19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2. vitese zor geçiyor neden olabilir ?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda enginis58 tarafından 16 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ARKADAŞLAR sizden yardım bekliyorum dün şöyle bir olay geldi başıma. aracım 2008 model 79000 km de dizel era team. dün akşam boğaz trafiğine yakalandım gişelere gelene kadar 15 km lik yolu dur kalk yapa yapa 2 saatte anca gişelere gelebildim ve gişeleri geçtikten bir 10 dk. sonra vites geçişlerimin aşırı derecede zorlaştığını fark ettim ve uygun bir yere yanaştım dörtlüleri yakıp durdum. araba çalışır vaziyette iken vites hiç bir vitese geçmemeye başladı. debriyajı kökledim bas bırak yaptım yine de olmadı az daha zorlasam vites kolu kırılacak sanki. neyse stop ettim motoru 5 dk. falan bekledim tekrar çalıştırıp denedim zorlada olsa 1. vitese takabildim. biraz devam edince herşey normale döndü yumuşadı vites geçişleri ve eve gelince geri vitese bile tek seferde sorunsuz sessiz geçti. böyle birşey başına gelen var mı aranızda. bir tavsiyesi olan varmıdır. benim kanaatim dur kalk yapa yapa artık debriyaj baskı balata aşırı ısınmış olabilir ve debriyaj ayırmıyor baskı balatayı diye düşündüm ama size de danışmak istiyorum. en son aracımın bakımları 75000 de yapılmış motor yağı ve filtreler yenilenmiş.acaba bu viteslerle ilgili değişmesi gereken bir hidrolik yağı gibi birşey var mı onu da bilemiyorum ama bilenlerden yardım bekliyorum teşekkürler şimdiden

2. SinnerWithGod

SinnerWithGod Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Arkadaşlar , yaşadığım deneyimi anlatıyorum..Era'ların model yıllarında farklı dişliler kullanmış bu koreliler! Hyundai özel servis ustasının dediğine göre eralarda şanzuman sorunu çokmuş..Galerici bir arkadaşım 2006 1.6 era almış bir süre sonra 3. vitese zor geçer olmuş..Bunu böyle satamam diye özel servise götürmüş dişli sipariş etmişler uymamış! Gitmiş ankaradan aynı 2006 model bir araçtan çıkma almış onu taktırmış olmuş.Geçen yıl dayıma 2009 model 28bin kmde era 1.4 aldık şimdi 34 bin kmde şanzumandan ses gelmeye başladı bile...bunları dayıma anlatmıştım inanmamıştı bana...Gözünü seveyim admireeeeeee !!!!!

3. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benimkisinde ses yok sadece zor geçme durumu oldu ve araba biraz dinlenince düzeldi bununla ilgili değiştirilmesi gereken bir hidrolik yağı var mıdır acaba

4. gokhandokumcu

gokhandokumcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    gökhan dökümcü
    cok garip bi keresinde bende bi cumartesi akşamı köpü trafigine girdim beşiktaşda gişelere 2 saatte geldim durkalk yapa yapa evet vitesler de proplem oluyo bende dedim şanszumanı aldık elimize dedim sonra ne yapıyım araba hava alsın diye kaputu araladım hava girsin diye arabadan sıcak havacıkmaya başladı sonra düzeldi sonra trafik açılınca kaputu kapattım

5. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar öğrenmek istediğim şudur.korkmam gereken birşey mi yoksa her zorlanan arabada olabilecek bir şey mi onu öğrenmek istiyorum.devamlı bir sorun olsa idi servise gidecektim ama sonra düzelince baskı balatanın aşırı ısınmış olabileceğini düşündüm ne yapmam lazım acaba

6. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ARKADAŞLAR sizden yardım bekliyorum dün şöyle bir olay geldi başıma. aracım 2008 model 79000 km de dizel era team. dün akşam boğaz trafiğine yakalandım gişelere gelene kadar 15 km lik yolu dur kalk yapa yapa 2 saatte anca gişelere gelebildim ve gişeleri geçtikten bir 10 dk. sonra vites geçişlerimin aşırı derecede zorlaştığını fark ettim ve uygun bir yere yanaştım dörtlüleri yakıp durdum. araba çalışır vaziyette iken vites hiç bir vitese geçmemeye başladı. debriyajı kökledim bas bırak yaptım yine de olmadı az daha zorlasam vites kolu kırılacak sanki. neyse stop ettim motoru 5 dk. falan bekledim tekrar çalıştırıp denedim zorlada olsa 1. vitese takabildim. biraz devam edince herşey normale döndü yumuşadı vites geçişleri ve eve gelince geri vitese bile tek seferde sorunsuz sessiz geçti. böyle birşey başına gelen var mı aranızda. bir tavsiyesi olan varmıdır. benim kanaatim dur kalk yapa yapa artık debriyaj baskı balata aşırı ısınmış olabilir ve debriyaj ayırmıyor baskı balatayı diye düşündüm ama size de danışmak istiyorum. en son aracımın bakımları 75000 de yapılmış motor yağı ve filtreler yenilenmiş.acaba bu viteslerle ilgili değişmesi gereken bir hidrolik yağı gibi birşey var mı onu da bilemiyorum ama bilenlerden yardım bekliyorum teşekkürler şimdiden
    mesajımı yeniden ekledim kusura bakmayın çünkü daha detaylı bir bilgiye ihtiyacım var yapmam gereken bir şey var mı bu durumda

7. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sayın adminler siz dahil kimse bir cevap yazmayacak mı önemli olmasa bidaha bidaha yazmazım

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yoneticiler Mekanikermi Oluyor Acaba..

HTC Wildfire S A510e cihazımdan gönderildi

9. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Cihan Burasının Paylaşım Forumu Olduğunu Unutma Bilgisi Konu İle Geçmiş Deneyimi Olanlar Yazıcaktır

10. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tmm arkadaşlar

11. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    daha önceki yılarda, daha doğrusu 90 lı yıllarda reno9 broadwayim varken buna benzer olay benimde başıma geldi. vites değiştirirken 2 den üçe veya 3 den 2 ye geçerken zor geçiyordu. ustaya götürdüm, vitesler arası geçişi sağlayan senkromeç tırnakları varmış, ilgili vitesinki aşınmış dedi. neticede şanzımanı açtı, 2 tane senkromeç tırnağını değiştirdi. yalnız bayağı uğraştı 5-6 saat. bu tür işlerde malzemeyle beraber işçilik önemli ve işçilik maliyeti yüksek oluyor.
    tabi sizin aracınızdaki farklı bişeyde olabilir. sadece daha önce başıma gelen tecrübeyi paylaşayım dedim.

12. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    o kişi bir galerici için fazla düşünceliymiş, türünün son örneği heralde. eralarda şanzıman sorunu falan duymadım hiç taksicilere bir sorun bakalım ne diyecekler. 2.vitese kemikli geçiyor bazen de geri vitese geçerken debriyaja iki kere basmak gerekiyor ama bu tip olaylar bugüne kadar kullandığım bütün arabalarda vardı vw hariç onların acayip pürüzsüz geçiyor, bmw de kemikli zor geçiyor devrini uygun ayarlamazsanız o zaman bmw ler kronik sorunlu

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    3 Senedir Bu Forumdayim Daha Sanziman Sorunu Duymadim Erada...

HTC Wildfire S A510e cihazımdan gönderildi

14. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben aracı alalı 2 ay oldu ve daha 1500 km yol yapmışım.geri vites sorunu hakkında herkes gibi bende geçici sorunlar yaşıyorum ve artık pek takmıyorum kafama.sizler bu araçları benden daha çok tanıdığınız için yorumlarınız çok önemli.hiçbir vitese geçmedi o an ve araba stop edip çalıştırınca zorla da olsa 1 e taktım ve sonrasında eskisi gibi yumuşadı geçişler.sizce bu bir sorun mu yoksa 2 saat boyunca dur kalk yapmanın bir anlık yansıması mıdır

15. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar konu günceldir. sizlerin yorumlarına istinaden servise gitmeyi düşünüyorum teşekkürler;)

16. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Servise Gitsen O Anda Arıza Yapmaz İse Varsayım Yürütecekler Şanjımanı Acıp Bakalım Dicekler Bence Sürekli Yapmaya Başlarsa Servise Git

17. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    cevap yazan herkese teşekkürler arkadaşlar şimdilik bekleyeyim diyorum tekrar nüksederse baktıracağız artık

18. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    valla bazen benim araçtada oluyor bizim komşu polis onun kulladığı erada da oluyormuş servis normal bazen böyle şeyler demiş debriyaja tekrar basıp deneyin eğer geçmezse o zaman bir daha gelin demiş ancak ben de olduğunda ikinci debriyaja basmamla vites geçiyor...

19. amora_79

amora_79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ASLAN AKGÜL
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Arkadaşlar 2 aydan beri aracım debriyaja bastığımda tam ayırmıyor vites geçişleri sert ve gürültülü oluyor. ama debriyaj pedalını 3 -4 kez pompaladığımda bi 5-10 dk kadar sorun yok sonra tekrar başlıyor.debriyaj hidroliğine baktım ağzına kadar dolu bi ustaya gösterdim hava yapmıştır dedi havasını aldı fakat hiç bişey değişmedi.devriyaj üst merkezini devriyaz alt merkezini debriyaz merkezini hepsini değiştirdi yine aynı problem varr.artı ayağımı debriyajdan 0,5 cm kaldırsam araba harekete geçiyor sizce ne olmuş olabilir bilen duyan yada daha önce başına gelen varmı cevaplarınız bekliyorum.2005 model hyundai accent 1,6 (SORUMA CEVAP VEREN OLURSA ÇOK SEVİNİRİM) arkadaşlarrrrr

20. hyundai18

hyundai18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ferhat SAĞLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Soyledikleriniz ve yaptırdıklarınız göz onunde bulundurulacak olursa sıkıntı debriyaj baskısı gibi görünüyor baskı ayırmıyordur debriyaj setini değistirirseniz sorun düzelir. Parcayı orjınal almanızı tavsiye ederim debriyaj önemli ve maliyetli iş tekrar tekrar aynı seyleri yaptırmak zorunda kalırsınız.

Bu Sayfayı Paylaş