Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2007 era crdi Lütfen yardım???

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda eczaci tarafından 5 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Ne 2 -3 yılı hocam, 6 ayda debriyaj yiyorlar, senelik 100.000km yolları var...

2. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben de günde 30 km gittim mi "aha araba hış oldu" diyorum :)
    bizimkiler o zaman 5-6 sene gider sanırım değil mi coşkun abi..
    bu debriyaj olayına çok hassasım ben de.. ışıkta falan asla vitesle beklemem.. ne bilem ayagım debriyaja basık arabayı yürütmem.. atarım boşa gider gideceği yere kadar sonra geri vitese takarım..
    motor freni yaparken bile motordan cok debriyaj balatasına acıyorum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Düzenleyen : semerkaw

3. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    olumlu güzel yazılar nekadar güzel oluyor:)
    belkide bu servis bu krizde başka yere gitmiyeyim diye başka parça değiştirmiş onları seveyim diye böyle dediler.bu TÜRKİYE de herşey olunur.bi ara arabamın kapısında ve motor kaputunda yumruk kadar vuruk olan yeri çekiçle düzeltin dedim adamlar komple boyamıştı 2 yeri.:)

bayramdan sonra turbo için ve debriyaj için gidecem.ben böyle biriyimki uzanamadım mevki kurum yoktur.yani göztepe sanayisinden tutun içerenköydeki ne kadar hemen hemen %60 ını tanıyorum.önce bi şu sanayilere gideyim.bana sorunu göstersinler.bakalım servis yapıyormu yapmıyormu.ister turbo gitsin ister başka bi sorun olsun.1 km kala garantisinin bitmesine ben bu arabayı onlara yaptırırım.

arabam ne olursa olsun seviyorum.ses sistemi + canavar gibi gitmesi + iç rahatlığı + yakıtı + sis farları + şöför koltuk ayarı + iç donamını herşeyiyle süper.
    çok çok 1milyar veririm adam akıllı olur.ben bi arabayı kullanırken otobanda biri beni geçmesindeher ay 500 ytl de veririm valla:)

istediğim herşey bu arabada var.haksımzmıym arkadaşlar

4. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    olay bitmiştir hocam :)

5. Misafir

Misafir Guest

Çok haklısın, ben 2008 model Megane'yi satıp aldım bu arabayı ve çok'da memnunum, eğer bu kadar tanıdığın var'sa sökmedenönce bi turbo'nun basıncını ölçtür, eğer normal çıkarsa turboyu hiç elletme.

6. Misafir

Misafir Guest

Rahat gider üstad...için rahat olsun.

7. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    insan evlendiği zaman bile eşi rahatsızlanıyo.hatta allah göstermesin 1 yıl sonra ölüyor.motor öldüğü gibi:)
    kalkıp sitemmi edecez.buda böyle bişey.aldık sorunmu çıkacak.madem zevk alıyosun bindiğin zamangelen masraftanda kaçınmıyacaksın.yani bu arabayı boşamıyacam.sevgimde bitmiyecek.turbosuda gittiyse yapacam.4 amartisörde gittiyse yapacam.ama yine aynı zevkle binecem:)

19bin ytl ye böyle bir araba varsa biri çıkıp söylesin.enazından clio albea gibi traktörlere benzemiyor:)

8. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yakıt durumu şöyle;
    bazen shell den alıyorum.bazen po dan.hep eurodizel alırım.bazen 20 ytl ye 100 km gidiyo.bazen 125 km.ianın turbo oldugu zaman 125 gitmişti.şimdi anlıyorum.ama şimdide 50 ytl yakıtla 350 km yapmışım.bi 50 km daha gider.ve maltepeden kadıköye 1.5 saatte gitmişim bu yakıtla.optimum trafiği yüzünden.2 defa maltepe atatürk havalimanı yaptım.2 kez de kadıköy maltepe bu seferkinde fazla dur kalk olmadı.

ama bu 350 km böyle gitti.2 defa havaalanına gittim.ilkinde hep 130 ila 160 la.

bugün bakıyorum olaya.130-160 la 130 km yol katettim.normalde 130 km de 30 ytl yemesi lazımdı bu hızda.ama 350 km yaptım.

bence bu anormal.yada araba hiçbişey yakmıyormu?130-140 lira yakmış bu durumda.fabrşka değerleri nedir?

9. Misafir

Misafir Guest

Yaklaşık 5.5L yapıyor gayet güzel....

10. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    era dizel lerde kırmızı yandımı kaç km gider acaba..ben enfazla 10 km gidiyorum.bazende yanıyor 10 km gidiyorum.bi bakıyorum kırmızı sönmüş.yani ibre enson çizgiyi nekadar geçtimi bitiyo depo.yada ışıktan nekadar sonra

11. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    cevap yok heralde:(

12. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yol bilgisayarı olan arkadaslar bilir anca bunu.. ben yakıt lambası yandım mı tutuşmay abaslıyorum hemen aha yolda kaldım kalacam diye :)

13. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    şimdi dikkat ettim.acana bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varmı?
    2.viteste 2000 devirde iken hız 30 km
    3.vites 2000 devirde iken hız 50 km
    4.vites 2000 devirde iken 75 km
    5.viteste 2000 devir 90

bu km hızlar vitese göre uygunmudur

14. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu veriler en düşük değerler olması lazım onun için uygun bi sakınca yok

15. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    endüşük veriler doğrudur.çünkü not alayım dedim.2000 e gelir gelmez hangi km geldiyse hemen not alıp vites yükselttim.

ama hala turboya bi çare bulamadım.1 saattir uğraştım.iyice ısındı.mavi göstergede söndü öyle gittim.neyaptıysam yine turbo devreye girmedi.

eğer arızalıysa nekadardır maliyeti.yada turbo olmazsa ne olur?

16. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    turbo tahminen 1500 - 2000 ytl tutar eğer turbo arızalıysa araba 120 km yi geçmiyormuş varmı öyle bir sorun ???

17. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yok hocam 160 bile bastım bikaç gün önce.hatta şehir içinde dokundummu 120-130 oluyor

18. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ozaman devriyaj ayarından yapıyor biran önce ayarlat baskı balata fazla aşınmasın başka bi olasılık yok bence

19. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    debriyaj ayarı derken? turbo ile ne alakası var.aynı devriyaj ile birhafta önce devreye giriyordu bu turbo efendi.
    şimdi neden öyle olsunki.ayrıca turbo garantiye girmesi gerek.kullanıcı bunu bozamazki?haksızmıyım

20. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    garantiye girer bencede ama devriyaj sonda kavradığı için tam bırakmıyor olabilir onun için dedim devriyaj ayarından diye turbo arızalı olsa 160 km yi göremezsin bide o var

Bu Sayfayı Paylaş