Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2004 Santa Fe 2.0 Crdi Vgt 4wd 125hp 92kw Otomatik Diesel Bakım Günlüğü

'Bakım Günlükleri' forumunda santafe2004 tarafından 23 Kasım 2018 tarihinde açılan konu

1. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Sen ne marka aldın abi ön kaputunkine baktım hala fabrikasyon orjinaller duruyor sapasağlam artıka rkanınkiler kaç kere değiştiyseler bilmiyorum.

arabama binenler başta hanım olmak üzere dan dun bam güm kapı ve bagajı kapatmasalar çok makbule geçecek lakin anlatamıyorum :D kimseye

2. olur_bazen

olur_bazen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    303
    Ad Soyad:
    mert demir
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    abi valla ölç biç marka model gönder bende sipariş vereyim. bu 3. takım olacak :D ya da kafayı feda edeceğiz :D

3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,198
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Gökhan kardeş ölçtüm eskisiyle aynı ölçüde almıştım , bir marka falan hatırlamıyorum , bir ara bakayım üzerinde ne yazıyor , hangi siteden aldığımı da hatırlamıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

santafe2004 bunu beğendi.
  4. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    tamam abi hiç uğraşma merak ettim sadece :) benımkılerde eskısıyle aynı ölçü.ama demekki bunlarda basınc güç olayı varmış adamın dediğine göre.bakalım yarın çözeceklermi olmadı iade edip başka yerden baktırıcam

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    amorsitörde sadece boya bakarak almak yanlış üstünde newton değeri yazar. ona göre almak lazım.

sizin bahsettiğin santa fe bagaj kapağı mı, bagaj kapağı camı mı?

6. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    bagaj kapağınınki.eski bozulanlar 300 N sonra takılan ve beğenmediğim 400 n ama buna rağmen kaldırmıyordu aracı geri yolladım bir kaç tane daha denemişler demişler sizina racın kapağı çok ağır.neyse son taktıkları oldu eskisi gibi bırakınca kendiliğinden kalkıyor .

başka bir sorun oluştu arka camın rezistans bağlantı yerindeki o metal kısım daha önce kopmuştu cam ısıtmıyordu sağ tarafı sonra çok araştırıp yapanı bulmuştum öözel bir yapıştırıcı malzemeyle tamir etmişlerdi o gün bugün güzel sorunsuz çalışıyordu .dün baktım sağ taraftaki cama temas eden parçanın yarısı kalkmış belliki zorlanmış bagaj kapısını açıcam diye bagaj camını açıyorlar .araç sanayiden geldikten 1 saat sonra çevreden geçenler aradı alarmınız sürekli çalıyor diye gittim baktım cam açık kalmış o ara farkettim .bugün bakıcam cam ısıtıyormu çalışıyormu yağmurlu havada anlarız .işin yoksa git yeniden ara ellerinde parça yoktu 1 hafta yapıştırıcı gelmesini beklemiştim bir kaç sene önce henkel kimyada bile yok çekiyorlarmış o yapıştırıcıya o yüzden pek bulunmuyor

olur_bazen ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. olur_bazen

olur_bazen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    303
    Ad Soyad:
    mert demir
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Derdi bitmiyor abi eski araçların. Benim de geçen yaz köyde durup dururken arka bagaj camı patladı. Aracı aldığımda rezistans telleri çok kötüydü çalışmıyordu ve camda kötüydü. Kabarcıklar vs vardı. 2. el değiştirdim. Geçen yaza kadar bir şekilde idare ettik. Bu sefer cam patladı. Carglass firmasında buldum sağolsunlar şirketin önüne gelip taktılar. Cam ararken eski camı taktırdığım yere sordum abi elimizde çıkma bir tane var ama rezistansları arızalı not var üüstünde dedi :D dedim o cam benim :D

2 gündürde ön şoför kapısından ses geliyor. garrrççç gııırrrç diye. 1 ay önce izmir de iken kapı fitillerini vazelinlemiştim bakalım nasıl olacak diiye :D soğukta olduğu gibi duruyor baktım :D belki o etkilemiştir yağ temas ettiyse. wd40 ile deneyeceğim bakalım. şöyle kapalı bir garaj vs olsa ilgileneceğim ama sokakta olmuyor hiçbir şey...

8. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    ya bu cam rezistans tamiri çok zor bişey ergin çoğu yer patlama riski var diyor o yüzden yanaşmıyor .ben çok araştırdım izmirde en son bu işi yapan bir usta buldum oda köydeymiş o dönem bir hafta filan beklemiştim gelmesini .geldi sonrada 1 hafta kadar bu bahsettiğim iletken yapıştırıcıyı bekledik artık hiç bir yerde kolay bulunmuyor dedi henkel kimyadan sipariş verdim beklersen yaparım dedi 50 tl ye yaptırmıştım 2017 de.bugün yağışlı olursa deniyeceğim rezistansı bir parça iletken parça tutuyor camı bir sorun yoksa devam yoksa yine aynı ustayı bulmaya çalışacağım

kapıya vazelin sürdüğün için bir güzel tozu kiri iyice toplamış o yüzden daha sesli alışıyor wd 40 ve fırça yardımıyla güzelçe temizle bezle sil kurula ondan sonra silikon sprey sık ara ara tekrarla bu işlemi würth marka kullanıyorum emniyet kemerlerinde cam fitil kapı menteşe koltuk kızaklarında v.s tarz yerlerde güzel işe yarıyor 5-6 ayda bir kullanırım sonuç memnn edici oluyor

olur_bazen bunu beğendi.
  9. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    parça kodu 81771-26010 olarak görünüyor. o da 550N. eğer sonradan aldığınız 550N olsa kesinlikle orjinal gibi kaldırır. yan sanayilerin üstünde yazan değer tutmuyor galiba.

10. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    5 senedir üzerinde takılı olan hervindi önceki sahibi almış bir sorun yaşamadım üzerinde 300 N yazmakta .ben gıdemedım babamı yolladım 3 tane denemişler en son 400 n yazılı olan takılmıs onuda ben aksam baktım işte beğenmedim kendiliğinden kaldırmıyordu .gerı yolladım yine bir sürü denemişler en son bir tane takılmış üzerinde N değeri tam okunmuyor yanı yazılar flu ama dediğiniz gibi bu muhtemelen 500 veya üzeridir şuan sorunsuz istediğim gibi çalışıyor bakalım kısa sürede elimizde gümlemezse görcez

Halil bunu beğendi.
  11. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    bu parça koduyla takılan amortisörün sitesine baktım halbuki aynı kodla zaten ürün mevcut bizim sanayide taktırdığımız bayi yada firma herneyse onların işbilmezliğindne bu kadar uğraştık bunu anlamı oldum.

https://www.tstlift.com/en/Otomobil.asp?marka=53

resimde işaretlediğim....muhtemelen şuan sonuncu taktıkları sorunsuz çalışanda budur kesin 525 N olanı

Halil bunu beğendi.
  12. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,198
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    @santafe2004 , bir ara benim bagaj amortisörlerini sormuştun , bir foto çektim yıkamada aklıma geldi , gördüğüm kadar MGA diyor. Sorunun çözüldü mü bilmem.

13. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    ABİ SAĞOL ZAHMET VERDİm hallettik değiştiler daha yüksek newton lusunu takmışlar şimdi kendiliğinden kalkıyor lakin bu seferde zıpkın gibi mübarek alışamadım daha .açtıktan sonra orta seviyeye kadar sorun yok ortayı yani bel hizayı geçtikten sonra elimden kaçırdım suratım dağılıyordu :D ortasını yakalayamadık

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    akümün ömrünü yavaş yavaş hissetmeye başladım artık 2015 ten beri tek marş yaz kış sorunsuz çalıştı halada öyle...lakin araç double teyp sürekli kapanmaya başladı son 3 aydır sadece kumandadan açabiliyorum ve her açmamda teyz ses v.s kanal ayarları sıfırlanmış oluyor buna ilaveten aracı çalıştırınca klima kendiliğinden açılır oldu auto modunda ve klima konumu ayaklara yönlendirilmiş oluyor.klimayıda tüm ayarlarını yapıyorum teyp gibi her seferinde ayarları kaçıyor ilaveten gösterge kadran ışıklarım sanki eskiye nazaran soluklaştı gündüz pek belli olmuyor gecede parlak değil gibi .şimdilik gözlemlediğim bunlar ,dan başka bir şey bulamadım.diğer akla gelen herşey sorunsuz çalışıyor faal

akü arayışına girdim.aracımdaki eski tip sulu akü 90ah 720 A yazıyor üzerinde

yeni tip aküler hakkında bilgim yok varta ve mutlu akü arasında bir tercih yapıcam bir kaç yerle görüştüm 72 ah de alsanız size yeter diyorlar lakin 90 dan aşağı düşünmüyorum çünki araçta ıvır zıvır çok... varta 72ah 800 tl 90 ah 1000 tl dediler hemen hemen aynı rakamları veriyorlar mutlu akü henüz bulamadım internette aşağı yukarı bu rakamlarda mevcut ama webden almaya pek sıcak bakmıyorum

nelere dikkat etmme lazım akü tercihinde desteklerinizi bekliyorum vartanın sitesinde araç özelliklerini girince direk bu model akü çıkıyor
    https://www.tr.varta-automotive.com/tr-tr/urunler/varta-blue-dynamic/595-404-083

95ah CCA: 830 A

bekobey ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    bekobey bunu beğendi.
  16. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,198
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Allaha şükür mutluyum , mutludan yanayım , bunun dışındakiler bana sıcak gelmiyor , varta ve inciyi de çok övüyorlar , kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim.

17. Oknbzk

Oknbzk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    157
    Ad Soyad:
    Okan bozkurt
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bu eski tip akülerin bakımı yapılmıyor mu, belki daha az maliyetle performansı artırılabilir.

18. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,841
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    hiç bilmiyorumki hocam içinde saf sulu çözelti değişimiyle filan devam edilirmi .sormak lazım .ama bu tip akününde bir genel ömrü vardır muhtemelen.ömrünün son demindeyiz diye düşünmekteyim

19. KilecNasah

KilecNasah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    690
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Sanayide bazı akücüler bu tip akülerin bakımlarını yaparlar.
    Şahsen tercihim vartadan yana olurdu.
    Normal amperin yanında cca yani ilk marş amperi de önemli sizin araç büyük hacimli olduğu için otomobillere nazaran biraz daha yüksek olacaktır. Normal sıcaklıkta bir otomobile 400 500 yeterli olur. Sizin üzerindeki aküde bu değer 720A.

santafe2004 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  20. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,085
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    içini boşaltıp temizleyin, akü suyu koyup şarj edin. plakalar ömrünü tamamlayana kadar gider bu akü.

santafe2004, bekobey, koreci ve 1 kişi daha bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş