Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2001 Hyundai Accent 1.3 Lx Bakımları

'Bakım Günlükleri' forumunda Vernaccent tarafından 25 Haziran 2022 tarihinde açılan konu

1. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,494
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Sıradan plastik bu kapakları da mı çalıyorlar :confused:, benimkiler Hyundai logolu özel onu çalan çok oluyor ve ben daha mağdur oluyorum çünkü yeni bir 4 lü kapak almam gerekiyor. :(

bekobey ve Vernaccent bunu beğendi.
  2. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Çok kötü bir iş abi. Özel aksesuar krom tarzı bir sibop kapağı takmayı düşünmem. Bazı böyle sibop kapakları için de zamanla kaynaştığı ve sökülmesi zor olduğu söyleniyor. Çalınmaya karşı alyan cıvatalı sibop kapakları da var. Sibop kapağı aracın bir parçası sayılır. Araçta takılı olmasını da isterim. Sibop kapağı krom tarzı ya da renkli şekilli olunca birilerini cezbediyor bence. Sibop kapağını çalmaya muhtaç olanların olduğu bir durum var işte. Ben sadece siyah plastik kullanacağım.

bekobey ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    bekobey bunu beğendi.
  4. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,494
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam ben şu an bunu kullanıyorum ama sert plastik metal değil , kuş gibi hafif , 6 gen şekil , üstünde Hyundai logosu var. Siyah. Balans yapmasın diye seçtim çok memnunum , hem de belki hırsızların dikkatini belki çekmez. :D

Ripido Hyundai Sibop Kapağı Alyanlı Model Siyah Renk Çalınmaya Karşı Güvenli
    https://app.hb.biz/ZJRnr19MkSe1

Vernaccent bunu beğendi.
  5. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bence hırsızları cezbedecek türden. Ben de internette bakınca bu linki görmüştüm. Umarım çalınmaz. Güle güle kullanın.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accentin ön davlumbazlarında kullandığım vida klipsi buydu. Parça koduna yer verip değinmeyi düşündüm. Toplam dört tane oluyor. Davlumbazdaki kare deliğe dıştan takılmalı. Araçtaki çamurluk uyumsuz olduğu için ben bu klipsi önce çamurluğa takıp davlumbazda delik açıp vidasını takmıştım. Paçalık olmayan modelerde bu klips vidasız duruyor. Aldığım klips orijinal ya da Starklips marka değildi. Satın aldığım satıcının sattığı klipslerin çoğunun Maher marka olduğunu düşünüyorum. Bu klips de Maher marka satılan ürünlerin resmindekine benziyor. Çapakları da benziyor. Bence Maher çok kaliteli değil. Starklips daha iyi. Maher Türk malıymış. Davlumbaz vida klipsi. 86848-22000

MAERKEK, bekobey ve Tilki bunu beğendi.
  7. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Hyundai Accentin bu LC kasası bence hiç eskimeyecek tasarıma sahip bir araç. Accent nadir şeyler konusuna geleyim. Bahsetmek iyi olur. Accent milenyumun çoğu parçası nadir ve nadir donanımları var. Far yıkama, sunroof, bagaj spoiler, orijinal paspas kauçuk ya da halı, motor kaputu yalıtımı. Motor kaputu yalıtımını benzinliye almadım. Fabrikasyon değilmiş. Bunlar dışında birsürü nadir plastik trim parçası var.

bekobey bunu beğendi.
  8. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    bekobey bunu beğendi.
  9. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    2000 yılına ait olduğu gösterilen komik bir Hyundai Libero kamyonet reklamı var. O video bu. Bence komik. Başta adam ciddi bir şekilde araçtan iniyor ve sonra ciddiliği bozuyor. Araç çok iyi duruyor. Bu araçları Starex diye biliyoruz. Kamyonetler Libero diye geçiyor. Minibüs olanlar da H-1 diye geçiyormuş. Minibüs Libero falan olmuyormuş. Türkiyede ikisi de Starex adında. Minibüs olanın ön tamponu ve ön panjuru daha güzel bence. Kamyonet olana yakışır gibi. Eski kasalarda ön panjur daha sade ve motor kaputunda boşluklu detay yok. Bu Starexler eski ilk kasa Accente, H100 minibüse ve Coupeye benziyor. Accent milenyuma az benziyor. Asıl yeri 2000 ve öncesi modeller. Starexin 2007 modeli de var. Getz de çok üretilmiş bence. Bu arada video tam bir Hyundailerin dönüşü gibi olmuş.

10. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent milenyum için uyumlu 13 inç jant kapaklarından bahsetmek istiyorum. Sizin de bildiğiniz uyumlu jant kapakları varsa öğrenmem iyi olur. Bunun dışında hiç jant kapağı olmayan Accentler için ya da farklı uyumlu jant kapakları için aklıma H100 kamyonetlerin jant kapağı geliyordu. İnternette yan sanayi benzerleri var. H100 kamyonetler gibi olan Kia kamyonetlerin jant kapağına rastladım ve araştırma fırsatım oldu. Kia Bongo mu ne. Model adı bile bilinir değil bence. K2500 K2700 falan yazdığı oluyordu. Bijon yeri olmayan bir jant kapağı. Güzel duruyor. Bu jant kapağı boyut olarak uyuyor. Hatta önceden Hyundai H100 kamyonetlerin arka tekerlek jantının bizim Accentlerden küçük olduğunu sanırdım. Onlar da 13 inç olmalı. Jant kapağı boyut olarak tam uyumlu. Uyum açısından tam uyumlu değilmiş. Yedek janta denedim. Janta hiç sıkışmıyor. Öylece boş duruyor. Cırt kelepçe gerekebilir. Sabitlemesi zor olur gibi. Kia logolu olması aracı melez bir araçmış gibi gösterir. Bijon yeri olmadığı için janta takıldığında çok orijinal durmaz. Hyundai H100 ve Kia kamyonetlerin jant kapağı Accentte kullanılabilir gibi ama çok beklediğim gibi değilmiş. Accentin yaygın 13 inç jant kapağı bu. En doğru parça kodu bu gibi. 52960-25600
    https://www.ebay.co.uk/itm/154639155453
    Bu da var. 52960-1A100
    Diğerleri. Boyutları farklı mı bilmiyorum.
    52960-25500
    52960-25800
    52960-25600
    Vantilatör pervanesi gibi olan Accent Admire makyajlı kasa jant kapağı. 52960-25030
    https://www.ebay.com.au/itm/184931890048
    Kialı jant kapağı parça kodu bu. 52970-4E630
    https://mg.gmarket.co.kr/Item?goodscode=3372253331
    Bu şekilde duruyor. Yedek lastik Goodyear marka.
    Yedek lastikte böyle bir sibop kapağı var.
    Hyundai H100 jant kapağı. 52960-4F130
    https://baza.drom.ru/blagoveshchens...snogo-diska-hyundai-52960-4f130-53258571.html
    Eski. 52960-4F100
    https://www.hjcc.co.kr/m/product_detail.html?brand_uid=943257

11. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
  12. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,615
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    H100 jantı en iyisi bence

Vernaccent bunu beğendi.
  13. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Evet iyi ama hiç uyumlu gibi değiller bence. Sabitlemek için uzun cırt kelepçeler gerekebilir. Sadece kapak gibi. Hiç jant kapağı olmayan Accentte denenebilir diye düşündüm. Aslında Kia kamyonet jant kapağı Getzlere de yakışır bence. Getz uzun yıllar üretildi. 2002-2011

MAERKEK bunu beğendi.
  14. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    MAERKEK bunu beğendi.
  15. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bu video Accentin stop farının vidasının boyutunu belli ediyor. Davlumbazdaki vidalar gibi kalın. Aklıma bir takılmıştı. Stop farının eskimiş vida klipslerini değiştireceğim. Su almaya karşı da ufak etkisi olur belki. Takmışken vidası doğru boyutta olsun.

Santa Fe modeline ait bir videodaki de öyle kalın bir vida.

16. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Ön farları söküp takmayı gösteren detaylı bir video var. Beğendiğim ön farlar da belli oluyor. Ön farın sinyal kısmının köşeleri turuncu renk.

17. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Ön sağ yan karter muhafazası kırıldı. Ben de yenisini internetten aldım. İnternetten parça almak bence çok rahat. Orijinal geldi. Mobis etiketi var. Yan sanayi de olsa benim için fark etmezdi. Davlumbaz ve karter muhafazasında kullandığım uyumlu orijinal Hyundai cıvataları ve Starklips yan sanayi plastik vidalı klipsi kullandım. Çok harika oldu. 10 mm anahtar lokma tornavidayla işimi gördüm. Anahtar girmeyen yerlerde iş görür. Klips sökme tornavida aleti de aldım. Klips sökme konusunda daha iyi bence. Parçayı iki cıvata ve bir klips tutuyor. Yarasın Accente. Değişim ve takma işi kolay. İsteyen kendi yapabilir. Kolayca taktım. Bu tarz parçalarda Hyundai logolu parça kodu içeren etiket varsa bence sökülmeli. Çok sırıtır. Aracın yıpranmış parçasını yeniledik. Sonuçta aracın bir parçası. 29120-25000

18. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Daha önce arka sağ kapı için aldığım cam krikosu. Servisten bulmuştum. Otomatik cam için. Bu takıldıktan sonra cam canavar gibi çalışıyordu. Parça koduna yer verelim. 83404-25010

19. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Ön sağ kapı içinde kalan bazı kabloları siyah cırt kelepçeyle bağladım. Daha önceden kullanılmış bir tane cırt kelepçeyi de değiştirdim. Toplam 3 tane taktım. Açıkta olan kablolar artık daha sabit duruyor. Birbirine bağlı duran soket ve kablolar çok karışık duruyordu. Uygun gördüğüm şekilde deliklerden yararlanıp cırt kelepçe taktım. Ön sol kapıda da bir sürü kablo var ama uçları bir yerlere bağlı. Orijinal kalsın diye sol ön kapıya bir şey yapmadım. Orijinalinde cırt kelepçe yok bence. Sadece kabloların klipsli durması orijinal gibi. Cırt kelepçe 3,6x300 mm boyutunda.
    Buradaki soketli kablo zaten cırt kelepçeliydi. Yenisini taktım. Eskisiyle aynı. Diğer üç kablo ucunu da daha sonra fark etmiştim. Onları da ıslanmayacakları bir şekilde cırt kelepçeyle bağladım. Böyle uygun gördüm. Kablolar içeride duruyordu.
    Buradaki kablo da ıslanıyordu diye cırt kelepçeyle bağladım.

20. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    590
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accenti çok iyi temizledim. İçi bayağı temiz oldu. Tüyo basit. Bir tane elle tutulabilir fırça ve kosla leke çıkarıcı lazım. Ayrıca tavan, koltuk ve taban halısı harici yerler için de sabun kullanılabilir. Salon ve Hobby marka sabunları tercih ediyorum. Bunlar tamam olunca bir kovada suyla koslayı karıştırıp fırçalamaya başlamak gerekiyor. Kapı döşemeleri, direksiyon, tavan ve taban halısını koslayla fırçaladım. Koltuklar çok ıslanmasın diye daha çok köpüğü sürmeye dikkat ettim. En son mikrofiber bezle sildim. Pandizotu da fırçalayıp mikrofiber bezle sildim. Sabunlu suyla yıkadığım bezle kapı döşemeleri, torpido, direksiyon ve plastikleri sildim. Sabunlu suyla bagaj döşemelerini ve bagaj içini de fırçalayıp yıkadım. Gider tapalarını açıp suyun gitmesini sağladım. Bagajdaki halı da kirliyse koslayla yıkanabilir. Yedek jantı da oto şampuanıyla yıkadım. Motor kaputu içini de daha önce silmiştim. Asperox yağ çözücü ve sabunlu su kullanmıştım. Temizlik bitince en son aracın dışını da oto şampuanıyla fırçalayıp yıkadım. Kapı içlerini ve bagaj aralarını sildim. Hava uygun olursa aracın dışını da bezle kurulamak iyi olur. Accentin temizliğini böyle yapıyorum. Güneşli havada yanıyor gibi duruyor.

Bu Sayfayı Paylaş