Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2.18TL olmuş burada. Sizde durum ne?

'LPG Sistemleri' forumunda gargi_amca tarafından 14 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. lodost34

lodost34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ne diyelim ülkemizde devletimiz benzin vb yaıtlardan aldığı vergillerle ayakta duruyor vamısınız iddaya tüm türkiyede mecbburi olmadan en fazla 1 hafta trafiğe çıkmayalım araçlarımızla bakın devlet kuyruğunu titretmiyormu bu bir rant olmuş vergi cenneti sadece yurdun insanına geçerli kaçakçılık yapana ensesi kalın olana geçerli değil yazık valla halimize susmaya devam edelim eskide köprülere ve otoyollara zam olduğunda insanlarımız söğleniyordu ama artık geçti çünkü alıştırdık arkamıza geçmelerine malesef 2011 seçimlerinde insanlarımız biraz sağduyulu ve particilik değil yöneticilik yapacak insanlara bakısınlar

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Zamlara ragmen hala zam olmamıs gibi insanlar tüketime devam ediyorsa ozmn alanda razı satanda razı demektir. Abd de Benzine %10 zam yapıldıgında adamlar herseyi felc edebiliyor. Biz onların 2.5 katı daha fazla ödediğimiz halde sesimizi sadece forumda ve arkadas ortamında kalacak sekilde cıkartıyoruz.

Petrol firmaları sadece 2 gun bile ellerinde fazla stok tutsalar büyük zararlar ederler. Ülkede tuketilen yakıttan sadece 1 haftalık fazla stock birikse altından kalmayacakalrı zarar edecekeler.

Neyse, memura, emekliye, askere yapılan zamlar vatandasa böyle yansıyor. Yapcak bişi yok. Bir tarafta aynı işi yapan bir memur 1700tl maas alırken diger tarafta aynı işi yapan özel sektör çalısanı 650tl maas alıyor. Bana asıl koyan bu memura yapılan zammın parasının 650tl maas alan adamdan da kesilmesi!

3. tureli

tureli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugün 50 tl lpg aldım bi baktım şok oldum daha bir ay olmadı şimdi 2,28 TL 2,29 TL İzmirde durmak yok gaza zam

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Zamların yapılması gayet normal. Memur maaslarına yapılan zamları da vergilerden topladıkları paralarla ödüyorlar. Memura 2011 için yapılan en son zam 6.7 milyar tl yani yaklasık 4.5milyar dolar yuk getirdi. 2011 de butcesi için devletin halkatna extra olarak 4.5milyar dolar sadece devlet memurlarına yapılan zamn için para toplamsı lazım. Diğer altyapı, eiğitim ve saglık harcamalarına yapılan masraflarında bu vergilerden karsılandıgını dusunursek yeni yıla daha fazla zamla girme olasılgımız hayli yuksek. Bu akaryakıta yapılan zamdan ziyade yıl basından sonra vergiye zam gelirse asıl ozmn fiyatlar artıcak. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

5. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    qaan bu devlet memur yüzünden mi zam yapıyor? Tek gider memur maaşları mı? Ben anadoluda yaşıyorum gel bak bakalım kim çalışıyor. Yeşilkart alabildiğine peynir ekmek gibi dağıtılıyor, bunların ilaç, tedavi giderlerini kim ödüyor? Hükümet konağından her gün tonlarca kömür çıkıyor. Çiftçiye destek anlamında bir dümnya para dağıtılıyor. İhtiyacı olana mı gidiyor sence seçmene mi? Ben de memurum. 7 senelik öğretmenim, 1400 lira maaş alıyorum. Gel bakalım sen benim işimi 2000 liraya yapar mısın?

6. vosvoscuk

vosvoscuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    nazım tok
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Kağancım genç kardeşim bildiklerinyanlış.inşallah öğrenciliğini bitirip bir memur olursun ozaman gerçeleri anlarsın.

7. cubukcu

cubukcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2.27 oldu

8. se26

se26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çorum iskilip ilçesinde 2,15 ucuz gaz ipragaz 2,29 aygazda aynı fiyatta

9. tubagah

tubagah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    shell 2.34
    ucuz otogaz 2.04
    amasya merzifon fiyatı bunlar.

10. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    1 hafta önce ani bir sondakika<Z id=z35></Z> değişikliği ile kişi başına düşen gelirimiz artırılmıştı hatırladınız mı,aslında o birçok şeye ve petrol ürünlerine, <Z id=z7>dünyada</Z> <Z id=z4>ucuzlamasına</Z> ve bizde fahiş <Z id=z1>fiyatta</Z> olmasına rağmen zam yapmak için bahane bulamayanların yüzsüz gerekçesini oluşturuyordu.
    Düzenleyen : enginis58

11. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ankara :2,16,
    Ucuz gaz :1,97

12. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Bu devlette memur olarak sadece ögretmen yok, değil mi?
    Kamudan her ay 3milyondan fazla insan maas alıyor! En düşük memur maası 1250 tl sanırım. Yani, düz hesap devlet her ay 4milyar tl maas ödemek zorunda değil mi?
    Aynı sekilde Turkiye'de her ay yaklasık 11milyon kişi emekli maası alıyor! En düşük emekli maasının 650tl oldugu dusunulurse (daha dusuk alanlar oldugu gibi daha yuksek alanlarda var) her ay devlet 7milyar tl emekli maası ödemek zorunda değil mi? Bunlar her ay ödemek zorunda oldugu rakamlar. Bu maaslara yapılan %1 lik zam yine bu halk tarafından ödenmek zorunda.

2011 bütçesi 312,500,000,000TL dir. 2011 de devlet personeline ödenecek rakam ise 72,300,000,000TL dir. Yani, devlet giderlerinin %23 sadece personele ödenen maaslardır. Buna birde 12,700,000,000 tl lik kamu personelinin sgk giderleri eklenirse bu oran %27 e cıkmaktadır.

2011 BÜTÇE GELİRLERİ : 279,0 milyar TL
    Vergi Gelirleri : 232,2 milyar TL
    -Gelir Vergisi : 47,3 milyar TL
    -Kurumlar Vergisi : 23,1 milyar TL
    -Dahilde Alınan KDV : 26,8 milyar TL
    -İthalde Alınan KDV : 41,0 milyar TL
    -Özel Tüketim Vergisi : 61,1 milyar TL
    -Motorlu Taşıtlar Vergisi: 5,9 milyar TL
    -BSMV : 4,3 milyar TL
    -Harçlar : 7,8 milyar TL
    -Damga Vergisi : 5,7 milyar TL
    Vergi Dışı Gelirler : 46,8 milyar TL
    Bütçe Açığı : 33,5 milyar TL
    Faiz Dışı Fazla : 14,0 milyar TL
    Bu gelir tablosunda görüldügü üzere 33.5 milyar tl lik bir acık vardır. Bu acıgında bir cok sebebi vardır. Yatırım, tesvik, maaslara yapılan zaam, ihalelerde ödenen fazla para, afet, teror vs vs. Ama emin olun devletin yaptıgı kömür veya yeşilkart yardımı veya çiftciye ödediği mazot yardımı devletin personele ödedigi zam oranını gecmiyor. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Ayrıca, Yalnıs anlasılmasın ama sizin teklifinize yanıt olarak; bu ülkede bir ögretmenden daha cok calısıp ögretmen maasının yarısıını alan milyonlarca insan da var. Eminim ki birileri onlara ögretmen olma fırsatınız var dese bırakın 2000tl ie 1000tl e bile razı olucaktır. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Ben kimse daha az para alsın demiyorum, dememde zaten. Fakat, ülke ekonomisin dinamiklerini de iyi bilmek gerekiyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Düzenleyen : qaan88

13. İbrahimTR

İbrahimTR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sırtını devlete yaslayan yaşıyor memlekette, peki ya diğerleri ne yapsın. Memurlara karşı bi marazım yok ama ülkedeki gerçekler bu

14. kalyoncumotor

kalyoncumotor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yav o kadar arabaya biniliyor benzinlikler boş kalmıyor misli misli vergi alınıyor yazık bu millete peki bu vergiler nereye gidiyor merak ediyorum hani zam yoktu artık akaryakıta ne oldu sabitlenmişti ne oldu şuna bakın lpg benzine yanaştı benzin uçtu gitti. ne olacak bu milletin hali devlet bu tabi 2 verecak 2000 alacak :)

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu Ülkede 1 Gün Akaryakıt Alınmaması Ekonomiyi Felç Eder....Ülkeye Zarar Vermek Bir Yana Herkes Kendine Zarar Verir... İstanbul Trafiginde 100 Araç Varsa 90 I Ticari-Şirket Arabasıdır... Öyle Artık Kimse Araba Alıp Gezmiyor..
    Eee Bu Arabalar Kullanılmazsa Ne Olur ? İşyerleri Çalışamaz İşlerini Yapamaz..
    Ben Diyorum Bu Akaryakıt 10 TL De Olsa Bunu Almak Zorundayım Bunun Başka Açıklaması Yok..

16. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Muğla/Dalaman Opet 2.31 TLhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

17. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu kadar gideri biliyorsun o zaman neden hemen memura yükleniyorsun. Geçen sene memura toplam %5 zam yapıldı. Enflasyon ne kadar oldu biliyor musun? Bu başlıkta bahsedildiği üzere sadece LPG'ye 1 ay içinde %15 zam yapıldı. Ayrıca özellikle baktım benim brüt maaşım 1900 lira. Bunun 250 lirası vergiye 250 lirası sigorta kesintisine gidiyor. Rakamlara çok merak salmışsın memurların toplam gelir vergisindeki oranını da araştır bakalım. Doktor mu, kuyumcu mu, benzin istasyonu sahibi mi yoksa memur mu daha çok vergi ödemiş. Ayrıca benim yıllık gelirim "8800 lirayı!" geçince %15 olan vergi oranım % 20'ye çıkıyor. Bundan dolayı aldığımız cücük zamlar vergi diliminin yükselmesiyle geri alınıyor. Basın organlarında bundan hiç bahsedilmiyor. Bazı siyasilerin bahsettiği memur maaşları bir sürü şartın doldurulmasıyla elde edilebilen şişirilmiş rakamlar. Örneğin yeni öğretmen 1700 lira maaş alıyor deniyor. Bunun içinde eşi çalışmayanlara verilen ödenek+2 çocuk + uzman öğretmenlik var. Bu şartların hepsini taşıyan kaç öğretmen var? Uzman öğretmenlerin oranı %10'u geçmez. Zaten artık olunamıyor da. Öyle şu şu kadar alıyor bu bu kadar alıyor lafları doğru değil.

Uzun lafın kısası merak etme memura zam mam verilmiyor onlar fazlasıyla geri alınıyor.

Ülke dinamiklerini ve ekonomisine ait verileri ben de biliyorum. Gider çok gelir yok. Sen otorite olarak vergini adil toplayamıyorsan, holding sahibinden alamadığın vergiyi sabit gelirliden ve diğer matbu vergilerle almaya kalkıyorsan arıza var demektir. Bütçeyi düzeltmenin yolu adil gelir dağılımıyla ilgili düzenlemeler yapmak, vergi ve sosyal güvenlik reformunu gerçekleştirmektir. Memurlara zam yapmamak, cep telefonu, akaryakıt gibi toplaması kolay olan kalemlerden rekor derecede fahiş vergiler toplamak, ülkenin para basan kurum ve işletmelerini yok pahasına satmak değildir.

Diğer bir konu toplumda memura karşı beslenen ve benim anlamakta zorluk çektiğim dalgalı ve dğişken hisler. Para iyi kazanırken kriz mriz yokken bize ahlar vahlar içinde bakılır "o paraya çalışılır mı" vs laflar edilir, çekilen sefalet skeçlere konu edilir, dalga geçilir; iş garantisinin gelir oranından değerli görüldüğü, memur olmak için onca badireler atlatıldığı kriz ortamında "tabii ya salla başını al maaşını", "daya sırtını devlete ohh" vs. nidalarının atılır.

Ben memur olduğumdan pişman değilim. Özel sektörde de çalıştım. Hatta itiraf ediyim, iyi para kazanıyorken memur olmak hiç aklımdan geçmedi. Daha sonra iş garantisi ağır bastı. Memur olmak için onca sene mücadele ettik, sınavlara girdik. Halime şükrediyorum. Ama bunu ben kendim hazırladım. Kendim çalıştım kendim mücadele ettim kimseye minnet duymuyorum. Kimse havadan bir şey olmuyor. Zoruma giden bazı siyasilerin bazı medya organlarından allanıp pullanarak ettiği lafların, saldırıların, iftiraların, yalanların bizlere yönelmesi ve toplumda etki bulması.

18. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    döktürmüşsünüzhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

19. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Öncelikle, memurlar bu ülkenin kanını emen ve sömüren asalaklardır. Normal memurların yaptıgı iş sabah işe gelip aksama kadar dedikodu yapmak ve geri kalan zamanda vatandasa artislik yapmaktan baska bir iş değil. Ankara da yüksek makamlarda ise sabahtan aksama kadar müdürüm asagı müdürm yukarı yalakalık yapmaktır. Aslında genelleme yapmak mantıken yalnıstır. bir konu hakkıında o yüğzden genelleme yapmamak da lazım. İşlerinde cok iyi ve cok kaliteli insanlarda var. Fakat, yinede geneli itibari ile benim gordugum ve tanıdıgım memurların buyuk cogunlugu dedikoducu ve yalaka insanlardan olusuyor. İş yapmıyorlar ama her sene zam alabiliyorlar, devletin sosyal imkanlarıda cabası.

Bu konuda ilk yazdıgım mesajda demek istedigim olay suydu; bu ulkede devflet vergiyi yukseltiyor veya birseylere zam yapıyorsa eger, bilinmelidir ki bunun sebebi devlet giderlerinin vergilerden toplanan para ile karsılanmasıdır. Devlet memuruna 2011 de daha fazla para ödeyecekse eger bunu vergi ve zamlarla yapacaktır, baska yolu yoktur.

Tekrar diyorum, emekliye de zam yaposın memuruna da zam yapsın, ama su bilinsin ki devletin yaptıgı her zam +vergi ve +zam olarak halktan geri cıkıcak.

Sizi nde dediğiniz gibi sorun vergi sisteminde. 1 kazanan da 100 kazanda aynı vergiyi ödüyor. Bunun sebebi de bu ülkede vergi sisteminin "dolaylı vergi sistemine" dayalı olmasıdır. Bu ulkede herkes sizin ödediginiz vergileri ödüyor. (Siz extra olarak bir vergi ödemiyorsunuz yani. 1000tl maas alan biride sizinle aynı vergiyi oduyor. ) Adam fuardan 2 tane bentley alacak kadar para kazanır ama yıl sonunda benden daha az vergi öder. Sorun burda.

Hazır sorunu tespit etmişken memura da cakalım burdan. Bu aldıgı maası hak eden memurlar (maliyede calısan memurlar) niye bu sistemi 30 yıldır devam ettiriyorlar. Bürokratlara veya bakanlara akıl veremiyorlarmı? Yoksa sabahtan aksama kadar baskanım kravatınız cok sık, baskanım ayakkanızı parlatayım, baskanım kıcımı döneyimmi...... Yani, vergi sisteminde kötü olmasının sebebi yine işlerini yapmka yerine yalakalık ve dedikodu yapan memurlardır. (İngiltereden ithal bakanımızın bu konuda calısmaları varmıs,fakat kısa vadede imkanısz gozukuyormus sistemin değişmesi. )

Bu ülkede vergielrin azalması ve daha iyi hizmet için kamu personel sayısı azaltılmalı,
    emeklilik yası yuksekmelidir. Baska turlu yolu yok. Cunku diger yol vergi sistemin değiştirilmesidir ki onu yapmaya niyetli olan birileride yok.

Bugun gaz artar, yarın elektirik,ertesi gun su, diger gun çöp vergisi, yakında devlet gelirlerini artırmak için hava vergiside almaya baslar. Haklıda, çünkü daha fazla ödeme yapabilmek için daha fazla gelir elde etmesi lazım. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

20. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Bütçe giderleri 312,500,000,000.00 TL
    Personel Gid 23.14%
    SGK Devlet Primi Gid 4.06%
    Mal ve Hizmet Alım Gid 9.60%
    Faiz giderleri 15.20%
    Cari transferler 37.06%
    Sermaye Gid 6.94%
    Sermaye Transferleri 1.38%
    Borç Verme 2.05%
    Yedek Ödenek 0.54%

Bu bilgilerden umarım su sonuc cıkar; Devlet giderlerinin en buyuk kısmı olmasada en buyuk kısmından biride devlet personeline ödenen maastır. Aldıkları para umrumda değil, ama memura veya emekliye yapılan zam, vergi zammı demektir. O yüzden, ben yapılan zamlara ses cıkartmıyorum. Çünkü, nedenini biliyorum. Bu neden sadece memur zamları da değil tabi; fakat, yapılan zamların %30 nun geliri memurlara gider olarak verilecek. Buda herkes tarafınbdan bilinmeli. Bu ulkede daha az emekli ve daha az memur olsa hem memur maasları daha yuksek olur, hem emekli aylıkları daha yuksek olur hem de toplanan vergiler daha dusuk olur.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Düzenleyen : qaan88

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş