Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2000-3000 devir arası göğüsten gelen ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda tyfuny tarafından 31 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. cuneyt

cuneyt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifçözümü bulanlardan Allah razı olsun

2. alişah

alişah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracımı 42000 km de bayandan aldım. debriyajı yemiş.. neyse baskı balata değiştirdik araba 2400 ddk. geldiği zaman zırıltılar geliyodu. ya bu devrin üzerinde yada altında gitmeniz gerekiyodu. 2-3 tane ustaya gittim ekzostan dediler 90 ytl bayıldık ses yine geliyo.... en sonunda sefaköy 5 yoldaki servisten ayrılıp kendine dükkan açan bir ustayı buldum. levye ve çekiçle motorda bir yerlere vurdu ogünden beri ses falan kalmadı.debriyajı yapan usta bir tane hortumu yada boruyu kasıntılı takmış dedi... bizim hyundaileri anlamayan ustalara kesinlikle göstermeyin... çoğu tofaş reno ustası benzin filtresinin yerini bana soruyo nerde diye yerini bile bulamıyolar... saygılar...

3. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10

Acaba nereye vurdu öğrenebilir misin?

4. alişah

alişah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ustam yerini taşımış dükkanını bir bulsam daha başkasına elletmiycem aracı.. sefaköy yeşilova mah. kız meslek lisesinin karşısındaydı... belki tanıyan varsa banada mesaj atsın..

5. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10

tüh bendede şans olmaz zaten

6. vinsanityx

vinsanityx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa .
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın ama yaşadığım sorunu ben bile bu kadar iyi anlatamazdım.
    Aşağıdaki sorunla karşılaştım ve çözüm bulunamadı.

Bu sorunda 60.000 bakımından sonra ortaya çıktı.

Triger, V kayış ,Klima Kayışı, Direksiyon kayışı değişti. Genel bakım yapıldı.
    Düzgün takılmadığı için v kayış sıyrıldı tekrar takıldı v.s.

Birde bu ses başımıza çıktı. Sorunsuz arabam sanayiden sorunlu çıktı . Varmı çözebilen göğüsten geçen borulardan başka çözümü olan

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hyundai marka B segmenti otomobillerde bir iç trim sesi gerçeği var milenyum accent vardı bizde onda vardı benim getz te de var,

şimdi bu arabaları alıyoruz ilk aldığımızda diyoruz ki ufff mercedes gibi araba çıt çıkmıyor sonra zamanla yazın sıcakla güneş vurmasıyla iç mekandaki göğüsteki koltuklardaki kalorifer çıkışlarındaki hoparlörlerdeki plastik aksam sıcak ile genleşir sonra soğuyunca büzülür bu gözle görülmeyen ufak boyut değiştirmeler boşluk yapmasına sebep oluyor ve motorun titreşimleriyle yada taşlı parke döşeli yoldan geçerken tıngır tıngır ses yapmaya sebep oluyor, ülkemizin bozuk yolları da yerine vidalanmış veya klipslerle takılmış olan iç trim parçalarda sallantılar titreşimler sonucu zamanla boşluk yaptırıyor ses geliyor.

çukurlara girip çıktıkça motor havuzundaki kabloları boruları tutan klipsler braketler gevşiyor bazen kırılabiliyor.

açıkçası arabanın mekanik aksamı ve performans veren ömürlü parçalarına bir zarar vermeyecek tarzda sesler olduğu için pek kafaya takmıyorum,

yazın bu sesler azalıyor kışın artıyor yazın sıcakla beraber boşluklar biraz kapanıyor kışın plastik parça hem sertleşiyor hemde büzüşüp boşluğu artıyor

detaylı iç temizlik gibi işlemlerden sonra da iç trim parçalar arasına dolan toz pislik gibi şeyler ortadan kalktığı için ses gelmesi gacırtı olması yaşanabiliyor

8. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    20 bin liralık b segmenti 5 -6 yıl kullanılan bir araçtan her tür ses gelmesi normaldir.
    Adam sıfır km cruise alıyor. Bu tür sesler daha ilk aydan ortaya çıkıyor.
    Bende Eren gibi takmıyorum artık bu plastik aksamdan gelen seslere.

imla hatası Tapatalk yüzünden

9. arifhüseyin

arifhüseyin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    arif badakoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Aynı sıkıntı bende de vardı.araç 2000 3000 devirde ön konsolda tırlama ve zırlama yapardı.gitmediğim usta kalmadı hepsi bişiler söyledi vede yaptı sonuç hüsran.ustalar yapamıyor birde aracı kötülüyor neymiş efendim bu modeller yaparmış. En sonunda paraya kıydım servise gittim.araca bakar bakmaz arızayı buldu. O kadar basit biryerdeki tarif edince siz bile bulursunuz.ön konsolun içinden geldiğini sandığınız ses yüzde yüz o parcadandır

10. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    izalasyon şart, bi de torpido üstüne örtü koymak gerek yaz aylarında

11. vinsanityx

vinsanityx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa .
    Araç Modeli:
    Tam olarak neredeki parça? Tarif edebilir misiniz? Bir deneyim.

12. vinsanityx

vinsanityx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa .
    Araç Modeli:
    Bahsettiğiniz şey doğru olabilir. Fakat benim aracımdan gelen sesin bakımdan sonra oluşması enteresan. Buyüzden ben araçtan gelen sesin parçalar değişirken birşeyin düzgün takılmadığından yada onlardan kaynaklanan bir şeyden geldiğine inanıyorum. Yoksa aracımın sol kapısından da özellikle parke taşlı yollara girdiğimde rahatsız edici bir ses geliyor elimle bastırdığımda filan geçiyor. Buna amenna. Fakat 2.000 devir ile 3.000 devir arasında gelen sesin kaput kısmından geldiğine inanıyorum.

13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    iç trim sesi değilse, ses kaputun altından mı geliyor?, kaputtan mı geliyor? kaputun kapandığında düz durmasını ve ses çıkarmamasını sağlayan motorun önünde kaputun kapanma kenarına yakın yerde vida biçiminde yuvarlak lastik takozlar var elle çevirerek ayarlanıyor onlar alçak kalmış yada düşmüş olabilir, menteşelerde ise sıkışma kasma dışında genellikle bişey olmaz, siz bu takozlara ilk iş bakabilirsiniz

en son kayışlar değiştirilmişti değilmi?
    kayışların sıkılığı gevşekliği sesin kaynağı olabilir parmakla bastırarak alternatör su pompası klima ve direksiyon kayışlarının sıkılık değerlerini kullanma kılavuzundan karşılaştırın parmakla bastırınca şu kadar cm esneyecek diye yazar fakat yeni kayışları biraz sıkı takarlar zamanla esneyip normal esneme payını yakalar ama bu çok hafif bir sıkılıktır. Motorun sol tarafında bir tane motor kulağı olacak triger değişirken sökülüyor o takoz onun vidaları iyi sıkılmışmı ona da bakın. Bir tek triger kayışı sıkılığını kontrol edemezsiniz muhafaza içerisinde çünki, zaten onun sıkılığını kontrol etmenize lüzum olmaz triger takılırken gergi bilyası sıkılığı kendisi yay tansiyonu ile sabit değerde ayarlar usta buraya sıkılık için müdahale etmez etmemelidir.

kaputu açıp sesi dinlemeniz lazım. Yada başka birisi gaz verirken motoru incelemek gerek.

14. vinsanityx

vinsanityx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa .
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar sonunda sorun çözüldü. Arabayı farklı bir ustaya götürdüm. Durumu anlattım. Sesin değişen kayışlar dan geldiğini söyledi. Kayışları söküp tekrar taktı trigeri kapaktan kontrol ettiğini söyledi. Sorun düzeldi.

İyi ki üzerinde durup başka bir yere götürmüşüm başıma kötü bir iş gelmeden

Bu Sayfayı Paylaş