Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1998 Model Hyundai Sonata 2.0 Dohc Alıyorum.

'Sonata Forum - Club' forumunda yvz tarafından 30 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    amin, teşekkür ederim.
    evet, aynı aracıdan aldığım tüm araçlar için kullanma-deneme gibi bir imkanım var ne güzel ki. daha sonra bir sıkıntı çıksaydı ben yine mağdur olmayacaktım lakin bir daha araç aramak zorunda kalacaktım. böyle daha iyi oldu.

Talha, benim aldığım aracın motorunda bir verimsizlik vardı. diğer Sonata'ların öyle olacağını pek sanmıyorum. İlla ki daha kötüsü bile vardır ama 1300 küsür kg ağırlığı olan 2000 cc motorluk bir araç için yetersiz bir performanstı. 2004/2005 Sonata almayı hala istiyorum. :)

Tilki ve ai_torcuk bunu beğendi.
  2. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @yvz , mesela benim mercoda 1500 kg civarı ve 2000 motor 136 bg fabrika çıkışı veri bence performans arayan için yetersiz , ama manuel vites olunca bire şekilde idare ediyor... Otomatik vites araçların bence ilk kalkışı ve hızlanması benim için çok önemli 2000 model pejo 307 otomatik ile ben çok çektim kalkış ve süratlenmede...

Eğer ki senin bulduğun araç sıkıntı ise o iyi olmuş hiç olmazsa bu araçlara çizik atmamış olurum... Birde forumda yeni konu açmış bir arkadaş... 94 model otomatik sonata... o araçlarda benim hoşuma gidiyor...

sonatım51 ve yvz bunu beğendi.
  3. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben aşırı performans beklemiyorum, sadece 2000 motor bir araç olduğunu hissettirsin, benim için yeterli :) İlk kalkış ve hızlanmada sanırım eskiler o kadar iyi değiller. Ben en son Alfa Rome 159 1.9 Otomatik kullandım. Aşırı tepkiliydi, çok performanslı bir araçtı. Ondan sonra bir daha aynısını göremedim. Kuzenimde Laguna Coupe var, o da çok iyi ama bu araçlar hep yeni nesil.
    Velhasılkelam, bendeki aracın motorunda bir verimsizlik vardı, buna eminim. Çizik atılmayacak bir araba, emin olabilirsin. Sol arka kapıya kulp almaya gittim. Gezmediğim Japoncu kalmadı. Adamlardan ikisi "Bu arabaların sahipleri çok uğramaz bize, genelde arıza sıkıntı çıkarmayan araçlar olduğu için vs" demişti. İyi araba buınlar :)

ve evet, ilandaki arabayı gördüm ben de. İçim cız ediyor ama beklemek daha iyi olacak artık. Kafaya koydum, 2004 modeli gözüme kestirdim. :)

Tilki bunu beğendi.
  4. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar bu başlığı açtıktan sonra 3 tane aynı model, aynı renk Sonata'ya baktım.
    Dün -artık bu son, bir daha araba-maraba bakmayacağım- bir tanesine daha baktım ve aracı beğendim (link aşağıda). Ufak-tefek sorunları var, hallolur. Şanzıman ve motor sorunsuz gözüküyor. Yine de göstereceğim. Merkezi kilit arızalı. Bazen bütün kapıları açıyor, bazen açmıyor. Çok düşük devirde ve rolantide vibrasyon var. Devir 1500'lere gelir gelmez titreşimi kesiyor. Motor kulakları değişecek. Satıcı halledecek o sorunu. Lastikler yeni ama yazlık. Kışlık lastik almam gerekecek. Başkaca bir sorunu ve harcaması yok gözüküyor. Satıcıyla ortak tanıdıklarım çıktı. Hepsinden olumlu geri dönüş aldım. Bu aracı almaya kararlıyım. Fiyatta nihai bir rakam belirlemedik. Aracı gösterdikten sonra duruma göre konuşacağız artık. "Arabayı al götür, eline para geçince ödersin" diyecek kadar samimi bir sohbetimiz oldu. Tabi bunda benim Gençlerbirlikli, onun da Ankaragüçlü olmasının ve özellikle ikimizin de Ankara futbol camiasında itimat ettiğimiz isimlerle ilişkisinin olmasının etkisi büyük oldu. :)
    Yine de arabanın dili yok, başka ne sorunları olduğunu/olacağını tam olarak bilemeyebiliriz.
    Trigeri yeni. Diğer ağır bakımlık aksamı da göstereceğim ustasına.
    Ankara'da bu aracı götürebileceğim yer önerisine ihtiyacım olacak.
    Eğer kimseden bir geri dönüş olmazsa, computest yapılan kurumsal bir yere götüreceğim. Motor, şanzıman, triger, baskı balata vs. iyi çıkarsa yeterli olacak benim için. Başka neyine dikkat etmeliyim bilmiyorum. Tavsiyelerinizi, önerilerinizi bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-hyundai-sonata,otomatik-vites,temiz-ve-masrafsiz-371661076/detay

ayrıca fiyat olarak da fikirlerinizi bekliyorum. teşekkürler.

Son düzenleme: 8 Aralık 2016

Bu Sayfayı Paylaş