Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2005 Ve Sonrası Suv Model Araç Alınır Mı?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Hakan G. tarafından 8 Haziran 2020 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2005-2006 santa fe elantraya göre hantal gelir. mümkünse 2007 kasa bakılabilir ama onun da temizini bulmak zor. 200bin kmde, kaportası fazla bozulmamış. motoruna turbosuna dokunulmamış bir araç bulunursa alınır.

eski kasanın yakıt tüketimi şehirdışında bile en az 8 litre olur. ama 2,2 olanın şehir dışı yakıtı 6 litreye kadar düşebilir. üstelik konforu çok daha iyidir.

yıllık yaptığınız klometre 15-20bin civarındaysa bu iki araç da yakıt tüketimiyle üzer. yıllık mazot masrafınız 10bn lirayı geçer.

Hakan G. bunu beğendi.
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    biz getzi yılbaşından sonra 2005 sportage ile değiştirdik. yakıt hariç memnun kalırsınız :)

Burak&Buse, Halil ve Hakan G. bunu beğendi.
  3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    HRV ve CRV yi yaşatmak çok pahalıdır, bu sebeple ikinci el alırsanız ya full servis bakımlı ve garantili olacak yada gidip sıfır km olarak alıp servise ilk bakımda 1600 lira ikinci bakımda 2300 lira üçüncü bakımda 4000 lira gibi rakamları ödeyeceksiniz ve bineceksiniz.

genelde bunların ikinci eli servis bakımı pahalı olduğu için alelade biçimde sanayide yada özel servislerde bakım yapılıp binilmiş araçlar oluyor ve ciddi problemler çıkartabiliyorlar. Lpg takılmış olanını gördüğünüzde koşarak kaçmanız gereken jiplerden birisi de HRV ve CRV modelleridir. Gerçi hepsi dizel artık ama eskilerinde sonradan lpg dönüşümlü olanları vardı. Servise gittiğinizde bir hava filtresine 200-250 lira vereceksiniz, Honda durmayacak ve sizden 20000-30000km bakımda transfer kutusu ve şanzıman yağı değişimi yapmanızı isteyecek ve sırf bunlara 1500 lira rakam çıkaracak artı motor yağı ve diğer filtreler var. Bakım aralıkları kısa, parça fiyatları pahalıdır. Kaskosuz asla binilmez bir arka tamponu en az 4000 - 5000 liradır. Hyundai den sonra bir kasko poliçeniz birdenbire 1300-1500 liralardan 2500 liraya fırlar.

Kızdırma bujisi patladığı zaman yada aküsü zayıflayınca sesi çıkmayan Hyundai ler ve Kia ların yanında en ufak bir elektronik aksamı arıza yaptığında aküsü az birşey zayıfladığında bütün arıza ışıklarını yakabilen HRV ve CRV modellerinin dilinden anlayan sanayi ustası bulmakta ölüm :) servise gittiğinizde feci öperler araba en az bir hafta orada yatar.

Honda nın Jipleri Civic modeli kadar sorunsuz değiller, ben Honda ya biniyorsam bildiğim en problemsiz modelini tercih edip öyle karar verdiğim için biniyorum, performans ve sorunsuzluk olarak tatmin ettiği için belli bir modelini kullanıyorum. Yedek parça fiyatı, yakıt tüketimi ve kısa bakım aralıkları benim tarzımda bir sürücü için problem değil, bütün Honda cılar genellikle yıllık olarak az yol yapan sürücülerdir. Senede 60-80000km devirmiş Civic kullanıcısı arayın pek fazla bulamazsınız:)

Bütün Honda lar uzun yolda çok az şehir içinde çok fazla yakıt tüketebilir, sürekli şehir içi binen adama HRV ve CRV her türlü ağır gelir.

2015 model CRV nin uzun yolda 4.1 litre mazot yaktığını gördüm bunu anlatanlar var. SUV ye binen birisi için şehir içi 10 litre yakması da problem olmaması gerek gerçi.

Ancak SUV ye binip te kulakçıktan vites değiştirmek, motorun titreşimini hissetmeden ilerlemek, lüks segmenti aratmayan kabin konforu gibi şeyleri 2015 model üzeri HRV ve CRV lerde yakalayabilirsiniz

Sıfırı ciddi servet değerinde, çok aşırı pahalı, Tucson gibi modellerin yanında satılma şansı çok çok az. İkinci elde değer kaybetme olasılığı da çok yüksektir.

Bugün işyerinden arkadaş illa FD6 kasa Civic alacağım dedi ve anlaştı, ekspertize götürdüler klima sıcaklık sensöründen radyatör fan motoruna kadar arıza veriyor ama DTC kaydı yok geçici arıza kaydı oluşturuyor araba, sahibine sorduk akü biraz zayıf ve problemli o yüzden dedi, dedim ki: doğrudur:) ilk defa duymuyorum çünki bu hikayeleri.

Honda sorunsuzluk ve sürüş keyfi imajını korumak adına müşterisinden hummalı bakım programını harfiyen takip etmesini ve kalite açısından evhamlı bir firma olduğu için sadece güvendiğini düşündüğü tedarikçilerinin dünyanın bir ucunda ürettirebildiği yedek parçaları kullanmanızı ister, o zaman hem yaptıracağınız bakımlar hem kullanacağınız yedek parçalar bazı durumlarda ciddi maddi külfet oluşturur.

Sürüş keyfi ve güzelliği namına ben buna bakarım beslerim ne gerekirse hallederim derseniz alınır. Onun dışında az yaksın 600-700 liraya sanayide bakım yaparım 10 sene çıt çıkarmadan binerim sonra üzerine 10-20000 koyup satarım diyerek almayı ben uygun görmüyorum o zaman mutsuz edecektir gidin Tucson a Santa Fe ye binin onlar bu diğer konularda daha olumlu bence.

Hakan G. ve santafe2004 bunu beğendi.
  4. suleymanozer

suleymanozer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    995
    Ad Soyad:
    Süleyman özer
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Çok az km yapıyorsunuz, hafta sonu arabası için yakıt a bakılmaz, santa fe yada spo hangisi temiz denk gelirse onu alın.

Hakan G. ve Unicorn bunu beğendi.
  5. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    aman allahım hondadan soğuttun eren kardeş :D teşekkür ederim detaylar için makbule geçti . bakımları v.s gereksız pahalıymış...alırsam rahat yürütürüm aracı o açıdan sıkıntı yok ama daha mantıklı bir yatırımı tercih ederim.birde zırt pırt sorun yaşatırsa ben o araçtan soğurum hiç sevmem.araç güzel olsada maceraya gerek yok .santa fe mi bir kez daha sevdim :) ya aslında çok çok çok ama çok severek kullanıyorum aracımı aracım tertemiz en ufak bir problemi şuan yok ara sıra oldu onlarıda hepsini forumda paylaştım bir sürü yerini sıfır orjinal parçayla değiştim yetkili servis bakımlı yakıt yönündende çok şikayetim yok ülkede akaryakıt uçuk malesef....benim tek endişem motordan şanzımandan bir darbe yermiyim yemezmiyim diye değişme konularını düşünüyordum malum 16 yaşında 204 bine yaklaştı km .ne motorda ne şanzımanda ne turboda bir problem yok ne yağ yakar ne su kaçırır kendimden fazla bakıyorum yaşlı olunca insan çekiniyor işte malum.

Hakan G. ve suleymanozer bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş