Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2004 elantra ilk çalışmada benzinle tekleme sorunu

'Elantra Forum - Club' forumunda 06GHOST06 tarafından 2 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    İnşallah ama beni korkutdun simdi ben de bir deneyeyim ondan sonra son bir bobin kaldi degismedik bir de onu degistireyim ondan sonra benzin dök yak

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Aslinda ben şöyle yapmistim once akü kaplosunu sökmüştüm sonra benzin de binmistim

3. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Onuda yaptım söktükden sonra iki gün kullandım toplamda 300km ye yakın benzinde kullandım.

4. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Tamamda kardeşim ne yapacağız bu sikintiyi nasil çözeceğiz arabadan soğudum iyice

5. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bi bilsem yazın sıkıntı değilde kışın daha çok sıkıntı yapacak gibi geliyor bana. bende alalı 2 ay oldu bayramda almıştım. severek aldığım değiştirmeyi düşünmediğim bi arabaydı bide. :(

6. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Vallahi ben alali bir yil oldu lpg de ben taktirdim son zamanlarda bu sikinti iyice çığırından çıktı lpg servisi ateşleme diyor ama ne derece doğru bilmiyorum bende bundan once mondeo vardı ayni sikintiyi onda da yasamastim ateşleme sistemini tamamen değiştirdim çözülmüştü bakalim bir bobin kaldi değiştirmedik en son onu deneyecegim ayrica ben mondeo icin bosh buji almistim bu arabama taktim cok fayda da sini görmüştüm ama bu seneki bakimda degistirmistim onu atmamistim tekrar bir dakayim olmaz ise

7. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Durumlardan benide haberdar edersen kardeş bende ona göre çözüm bakayım. Ben servise hiç gitmedim öyle değiştirme falan.

8. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    servis de aynisini yapacakti ve fahiş fiyata biraz sabir insallah çözeceğiz allahin izniyle

9. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Motor temizligi karbon clean dedikleri olay, aslinda motora katki atip yol yapmakla ayni mantik ama buna bir kac ilac birden atiliyor bir saatten fazla araba o sekilde makinaya bagli çalışıyor o sira faydasini gordum ama yaklasik 10bin km yol gidince tekrar olmaya başladı. O sira topkapi sanayide yaptirdim ama dukkanin adini hatirlamiyorum yol olarak tarif edebilirim. Gecenlerde yine sıkıntı cikmaya basladi ara ara gaz kesmeler olmaya basladi tamircime gittim oda beni enjektorcuye yolladi, adamlar buji buji kablosu soktuler sıkıntı yok dediler, makinaya baglayip enjektor temizligi yaptilar sonra benzin filtre pompasini bi soktuler ki filtre simsiyah olmus heralde hic degismemis onuda temizlediler ama yakin zamanda degis dediler tamam dedim. Daha sonra bir tanidik Hyundai Maslak ( https://maslak.hyundaiplaza.com.tr ) yetkili servise gotur ben ucretsiz ne sikintisi varsa baktiririm dedi bende yetkili servis bu iste prof durlar mantigiyla gittim, oksijen sensoru dediler temizledik taktik ama bir sure sonra degistirmen gerecek dediler baskada hic bir sıkıntı yok dediler, o gun arabada hic sıkıntı yoktu bir sonraki gun arabaya bindim yolda giderken surekli gaz kesiyordu resmen araba titreyerek gidiyordu, dedim heralde sensor iyice bozuldu, yine ver elini topkapi. Ustaya gitmeden parcaciya ugrayip fiyat alayim dedim. Parcaci ne sıkıntı var diyince anlattim oda orada tuna oto bosch servisi var onlar iyi ariza tespiti yapiyor oraya git dedi, gittim gerçekten adamlarda butun alet edevat var dyno falanda var arabayi bagladilar 180km ye kadar denediler falan sonra bi bujilere bakalim dediler, soldan ikinci buji sokulmedi, zar zor bi cikarttiki buji tam takilmamis ve dis kaydirmislar bujide yol yapmış eski bir bujiyi gresliyerek tak cikar tak cikar yuvayi tekrardan alistirdilar. Fakat servismi bujiyi yanlis takti enjeksiyoncumu bilemiyoruz kisacasi bir takim buji gitti, dahada kotusu yatak gidebilirdi. Ondan sonra kompresyon olcumu yaptilar soldan ikinci silindir de basinc 2 bar dusuk cikti, bujinin bozuk olduğu silindir. Pisliktende olabilir subaptanda olabilir dedi katki atti 1 ay kullan tekrar olcucez o zaman anlasilir dedi eger subapsa kapak acilacak dedi , fakat hyundai ci ustamda diyor ki bu araclar bir silindir dusuk cikar zaten bunlar boyle diyor. Biraz uzun oldu ama cok canim sıkıldı 1 seneden fazla oldu alalı bir turlu dikis tutmadi ne yapicam bilmiyorum. Su an iyi gibi cok hafif hafif yine gaz kesme yapiyor gibi ama benmi takintim yaptim oyle hissediyorum yoksa gercekten oylemi anlamadim. Kisacasi cok guvenerek aldim cokda sevdigim bir araba ama canım sıkıldı

10. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kardeş araba ilk iki gün normaldi üçüncü gün eskiye dönüş yaptı yine motor soğukken benzinde gaz yememe olayı tekrarladı :( Yaktığım bir depo benzinemi depoya attığım katkıyamı yoksa yaptırdığım LPG ayarınamı acıyayım bilemedim.

11. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    s.a. kardeş senin söylediklerini harfiyen uyguladım araçta bi değişiklik yok ne yapacam ben bu arabayı bi akıl daha ver.

12. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,086
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Öncelikle aleyküm selam. Bu sorun için uygulamayı nasıl yaptınız bilmiyorum ama ben süreci adım adım anlatayım tekrardan. Öncelikle akşamdan aracın akü kutup başını söktüm. Sabah tekrar taktım ve aracı çalıştırdım, sonrasında LPG'ye geçmesine izin vermeden benzinle 100-200 kilometre kadar yol yaptım. Ardından gidip LPG'ciye durumu anlattım ve ayar yapıldı. O günden sonra bu sorunu tekrar yaşamadım. Eğer bu dediğim şekilde yapmadıysanız bir de bu şekilde deneyim diyorum.

Bu uygulamayı yapmadan önce gittiğim bir LPG bayisi aracı çalıştırdı, bunun bobininde sorun var, enjeksiyon sisteminde sorun var bilmem ne var sen önce motor ustasına git dedi bana ama ben onun dediğini dikkate almayıp burda arkadaşların dediği şekilde sorunu 20-30 liraya LPG ayarı yaptırarak çözdüm. Eğer ki arkadaşların tavsiyesi değil LPG bayisindekilerin dediklerine göre hareket etseydim belki şu anda yüzlerce lira harcamış ve hala aynı sorunu yaşıyor olabilirdim.

13. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Öncesinde katkıyla kullanıp gidip ayarda yaptırdım fayda olmadı sonra senin söylediğini uyguladım değişen birşey yok :(

14. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaş bu elantralarda genel sıkıntı heralde ve adam akıllı sorunu anlayabilen cozebilen ustada çıkmıyor heralde, helalinden bir usta bulan olursa herkesi bilgilendirsin

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  15. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Vallahi ben araba bir hafdadir arabaya binmiyordum bu işe aranayla gittim wurt koydum sonrada üstüne benzin aldim aksam istem çıkınca biraz yol yapayım dedim araç gerçekten süper sanki başka bir araca binmis gibi oldum tabiki benzinde bir kac günde bineyim sonra lpg ye gecelim ,ama gercekten senin durumuna üzüldüm allah yardımcın olsun en az benim bir kaç günde daha umidim var sonra yine sitres sinir.

16. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Ben benzini cok almadim biraz daha etkili olsun diye 50 tl lik aldim

17. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bende neredeyse yarim depoya wurth atip yol yaptim ama cok bir fark hissetmedim, sonax in aldim yeni bir tane bayramda uzun yolda deneyecegim

18. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bilmiyorum 3 gündür ilk kontakda marş alıyor ama stop ediyor. Würt en iyisi diye würt aldım yarım depo benzin gitti LPG ayarı yaptırdım ama değişiklik yok aynı devam :(

19. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Arkadaslar gunaydin hayirli cumalar ben şöyle bir şey fark ettim benim sikintinin %90 lpg gecene kadar sonra sikinti yok gibi onuda şöyle hallediyorum çalıştırdıktan sonra biraz bekleyince tekleme çok çok azalıyor

20. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Herkezde aynı sorun var. Motor soğukken benzinde tekleme yapıyor gaza geçiş yapmadan hareket edersen yığılıyor gaz yemiyor. İki seçeneğin var ya motor ısınana LPG'ye geçene kadar bekleyeceksin yada gaza basıp yüksek devirde kalkış yapacaksın.

Bu Sayfayı Paylaş