29 Ekim Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2001 Hyundai Accent 1.3 Lx Bakımları

'Bakım Günlükleri' forumunda Vernaccent tarafından 25 Haziran 2022 tarihinde açılan konu

1. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    507
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Bu forumda da bulunmuş orijinale çok yakın bir Accenti olan abiden bulduğum bazı ufak tefek yerlerin resimlerini paylaşıyorum.
    Pedalların arkasındaki yalıtımın klipsinin görünümü.
    Ön emniyet kemeri cıvata kapağının görünümü. Emniyet kemeri deliğinin kapağı da görünüyor.
    Bagaj menteşe kapağının görünümü. 81285-28000
    Ön tampon plakası için görülen somun yuvaları ve silindir başlı cıvatalar. Orijinal bir cıvata mı bilmiyorum. Pulu çıkabilir gibi duruyor.
    Ön tampon alt ızgara lipi ve vidasının görünümü. Karter muhafazası da görünüyor.
    Ön davlumbaz vidaları ve vida klipsi.
    Arka davlumbaz görünümü. Sadece bir vida var. Bir tane de klips var. Bagaj döşemesinin küçük klipsi duruyor. Oraya büyük klips uyuyor. Çok ilginç.
    Büyük klips.
    Bagajın solundaki Hyundai yazı logosunun görünümü. Sola yakın duruyor. Bence ortada duran hali daha iyi oluyor.
    Ön ve arka logo.

Son düzenleme: 7 Eylül 2025
  2. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    507
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
  3. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    507
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bazı parçalardan bahsedeceğim. Serviste bu radyatör kapağını görmüştüm. Accentin 0.9 radyatör kapağıyla aynı parça koduna sahip. 25330-17000 Etiketi turuncu ve alışık olduğum sarı siyah etiketten farklı. Hindistan üretimi ve orijinal. Şu anlık radyatör kapağı almaya gerek yok ama bu kapak iyi gibi bence. Etiketi ve HCC 0.9 baskıları büyük olan kapaklara Dubai çakması deniyormuş. Bu da işin şakası gibi. Orijinal miler bilmiyorum.
    Daha önce aldığım Bosch marka silecekleri Trendyoldan pahalıya almışım. Serviste aynısı varmış ve fiyatı daha uygunmuş. Bunu bilmiyordum ama artık biliyorum. Parça kodu var. Y9835028020
    Hyundai için cam suyu şisesi görmüştüm. İlginç olduğu için burada bahsedeceğim. İnternette paketli cam suyu çıkıyor. Şöyle onu da burada bir göstereyim. Böyle bir şey zorunlu değil zaten ama farklı olduğu için burada paylaşayım.
    https://cartrends.in/products/shampoo-hyundai
    Bazı bilgiler var. Servisteki parça kataloğu Accent milenyumun kapı döşemeleri için sarı klipsi gösteriyormuş. Bunun Starklips markası kapı döşemelerinin anasını ağlatmıştı. Başka türlü tarif edemezdim. Çok kötüydü.
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-fastener-dr-trim~82315-38000.html
    Arka plaka için vida gösterilmiyor.
    Elimde olan birkaç klipsten ve ufak detaylardan bahsedeceğim.
    Bu pembe kapı döşeme klipsi bence 2000 yılında çıkan Trajet, Elantra ve Santafe gibi modellere özgü gibi. Bu tarz klipsler çoğu model için uygun ama ben böyle bir düşündüm. Bundan kullanmamıştım. SIKIŞTIRMA BANDI (ELA01) 82315-27000
    Böyle kullanışlı duran bir kapı fitil klipsi var. KISKAÇ 86438-2B000
    Kapı çıtaları için sarı olan klipsler doğru.
    Opelin bir klipsi beyaz olan gördüklerime benziyor.
    https://parts.chevypartspros.com/parts/gm-multi-purpose-clip-94530742
    Kapı çıtalarındaki vidalı klipsler de böyleymiş. Uzun olan dört kapıdaki çıta klipsleri bu. Kısa çıtanın klipsinden farkı bir girintili olması. En ön dipteki girintiden bahsediyorum. Gerçi internette iki girintili de çıkıyor. ÇITA KISKACI (SN99-+AC00-) 87756-35000
    Siyahı da var. Daha esnek gibi.
    Ön çamurluktaki kısa çıtaların klipsi de bu. Bunda iki girinti var. Tırnakların arkasında da çıkıntı var. Şekli biraz farklı. ÇITA KISKACI (ACC03-+GETZ) 87756-1C000
    Kapı kolu kilit klipsi olarak bu var. Bu iç kapı koluna uyumlu değil. Tırnaklı yerin uzunluğu kısa denk geliyor. ÇUBUK KISKACI 14929-18015
    Bu bagaj döşeme klipsi. Bunu da yıpratmadan sökmek için en iyi yol küçük düz tornavidayla döndürmek gibi. Bundan sonra öyle yapılmalı. Buna benzeyen Starklips marka bir yan sanayi klips var gibi. Bu parça kodu yazmıyor ama çok benzeri gibi. İhtiyacı olanlar için kolay bir yol olabilir belki. Orijinali bulunuyor ama. ÖN PAÇALIK KISKACI 86825-22000
    Ön koltuğun altından önceden kullandığım bu farklı yan sanayi mavi kapı döşeme klipsi çıktı. Bu bence çok kötüydü. Bu da kapı döşemelerinin anasını ağlatmıştı. Orijinalinden farklı üst baş kısmında hiç harf rakam baskısı yok. Tecrübe oldu bana.
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-fastener-dr-trim~82315-33020.html

Son düzenleme: 5 Ekim 2025
  4. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    507
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Arabama yeni far aldım. Ayfar marka yan sanayi. Fena durmuyor. Güzel oldu. Sizce güzel olmuş mu. Farın kauçuk far kapağı takılıyken dışı ne tarafa bakıyor pek anlamadım. Farklıydı. Oldu ama. Aracı farları ve logosu gösteriyor.

Bu Sayfayı Paylaş