19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2008 getz 1.4 dohc yakıt durumu

'Getz Forum - Club' forumunda kedi79 tarafından 23 Ocak 2008 tarihinde açılan konu

1. 4polat

4polat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mehmet POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kesinlikle değmez ve hatta hiçbir faydası da yok bizim araçlarımıza...Performans yakıtı olduğundan güçlü motorlar için uygun bir yakıt, bize lazım değil yani...

2. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benzin 3.5 YTL olmuşken.. vatandaş 90 oktan bulsa onu alacak, kaldiki 97 oktan....

3. Jöntürk

Jöntürk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benzinin teorik olark iki formda bulunduğu düşünülür. Oktan ve heptan 97 oktan demek %97si oktan %3 heptan formunda demektir. Oktanın fazla olması benzinin performansını etkilemez ini hızlanmalarda motoru korur sadece. Çünkü oktan daha çok sıkıştırılarak patlatılabilir. Buda piston ömrünü uzatır. Ayrıca kurşunsuz benzininde herhangi bir performans üstünlüğü yoktur. Sadece rafineride kurşun kullanılmadan damıtılmıştır ve çevrecidir.

4. afrot

afrot Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendede 2008 1.4 doch otomatik vites getz var.16000 km de. ve benim yol bilgisayarım hep 9.6 yada 9.7 gösteriyor

5. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şehir içi şehir dışı ortalama odometrede şuan 6.5 litre 100/km de 1.4 doch hy klm aracım istanbula giderkende 4.5 100/km de çok gördüm

6. Misafir

Misafir Guest

Şehir içi ise otm. araç içinçok iyi bir rakam..

7. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim 20061.4şehir içi 100 km. 9-10 lt. ( genelde kısa mesafe ve agresif )
    Şehirdışında 100 km. 5.5 lt. yakıyor ( ortalama 80-100km. hız )

Bu arada hatırlatayım benzinin lt. 3 lira. Dünyanın en pahalı benzini. Arabada bulmuş böyle kalite malı niye yakmasın.

8. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Petrol 55 doların üztüne çıkmış yarın öbür gün 7-8 kuruş zam gelebilir benzin mazot alacak arkadaşların dikkatine :)

9. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    İyi akşamlar. Ev arkadaşım 1.4 dohc getz almayı düşünüyor. biraz da ben soktum kafasına gerçi :). Yakıt tüketimi nasıldır bunun kullanıcı arkadaşlar ve fikri olanlar paylaşabilir mi ? Bir de bu muayene durumu nasıl bir sıkıntı oluyor muydu? 1.3 ler mi sıkıntılıydı ?

10. tabakoglu

tabakoglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende 2008 1.4 DOCH olanı var. Araba ararken hiç düşünmüyor iken tesadüf sonucu 0 Alan bir yakınımdan sadece bilindik temiz araç diye aldım. 39000 KM de idi.2011 Yılında. 3 yıldır ben biniyorum diğer araçlar uçuk miktarda bakım parası öderken ben belki 1/3 oranında ödüyorum. Alır almaz Zavoli LPG taktım.Şuan araç 88000 ne geldi. Ve full LPG ile bindim. Yağ(5/30 yada 5/40 kullanmanı tavsiye ederim),Yağ Filtresi ,Polen Filtresi,4 Buji ve hava filtresi 10-15 bin arasında değişirim. Bunun Haricinde yaklaşık 50000 km den beri vida değişmedim :) Bu yukarda saydığım bakım paketi 80 -100 TL arasında değişiyor. Ustaya 30-40 Lira verdinmi hepsini değişiyor ki uzmanlık gerektiren bir parça değil bunların hiçbiri. Yakıta gelince Ş.İçinde LPG ile 9-10 Lt yakarsın Ş.Dışında 3000 devir geçmezsen 7 Lt LPG yakarsın ki ben ADANA_SAMSUN arası gidip gelirim yılda 4-5 kez. Uzun yolda istediğin gibi sollamaya çıkarsın araba yığılmaz ne verirsen onu alır 1.2 motorlar gibi bayılmaz.Benim olmazsa olmazlarımdan ABS vardır. Ararsan ABS + 4 Cam otomatik, Kapı kolları ve Ayna Kaplaması gövde renginde olan modellerini bulursun. Sahibini cidden üzmeyen parasını hak eden bir araç. Ayrıca bir not.İstanbulda Accente bindim taksiye aynı motor var KM de 417000 (LPG li ) gösteriyordu sordum nasıl die , abi parçası ucuz , sorun çıkarmayan bir motor yagına suyuna bak yeter dedi. Bende de getz var 80000 de dedim. Bin bine bildiğin kadar sorun olmaz dedi. Şimdi değişmeyi düşünüyorum ama bi yandan diyorum buda kalsın şehir içinde bin, gelip çarpsalar çizseler için yanmasın okadar, bitanede D sınıfı al 2009 1,6 Passat , Toyota Avensis vb LPG uyumlu Zevkine ve Uzun yolda bin.

Sonuç:Cidden tavsiye ederim, Ki fiat falan düşünüyorsa kesinlikle vazgeçsin derim :)

11. kuheylan

kuheylan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Erdi GÜNGÖR
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Bende 2008 model 69000 de 1.4 DOCH var sakin kullanımda 0,43 krş agresif kullanımda 0,58 krş gördüm benzin fiyatı 5,05 tl den hesplayarak.

12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    tamam bende 2008 1.4 getz var manuel vitesli çift ekzantrik yani dohc double over head camshaft :)

şehir içi dur kalk 8,3 litre/100km şehirlerarası 85 km ile 5. vites 2250rpm devir ile gider ve 5,5 litre yakar en minimum budur 5,1 in altını görmedim, şehirlerarası yolda ara ara sollamalar, arasıra 60 km ye düşmeler ve 120km ye çıkmalar şeklinde sürerseniz E-5 otoban gibi yollarda en aşağı 6,8litre /100km yakarsınız şu anda ben 120 liralık yakıt ile 310km yol yapabiliyorum karışık sürüyorum. aldığım yakıtın litresi 5,05 lira gibi birşey olması lazım.

motor yağı olarak 5w-40 castrol edge ve yakıt olarak shell V power nitro plus ve champion bujiler ile araç modifiyesiz 175 65 R14 bridgestone B330 lastikler ile full standart haliyle 20 litre benzin doldurarak 12-20C hava sıcaklığında arabada tek başıma sürüş ile bu yakıt değerleri bu şartlarda ölçtüklerim değerlerdir lastik havaları ön 32 arka 30psi, dandik benzin ile full uspet vs. gibi markalarda bu değerlerin üzerine 1 litre daha ekleyin:)

yalnız şöyle bir durum var getz in gaz pedalı ve gaz tepkileri cinstir az basarsınız çok yakıt gider gazı köklerseniz birşey anlamazsınız gaz pedalı aç kapa anahtarına yakın ayarda birşey ama isteyince hassasta çalışabiliyor bence fazla yaktıranda bu hatta sabahları getz ile park yerinden gaza basmadan çıkıyoruz yolun başına kadar kendi gider ama deli gibi yakar soğuk motor ile ısındığında ciddi manada yakıt sarfiyatı düşer ve bunun kullanılan yağ ve yakıt ile direkt alakası var 20 litre ile 400 km den fazla yol yapabilirsiniz hiç stop etmeden 400km boyunca uzun yolda dümdüz giderseniz.

birde benzinli 1.4 getz 97hp olmasına rağmen 125nm gibi beygir gücüne oranla düşük tork üretiyor o sebeple yokuşlarda yakıt tüketiminiz acayip artar.

getz ile çok az yakmak isterseniz aracın altını yay seti ile alçaltıp 165 70 14 michelin energy saver yada conti premium contact lastik, 22 litre lpg tanklı lpg dönüşüm seti hatta gücü sınırlayan bir ekonomi ayarlı chip tuning kullanmalısınız bence fakat getz özelliğini yitirir

kuheylan bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş