Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2006 1.4 getz yakıt sarfiyatı

'Getz Forum - Club' forumunda kanarya26 tarafından 15 Ocak 2008 tarihinde açılan konu

1. otoçocuk

otoçocuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

bu arkadaşın sorunu aracın yeni olmasından kaynaklanıyo.. 20 binden sonra yakıt düzelir.. yani azalır...

2. mst_us

mst_us Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar herkese selam; benim aracım 1.4 doch benzinli. Geçen Hafta aracımı fulledim. Aracımı şehiriçi ve istanbul içi otoyolda kullandım. Yol bilgisayarında 7,1lt-7.5lt arasında değişmeler oldu (Şuan 7.1lt) ve yaklaşık 550km yaptığımda benzin ışığı yanıyo ve göstergede 120km kadar kalan benzin görünüyodu. Aşağı yukarı aracımla toplamda 630-650km yol yapar diye düşünüyorum. Nolur nolmaz diye 120 km görünmesine rağmen aracıma Asya yakasından (Esenyurt) Avrupa Yakasına (Kurtköy) geçeceğim için 20 liralık daha benzin koydum.
    Hyundai Getz ile de 600km nin üzerinde bi değer bence gayet iyi..

3. muhendisali

muhendisali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    87000 Km sonra amorti oluyor.

Büyük harf kullanmamaya özen gösterelim..Teşekkürler..

Düzenleyen : IRCotaimer

4. omeraksa

omeraksa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Benim getz 1197 kg megandan daha ağır ve 1.4 motor yakışı normal bu ağırlığa iyi yakıyo basınca

5. tamerta

tamerta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Günün birinde 450 km geçersemresmi tatil yaparım :)

Pazar günü depoyu fulledim 100 km gidip bir daha fulleyeceğim. bugüne kadar hiç ne kadar yaktığına bakmadım ama 1 depo ile yaklaşık 400-420 km gidebiliyorum. Yüksek devirde ve hızlı araç kullanan biri değilim.
    Şu 100 km maliyetini bi çıkartayım sizlerle paylaşırım.

6. zeus

zeus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm kerdeş kesinlikle haklısın 2010 model 1.4 gezt sıfır aldım 100km/12 litre gösterdi. şimdi havalar sıcak 100km/9.6 litre gösreriyor. dava açarsan banada bilgi ver. zekeriyausta61@mynet.com.

7. zeus

zeus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle haklısın 2010 1.4 gezt 100km/9.6 gösteriyor mayıs ayında kış değil.

8. Misafir

Misafir Guest

Hiç bişi kazanamazsınız...teknik veriler belirli satandartlar altında yapılır, adamlar o standartları sağlayıp kitaptaki verileri yakalar, sizde açtığınız davayla kalırsınız...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

9. zeus

zeus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş haklısın 1.4 gezt ler anormal yakıyor. bende 2010 hy var kışın 100km/12 lt. / yaz geldi 100km/9.6 yakıyor çok fazla. dava açarsan banada bilgi verirsen memnun olurum bende düşünüyorum.

10. ercan41

ercan41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    ERCAN KILIÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    ben yenı getz sahıbıyım bu d. bılggı ekranı nasıl sıfırlanıyo bıde ekranda trıp yazısı altında ODO yazıyo bu ne anlama gelıyor bılen varmı arkadaslar

11. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD

mod değiştirme tuşuna basılı tut sıfırlanmasını istediğin yerdeyken ;)

12. asukasan

asukasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 2006 model 1.4 dohc sahibiyim, karma kullanımda bilgisayar 8.2 ile 8 arasında oynuyor, aracıma 45,000 de iken eko66 cihazı taktırdım şu anda 50 tl lik benzin ile karma kullanımda 195 km yol yapıyorum, aracı çok sıkıştırmadan 2500 ile 3000 arası vites değiştiririm

13. araknafobiaaa

araknafobiaaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende de 2006 1.4 Dohc var. 26 Lt benzin ile 370 km yol yapıyorum şehir içinde.. Ve bilgi ekranım 7.2 ile 7.3 arasında değişiyor.
    Ama bende senin yaptığın gibi aracı fazla sıkıştırmadan 2500-3000 devir aralığında kullanıyorum.

Bir de araç 45.000 bakımda hava ve yağ filtreleri değiştikten sonra tüketimi bu düzeylere düştü daha önceleri 7.7 Lt civarında dolaşıyor du..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

14. taylan20

taylan20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım... getz 1.4 doch otom. lpg aldım 0 kilometre araç bu cuma elimde olacak aracı anneme aldım.. arabanın parasını verdikten sonra sitenizdeki sarfiyat konusunu okudum zaten ondan sonra lpg ye karar verdim.. işin gerçeği sarfiyatın yüksek olduğunu okuyunca biraz içim kaçtı eğer gerçektende bu araba ş.içinde 12-13 lt lpg tüketecekse yazık valla.. bende 2007 honda crv var 12 lt tüketiyor lpg ş. içi nediyeyim gerçekten yazık valla

15. araknafobiaaa

Alınan Beğeniler:
    0
    Kesinlikle emin olabilirsin şehir içinde 11 Lt den aşağı yakmıyor Otomatik Getz.

Arkadaşımın eşine almıştık şehir içinde sıkışık trafikte 13 Lt yaktığını bilirim. Eşinde 2.0 i Mondeo Ghia Otm vardı 10 Lt yakıyordu aynı trafiktehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Bence hemen bir Brc bayisine gir Simit tüp / Gizli dolum valfi / Lastik yama kiti al rahat et...

16. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende de 2007 LPG li otomatik Getz var Şehiriçi 13 lt yaktığıda oluyor
    14 lt yaktığıda ama 12 lt yaktığı nedense hiç olmadı. Benzinmi alayım, LPG mi alayım şaşırdım. İkisinide sünger gibi emiyor. Eğer vazgeçme
    ihtimalin var ise vazgeç sıfır otomatik getz alacağına ikinci el başka
    marka al ama getz otomatik alma..(Kişisel Görüşümdür)

17. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    yakıtları okuyunca garıbıme gıdıyor acaba benım altımdakı araba getz degılmı 1.3 gls ıle sehır dısı 4.5-5 lt arası sehır ıcıde 7-7.5 lt arası benzın tuketıyor ben son derece memnunum

18. avantis

avantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    araknafobiaaa
    Simit tüp / Gizli dolum valfi / Lastik yama kiti al rahat et...

simit tüpü anladım.Gizli dolum valfi ve Lastik yama kiti ne demektir?

Benim Getz de otomatik vites Şehir içi 10 litrenin üzerine çıkmıyor.Ortalama 32 kuruş yakıyor.BRC Lpg taktım.40 lira gaz doldurdum.Kumburgaza gidip geldim.Günde iki sefer de küçükköye gidip geliyorum.Şimdiye kadar 195 km gitti.50 km daha gider.

19. araknafobiaaa

Alınan Beğeniler:
    0

Lpg kiti takan iyi firmalar tüketicinin talep etmesi durumunda Lpg dolum valfini dışarıdan gözükecek şekilde değil de tamponun altına yerleştirirler.Plakanın arkasına gibi yerlere yerleştirirler Böyle durumda Avm otopark girişi , feribot girişi gibi yerlerde yapılan kontrollerde aracın Lpg li olduğu anlaşılmaz.

Arkadaşıma Seat Altea aldık, Brc tüp taktı hemen valf gizli olarak takıldı hiç bir sorun yok aramalarda girişlerde...

Getzlerin bagaj küçük olduğu için yedek lastik problem yaratacak o yüzdende lastik patlamalarına karşın lastiğe sıkılan ve delikleri kapatıp şişiren kitler var onlardan alacaksın..

Getz ler içinde en alınmayacak türü Otomatik olanıdır. Performans bekleyemezsin yolda deli eder adamı, bunun yanında büyük araba gibi benzin tüketir çıldırtır insanı..

Arkadaşım da iki araç vardı.
    Otm getz i eşi kullanıyordu , Kendisinin 2005 model Ford Mondeo 2.0 Ghıa Otomatik aracı vardı.

Getz şehir içinde 13 Lt yakıyordu , Mondeo 10 Lt..

1 seneye kalmadan sattılar getz i rahat ettiler...

Alacak olanlara aman dikkat diyorum...!!!
    Düzenleyen : araknafobiaaa

20. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Uzun mesafe kullandığınız için sizin şehiriçi dediğiniz veriler bana göre şehirdışı verilerine yakın, ben şehiriçi derken gidiş 3 Km dönüş 3-4 Km olarak diyorum. Aşağı yukarı forumda da otomatik getzler aynı yakıyor..

Bu Sayfayı Paylaş