Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2001 Hyundai Accent 1.3 Lx Bakımları

'Bakım Günlükleri' forumunda Vernaccent tarafından 25 Haziran 2022 tarihinde açılan konu

1. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
  2. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    İç kapı kolu kilit klipsleri bunlar ve yönleri farklı oluyormuş. Bence sağ ve sol kapı için fark gerekmiyor.
    Mavi olan. Siyah rengi varmış ve tırnak yönü maviye göre ters. Mavinin tırnak içi sol tarafta kalıyor.
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-clip-rod~14929-42025.html
    Pembe olan. Sol arka iç kapı kolunda vardı. Tırnak içi sağ tarafta kalıyor.
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-clip-rod~14929-42015.html
    Starklips marka beyaz renk yan sanayilerinin üretilmesi güzel olurdu.
    Kullandığım uyumlu uzun tırnaklı mavi renk bu. Beyazı da var.
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-clip-rod~14929-62015.html
    Bu da aynı gibi. Mavisi, beyazı ve yeşili var.
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-clip-rod~14929-62025.html
    Dış kapı kollarının farklı bir klipsi varmış ve ayrı bulunmuyor gibi.
    Toyotanın bu klipsi benziyor.
    https://www.toyotapartsdeal.com/oem/toyota~snap~front~door~outside~handle~69293-12030.html
    Hyundai için gösterilen geçerli parça kodu olmayan Starklipsin sarı ve beyaz renkli benzer linki de var. Accentin dış kapı kolundaki klipse benziyor gibiler. Resminin de görülmesi için linki gösteriyorum. Resimler indirilmiyor.
    https://www.reyondanal.com/klips-kilit-rod-3c412-00100-sari-lh-hyundai-10-adet-pmu96807
    https://www.reyondanal.com/klips-kilit-rod-3c412-00100-beyaz-rh-hyundai-10-adet-pmu101167

Son düzenleme: 6 Şubat 2026
  3. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Beyaz kapı döşeme klipsinin kapı döşemelerinde durduğu görünümün resimleri.
    Kornanın görünümü.
    Şu anki radyatör kapağı.
    Daha önceden taktığım krom iç kapı kolları.
    Yeni far ampulleri.

MAERKEK bunu beğendi.
  4. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Cam suyu bitmişti. Ben de bu sefer petrol ofisi ürünü mavi cam suyunu görüp aldım. Üstünde cam suyu antifrizi yazıyor. Bence kullanıma uygun ve beğendim. Her zaman Shell ürünü almaya gerek yok bence. Bu arada Shell marka aldığım cam suyunun kokusu belirgin ve keskindi. Bayi servisinin etrafında kullanılmış cam suyu şişesi çöpü görmüştüm. Mavi renkliydi ve üstünde Hyundai logosu ve yazısı vardı. Bu cam sularının kaptanlar diye bir marka olabileceğini duydum. İnternette Hyundai logo ve yazılı ambajlı cam suyu çıkıyor. Bunlar zorunlu değil. Başka bir bayide farklı ve bilmediğim bir marka mavi cam suyu kullanıldığını görmüştüm.
    https://www.petrolofisi.com.tr/ozel-urunler/cam-suyu-antifrizi-18c

5. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Tampon ve davlumbazlarda olan 86590-28000 parça kodlu plastik vidalı klipsin Starklips marka yan sanayisinin 100 adetlisi artık mevcuttu. Yedekte dursun diye bu adetliden aldım. 10 adetli çok kısıtlıydı ve çok büyük bir fiyat farkı yok. Starklips artık daha cazip. Klips bakarken bundan sonra 100 adetli var mı diye bakmak lazım. Böyle olması iyi olmuş. Önceden yoktu. İş görür. Lazım olunca sürekli 10 adetli almak zahmetli ve daha uğraştırıcı olurdu.

6. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Fren lastiği bulunmuyordu diye eskiden bu Kia fren lastiğinden bulup takmıştım. 32825-1F000

7. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
  8. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bunun için parça koduna yer vermemiştim. Pedalların arkasındaki cıvataya bu orijinal farklı davlumbaz somun kapağından alıp takmıştım. Toplam dört tane takılmıştı. 86825-26000

9. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
  10. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
  11. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bagaj döşemesinde hiç işlevi olmayan nadir ve bulunmayan kapakların da detaylı resmini çektim. Bunlar sağ ve sol bagaj döşemesinde var. Bu büyük kapak. Esnek ve yumuşak. 85753-25000AQ

12. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bu da sağ ve sol bagaj döşemesinin üst köşelerinde olan küçük kapak. Klips gibi. Bunun yerine motor kaput klipsleri de uyuyor ve yerinde duruyor. Bu küçük kapağın bir işlevi yok. İnternette hiç resmi yoktu. Doğru parça kodu herhalde budur. 84632-4A000LT

13. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accentin bagaj içi için 2000 yıllarına ait Elantranın kapı eşiklerinde kullanılmış gri bir klips gösteriliyor. Bu nerede kullanılıyor ve gerçekten araçta var mı bilmiyorum. Bunu çözemedik. Belki bagaj döşemelerinin köşelerinde üst kısımdaki küçük kapağın yerine uyar diye düşünmüştüm ama bence alakası yok ve uyumlu olmaz. Rengi de uyumlu olmaz. Hyundainin ne kadar nadir parçası varsa Accentte toplamışlar bence. Bu klips için başka bir parça kodu da yok.
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-plug-trim-mounting~85747-29000-lt.html

14. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bu pembe kapı döşeme klipsi bence 2000 yılında çıkan Trajet, Elantra ve Santa Fe gibi modellere özgü gibi diye düşünüyordum. Accentte bir denemesini yaptım. Bu da en iyilerinden bence. İleride bir gün en iyi bulduğum klipsler için işe yarar bir liste yaparım. Bu klipsin tırnaklarının daha düz şekle sahip olduğu çirkin bir versiyonu var gibi. Bazı yan sanayileri böyle gibi. HyundaiPartsDeal sitesinde de öyle durduğu klips resimleri kullanılmış. İnternette de iki tane resim buldum. Benim orijinal bulduklarım daha yuvarlak şekilli ve daha güzel.
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-fastener-dr-trim~82315-27000.html
    [​IMG][​IMG]

15. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Starklips marka 85839-22000 parça koduna sahip yan sanayi metal klipsten aldım. Kalitesi iyi gibi ve parlak. Almayı düşünüyordum. Bu parça kodlu klipse doğrudan benzemiyor. Daha önce bulduğum farklı olan yan sanayiler de böyleydi ve mat duruyordu. Bu Starklips ürünü 84759-7A000 parça kodlu klipse çok benziyor. Accentteki orijinaline 85839-3X000 parça kodlu klips de benziyor. Bagaj eşiğindeki biraz paslanmış orijinal klipsleri çıkartıp attım ve yerine bu Starklips yan sanayiden taktım. Toplam dört tane takılıyor. Boyut olarak birebir aynı değil ama iş görüyor. Kaportada ya da trimde kalması fark etmiyor. Trimde sabit durması daha iyi duruyor yine de. Kaportada kalmış klipsler değiştirilmeyecekse sökmeye gerek yok. Yeni klipslerle daha iyi oldu bence. Güzel ürün.

16. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
  17. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bu Accentlerde içeri su almayan yer yok bence. Önceden bagaj fitillerinde ıslaklık görüyordum. Bizim bagaj biraz su alıyor. Bu su alma işi güzel değil. Stepnenin orada su biriktiğini gördüm. Su dolup dolmadığına bir bakılmalı. Bizimkinde arka cam arasından aldığını düşünüyorum. Bagaja su giriyorsa en şüpheli yer burası bence. Etrafında paslanma ve yıpranmalar var. Megeslerde çatlak olabilir. Çürükler vardır ve camın sökülüp takılması iyi sonuç verir bence. Bizimki için en uygun düşündüğüm olması gereken çözüm camın sökülüp tekrar takılması. Çok şey yapsam da hala su geliyordu çünkü. Yeni anten lastiği ve havalandırma ızgaraları taktım. Bunların etkisi var. Toz ve su bunlardan sebep geliyordu. Boşluklu kaporta yerlerine siyah silikon sıktım. Bagaj içindeki sağ ve sol plastik havalandırma ızgarasını kontrol etmek ve değiştirmek için bagaj döşemeleri sökülmeli. Sökmek için en uygun yöntem küçük düz tornavidayla klipsin vidasını döndürmek bence. Servisten o klips bulunuyor.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  18. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Hiç bakmaysunuz konu başlığıma. Ufacık bir katkı sağlaması bile benim için yeterlidir. Accent olur da ileride elden çıksa bile bu resim ve yazılar burada kalmaya devam eder elbet. Eksik birkaç detayı halledemedim sadece. Accentin ana işini hallettim.
    @hsmsrn
    @MAERKEK
    @fume
    @Mytime

19. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Yok. Accent ön emniyet üst cıvata yerine takacak kapak bulunmuyor. Aracı eski gösteriyor. Orijinal parça kodlarıyla gösterilenler bulunmuyor ve ne olduklarını bilmiyorum. O yüzden bu kapağa kolay kolay çatmamak lazım. Kapağın üstü birleşik ve zaten çatlayabiliyor. Sökmesi de riskli bir parça bence. En yeni H100 kamyonetlerin emniyet kemeri ve kapağı çok benziyor ve bu H100 emniyet kemeri cıvata kapağını bulmak istiyorum ama bulunmuyor. Aracı yeni gösterir. Çıkmasını da bulmak çok zor ve neredeyse imkansız gibi bence. Büyük şehire gitmedikten sonra bulamam. Sökünce de kırılır mı bilmiyorum ama hızlı yapıştırıcıyla tırnakları hallederdim. Yan sanayisi zaten yok. Bunu benim bir denemem lazım. Sırf orijinale yakın olsun diye de Hyundai parçasında daha çok kararlıyım. Kia kamyonet parçası daha koyu renkli bence. Halledersem burada göstereceğim. Nadir olur bence. Bu nadir bir detay.
    Bir de Accent için sağ sol emniyet kemeri cıvata kapağı parça kodları var ama neye benzediklerini bilmiyorum. Bizim Accentteki kapak üstten birleşik oluyor. Ayrı bir kapak acaba nasıl olur bilmiyorum. Eskisi gibi olmaz ve biraz boşluk kalır. Gerçekten ilginç. Belki farklı emniyet kemerleri içindir. Alınmadan bilinenemez. Bunlar zaten bulunmuyor. Eğer H100 kamyonetinkine benziyorsa H100 kamyonetinkini bulmak isterim. Zaten o daha yakın bir seçenek.
    Sağ
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-cover-s-belt-anchor~88894-25500-lt.html
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-cover-s-belt-anchor~88894-25500-ze.html
    Sol
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-cover-s-belt-anchor~88893-25500-lt.html
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-cover-s-belt-anchor~88893-25500-ze.html

hsmsrn ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş