Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2001 Hyundai Accent 1.3 Lx Bakımları

'Bakım Günlükleri' forumunda Vernaccent tarafından 25 Haziran 2022 tarihinde açılan konu

1. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Araçta yangın tüpü ve reflektör olmasını istiyordum. Servisten bulunmuyordu. Sıfır araçların yanında oluyormuş. Ben de bir tane eksiksiz set buldum. Bütün Hyundai'lerde olmalı bence. Başka kimlerin aracında var acaba. Bu aracın kriko setini bulamamıştım. En azından böyle bir set buldum.[​IMG]

Asel Kaan Efe ve Samuera bunu beğendi.
  2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hayırlı olsun , Sıfırların yanında bu fotodaki set , lastik tamir kiti ( sprey) oluyor , ben tamir kiti spreyi attım , kriko , dörtlü , stepneyi kendim oluşturdum. Yangın tüpünü her sene yenilerim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Vernaccent bunu beğendi.
  3. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    fume bunu beğendi.
  4. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Ön tampondaki orijinal plaka montajını iyice öğrendim. Dedim tamponlara internetten bakayım. Ön tamponun arkasında somun yuvaları bu linkte görünüyor. Bunlar olmadığı için plaka dört köşeden vidalı. Sonradan Orijinal vidalar ekledim. Admire ve Eranın plaka vidası olmalı. Dikdörtgen plaka orijinal deliklerden cıvatayla çok rahat takılamazdı bence. Kare plakalık daha uygun olurdu. Eğer tampon değişmesi gerekirse bu somun yuvası olur mu acaba. Böyle idare etsin.
    Çoğu yeni aracın plakası uydurma vidayla takılıyor gibi. Doblolarınkini gördüm. Arka bagajda ve ikili kapının bakalitinde bir sürü delik açılmış oluyor. Onun da orijinal montajını bulmaya çalışacağım. Belki arka bakalit ve ön tamponda delik için küçük izler bırakılmıştır. Fiorino ve Doblo parça kataloğunda ön tamponda birbirine benzeyen iki farklı vidalar gösterilmiş. Dobloda çok belli değil ama Fiorinoda dört tane delik gösteriliyor. Arka kısmı bulamadım hiç birinde. Fiorino da iki kapalıda elbet vida klipsi vardır. Ducatoda oluyor.https://paintapart.com/products/2000-2001-hyundai-accent-front-bumper-painted

5. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Üst emniyet kemeri kapaklarının daha kötü yıpranmış durduğunu fark ettim. Asılınca da biraz yerinden kalkıyor. Çok asılmadım kırılmasın diye. Üst ucu ve birleşim yerleri ufalanıyor. Artık bu kapakları değiştirmeyi düşünüyorum. Umarım ön kapağı üst ucuyla birlikle oluyordur. Bu kapak katalogta gösterilmiyor ama H100 kamyonetin kataloğunda var. H100 kamyonetin emniyet kemeri de çok benzediği için bu kapağı bulabileceğimi düşünüyorum. Bu da nadir olacak gibi. Bu milenyumda bu kapağı değiştiren fazla yoktur belki de. Çıkma olmadan sıfır bir parça bulup başka bir modelinkini kullanmam ilginç olacak.[​IMG]

6. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    H100 kamyonet emniyet kemeri kapağı çok benziyor. Şu anlık servisten bulamadım. Bulursam uyar mı onu da bilmiyorum. Bundan takarsam çok daha iyi görünür. Kapak bayağı yıpranmış ve ufak ufak ufalanıyor. Üst ucu milenyumda var. O kısım sanırım ön kapakla birleşik oluyor ama kırılıp ayrılmış. Yeni kapak bulursam üst kısmı bıçakla keserim. Ufak bir fark boşluk kalır ama süper durur. Kapakları sökmeyi de denedim. Sökemedim bir türlü. Kırılmasın diye daha çatmadım.[​IMG]

7. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    H100 minibüslerde emniyet kemeri cıvata kapağı varmış. Bunun kapağı milenyumdakine benziyor gibi. Emniyet kemeri üstü de milenyumun arka emniyet kemerinin üstüne benziyor. 1996-2008 modelleri olan bu modelin parça kataloğunu bulamadım. Servise işim düşerse bakacağım. Bir de şu Starex ön emniyet kemeri kapağını araştırırım. O siyah renk olmalı. Milenyumdaki gibi üstü de çıkıntılı mı çok bilmiyorum. Çıkıntı birleşik olduğuna göre. Ayrı kapaklarda öyle bir şey olmayabilir. Bulunabilecek bir parça gibi de değil. H100 kamyonet emniyet kemeri üst cıvata kapağını bulamadım. Türkiye'ye bile gelmemiş. [​IMG]

8. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Arka kapı döşeme klisplerini mavi olanla değiştirdim. Daha önce sol kapıda olan orijinalleri de ekledim tekrar. Starklipsin sarı klipsi döşemeyi sökerken kırılıyordu. Son kalanın ucunu penseyle ezdiğimde rahatça kırılmadan kullanılabildiğini gördüm. Hyundainin çok fazla kapı döşeme klipsi var. Mavilerin pembesi de var. Bir gün ön kapılara da maviyi eklyeceğim. Hepsi benzer olsun. Orijinal sarı bulsaydım hepsine eklerdim. Mavi olan sökmesi zor olursa ucunu hafif penseyle ezmek iş görüyor.
    Konalarda bir sürü klips rastgele kullanılmış oluyor. Sarı bile var. İki tane yeni modellerde kullanıldığını düşündüğüm kliplerin kodunu buldum.
    Yeşil.https://vehicleclips.co.uk/products/interior-trim-panel-clips-hyundai-823152w000
    Beyaz.https://vehicleclips.co.uk/products/door-card-tailgate-trim-panel-clips-hyundai-823152p000

Eski tip olduğunu düşündüğüm mavi klips. Araçta en çok bulunan buydu.https://www.amazon.com/Genuine-Hyundai-Fastener-Panel-82315-33020/dp/B01FYL0FBI
    İnternetten alıdığım markasını bilmediğim klipsler de buna benziyordu. Daha sivri ve hiç numara baskısı yok. Kim bilir belki starklips markadır.https://vehicleclips.co.uk/products/interior-trim-panel-door-card-fastener-clips-hyundai-8231533020
    Sarı. En iyisi bence bu.https://vehicleclips.co.uk/products/interior-door-card-trim-panel-clips-hyundai-8231538000
    Mavinin pembesi. Bu tatlı görünüyor.https://vehicleclips.co.uk/en-ie/products/front-rear-door-card-clips-hyundai-8231527000
    Diğerlerinden bahsetmerye gerek yok. Renkleri ve şekilleri biraz farklı.
    Accent blue.[​IMG]
    Kona.[​IMG]
    Klipsler rastgele eklenmiş oluyor.

9. Fatih_Arslan

Fatih_Arslan Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Fatih Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Hocam bu vida klipslerini nereden buldunuz link varsa veya elinizde varsa fotoğrafını atabilirmisiniz

Vernaccent bunu beğendi.
  10. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bunları servisten istemiştim. Vidanın sertçe sıkışması için aldım. Nedense siyah ama olmazsa olmaz. Bunlar aşınabilen parçalar. Bundan bir gün biraz daha almayı düşünüyorum. Eksik bir şey olunca bakarım. Boşa dönen iki vidanınkini de değiştireceğim. Sol arka kapı döşemesinin sol üst vida kısmı biraz uyumsuz ve döşemenin solu çok boşluklu kalıyor. En azından oradaki vida klipsini de değiştiririm. 3 tane daha bu klipsten kullanmam gerek. Biraz da yedek alırım. Servisten mükemmel parçalar bulmuşumdur ve aracı bayağı düzelttim. Önemli parçalar kolay bulundu.

11. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Emniyet kemeri üst kapaklarının üstünün birleşik yerleri kırıktı ve kötü görünüyordu. Ben de bıçakla sıyırdım. Şimdi daha iyi gibi ve eskisi gibi ufalanmaz. Ben kesin yeni kapak uydurmayı düşünüyorum. Belki de yapan yoktur. Bu emniyet kemeri kapağının Starexteki olanını sormadım. Büyük ihtimal yoktur. Olursa alırım 2 3 tane. Aynı renk değilse koyu griye boyar takarım. Bu aynı H100deki gibi üst çıkıntıya sahip değildir. Yeni kapak takılsa bile üst uç kopmuş olur ve bıçakla sıyrılsa bile arka taraf boşluk bırakabilir. İlginçmiş. Hiç bulamazsam Kore'den getirtmek isterim. Merak ettim. Acaba olur mu. Maliyeti nasıl olur. H100 kamyonetin emniyet kemerleri bence bu araca uyar. 2 4 tane H100 kemer kapağı almak isterim. Eskileri sökünce büyük ihtimal kırılır ve umarım yeni parça uyar. Çıkma bulmak rahat olurdu.[​IMG]

12. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    H100 gibi oldu biraz.[​IMG]

13. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Ön tampon ucu yerinden çıktı. Bu sefer daha iyi tamir ettim. Plastik parça erittim ve zımbalamak kolay oldu. Rötuş da yaptım. Bu tarz durumda olan bir kısmın matkap uçlu vidalı olabileceğini düşünürdüm ama burası yarılmıştı ve burası yerine ileriden vidalanmıştı meğer. İzi duruyor. Vidanın plastik klips yuvası ve vida da yoktu. Somun ve cıvata bir şekilde sıkışmış şekilde yarılmış yerde duruyordu ve gereksiz yere paslı paslı duruyordu. Bunu düzeltmeden olmazdı. Mesela araçların dış kozmetiği tamir edilirken bol bol matkap uçlu vida basılabilir. Orijinali sağlam olacaksa ve yapılabilirse orijinale yakın olmasını tavsiye ederim. Sonradan düzeltilebilir. Mesela araç kaza yapar falan.[​IMG]

14. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
  15. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Şu vida klips zımbırtısından aldım tekrar. Boşa dönen vidalar ve uyumsuz yerler için. Sol arka döşeme ucu çok uyumsuz ve döşeme zor geçiyor. Oraya da kullandım. Daha az boşluklu oldu.[​IMG]

16. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bayağı uyumsuz. [​IMG]

17. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Şimdi yerine esnemiş ve az boşluklu duruyor. Üst çıtaya baksana. Biraz kalkık ve burası kesin ses yapacak. [​IMG]

18. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Bagaj kapağının sürtünmesini biraz azalttım. Sürekli stop sacı paslanıp çizilliyordu. Bu stop sacı bayağı çürük ve macunluymuş. Bu macun bazı araçlarda nasıl uygulanıyorsa altı paslı oluyor ya da pas temizlenmeden yapılıyor gibi. Bir şekilde çatlıyor ve dökülüyor. Stop sacı sürtmesin diye bol bol çekiç keserle vurdum ve macun ve pas ortaya çıktı. En azından stop sacı daha sürtmüyor ve rötuş yapıldı. Bagajın en köşesi tampona sürtüyor ve hala boya kalkıyor. Bayağı uyumsuz. Sanırım aracın arkası biraz o köşeden esnetilmeli. Bagaj kapağı açıkken stop sacı arası çok boşluklu. Arkadan müdahale gerekli gibi.[​IMG]

19. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Hyundai Accent 1999-2003 ön ve arka plaka montajları şu an gayet iyi. Ön kısımda son değişikliği yaptım. Cıvata montaj yerleri yoktu ve kare plakaya daha uygun gibi. Plakalık dört köşeden Era plaka vidasıyla tutunmuştu. Plakalık kıvrılmış duruyorda. En güzeli o vidadan iki tane olacak ve ortadan vidalı olacak. O şekilde mükemmel montajı delerek yaptım. Gayet güzel oldu ve plaka biraz yukarıda şimdi. O vidayı tavsiye ederim. Kaliteli ve paslanmadı. Yanlar biraz sallanıyor ama bu şekil bir şey düşünüyordum. En iyi plaka montajı.[​IMG]

MAERKEK bunu beğendi.
  20. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    466
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Emniyet kemeri kapakları çöp olmuştu. Onları çıkardım. H100 kapağını elde edemedim. Çıkmasını bulmak zor olur gibi. En azından milenyuma göre piyasada daha çok H100 var. Birisi zahmet edip söküp gönderir mi ki.[​IMG]

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş