Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2001 Hyundai Accent 1.3 Lx Bakımları

'Bakım Günlükleri' forumunda Vernaccent tarafından 25 Haziran 2022 tarihinde açılan konu

1. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Zaten işini yapan bagaj plaka kısmı vida klipsleri.

2. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bagaj Hyundai yazı logosunun parça kodunu öğrendim. Eskiden internetten yedek almayı denemiştim ama tükenmişti. Parça kodunu öğrenmek iyi oldu. Kesinlikle doğrusu bu. Birçok modelin yazısı farklı. 86334-25110

3. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
  4. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Buji kablosu sıralamasının doğru olmadığını düşünüyorum. Mando marka buji kabloları var ve üzerinde numara yazmıyor. İnternette başka bir Accentin resmini buldum. Buji kablosu sıralaması farklı gibi. Buji kablolarının ucu rastgele duruyor biraz. Sağ tarafa hafif dönük şekilde yukarı bakıyorlar. Ben de o şekilde yaptım. Aşağı baktıkları için hot yazan metale değiyorlardı. Ayrıca benim gördüğüm buji kablolarının külbütör kapağına sabitlenen klips aparatları yok.

5. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Klima paneli sökme videosu. Sökümü zahmetli ama yapılabilir. Torpidoyu komple indirirken kenarları esnetmek yerine yanları tutan siyah kauçukları arkadan içeri bastırıp boşa düşmelerni sağlamayı tavsiye ederim.

Klima konsolu tuşlarının ampul değişim videosu. Videodaki yeni takılan ampul daha küçük ama faydalı video. Bu arada klima paneli tuşlarının sökülmesi için kesinlikle klima konsolu komple sökülmeli bence. Böylesi daha iyi olur.

6. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    İnternetten yeni polen filtresi aldım. Değiştirmeyi düşünüyordum. Ürünün üzerinde parça kodu da yazıyordu. Gerçekten öyle bir parça kodu var. Tek parça aldım. Pahalı değildi. Blue gibi bir yan sanayi marka adı var. 97617-25000
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-filter-air~97617-25000.html
    Değişim için torpidoyu açıp sağ ve soldaki kauçukları torpidonun içine doğru itip torpidoyu boşa çıkardım. Klima telini beyaz plastiğe yanlardan basıp çıkardım. Telin bir kısmı bir yuvaya takılı duruyor. Polen filtresinin kapağını torpidonun altından kendime doğru çektim ve yukarı kısmını aşağı çekip çıkardım. Eski polen filtresinin tek parça olduğunu tahmin ediyordum ve öyleydi. Polen filtresi tek parça olunca oradan çıkartamıyordum. İki parçalı filtre de oluyormuş. Ben de torpidoyu tutan bütün cıvataları 10 mm anahtar lokma tornavidayla söktüm. Soldaki cıvataların ikisi de farklıydı. Sağdakiler de birbirinin aynısı farklı cıvatalardı. Torpidoyu söktükten sonra polen filtresini çıkartıp attım. Yenisini taktım. Polen filtresindeki çıkıntılar sayesinde yanlış takmak mümkün değildi. En son her şeyi eskisi gibi yerleştirdim. Zahmetli iş oldu ama iyi oldu. İşçilik ve her şey bana ait.
    Torpido için İngilizcede glove box diyorlar. Bu da eldiven kutusu gibi farklı bir kelime. Accentin torpidosundaki bu kauçuk takoz hepsinde yok sanırım.
    Bu videodaki torpidoyu tutan cıvatalar da farklı. Kauçuk takoz da yok.

7. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bu Hyundai Getz reklamını beğeniyorum. Şarkısı da güzel.

8. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accentin ortadaki klima çevirme kolu düğmesi çatlamıştı. Ben de internette N11den yenisini bulup aldım. Satıcının adı Eren Japon ve Kore. Ürünün rengi doğru geldi. Gri renk. Makyajlı kasada siyah oluyor. Eskiye göre daha iyi duruyor. Yeşil cam gibi duran bir kısmı var ve o kısım eskisinde parlak değil ve soluk. Eski düğmenin içinden çıkan metal tırnağı da sakladım. Küçük kırık parçaları değiştirmek iyi oluyor. Korede üretilmiş Hyundai parçalarını satanlar bunları ithal mi ediyor yoksa servislerden alıp mı satıyor bilmiyorum. Benim aradığım birçok bulunmayan nadir trim parçası var. Zaten bu aracın bulunmayan birçok nadir parçası kırılabiliyor. Bazı parçalar da bulunsa bile çok pahalı. Türkiyede de orijinal parça üretiliyor. Hindistan üretimi orijinal parçalar da var. Acaba Accentin bazı küçük nadir trim parçalarını üretiyorlar mı merak ettim. Klima düğmesinin eskisi.
    Yenisi böyle. Harika oldu. 97265-25100
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-knob-assy-rotary~97265-25100.html

9. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bu Hyundai Getz reklamı da güzel bence.

10. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Hyundailerin dönüşü. 2000 yıllarında kesişen eski modeller ve sonraki modeller.

11. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent ön davlumbazın klipsi bu. Opel parça kodları da var. 1719245 90138810
    Bu Starklips marka ve bu parça kodunun uyumlu olduğunu belirlemiştim. 86825-33000

12. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Daha önce aldığım bu ampul de aslında çamurluk sinyalinin ampulüymüş. Bundan da yedek bulundurmak iyi oldu. Niken marka. T10 amber Wy5w park ampulü -10 adet- W2.1x9.5d amb 12v.

13. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    En iyi modifiyeli Accentlerden biri bu bence. Accent hakkındaki detaylar gerçekten parça parça oluyor. Farklı detaylar var. Bu videoda aracın içi ve dışı net bir şekilde görülüyor. Gerçekten güçlü duruyor. Mesela eksik bir detay olarak arka koltuk sırtlığı arkasındaki siyah plastik bakalit yok. Klipsleri de yok. Koyu gri klipsi bu. 85325-21000-AQ
    Bunlar bence eksik bir detayı ve tamamlanırsa güzel olurdu. Hatta kapı döşeme klipsleri karışık farklı klipslerse ve eksikse en iyisi olduğunu düşündüğüm bu klipslerden birinin orijinaliyle tamamlanması bence şart olurdu. 82315-2P000 ya da 83315-2S000 parça kodlu beyaz klips. Kendi bindiğim Accent konusunda çok detayı araştırıyorum ve böyle detayları araştıran olur muydu bilmiyorum.

Bu Sayfayı Paylaş