Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2001-2006 Santa Fe 2.7 V6 Alınır Mı?

'Santa Fe Forum - Club' forumunda YasinD. tarafından 23 Mart 2017 tarihinde açılan konu

1. santafesym

santafesym Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Serdar YAMAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)

Sesnsör şase numarama göre gönderildi. 46517-39500 mobis orjinal paketinde geldi.

Kodu Launch xdiag ile goruntuledım. p501 motor arıza kodu p1500 ise sanzıman arıza kodu servise gidiyorum hyundai servisine aracım 21 yaşında olduğu için ilgilenmiyorlar. yardımcı olmak gibi bir niyetleri olsa sorun degıl goturecegım.

2. Optikadam

Optikadam Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Süha oral
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    merhaba.
    Benim Hyundai Santa Fe 2.7 2003 model aracım var. Sizin yazdıklarınızı okuyunca sanırım bana bilgi ve tecrübeleriniz ile yardımcı olursunuz diye düşündüm. beni iki sorun muzdarip ediyor.
    1- araçlarla uzun yolda giderken şanzıman hatası verdi vites koruma moduna geçti 3. Viteste takılı kaldı manuel moda alınca 2 ve 3 vitesleri kullana biliyordum. Koruma modundan çıkarmak için olan işlemi yaptım araç şimdide sürekli trafikte sorunsuz ilerliyor sadece 4. Vitese geçiş esnasında vites boşa çıkar gibi yapıp devir yükseliyor sert bir şekilde vitese geçiyor belirli süre sabit hızda gidince araç vitesi koruma moduna 3. Vitese alıyor. Ve 3. Viteste takılı kalıyor. Stop edip çalıştırdım mı düzeliyor trafikte dur kalk vs hiç sorun yok sabit hızda 70-80 km hızın üzerinde giderken birden 3. Vitese alıyor.

2- sorunum şu:
    Aracımın krank kasnağından mavi kıvılcım çıkıyor ve çıt çıt çıt diye belli saniye aralıklarla sürekli bir ses geliyor. Bu olaydan sonra komple ateşleme kabloları bujileri bobinleri değiştirdim ama yine geçmedi. Üstüne üstlük de aracın farlarını açınca göğüs ve gösterge lambaları gidiyor hatta vitesin kaçta olduğunu gösteren panonun ışığında gidiyor. aracı Ankarada bilen anlayan ustaya denk gelmedim. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz?

3. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    2.sıruya cevabım krank sensörü kablosu kopmuş veya sşınmış . Her turunda tetiklenme yerinden geçerken mıknatıslanmanın etkisiyle kuvılcım çıjarıyor

4. Optikadam

Optikadam Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Süha oral
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Tamam onu değiştirelim teşekkürler

Bu Sayfayı Paylaş