Merhaba, i30'u ilk alanlardan birisiyim, Aralık 2007'den beri kullanıyoruz. Daha büyük bir araç aldıktan sonra bu aracı satmadık ve eşim kullanmaya başladı. Araç kısa mesafe kullanıyor ve henüz 93 binde. Bunca yıldır aracı severek kullanıyoruz. Bir ay kadar önce otoyolda giderken bir anda araç kısa süreliğine stop etti ama o zaten hızla hareket halinde olduğu için tekrar çalıştı. Araçta bir çekiş düşüşü olduğunu hissettim ve gaza bastım ancak araç 3000 deviri bir türlü geçmedi. Otobandan çıkarken tekrar stop etti. Bu sefer kontağı kapattım tekrar çalıştırdığımda araç düzgün bir şekilde çalışmaya başladı. Sonrasında eşim kısa mesafe kullandı ve bir sorunla karşılaşmadı. Dün yine ben şehirlerarası yolculuk yaparken araç bir anda stop etti. Sağa çekmek zorunda kaldım. Kontağı çevirdiğimde marş motorunun sesi geliyordu ancak motor bir türlü çalışmadı. Çekiciyi aramak üzereyken (5-10 dakika bekledikten sonra) tekrar denedim ve motor çalıştı yola sorunsuz bir şekilde devam ettim. Servisi aradığımda çok yoğun olduklarını ve arıza tespiti için yaklaşık 20 gün sonrasına randevu verebileceklerini söylediler. Kısaca özetlersem: *Araç 1.6 CVVT Hyundai i30. Hiç tüp takılmadı, LPG yok. * Giderken stop ediyor ve silkeleme yapıyor ancak kısa mesafede denk gelmedi(ya da eşim anlamadı). 20-30 km gittikten sonra ortaya çıkıyor, Neden kaynaklanıyor olabilir? İyi günler.
merhaba, tekrar çalıştırdığınızda arıza lambanız yanmıyorsa %99 krank pozisyon sensörü arızanız var demektir. dikkat ederseniz araç marş basıp çalışmadığı an devir saatininde hiç kalkmadığını görürsünüz.