Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2001 Hyundai Accent 1.3 Lx Bakımları

'Bakım Günlükleri' forumunda Vernaccent tarafından 25 Haziran 2022 tarihinde açılan konu

1. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Bu forumda da bulunmuş orijinale çok yakın bir Accenti olan abiden bulduğum bazı ufak tefek yerlerin resimlerini paylaşıyorum.
    Pedalların arkasındaki yalıtımın klipsinin görünümü.
    Ön emniyet kemeri cıvata kapağının görünümü. Emniyet kemeri deliğinin kapağı da görünüyor.
    Bagaj menteşe kapağının görünümü. 81285-28000
    Ön tampon plakası için görülen somun yuvaları ve silindir başlı cıvatalar. Orijinal bir cıvata mı bilmiyorum. Pulu çıkabilir gibi duruyor.
    Ön tampon alt ızgara lipi ve vidasının görünümü. Karter muhafazası da görünüyor.
    Ön davlumbaz vidaları ve vida klipsi.
    Arka davlumbaz görünümü. Sadece bir vida var. Bir tane de klips var. Bagaj döşemesinin küçük klipsi duruyor. Oraya büyük klips uyuyor. Çok ilginç.
    Büyük klips.
    Bagajın solundaki Hyundai yazı logosunun görünümü. Sola yakın duruyor. Bence ortada duran hali daha iyi oluyor.
    Ön ve arka logo.

Son düzenleme: 7 Eylül 2025
  2. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
  3. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bazı parçalardan bahsedeceğim. Serviste bu radyatör kapağını görmüştüm. Accentin 0.9 radyatör kapağıyla aynı parça koduna sahip. 25330-17000 Etiketi turuncu ve alışık olduğum sarı siyah etiketten farklı. Hindistan üretimi ve orijinal. Şu anlık radyatör kapağı almaya gerek yok ama bu kapak iyi gibi bence. Etiketi ve HCC 0.9 baskıları büyük olan kapaklara Dubai çakması deniyormuş. Bu da işin şakası gibi. Orijinal miler bilmiyorum.
    Daha önce aldığım Bosch marka silecekleri Trendyoldan pahalıya almışım. Serviste aynısı varmış ve fiyatı daha uygunmuş. Bunu bilmiyordum ama artık biliyorum. Parça kodu var. Y9835028020
    Hyundai için cam suyu şisesi görmüştüm. İlginç olduğu için burada bahsedeceğim. İnternette paketli cam suyu çıkıyor. Şöyle onu da burada bir göstereyim. Böyle bir şey zorunlu değil zaten ama farklı olduğu için burada paylaşayım.
    https://cartrends.in/products/shampoo-hyundai
    Bazı bilgiler var. Servisteki parça kataloğu Accent milenyumun kapı döşemeleri için sarı klipsi gösteriyormuş. Bunun Starklips markası kapı döşemelerinin anasını ağlatmıştı. Başka türlü tarif edemezdim. Çok kötüydü.
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-fastener-dr-trim~82315-38000.html
    Arka plaka için vida gösterilmiyor.
    Elimde olan birkaç klipsten ve ufak detaylardan bahsedeceğim.
    Bu pembe kapı döşeme klipsi bence 2000 yılında çıkan Trajet, Elantra ve Santafe gibi modellere özgü gibi. Bu tarz klipsler çoğu model için uygun ama ben böyle bir düşündüm. Bundan kullanmamıştım. SIKIŞTIRMA BANDI (ELA01) 82315-27000
    Böyle kullanışlı duran bir kapı fitil klipsi var. KISKAÇ 86438-2B000
    Kapı çıtaları için sarı olan klipsler doğru.
    Opelin bir klipsi beyaz olan gördüklerime benziyor.
    https://parts.chevypartspros.com/parts/gm-multi-purpose-clip-94530742
    Kapı çıtalarındaki vidalı klipsler de böyleymiş. Uzun olan dört kapıdaki çıta klipsleri bu. Kısa çıtanın klipsinden farkı bir girintili olması. En ön dipteki girintiden bahsediyorum. Gerçi internette iki girintili de çıkıyor. ÇITA KISKACI (SN99-+AC00-) 87756-35000
    Siyahı da var. Daha esnek gibi.
    Ön çamurluktaki kısa çıtaların klipsi de bu. Bunda iki girinti var. Tırnakların arkasında da çıkıntı var. Şekli biraz farklı. ÇITA KISKACI (ACC03-+GETZ) 87756-1C000
    Kapı kolu kilit klipsi olarak bu var. Bu iç kapı koluna uyumlu değil. Tırnaklı yerin uzunluğu kısa denk geliyor. ÇUBUK KISKACI 14929-18015
    Bu bagaj döşeme klipsi. Bunu da yıpratmadan sökmek için en iyi yol küçük düz tornavidayla döndürmek gibi. Bundan sonra öyle yapılmalı. Buna benzeyen Starklips marka bir yan sanayi klips var gibi. Bu parça kodu yazmıyor ama çok benzeri gibi. İhtiyacı olanlar için kolay bir yol olabilir belki. Orijinali bulunuyor ama. ÖN PAÇALIK KISKACI 86825-22000
    Ön koltuğun altından önceden kullandığım bu farklı yan sanayi mavi kapı döşeme klipsi çıktı. Bu bence çok kötüydü. Bu da kapı döşemelerinin anasını ağlatmıştı. Orijinalinden farklı üst baş kısmında hiç harf rakam baskısı yok. Tecrübe oldu bana.
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-fastener-dr-trim~82315-33020.html

Son düzenleme: 5 Ekim 2025
  4. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Arabama yeni far aldım. Ayfar marka yan sanayi. Fena durmuyor. Güzel oldu. Sizce güzel olmuş mu. Farın kauçuk far kapağı takılıyken dışı ne tarafa bakıyor pek anlamadım. Farklıydı. Oldu ama. Aracı farları ve logosu gösteriyor.

5. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Sağ tarafa da Ayfar marka far aldım. Takması kolay. Fara headlamp dendiği oluyor. Bu aklıma kafa lambası gibi bir şey getiriyor. Far yerine sadece lamba da denebilir. Bu Accent farları bana biraz karışık gelmeye başladı. Eski farda motor parçası vardı. Far motorunun ucundaki cıvata bir klipse takılı oluyor. Bu far motoru başka bir fara nasıl takılır bilmiyorum ama çok sıkışık duruyordu. Onu söktüm ve köşede saklayacağım. Hala etrafında farın eski plastik artıkları sıkışık duruyor. Eski farın toz kapağı da iyi durumdaydı. O da köşede tutmaya uygun. Eski soketleri de söktüm ve saklıyorum. Eski farın küçük vidaları, küçük kauçuk parçaları ve içinde klips gibi duran farklı şeylerini de saklayacağım. Eski farda yeni farda görmediğim bir arka köşesinde vida da vardı. Geriye farın camı ve köşedeki kırık artıkları kaldı. Onu atmak istemedim. Far camı değişimi uğraştırıcı gibime geliyor. İçinde vidaları var. Fena durumda değil diye atmadım. Yeni farı takmak çok kolay. Ortadaki toz kapağının takıldığı ampul soket yuvasını tutan tel tersti diye köşede saklıyorum şimdi. Onun yerine eski farınkini taktım ve ucunu hafif büktüm. O telin parça kodu var. Yeni farın üstünde yeni soketleri olması iyi olmuş. Onları takmadan olmaz bence. Siz de denk gelirseniz onları takın bence. Hepsi yeni olsun. Eski soketlerin ampulünü de yeni soketlere geçirdim.

Far toz kapağı için bir parça kodu var. 92191-25000
    Eski farın motoru.
    Eski farın ampul yuvası ve teli.
    Soldaki farın kendi ampul yuvası telinin görünümü.
    Şimdiki sağ fara taktığım eski farın ampul yuvası telinin görünümü. Ampulü bu tel tutuyor.
    Bitmiş hali böyle. Farı tutan cıvataları çok sıkmamak lazım. Zarar görmesin. Cıvatalar için 10 anahtar gerekiyor. Yeni far güzel oldu.

Son düzenleme: 23 Kasım 2025
    MAERKEK bunu beğendi.
  6. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Ayhan diye yan sanayi araç parçası markası var. Gerçekten çok Fiat parçası var. Hyundai parçası yoktur sanıyordum. Aslında varmış. Az var gibi. Bijon somunları ve kapı fitil klipsi var. İnternette ayhan marka diye gösterilen Accent debriyaj fren pedal lastiği ürünleri var ama Ayhan marka olup oldukları kesin değil. Ayhan marka ürünler A harfiyle başlayan kodlara sahip oluyor. Hyundai H100 ve Mitsubishi L300 için belirtilen kapı fitil klipsi A15037 olarak geçiyor. Hyundai 86488-73000 klipsi ve Mitsubishi MB105489 klipsine denk gelen bir ürün olabilir belki.

Son düzenleme: 16 Aralık 2025
    MAERKEK bunu beğendi.
  7. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bu bagaj döşeme klipsi için benzer uygun yan sanayiler var mı diye düşündüm. Buna benzeyen Starklips marka bir yan sanayi klips var gibi. Bu parça kodu yazmıyor ama çok benzeri gibi. İhtiyacı olanlar için kolay bir yol olabilir belki.
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-retainer-wheel-guard~86825-22000.html
    Starklipsin bu klipsi uygun bir yan sanayi olabilir belki. Ürün adındaki parça kodları bu Hyundai klipsine benziyor. Ürün Hyundai kategorisindeydi. Ürün resminde ölçü de gösteriliyor ve orijinal Hyundai klipsinin ölçülerine çok benziyor.
    https://www.reyondanal.com/klips-pa...-07312-toyota-90467-07082-co-10-adet-pmu46869
    Cam ızgarasının klipsinin 86155-22000 parça kodu internette bu bagaj döşeme klipsine çok benzeyen klips resimleri gösteriyor. Yan sanayi linkler çıkıyor. Maher diye yan sanayisi de var.

8. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
  9. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Hiç tamamen krom renkli bir ön panjur yok. Belki Accentler için iyi görünebilir. Krom ve siyah renge sahip panjur oluyor. Tamamen krom renk Accentlerde yakışabilir bence. Ön panjur logosu için de internette düzgün linkler yok bence. Servisten bulmuştum.
    Daha önce aldığım ön panjur logosu buydu. Bagajın logosu da aynı. 86300-38000
    Eski paylaşımlardaki resimlerin gitme ihtimali var gibi. Son zamanlarda hızlı resim sitesinde üyelik açıp resim yüklemeye başladım. Bazı şeylerin resmini gündüz vakti düzgünce çekiyorum.
    Bu jilet klipsi ön ve arka tampon yanlarında ve ön panjurda oluyor. 86593-24000
    Ön cam ızgara klipsi. Starklips. Siyah yerine gri renk. Aynı parça koduyla internette başka bir klips gösterilmesi biraz ilginç. 86155-22000
    Daha önce kapı fitilleri için iaferlik bulduğum klips. Sarı yerine turuncu renk. Starklips. Daha sonra orijinal takmıştım. Kullanıma uygun. Beyaz olan bir klipse çok benziyor. 82132-22100
    Arka pandizottaki hoparlörlerin vidası. VİDA (ELA96-) 12441-05161
    Arka pandizotun hoparlör kapakları kırılırsa normal hoparlör kapağı takardım. Yeni bir hoparlör alınca yanında oluyordu. Alttan da kendi dört vidasını bir şekilde uydururum. Zaten orijinal kapaklar hassas. Pandizotun rengi de mavileşmiş gibi. Koltuğun altında kalan kısmı mor gri gibi bir renk. Pandizotu söküp takmak biraz zahmetli. Metal klips yuvaları kopuyor. Ortadakiler kopmazsa çok kötü olmaz.
    Bu ön panjurun vidası. Daha önce ön plakalıkta dört tane takılı duruyordu. Ön panjurdaki eksik yerlere takmıştım. Aslında Accentin gerçekten çok parçası var. Ön tampon parça kataloğunda panjur için vida gösterilmiyor sanıyordum. Sanırım gösteriliyormuş. Bu olabilir. 12493-04123
    https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-screw-tapping~12493-04123.html
    Arka tamponda dört tane kullanılan vida bu. Bu bulunmuyordu. Bir tık büyük olan tampon için olan vidayı kullanmıştım. 86142-1C000
    Silecekleri somunu. SOMUN (SON94-) 98248-37000
    Tampon ve davlumbazlarda uyunlu olduğu için takılmış iki benzer klips. Bu ilki diğerine göre takılı değilken sallanıyor ve pom yazan baskısı daha küçük. KISKAÇ 14206-08250B
    Diğer klips. 86595-2T500
    Vida klipsi. Starklips. 14910-05000
    Kapı döşeme vidası klipsi. TAPA 14912-04000
    Hyundai beyaz kapı döşeme klipsine çok benzeyen mavi renkli bir klips bulmuştum. Yan sanayi gibi ve çok sert.
    Bazı çıkma bulduklarım vardı. Parça kodlarını bilmiyorum.

10. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş