Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2007 Tucson Fren Mesafesi

'Tucson Forum - Club' forumunda mehmet_onur tarafından 9 Eylül 2016 tarihinde açılan konu

1. micomico

micomico Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    112
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    2009 manuel tucson kullanıyorum style paket ve servis bakımlı. Peder 2009 kia sportage otomatık kullanıyor. o da sevis bakımlı. araclar neredeyse aynı. zaten parçaları bile birebir uyumlu. Benim Tucsonda mıchelin latıute lastık kia sportagede brıdgestone dualer var. sportage nin freni tucsona göre çok daha başarılı. hakikatten zınk diye duruyor. tucsonda ise yığılma eğilimi var ve bu beni korkututyor. Yuksek hızlarda yapılan frenlaerde ikiside hemen hemen aynı tepkiyi veriyor. Ayrıca 20-30 km ile bir sokağa dönerken (sert girdiğimde) ani fren yaptığımda istediğim frenajı sağlayamıyorum. Servis sorun yok diyor. Bu arada ilk aracımı 18 inde aldım. 24 yıldır araç sahibiyim. . Bunun 15 yılı 4x4 üzerinde geçti. Az çok teknik bilgiyede sahibim. Yorumlarınızda lutfen cahil muamelesi yapmayın. Selamlar.

LU950 ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    fren tepkisi ve durma mesafesi pekçok elemanın sağlığına bağlı, disk ve balatalar, amortisörler, fren hidroliği, westhinghouse ve lastikler. Disk ve balata yüzeyleri kullandıkça yüzey hassasiyetini kaybederse iyi tutunamaz, amortisörler eğer yumuşamış ve özelliğini yitirmişse frene basıldığında üzerine toplanan ağırlığı sıkı biçimde tutamaz otomobili öne doğru eğer bu da durma mesafesiyle fren tepkisini kötüleştirir, fren hidroliği ısınıp soğuyarak çalıştığı için zaman içerisinde bozulur fren hidroliğinin havadan nem çekme özelliği vardır kaynama noktası ve akışkanlığı kullandıkça zamanla değişir taze konulduğu performansı kullanım şartlarına göre belli bir süre sonra kaybeder, westhinghouse da bir problem varsa fren pedalı gerektiğinden sert olabilir bu durumda pedala daha fazla güçle basmak gerekeceğinden istenilen fren performansı elde edilemeyebilir, vakum kaçağı oluşabilir. Lastikler denildiği zaman ilk akla gelen diş derinliği oluyor ancak lastik yanak esnekliği, lastiğin genel karakteri ve lastik hava basınçları bile fren performansını etkiler, en ideal bakımı yaptırdıktan sonra bile yani mesela hem fren sistemi hemde lastiklerin yepyeni sıfır olduğu hallerde bile ya fren yada lastik tutunması yani bunlardan birisi diğerine göre daha iyi olacaktır, ya fren ya lastik, frenler lastiklerden iyiyse tam frende abs devreye girer bu durumda lastikler kötüymüş dememek gerek, ancak lastikler frenlerden iyi tutunuyorsa tam frende abs devreye girmez bu durumda fren kötü dememek gerek.

micomico ve LU950 bunu beğendi.
  3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    eğer araba sert frenlerde yatıyorsa öne doğru eğiliyorsa süspansiyon frenajı karşılamıyor manasına gelir, ya o kadar sert frenaja girmemek arabanın suyuna gitmek gerek yada amortisörlere ve yaylara bakmak gerek yaylara birşey olmaz yani otomobilin karakteri öyleyse yapacak birşey yok ancak amortisör aşınmış halde ve esnemelerde ön amortisörler içe girme bump hareketini kolay biçimde yapıyorsa yani amortisör çabuk biçimde içeri giriyorsa ve eskiden böyle değilse amortisör değiştirilip öne yığılma çözülebilir. Öne yığılmayan otomobilin dört tekerleği frenajda birbirine daha yakın güçlerde yere basar öne yığılırsa arka tekerlekler yere daha az kuvvetle basar ve frenaj verimsiz olur. Bence fren şikayetlerinde servislerin kullanıcıya frene basma şeklinin geri bildirimine göre muamele yapması lazım pedal tepkisi, pedalın piston kursu, otomobilin durma mesafesi, otomobil viraj dönerken yapılan frenleme ve kademelendirmenin kötü oluşu gibi şeylerin belirtileri ve tedavileri hep farklıdır. Hepsinin çözümü sadece balata disk ve lastikten ibaret değildir aslında.

LU950 bunu beğendi.
  4. micomico

micomico Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    112
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    vermiş olduğunuz aydınlatıcı bilgiler ve ayırdığınız zaman için tesekkurler. Keşke servistekilerde böyle bir açıklama yapabilselerdi bana.

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bizim de bu ara öyle ama ben sebebini biliyorum, fren hidroliği, servis sürekli değişiyordu, bir kaç bakımdır dısarda yaptıriyorum o yüzden değişmedi. Serdar abinin tavsiyesi ile ATE marka fren hidroliği alıp değiştirecegim. yalnız bendeki o kadar abartı değil yani hiç kendimi tehlikede hissetmedim. lastikler Hankook dynapro hp2, balatalar bosch, diskler orjinal. araç düz vites.
    aracı alırken otomatik vites için istediğiniz gibi vites küçültebilirsiniz sorunsuzdur demişlerdi.

erenuzel41 ve LU950 bunu beğendi.
  6. LU950

LU950 Guest

2004 yada 2005 yılında sıfır Santa Fe almıştım daha evvelden, şu anda kullandığım aracı 2.el aldım. Daha o zaman sıfır araca bakmak için gittiğimde Maltepe Hyundai Hunkoda, aynı şeyi söylemişler ve ekleyerek, GradeLogic System şanzımana sahip olduğunu D deyken dâhi anı fren ihtiyacında aracın motor frenine gireceğini belirtmişlerdi.

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Beyefendi,

Bildiğim şeyleri bana öğretmeye çalışmayın, üstelik bazıları yanlış.

Siz deneyin, video da çekin, başkalarını da bilgilendirin.

Tapatalkla yolladım.

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    devir izin verdiği sürece vites küçültülebiliyormuş, yani vites düşürdüğünüzde motor devri redline bölgesine gelmeyecekse 2vites birden düşürebilmesi mümkünmüş.

LU950 bunu beğendi.
  9. LU950

LU950 Guest

Artık bu da kullanma kılavuzunda olmaz yapmayınız diyenlere ufacık bir gönderme olsun... Beni çok bilmişlik ile suçlayan arkadaşların dikkatine :)

10. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Şimdi burada yazanlarla senin dedigin ayni sey mi @LU950

Knngks bunu beğendi.
  11. Knngks

Knngks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    607
    Ad Soyad:
    KENAN GÖKSU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    İnce bir soru olmuş abi. İstemsiz bir şekilde güldüm:))

gEtz 1.5 vGt 4 hY kLm aBs sR
    Sent from my iPhone using Tapatalk

erenuzel41 ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  12. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Cevapsız kaldı ama sorum ne yazık ki

Knngks bunu beğendi.
  13. Knngks

Knngks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    607
    Ad Soyad:
    KENAN GÖKSU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Abi ben de susma hakkımı kullanırdım:)

gEtz 1.5 vGt 4 hY kLm aBs sR
    Sent from my iPhone using Tapatalk

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  14. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Yalnız arkadaş beni engellemediyse tamamen susmayı seçti sanırım.

Knngks bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş