Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2005 elantra tekleme kasma sorunu

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda f4bul0s0 tarafından 16 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    peki pcv valfini değiştirmem gerekirmi önceleri depodan gelen tık tık sesi dediğiniz yöntemi yaptığımda geçti fakat tekrar düzeltip bağlarsam aynı durum yine oluşacak diye düşünüyorum aslında valf çalışıyor gibi gözüküyor ama emin olamıyorum kanister filtresini nasıl deneme şansım olur direk değiştirmem mi gerekir yoksa sökülüp temizlenebilen birşeymi

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Deneme şansınız yok, temizleyeceksiniz. Forumda bütün bu bilgiler detaylı olarak mevcut, arama yapabilirsiniz.

3. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    merhabalar uzun bi süreden sonra aracımla ilgili olan sorunları deneme fırsatı buldum sonunda.Yaptığımız denemeler sonucunda sorunun düzelmediğinide belirtmek isterim öncelikle pcv valfini serviste dahi bulamadım o yüzden değiştiremedim yaklaşık 1 aydır 300 500 km dir benzinde aracıma biniyorum ilk olarak bu aşamaya aküyü 2 gün sökük bıraktıktan sonra geçmiştim.dün sanayide uzun arayışlar sonunda omvl marka tüp ayarı yapacak birini bulduktan sonra enerjisi sökük olan tüpümü bağlattırdım.tüpçüye direk şunu söledim ltf ve stf değerlerini kontrol ettirmek istiyorum dedim o ise 10 yıldır bu işi yapıyorum ilk defa böle bişey duyuyorum dedi forumdan bahsettim belirli bölgelerden yapabileceğini duydum forumdan diye söledim heryerden yapabilir dedi. lpg yi bağladı ayar yapamak için açtı ve sölediğine göre regülatörün bozuk dedi ufak bi ayar yaptı araç boşta iken sisteme bağlı durumda gaza aniden yüklendiğinde tüp basıncı 0,30 barlara kadar düştüğünü söledi banada görsel olarak gösterdi ve regülatör basıncının 0,80 nin altına inmemesi gerektiğini söledi normal çalışma basıncı ise 1.00 ile 1,10 arası gidip geliyo neyse sonuç olarak regülatörün değişmesi gerektiğini söledi.şu anda aracın benzinde çalışmasında çok ufak bi tekleme var hala fakat aracı ilk çalıştırdığımda yaklaşık 30 sn kadar durduktan sonra lpg ye geçiyor lpg ye geçtikten sonra gaza basmazsam anında stop ediyo gaza basarsamda patır patır yapa yapa tekleye tekleye çalışıyo ne kadar basarsam basıyım orantılı artmıyo aracın devri yaklaşık 1500 2000 devirlerde son gazda daha bu devirlerde duruyor biraz ısınınca motor düzelmeye başlıyor sadece misal olarak 3 teyken boşa atınca devir 800 ün altına düşüp toparlıyor motor iyice ısınınca ise herhangi bir problem kalmıyor aracın çekişinde filanda şu an problem yok birde şöle bir sorun yaşıyorum araç tamamen ısınınca boşa atınca devir hemen düşmüyor çok yavaş yavaş düşüyor uzun uzun yazdım tecrübelerinize dayanarak yardımlarınızı bekliyorum saygılarr.......

4. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    bu arada kanister filtresini söküp hava bastık herhangi bir tıkanıklık yok gibiydi basılan hava olduğu gibi geri geldi aynı şekilde depodan kanistere gelen borularada hava tuttuk ordada herhangi bir problem yoktu saygılar...

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    sistem lpg ye geçtiğinde hala benzin verme ihtimali varmı ?

7. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    aklıma geldi ama benzin ibresinde herhangibir değişiklik olmuyo bu arada ltf ve stf ne dir en azından ona göre bi usta bulayım kandırmaya çalışmasınlar biliyorum numaraları yapıp

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    LTF ve STF aracın uzun ve kısa vadede benzin enjekte ve emisyon süreleri. aküyü söktüğünüzde ilk ayara ( fabrika ) döner araçda her hangi bir yabancılık hissetmezsiniz sadece ilk marşta biraz rolanti yüksek olur bu sırada LTF ye göre çalışır ayar. hava ve iklim şartlarına göre ve aracın kendi sensörlerinden aldıgı bilgilere göre bazı araçlarda sizin sürüş tarzınıza göre kısa vadeli düzeltmeler yapar araç yani benzin fazla ise egzosda çiğ gazlar var ise benzini azaltır gibi.

LPG sistemi bu sürede devreye giriyor şöyleki araç lpg ECU suna müdahale edemediği için atıyorum fazla gaz verdiği için benzin ecu su enjektör sürelerini kısıyor %5 ( gibi ) fakat benzin enjektörlerinin süresinin kısılması o esnada çalışmayan benzin enjektörleri için bir anlam ifade etmez ve stf nin kendini ayar süresi geldiğinde bir %5 daha ilave eder. bu süreç aracın hata toleransına kadar devam eder ve malum ışık arıza ışığı yanar.

aksi durumda lpg az ise fakir karışımda durum tersine olup araç sürekli benzin süresini yükseltir ve sabah ilk çalışma benzin ile direk boğularak çalışır :) 1 dk sonra araç gaza geçince mucize olmuşcasına sorunlar biter. bu şekilde gittiğini lpg ustası LTF ve STF den bir haber ise üstüne ayar gayar çeker sizin bujiye bobine aklına gelen yere b.. atar 30 lira paranızı alır zaten sanayiye giderken motor sıcak oldugundan birşey anlaşılmayacagı için ertesi sabah güne küfürle başlatırlar insanı :)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 14 Aralık 2014
  9. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    en son cümleye katılıyorum ayarı yapınca araç uçuyo ama ısınmış motor olduğu için sorun belli olmuyo sabah soğuk motor sonuç yine sıfır bu olaylardan sonra aracı satmayı düşünüyoruz artık en mantıklı seçenek bu kalıyo eğer çözülmezse aynı dğerlerde dizel bir araç düşünüyoruz

10. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    aynı araçtan bende var brc lpg li 2 kere enjektör arızası yaşadım. mevcut enjektörlerin hepsini değiştirdim 4-5 gün önce. aracı ilk aldıgımda pipo sistemi vardı onu söktürüp yol ayarı yaptırdım. hiç bir koşul altında sıkıntı yaşamadım enjektör arızası dışında.

yani araç lpg ile sorunlu bir araç olsa tamam satıp kurtulun ama srun aracın bir yerinde yada lpg sisteminde. tek çare onu bulmakta.

11. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    peki bu sıkıntıyı başka nerden yapabilir araç yani ilk başta bobinde olabilir diye düşünüyordum sonra forumda bu olayları yaşayanlar pcv valfi ve kanister deyince açıkcası bobin ihtimalinden uzaklaştım ne yapmamı önerirsiniz regülatörü değiştirmelimiyim ve sadece regülatör değiştirilebilirmi aynı tip fakrlı markada regülatör bulabilirmiyim. açıkcası regülatörü değiştirdikten sonra hala aynı sorunu yaşamaktan korkuyorum ne önerirsiniz bu konuda

12. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    arkadaşlar sonunda bugün araca yaklaşık 9 yıl önce tüpü takan firmaya götürebildim aracımızı.Araca bakan arkadaş kaba ve küstah olsada sorun çözüldü gibi duruyor şimdilik öncelikle ltf ve stf yi yine ilk defa öle birşey duyuyorum diye tepki veren bir lpc burası fakat omvl marka tüpü bu çevrede yapan nadir yerlerden malesefki bunu bildiklerinden tavırları çok ters mecburiyetten dolayı regülatör üzerindeki ısı sensörü arızalı dediğinden değiştirdik. - 40 deree gören sensörü değiştirince normal değerlerine döndü eskisi gibi vites geçişlerindeki teklemeleri hissedemeyecek kadar azalttı araç önceleri araç çalıştıktan 20 25 sn sonra tüpe geçerken şimdi yaklaşık 2 km yürüdükten sonra geçiyor bu yüzden teklemeyide yapmıyor.regülatörden emme manifolduna giden ufak ince bir hortumun olduğu çıkışı ufak bir anahtar ile iyice sıktı daha sonra hortumun ağzını düzelterek taktı bilgisayardan bişeylere baktı biraz dolaş gel dedi bi kaç tur attım tabi motor sıcak olduğundan arıza düzelmeseydi dahi belli etmeyeceğini biliyordum fakat akşam tekrar aracı çalıştırıp hareket ettiğimde sorunun şimdilik düzeldiğini gördüm siz değerli arkadaşlarımla bunu paylaşmak istedim yani regülatör üzerindeki ısı sensörüde bu probleme yol açabiliyor aklınızda bulunsun bu arada araç ile ilgili problemlerde bana yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım bundan sonraki tecrübeleri tekrar sizlere buradan aktaracağım

fatihsevim bunu beğendi.
  13. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    arkadaşlar tekrardan paylaşmak istediğim şeyler oldu düzeldi umuduyla sevindiğimiz aracımız yine aynı sorunları tekrarlamaya başladı özellikle motor soğukken benzinde yine yığılma ve tekleme yapıyor aracın gazına boştayken sonuna kadar basıyorum 6 bin küsür devirlere kadar çıkıyor fakat devir kesiciye girmiyor araç taki ısınana kadar yaklaşık 25 30 dk boyunca bu sorunları hep yaşıyoruz hem tüpte hem benzinde hala aynı sorunu yaşıyoruz lütfen bu konuda desteklerinizi esirgemeyin yardımlarınızı bekliyorum

14. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bu konunun en başinda sormuştum tekrardan sormak isterim aracın sentesini kontrol ettirdinizmi hiç?? Yine forumdaki 1997 sonata tekleme kasma gaz yememe konusuna bir göz gezdirin isterseniz sonuca ulasildi problem sente ayarında cıktı bir okuyun isterseniz

15. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    aracın sente ayarıyla ilgili hiç bir ayar yapılmadı sadece 60 bin km de triger değişmişti açıkcası o zamanda böle sorunlar varmıydı ne zamndır böle hatırlayamıyorum o yüzden süreklide yapmıyor ısınınca düzeliyor böle bi problem yaratıyor deli olmamak elde değil...

16. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Psikolojik olarak düzenliyor gibi gelmesin? Eskisinden biraz iyi oluyordur belki ama tam manasıyla duzelmemistir belki. Siz bi dengeyi kontrol ettirin bence bi yetkili serviste arıza tespiti yaptırın derim yoksa boyle fazlasıyla masraflı olucak.

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Oksijen sensöründen yapıyor olabilir yada başka sensörden. Yetkili servisten destek aldınız mı? Ustaların kullandığı yazılım ve cihazlarla her bilgiye ulaşılamıyor.

Bu Sayfayı Paylaş