Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2006 1.4 getz yakıt sarfiyatı

'Getz Forum - Club' forumunda kanarya26 tarafından 15 Ocak 2008 tarihinde açılan konu

1. taylan20

taylan20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar işte ş.dışı verileri... 29.44 litre ile tam 418 km...
    29.44/418 = 7.04 lt yani 100 km de 7.04 lt yakmış gazın litresi 1.83.. opet yani km de 128 krş yakmış... 85-100 km arası hızla gittim. nasıl arkadaşlar 1.4 otomotik getz için... tebriklerinizi teker teker kabul ediyorum şimdiden....

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Otomatik bir aracın sehirler arası yolda benzin tuketimim yaklasık 5.5litre/km dir. %10 da lpg nin fazla yakmasını eklersek 6litre/100km de lpg tuketmek normaldir. Yine aynı hesaba göre (lpg nin benzine göre %10 fazla yakması) sizin benzin tüketiminiz yaklasık 6.4litre/100km olurdu. Uzun yolda otomatik aracın sakin kullanımda benzine göre az yakmasıda hesaba katılırsa sizin normal bir tüketim degeri olmus. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ayrıca;

Gazı bitirdikten sonra mı 29 litre gaz aldınız yoksa, içinde gaz varken
    mi gazı fullediniz? Bu çok önemli cunku genelde aynı lpg de aynı
    pompadan gaz almazsanız basıncdan dolayı farklı miktarda lpg basabilir.
    Yani, x pompa 35litr gaz basıyorsa, y pombası 40 litre gaz basabilir
    (farazi 45litrelik bir tanka için). Bu cok önemli bir faktor. Benzinde
    bile bazen 3-4litre farkederken gazda daha fazla farketmesi muhtemel bir
    sey.

Diğer bir faktor ise Gidiş geliş aynı yolda ölçüm yapılması. Özellikle sehirler arası
    yollarda, bu fark cok olur. Giderken deniz seviyesinden yukarı tırmanır
    arac daha cok yakar, ya da güzergah boyunca cok rampa cıkar. Aynı
    sekilde bunun tam tersi durumlarda var. O yüzden, yol sartların hesaba etkisini azaltmak için gidiş geliş hesap yapmak lazım.

Neyse, 1-2 litre az veya cok olmazsı bence önemli değil. 6litre yakan biri ile 7 litre yakanın pek farkı yok. Onlarca farklı faktor tuketimi etkiliyor. Herkes aracını farklı bagımsız etkenlerin oldugu sartlarda kullanırken baskaları ile kıyas yapmak bu yuzden dogru değil. Bundan dolayıda birine az yakıyor, digerine cok yakıyor da denmemeli. Herkesin bagımsız değişkenleri farklı.

4. taylan20

taylan20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tabiki gazı bitiripte aldım.. gaz aldığımda lpg ciye benzinde girdim...
    bu araba daha az mümkün değil yakmaz.. lpg de.. sadece biz arabada 3 kişiydik ve biraz bagaj vardı onlar olmasaydı belki 6.5 lt yakardı.. ama lpg de 6 litre mümkün değil... mümkün olsa ben yaktırırdım...
    sadece 2002 model honda civic im vardı.. bir kere onla 6.1 i yakalamıştım uzun yolda..

5. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Otomatik getzlerin yakacağı minimum değerdir 7 lt. Ben 90 km sabit hızla 8 lt den aşağı düşüremedim. Benzinde de öle 5-5,5 lt zaten hiç görmedim. 6,5-7 lt arası yakıyor.(hız 90 Km ortalama)

6. araknafobiaaa

araknafobiaaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Uzun yolda 100 ü geçmediğin takdirde 1.4 Dohc ile 5-5.5 Lt leri yol bilgisayarı verilerinde görebilirsin..

Ama tabi biraz sabırlı olmak lazım , çünkü yol bitmiyo o hızlarda gitttin mihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif

7. metege

metege Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yok arkadaş napsam olmuyor....

depoyu fulledim 197 km sonra kırmızı yanmaya başladı
    tekrar fullediğimde 21,63 lt gaz aldım..%100 şehir içi
    daha gitsem olacaktı aslında gaz ikaz sesini duymadan aldım..
    100km de 10,9 lt gaz x 2,02 tl/lt = 22-TL çıkıyor..

gaz ayarını yaptırdıktan hemen sonra denedim..
    buji ve filtrelerede ayrıca baktıracağım..
    Denizli şehir içi trafiği de iğrenç gerçi..Belki de Türkiyenin en lanet yolları ve trafiği bizdedir..
    Ama bu yollarda 16-18 kuruştan bahsedenler olduğuna göre
    bende bi arıza var https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

8. taylan20

taylan20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bencede arkadaşım haklı bu araba uzun yolda 3 kişi birde bagaj 7 litreden aşağı mümkün değil yakmaz... fakat birde shel gazla deneyeceğim bir miktar fark olacaktır kanımca...

9. tiernan

tiernan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Slm Arkadaşlar;
    Daha önce de bu foruma yazmıştım. 2005 model otomatik Getz'im var.Servislerimi düzenli olarak Samsun Kamer'de yaptırdım. 2008 de Atiker LPG taktırdım bunun haricindeasla başka birine motor kaputunu bile açtırmadım. Ne yaptırdıysam şehir içinde 20 krş 'tan aşağı yakıtını düşüremedim (Şehir içi için). Şimdi forumdaki arkadaşlara baktımda ya benim arabam aşırı yakıyor ya da arkadaşlar yakıt ölçmesini bilmiyorlar. Depoyu fulleyip aynı pompadan gaz almanın yanında 10 TL yakıt alıp bitirdim ve bunu 3-4 kez yaptım.Sonuç; yeri geldi 22 krş, yerigeldi23 krş. Şehir dışı içinde 19,2 krş ile 18,6 krş arasında gidp geldim. Birkaç kez de 50 TL aldım 220-230 km arası yol gittim.. Bir abimizin 2002 Toyota 1,4 VVT düz vites arabasıvar. O ise 310-320 arası yol gidiyor. Yani getz yakıt konusunda cüssesiyle ters orantılı bir tablo çiziyor. Tüm sürücülerin yolu açık olsun.

10. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benim de 1.4 era otm. 2010 model aracım var. ben de şehir içinde 0,25 ten aşağıya düşüremiyorum gazda. en son 20tl gazla 66 km gezebildim. ne ayaraladıysak olmadı. ben de forumdaki yazıları okuyunca ya bende birşey var ya da harbiden araba fazla yakıyor diyorum. anlamadım gitti. artyık düşünmüyorum. ne yakarsa yaksın yine de benzine göre az yaktığı kesin..
    herkese hayırlı bayramlar...

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Otomatik getz sahibi bir kaç tanıdıgım var ve 2side aynı seyden sikayetci. Cok yakıyor. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Adamlar lpg de kullanmalarına ragmen biri 30 digeri 35 kurus yakıyormus. Bende sehiriçinde 9-10 litre benzin yakıyorum manuel aracla buda 35kurus civsarı bişi yapar. Lpg ols oda maximum 10 kurus brüt kar saglar. Yani 25 kurus yakar. O yüzden, sizin tuketim degerleriniz normal.

12. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    yol bılgısayarı yalan soyluyor, 4 aydır araba bende hep yol bılgısayarına gore yakıtını hesaplıyordum ama gecen gercek hesaplama yontemı olan depo fulleyerek olctum ve 25 krş yaktıgını gordum oda 6.7 lt falan yapıyor halbukı yol bılgısayarı 5-5.5 lt yı gecmıyordu bu sartlar altında daha fazla bınemem ya satıcam ya tup takıcam ama tup takmayıda ıstemıyorum o yuzden satıcam buyuk ıhtımallehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

13. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    benzinli bir araba için 25 kuruş güzel bir değer değil mi?

14. semovet

semovet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçen ay 2008 24000 de lpgli getz aldım. yakıt değerleri lpg fiyatına göre değişiyor. adapazarında 1,72 lpg fiyatı. yakıt değerim şehir dışı 13 krş.

15. ttmmgg

ttmmgg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba. Yeni üyeyim ve 2004 getz sahibiyim. Aracı 0 almıştım ve bugüne kadar hep serviste bakımlarını yaptırdım. Aracımla şu anda şehirdışı 20-21 krş şehiriçi ise 23-24 krş yakıyorum.

16. Getzist

Getzist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    7000 km'de 2009 1.4 dohc benzinli getzim ile 26-27 lt yakıtla en fazla 285 km gidebiliyorum istanbul şehir içinde, uzun yolda durum tabiki değişiyor ama ne olursa olsun bir şehir içi arabası için söz konusu değerler çok yüksek.

17. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ,asagı yukarı benm durumumda aynı.Yaklasık 9-10litre/100km. Hele, toyotoların 6-7 litre yaktıgını dusunursek getz gercekten cok yakıyor.
    Diğer tarftan ise bazı arkadaslar ya gercekten cok az yakıyor ya da hesap yapmayı bilmiyorlar. Onların mesajlarını gorunce heralde bizim aracta veya bende bir sorun var diye dusunuyorum. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

18. araknafobiaaa

araknafobiaaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    100 Tl lik benzin alıyorum... 26 Lt benzin ile şehir içinde 350 Km yol gidiyorum , trafik olarak ortalama bir trafik akışı var gittiğim güzergahlarda...

Ne bomboş otoban kullanımı , ne de saatlerde adım adım giden bir trafik..

19. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Getz şehir içi arabası değil ki, supermini sınıfına üye. Şehir içi arabaları özel arabalar oluyor. Örneğin Smart ForTwo.
    İlk şehir arabalarından biri Fiat 500, modern olanlara bakarsak Opel Agila, Toyota Aygo, VW Lupo, Ford KA gibi. Hyundai'dan bir model dahil olacaksa da bu i10'dur.

Ülkemiz şartlarında bu aslında şehir arabası olan araçların fiyatları "şehir arabası olarak kullanılan ülkelere" göre oldukça yüksek olduğu için burada öyle bir anlam taşımıyorlar.

Ayrıca Getz fazla yakmıyor benzin çok pahalı.

20. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Burak döktürmüşsün yine

Bu Sayfayı Paylaş