahip ama kıymetini bilmiyor...

12. gezen

gezen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benimki biraz da yiğitliğe b.k sürdürmemek...

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    otorafıda var ama..mesala aracınızı hemen satabilir ve kotulemeyede baslayabilirdiniz...

14. gezen

gezen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aslında 1-2 yıl içinde değiştirmeyi düşünüyorum. Yine ilkönce Hyundai ye bakacağım. Ama bilinçli bir tüketici olarak farklı markalarıda titizlikle inceleyeceğim / inceliyorum. Tabiki her markanın her modeli her zaman mükemmel olmuyor ki. Hatta karar verirken sadece arabanın mükemmel olmasıda önemli değil bence; bulunulan şehirdeki servis kalitesi, 2. eldeki tutulurluk, bakım maliyetleri... bunlarda değerlendirilecek elbette. Sonuçda bütün bunlar değerlendirilerek kafaya en yatan marka-model seçilir. Örneğin şuan gerek i30 u gerekse diğer markalardaki eşdeğerlerini dikkatle takip ediyorum. Türkiye ye gelse idi accent in dizel otomatiğide seçeneklerim arasına girebilirdi. Ama ne yalan söyleyeyim Hyundai yi biraz daha üfleyerek yiyeceğim galiba... Burdan yanlış anlaşılma olmasın; aracım honda civic olabilir ve onda da bazı sorunlar yaşamış biri olsaydım onada biraz yan bakardım yani...

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    dizelde otomatik bulmak çok zor...i30 u ben sınıfında tek gecerim goruntu ve iç dizayn olarak ama kullanmadım gidişini bilmiyorum yani..

16. gezen

gezen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    i30 forumlarına bakarsan yine onda da amortisör sorunlarını, amortisörden gelen sesleri en başta sorunlar olarak görebilirsin. Neden Türkiye ye gelen araçlara buraya özgü amortösör takılmaz ki... Bırak ithali burada üretilen accentte bile bu sorun var. Neymiş yol tutuşmuş... ee honda toyota opel yol tutmuyor mu? Tek virajlarda Hyundai mi iyi yani? Anlamadım gitti. Müşterilerden bu kadar sikayet varken bu sorunla ilgili, Hyundai hiçbirşey yapmıyor. Ben böyle yaptım ister al ister alma diyor sanki.

17. gezen

gezen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    i30 u test de ettim. Evet güzel araç ve kesinlikle göz önünde bulundurulmalı. Ben biraz da siyasi nedenlerle avrupa ve de özellikle Fransız araçlarını hiç değerlendirmediğim için i30 en gözdem şuanda. Ama diğer gözüm de toyota ve honda da. Neyse ki onlarında araçlarıdizayn başta olmak üzere mükemmel değiller şu ara. Örneğin toyota multimod şanzıman gibi çok sorunlu bir şanzımanla gözümden düşüyor. O nedenle acele etmiyorum. Bekliyorum bakalım daha neler çıkacak diye

18. gezen

gezen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Birde şimdi aklıma geldi arabayı daha alır almaz radyoteybi arızalı idi. Sıfır aldığım aracın radyo teybini değiştimeye çekindim. Çünkü ön göğüs ve havalandırma kumandalarının falan sökülmesine içim elvermemişti o vakit. Bir süre sonra serviste bunu söktürüp yaptırdım ama bu seferde korktuğum başıma geldi ve havalandırma kumandaları hiçbir zaman ilk günkü gibi tık tık çalışmadı.

19. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Mehmet bey bu konudaki aşırı hassasiyetinizi ve memnuniyetinizi eğer müsaitseni Ankara'da banada gösterir misiniz? Şu 5 yıl garanti dediğimiz ne ola. Hangi garantiden bahsediyorsunuz Mehmet Bey? Buyrun ben Ankara'dayım. Gelin hep beraber servise gidelim. Sorunlarımla ilgili ne diyecekler? Yada çözüm yolu olarak ne iletecekler bize? Hyundai'nin sahibi sizin kadar savunmuyordur araçlarını. Her yazılan soruna muhalefetsiniz. Madem bu kadar savunuyorsunuz buyrun benim sorunlarımıda sizin aracılığınızla çözelim. 100.000 kmde aracınız var benim 25.000 deki aracımın sorunlarını hiç bir şekilde yaşamamışsınız. Ya siz çok şanslısınız yada 12 yaşından beridir araç kullanan(aktif olarak) 20'den fazla markanın aracını kullanmış ama hiçbir sorun yaşamamamış ben. Sanki biz durup dururken sıkıntı çıkarıyormuşuz izlenimini veriyorsunuz ortada.

20. Misafir

Misafir Guest

Zinarturgut dostum ne yaptınız dava işini? Geçen gün size, tüketici mahkemesinin Fiat aleyhinde karar verdiğinden bahsetmiştim. Mahkeme aracın parasının tüketiciye iadesini ve aracın geri alınmasına karar vermiştir. Hemde bu kararı sırf silecek sensörünün hatalı çalışmasından ötürü vermiştir. Bunu söylüyorum çünkü sizin aracınızdaki sorun bir değil birkaç tane ve düzeltilemiyor anladığım kadarıyla... Bence Hyundai yi mahkemeye verin. Yerinizde olsam bir saniye bile durmaz, dava açardım...

Bu Sayfayı Paylaş