Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1997 sonata giderken kasma,gaz yememe...

'Sonata Forum - Club' forumunda bykadir tarafından 24 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    İnşallah dostum.Bu sorunlar düzelsin.Birde Lpg nozüllerini 3mm yaptımmı canavar olacak.Yalnız en son baktığımda hala bilgisayar lpg ecusuna bağlanmıyordu.Onu da çözmem gerek.Sonuçta nozüllerden sonra ayar yapmam gerekecek.Araç bir gelsin bakalım.

2. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Kadir abi keşke şu motoru yaptırdıktan sonra bir müddet benzinde binseydin o zaman belki daha farklı olurmuyduki durum? Bence motor açılıp işlem yapılınca bi müddet benzinde binmekte fayda var şöyle biraz kendine gelir motor :)

3. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Zaten bindim dostum.Lpg enjektörü arızası yüzünden araç lpgde gitmedi.En az benzinde 250-300km gitmişimdir.Servisteki usta dün eve bırakırken bayağı bir muhabbet ettik.Ben ustaya acaba trigeri takan usta gerdirmeyi yapmadı ondan mı oldu diye sordum.O da bizim motor tiplerinde gergiyi otomatik yapan bir parça varmış(usta başka bir isim dedi).O parçanın değişme durumu söz konusuymuş.Normalde usta masraf az çıksın diye (pahalı bir parçaymış) pek değiştirme yoluna gitmezmiş.Zaten öyle pek sık arıza yapan bir parça değilmiş.(Önemli bir parça olduğundan dolayı.)Bunuda ustalar bu sebepten pek değiştirme yoluna gitmezmiş.Ama 100 arabadan anca 10-15 araçta arıza olayı yapabiliyormuş.Onda şüpheleniyorlar.O sente atmasına neden olursa zamanlama bozulacağından.Eksoz zamanı yakıt püskürtüldüğünde yakıtı eksozdan attığın için patlama basıncı zayıfladığından araçta çekiş kaybı ve çalışmamaya neden olabilirmiş.Eğer senteden dolayıysa senteyi düzeltip tekrar çalıştırmayı deneyecekler,o gerdiren parçayı inceleyecekler.Usta eğer siboplara bir zarar gelmediyse (inşallah gelmemiştir.) pek bir masraf çıkmayacağını söyledi.Ben contayıda incemelerini söyledim.O da duruma göre bakacaklarını söyledi.
    Bir de bana maddiyatın uygunsa aracı parça ve bakım sorunu olmayan az masraflı bir araç almamı önerdi ama pek maddiyatta uygun değil.Satıp aynı değerde bir araç almanın pek bir anlamı olacağını zannetmiyorum.Sahibindene baktım oradaki araçlara göre benim araç daha iyi geldi(eşdeğer araçlara baktım.Fiyat bakımından falan)Özellikle otomatik pek 2.ele güvenemiyorum.Zaten üzerine para koysam da sıfır araç alırım.Mesela 1,2 otomatik yeni İ10lar yakıt ve fiyat bakımndan acayip hoşuma gitti.Benim bir de indirimli almam söz kunusu.1,2 elite modelini 22.700 tl ye alma şansım var.Ama hep maddiyat tabi.Bende artık çıksın binecem ne olursa olsun.Sonuçta araç konforsuz bir araç değil gayet memnunum aracımdan.Sonuçta 2007den bu yana kaç bin km. kullandım.Motora anahtar bile değdirmedim.Şimdi mesela biraz daha paraya kıyıp yetkile servise gitseydim belki sorunsuz biniyordum aracıma.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 27 Aralık 2014
  4. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşlar,az evvel servisten aradılar. Sorun sente atması. Senteyi düzeltmişler,aracı sorunsuz çalıştırmışlar. Sibop ve contada sorun bulamamışlar.Araç tıkır tıkır çalışmış. Yalnız lpg sorunlu dedi. Ayarlasan iyi olur dediler. Zaten lpgde sorun vardı. Masraf ise bir tane kayışı değiştirmişler. Artık ne kayışı olduğunu söylemediler. 150tl masraf çıkmış. Belki yarın serviste yağını, filitrelerini falan değiştirebilirim. Gerçi zamanı da var daha. Çok harika bu fiyat. :)

5. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Hadi geçmiş olsun

ASUS_T00J cihazımdan gönderildi

bykadir bunu beğendi.
  6. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Şanzumandanda bahsettim. Şanzumana biz bakmıyoruz. Söküp merkeze gönderiyoruz dediler. Bende kalsın dedim. Acaba şanzuman yağını ve de filitresini de mi değiştiremezler. Yağ kolayda filitre zor mu değişiyor. Gerçi o kadarda acayip kötü değil şanzuman. Binde bir 3 te takılı kalıyor. Kontağı kapatıp açtığında düzeliyor. Belki aracı obdye bağlayıp ayar yapmışlar. Belki düzelmiştir.

7. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Sağol Mürsel abi. Ben doğruyu söylemek gerekirse 500-1000 tl yi gözden çıkarmıştım. Bu değiştirdikleri acaba trigermi ki. Diğer kayışlar 150tl tutmaz herhalde.

8. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    triger kayışını o kadar ucuza değiştireceklerini sanmam. büyük ihtimalle kayışlarından birisini eski görüp değiştirmişlerdir onun haricinde işçilik parası yazılmıştır.

9. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Olabilir. Bakacam yarın ayrıntıyı konuşurum. Zaten fatura verirler. Oraya yazmışlardır. Acaba otomatik şanzuman yağı ve filitresini değiştirirlermi ki. Yağı kolayda filitresi nasıl değişiyor ki. Gerçi öyle çok bir sorun da yok. Neyse biraz bineyim yaz bir gelsin kapı fitilleri değişecek, davlumbazlar takılacak. Onları yaptırırım. Ama sonra.

10. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    şanzıman yağını bence ihmal etme. en kötü servisteyken kontrol ettir. faturada tüm detaylar yazar.

11. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Kendim baktım da yağda eksilme falan yoktu. Yağın renginde de sorun yoktu kıpkırmızıydı. Ama 6-7 sene 20000-30000 km oldu yağ konulalı. Ama değiştireyim olmadı.

12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    otomatik vitesin şanzıman yağını manuel şanzımana göre daha sık değiştiriyorlar Kadir abi, dolayısıyla yetkili servislerde otomatik şanzımanın yağını şanzımandan anlamıyoruz diyerek geçiştirmemeleri lazım, bakım tablosuna hemen bakmanı öneririm abi kaç bin km de bir yazıyor? kaç ayda bir yazıyor otomatik şanzıman yağı için. Otomatik şanzımanın sık yağ değiştirme sebebi yağlı kavramanın ATF yi eforlu biçimde kullanması, tork konvertörler manuel şanzımandaki yağlamaya göre çok daha fazla ısınıyor.

13. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Hadi geçmiş olsun kadir abi ucuz atlattin valla sevindim korktuğunu olmadı fiyata ben bile baya sevindim iyiymiş bundan sonra sanırsam servise gidersin herhalde bu fiyattan sonra :)

14. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Fatih kardeş nasıl sevindim anlatamam.Ben 1000tlyi gözden çıkarmıştım.Çok sağol düşündüğün için.Bundan sonra bu servise gitmeyi düşünüyorum.Bakalım yarın bir de şanzuman yağını değiştireyim serviste.Demekki sente atması bu kadar etkiliyor aracı.Bakalım performansı nasıl olmuş aracın.
    Bir de lpgde sorun var.Onu da düzeltecem.Lpgnin emisyon değerleri çok yüksek.Onunda lpg enjektörlerinin nozülleri küçük takılmış.Burada lpgcilere değiştirtemedim.Netten sipariş verdim.Kendim değiştirecem.Ayar kablosuda var.Güzel bir ayar çektimmi o da mükemmel olacak.Bakalım yarın aracı bir teslim alayım da :)

15. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Ooo uçak gibi olur o şimdi ;) LPG işi de ayarlanırsa baya bi müddet daha binersin bence abi masrafları amorti eder yani :)

16. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Valla şanzuman yağını sormadım.Muhakkak değiştiriyorlardır.Ama ağır bakımlarını,sorunlarını çözemiyorlarmış.Merkeze yollayıp orada işlem yapıyorlarmış.Ustaları yokmuş çünkü.Bakalım yarın sorup değiştireyim.Ufak tefek sorunlar belki yağ yüzündendir.Adama discovery kanalda porcheun şanzumanın yağını ve filitresini değiştirdi şanzumandaki sorunu çözdü ki bu arıza yüzünden adam porche 1000pounda aldı.Ama basit bir şeymiş.Belki benimde yağdan.Benim şanzumana bakan usta otomatik şanzumanları yağı 80-85000km gider dedi diye hatırlıyorum.Zaten yağ renk değiştirir siyahlaşır demişti.Olmadı pahalı bir şey değildir.Değiştireyim gitsin.Temiz olsun.İşi şansa bırakmamak lazım.Sonra arızalandımı tamiri bayağı bir masraflı oluyor.

17. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    İnaşallah düzelmiştir sorunlar.Bende kullanmayı düşünüyorum.Zaten satıp yenisini alacak maddiyat yok.Şimdi kredi falan çekipte kendimi sıkıntıya düşürmeninde mantığı da yok.Satıpta aynı değirde de bir araç almakta anlamsız.Alacağım araç bundan daha düzgün olacağını garantisi yok.Ancak satıp daha modelli bir araç almadıktan sonra mantıksız.Bizim araçların nesi var performansa performans,rahatlıksa rahatlık.Geçenlerde arkadaş benim aracı kullandı.Çoğu yeni araçtan(düşük sınıf tabiki) daha çok hoşuna gitti.bu kadar rahat olacağını tahmin etmemiş.Boşverecem kim ne derse desin devam.Araca havalar düzelsin otomatik far sensörü,şu aracı kitledikten sonra belirli bir süre farı yakıp sonra sönen kit(ne diyorlar hatırlayamadım.),amerikan park bir de çinden ucuza bulabilirsem anahtarsız girme ve anahtarsız çalıştırmadan yapacam o zaman sen gör aracı.Bir de led aydınlatma of canavar.İlk olarak torbido gözü aydınlatmasından başlıyacam.Bu konuda aklımda bir fikir var.Yapınca olursa fikir.Paylaşacam burada.torpido gözü için.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 29 Aralık 2014
  18. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Geçmiş olsun buyuk masraf cikmamasi gercekten sevindirici bundan sonrasi keyifli suruşler

19. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    O dediğin far sensörü için follow ne home modülleri satılıyo abi montajı basit diğerlerinde fazla bir meblağ tutmaz zaten :) ben 13 senedir biniyorum binmeye de devam :) her sente albir diş ağlasın belli ediyor kendini abi bir daha aklinda bulunsun benim de triger değiştikten sonra senteyi atlasmislardi benim araba 60 ı geçmemişti ;)

20. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Sağol Erkan abi.Evet sevindirici.

Bu Sayfayı Paylaş