Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1998 Model Hyundai Sonata 2.0 Dohc Alıyorum.

'Sonata Forum - Club' forumunda yvz tarafından 30 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fiyatı çekerim çekmesine de benim en büyük sıkıntım aracın ciddi sorunlar çıkarması. zira her gün işe gidip gelmek için ortalama 220 km yol yapacağım. olası bir arıza, kısa sürede hallolmadığı sürece beni olabildiğince zora sokacaktır. ankara'da bu modelden anlayan çok iyi bir usta bulursam benim için çok iyi olacak. umuyorum ki sıkıntısız bir birlikteliğim olursa, her türlü deneyimimi burada zevkle paylaşacağım bu araçla ilgili ,)

Tilki bunu beğendi.
  2. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merakla bekliyorum deneyim ve bilgilerinizi. ortalama 13.000-13.500 arası bir fiyata anlaşacağız. öyle gözüküyor.

Tilki bunu beğendi.
  3. Ad3m

Ad3m Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    sonatacilarin kendini motive ettiği konu maliyettir ugrasmayim rahat ediyim diyorsan broadway alabilirsin 13 14 e bizim burada 15 lere satan çok oldu. ama bi para harcamaya baslarsan sonata da isin rast gitmezse ufacik sensörleri bin liraya almak zorunda kalirsan arabadan soğur harcadigina satarsin.
    sonata almak bunlari kabullenmektir:)))) uğraşacaksın zevkle.
    arkadasin 96 sonatasini 16 ya verdik gecen düzgün bi araçtı 190 binde 2. sahibiydik. görünen masrafı yoksa al bin o paraya D segment konforunu yasa ariza verdik ce uğraş ara dur zor bul bi kucak paraya boyle taksit taksit harca. yada paran varsa en baştan cok para ver ayni konfora baska modele ki atiyorun 30 40 bin vermek gerek pesin harca.
    ben naptim tabiki sonata aldım.

yvz ve Tilki bunu beğendi.
  4. Ad3m

Ad3m Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    sonatada 22 - 25 kurus sehir disi 35 kurus civarlarida sehir ici yakiti olacaktir km de lpg ile.

yvz bunu beğendi.
  5. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Yavuz bey belli ki sonatayı almaya ciddi ciddi kararlısınız. O zaman şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Sonata hiç kullanmadım. Ancak forumdaki arkadaşların yorumlarından gördüğüm kadarıyla esasında sonata sizin durum için (günlük 220 km yol) konfor ve güvenlik açısından tercih edilebilir bir araç. Forumdaki arkadaşlar bi tadına bakanın bir daha vazgeçemediğinden bahseder genellikle.

Benim nacizane fikrim bir otomatik araç kullanıcısı olarak imkanınız varsa aracı 4 kişiyle rampalarda bir deneyin, çekişi ve hızlanması sizi tatmin ediyormu bir görün. Ayrıca daha önce forumda bir çok konusu kez geçmişti, sonatadan anlayan iyi bir ustanız olmalı diye düşünüyorum.

yvz bunu beğendi.
  6. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Öncelikle şu konuya değinmeden geçemicem önceki mesajlarda biraz yanlış anlaşılmalar olmuş galiba @emrex emre abi yorumlarında haksız sayılmaz.Ben kendisine hak veriyorum şahsen, onca masraf edilmiş ama ne için yapılmış bu masraf ?
    Evet ucuza alınmış her mal kötü olmıyabilir ama ucuza alınmış bir sonata kötü olması yüksek muhtemeldir.
    13-13.500 civarına ben kendi sonatamı satmam neden adamlar 98 modelini satsın??
    Konuya dönecek olursak sonata Hyundai nin en oturaklı ve konforlu araçlarındandır.
    Donanım olarak bayağı bir donanımı vardır ancak bazı modeller hariç.
    Baktığınız 98 model sonata gümrük girişli vs. olabilir.ABS olmaması tuhaf geldi çünkü çok daha eski modellerde bile var.
    Zamanında gümrükten alınmış vs. olabilir iyi bakın arka tekerlekleri kampana fren olabilir. bunların motor güçleri yaklaşık9-10 hp diğer modellerden daha az olur.
    Bu tarz bir aracın ABS olmayan bir modelini tercih etmezdim şahsen ağır ve uzun bir araç kışın gerçekten faydasını görürsünüz abs nin.
    fiyatı biraz daha artırırsanız daha dolu daha güzel bir sonata sahibi olabilirsiniz.
    Alıcagınız araçta büyük ihtimalle elektrikli deri koltuk ve sunroofta yoktur. ayrıca hız sabitleyici de yoktur.
    Bu araca neden bu kadar çok masraf edilmiş önce bunu sorgulamak lazım üstelik böyle düşük kilometrede???
    bence bir daha düşünün derim biraz daha bütçe ayırıp:
    1997-98 model:
    -sunroof
    -elektrikli hafızalı deri koltuk
    -orj direksiyondan kumandalı 6+ hoparlörlü cd çalarlı teyp
    -cruise kontrol
    -ABS
    -sürücü ve yolcu hava yastıklı
    ve daha diğer sonatalardaki standart özellikleri de üstüne koyun bu şekilde bir sonata almak daha mantıklı bir seçim olmazmı???

Kullanım konusuna gelirsek ;
    sonata konforlu ve yakıtı korkulandan çok daha az harcıyan bir araçtır. günlük 200-250 kilometre uzun yol yapıyorsanız sonata sizin için biçilmiş kaftandır.
    Emsallerine bakın hangi avensiste carina da veya 626 mazda da cruise kontrol var???
    Ankara gibi bir yerde hele o akşam trafiğinde aman aman manuel kullanılmıyor kesinlikle otomatik tercih ederdim. ( gerçi hangi semtte oturduğunuzu bilmiyorum bakanlık kızılay bölgesinde aşırı trafik oluyor)
    Yedek parçası bulunur. yeterki aramasını bilin. tabiki bir yumurta Accent kadar bol ve ucuz olmasını beklemeyin ama şaşırtıcı derecede ucuz parçaları olabiliyor.
    Usta olarak herkeze elletilmez iyi bir Japoncu bulun. ( Batıkent kavşağından dönünce solda sanayide bi Japoncu önünde bi kaç tane sonata görürdüm hep oraları keşfedebilirsiniz ankarada.)
    Ostimde iki yerde buldum bu araçlardan ama ordada her parçası yok çıkma parça tedariğide öyle yada böyle bi şekilde halledilebilir.
    Yakıt konusuna gelince ;
    depomu hep tam doldurup tam boşaltırım km ye böler verileri hep takip ederim otm. sonatam şehir içi 25-30 krş. şehir dışı ise 20-22 kuruş civarı yakıyor.(sabit 110-120) km hız ile. yakıt olarak 2.0 olmasına rağmen üzmez.

Arıza konusu alıcağınız araca göre değişir. Ucuz mal vardır bir sıkıntısı diyebiliriz ucuza alıcagınız sonata ummadık sıkıntılar çıkarabilir başınıza. Ben şahsen kendi aracımı bile o fiyata vermem.

illaki 97-98 model bakmanız da gerekmez. 14-16 bandında 95-96 sonatalarada bakabilirsiniz.
    prensip vekasa olarak sonataların 1994-95-96-97-1998 modelleri neredeyse aynıdır. sadece 97-98 sonataların ön ve arka kısımları makyajlıdır biraz değişiktir. başkada hiç bir farklılık yoktur.
    temiz bir 95-96 sonatanın gls versiyonuda yukaruda saydığım gibi aynı özelliklere sahip baya bir dolu araçlardır. yürüyen motor ve şanzıman zaten aynıdır.

Uzun lafın kısası ucuz etin yahnisi midenizi bozabilir hocam;):)

kafanıza takılan her şeyi sorabilirsiniz :)

koreci, emrex, yvz ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  7. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    başka araç almayacağım. sonata kullanacağım. araç şu an bir aksaklık olmazsa bu hafta içi elimde olacak.

3 kişi rampada denedik, sorunsuz bir şekilde çekiyordu. aşırı performanslı bir geri dönüş alamadım lakin yine de tatmin ediciydi. kullandıkça daha iyi anlarım umuyorum ki.

yazdıklarınızı güzelce okudum. öncelikle teşekkür ederim, oldukça yararlı bilgiler paylaşmışsınız. lakin konuya girmeden önce şunu artık son bulsun diye tekrar söylemek istiyorum; aracı akrabam diyeceğim ve uzun yıllar hukukum olan bir insandan aldım. aracımın bir parçası bozulsa gider satın alır işçiliksiz yapar bu adam bana. sizin kurduğunuz "ucuz araba vardır bir numara" mantığını ilkokul bebeleri bile yürütür. yani bu söylediğinizi anlayamamak için gerizekalı olmak lazım. hiç birimiz öyle değiliz, değil mi? son olarak, ben aracımda çıkacak her türlü arızaya (motor, şanzıman vd.) garantisini alıyoruım. bunu bin defa daha söylemem gerekiyorsa yine söylerim. çünkü sizlerin anlamamakta ısrar ettiği nokta bu. bakın şimdi yine bir başka sonata başlığından buradaki üyelerin yazdığı birkaç mesajı paylaşayım;

yukarıdaki iki mesajda araç sahipleri, araçlarının piyasa değerlerine bakılınca hatrı sayılır masraflar yapmışlar ve yine araçlarını satarlarken piyasa fiyatının aşağısına veya dengine ancak satabilmişler. eğer bu başlıkta iki gündür yürütülen mantıkla yaklaşmamız gerekseydi; Audi TT sahibi arkadaş 38.000'e alıp 10.000 euro masraf yaptığı aracını 48.000 euroya, Taunus sahibi arkadaş da 2300 liraya alıp 2500 lira masraf yaptığı aracı 4800 liraya satmalıydı. lakin gördüğünüz gibi öyle olmamış. ben zaten araca yaptığı bütün arıza masraflarını giderip satan (satabilen) bir insanın elini öperim. lastik yarıldı +150 tl, distribütör bozuldu +100 lira, radyatör delindi +200 lira diyelim o zaman, bu masrafları aracın bedeline ekleyelim. olmaz değil mi? :) karşı taraf aracı sizden satın alırken zaten piyasadaki bütün denkleri gibi her türlü aksamının kusursuz ve çalışıyor olmasını bekler. neyse umarım bu konuyu açıklığa kavuşturmuşuzdur.

şimdi yazdıklarınıza geleyim, en üstte de söylediğim gibi paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. aracım şu linktekinin aynısının yeşili;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-sonata-full-bakimli-otomatik-353301645/detay

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

cruise control dikkatimi çekmedi.daha doğrusu aracı o kadar incelemedim. lakin emin olduğum; koltuk ayarı manuel, cd çalar yok, koltukları deri değil, ısıtması da yok büyük bir ihtimalle, linktekinin detaylarına eklenmiş lakin bizdekinde ABS belirtisi göremedik (belki de vardır), yolcu hava yastığı yok, Sonata III yazısı aracın sol arka tarafında (bazı modellerde sağda oluyor sonata yazısı), açılır tavan yok, ön hoparlörler kapıda değil camın önünde vs.. internette gördüğüm diğer 98 sonatalardan farklı olan bölümleri bunlar. aracı teslim aldığımda daha detaylıca yazabilirim.

illa ki 97-98 bakıyorum diye bir şey de yok, bu denk geldi ve almaya karar verdim. belki ileri de ben de sizin gibi sonatamı bilmem kaç bin liralara vermem belli mi olur? :) ama ilk emelim güzelce binmek ve biraz da olsa konforunu yaşamak. söylediğiniz rakamlar çok iyi, yakıt konusunda epey korkuyordum. Ankara'da çektiğim trafik yaklaşık 15-20 dakika. onun dışında sinir bozucu kırmızı ışıklar dışında durmuyorum hiç yolda.Ankara'dan Kırıkkale-Keskin'e gidip geliyorum. Batıkent civarını bilirim, sizin bahsettiğiniz Sonata'cıların olduğu yerin detaylı adresini sizden bir daha isterim. Makyaj dışında diğer modellerle hemen aynı olması da benim için güzel bir haber. Umarım o kadarına da ihtiyacım olmaz.

Son düzenleme: 1 Kasım 2016
  8. HakanTorbali

HakanTorbali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    182
    Ad Soyad:
    Hakan Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Araciniz simdiden hayirli olsun.Fakat anlayamadigim bir nokta var yorum almak icin konu aciyorsunuz olumsuz yorum yapanlara tersleyici bir uslupla yaklasiyorsunuz.Mademki fikir alma ihtiyaciniz var her turlu yoruma acik olmaniz gerekli.Sifir arabada bile ayipli mal olabiliyor garantisi ugrastiriyor olumsuz yorum yapan arkadaslarim cokta haksiz sayilmazlar bana gore.Hersey gonlunuzce olsun selamlar.

fatihsevim ve ayzek11 bunu beğendi.
  9. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sevgili arkadaşım, ben olumsuz yorumlara tersleyici bir üslupla yaklaşmıyorum.

bu başlıkta yer alan aşağıdaki mesajımı okudunuz mu, ilk önce onu söyleyin bir zahmet;

sizce oradan bakılınca çok afedersiniz gerizekalıya mı benziyorum? sizce bir aracın piyasa fiyatından düşük olacağı durumlarda çeşitli kusurlarının yahut başka bir bityeniğinin olabileceğini düşünemeyecek kadar aptal mıyım? ben bütün izahını yapmışım, her şeyin garantisini (daha önceki deneyimlerime dayanarak güvendiğim bir insandan) almışım. siz kalkıp bu belirttiğim şeylere rağmen kararımı eleştirirseniz işte o zaman tabi ki burada karşı çıkarım size. onun dışında genel olarak 1998 model bir Sonata'nın olası sıkıntılarını ve eksikliklerini burada iletirseniz bunu oldukça ilgili bir şekilde dinlerim. Çünkü bu aracı ne daha önce kullandım ne de çok kısa bir zamana kadar bu aracı kullanan birisini tanımadım.
    Daha fazla bu konu hakkında açıklama yapmak istemiyorum. Lütfen benim hangi hususta olumsuz bir üslup takındığımı anladıktan sonra mesajınızı paylaşın Ya da yazmayın; sizin bileceğiniz iş.
    Saygılar ve hayırlı olsun dilekleriniz için teşekkürler.

10. HakanTorbali

HakanTorbali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    182
    Ad Soyad:
    Hakan Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Evet butun mesajlarinizi okugum icin bu mesaji yazma gereksinimi duydum.

11. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    o zaman ben gerizekalıyım. tamam :D

12. HakanTorbali

HakanTorbali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    182
    Ad Soyad:
    Hakan Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Estagfurullah sizinle tartismak niyetinde degilim size gerizekali falan demek benim haddime degil siz kendinize yakistiriyorsaniz bisey diyemicem.Kimse kotu niyetle yaklasmiyor herkes olumlu veya olumsuz beyanlarda bulunuyor,sizde gerekenleri acikladiniz guvendiginizi soylediniz hayirlisi olsun.:)

13. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yo yoo, siz demeseniz de kesinlikle öyleyim. çünkü ortalama bir insanın düşüneceği şeyleri düşünemeyecek bir zeka düzeyine sahibim. daha yukarıda bir arkadaşın ederinden ucuz/masraf yapılmış bir aracı almayla ilgili sıraladığı şeyler aklıma bile gelmemişti. şu zekayla bir de kalkmış bir şeyler izah etmeye çalışıyorum burada.. :D

14. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Konu değişik yerlere gitmiş yine.Bu tarz muhabbetlere girmeye hic gerek yok burası huzurlu bir ortam kimse gerilmesin o yüzden bu tavirlari bir kenara bırakalim kimsenin kalbini kırmaya gerek yok yanlış anlaşılmadır olur devam etmesin bu durum yeter.

Ben size dikkat edeceğiniz hususları söyliyeyim;
    1- araçta rölanti dalgalanması varmı buna bakın.
    2-şanzımanında geri kaçırma,vites büyütürken veya kuculturken vuruntu sarsılma varmı bunlara dikkat edin.
    3- arka süspansiyon sistemini iyi incelettirin çok detaylı bir süspansiyonu var bolca rotil vs. Var bulunması bazen zor ve pahalı olabiliyor.
    4-şoför tarafındaki düğme grubunu kontrol edin çıkması dahi pahalı.
    5-vitesi D konumuna alıp araç yürümeden önce titreşim ne durumda buna bakın titreşim varsa motor kulakları sıkıntılı olabiliyor triger tarafındaki kulak pahalı diye biliyorum alttakiler de pek ucuz sayılmaz.
    6- normal 70-80 km hızla giderken viyesten overdriveyi aktif edin vitesi kücültüm ön sağ taraftan tak diye vurma sesi gelicekmi buna bakın. Ses geliyorsa muhtemel bir akis kafası arızası olabilir.(akisler mitsubishi ile aynı bulunabilir bir parça)

Genel olarak bunlara bakın ugrastiracak olanlar bunlar diğer hususlari biliyosunuzdur zaten araç alirken ki diğer kontrol edilecek noktaları..
    Motordaki rölanti dalgalnmasi vs. Ugrastirir bu ilk dikkat ediceginiz iş olsun.
    Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim....

koreci, Tilki ve yvz bunu beğendi.
  15. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yazdığınız maddeler oldukça yararlı bilgiler içeriyor. aracı teslim aldığımda hepsini tek tek kontrol edeceğim ve burada paylaşacağım. teşekkür ederim.

edit: bir de merak ediyorum, mesela sizin aracınızda bu saydıklarınızdan herhangi birisi var mı?

16. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Şuan herhangi birisi yok lakin zamanla tecrübe edindiğim ve diğer sonata kullanıcı arkadaslarin da yasadiklari problemler olduğu içinbu maddeleri saydim. SŞuan çok şükürbu tür pproblemlerim yok aracimda. Ayda bir yada iki kez sonatacı arkadaslarimla toplaniriz genel olarak bahsedilen konulardan size aktardim bu maddeleri. Kronik arizasi yoktur sonatanin bunu bilmenizi isterim goturdugunuz tamirci yaa abi bunlarda bu kronik diye bir cümle kullanirsa. Eyvallah diyip orayi terk edin araç hakkında bilgisi yoktur o adamin. Takildiginiz merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

yvz bunu beğendi.
  17. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    teşekkür ederim tekrardan. genel olarak birçok usta Sonata dahil birçok araç hakkında bilgiye ve deneyime sahip olabilir lakin ben yine de Ankara'da bu arabayı yemiş-yutmuş bir usta bulmayı arzu ediyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz mesela, çok mutlu olurum. Özellikle kendi usta(ları)mın yetersiz kaldığı konularda yardımına ihtiyaç duyacağım bir Sonata ustası...

18. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar aracı bir hafta kullandım ve satın almaktan vazgeçtim. Şanzıman sıkıntısız bir şekilde görevini yerine getiriyordu lakin motor konusunda tatmin olamadım. Beklediğim performansı alamadığımı daha önce de yazmıştım.. Umduğum gibi atak bir araba değil. Ağır veya otomatik olmasıyla alakası olmayan bir hantallık var araçta. Bir de bendeki versiyonu ABS'siz, tek havayastıklı, hız sabitleyicisiz vs vs... Fiyatı uygun olsa da biraz daha bekleyip, daha üst model ve donanıma çıkmaya karar verdim. Özellikle 2004-2005 model.

Herkese alakası için teşekkür ederim.

Tilki bunu beğendi.
  19. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Hayırlısı diyelim Yavuz bey. Aracı 1 hafta kullanma imkanınız olması sizin için büyük avantaj olmuş. Aracın sizin durumunuzu ya da beklentilerinizi karşılayıp karşılayamayacağını görmüş oldunuz. İlerleyen zaman içerisinde inşallah gönlünüze göre bir araç bulursunuz.

yvz bunu beğendi.
  20. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @yvz , bu izlenim iyi olmuş hantal kalıyorsa bu motora bu araç bende ufaktan vazgeçtim... :D

yvz bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş