Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1997 sonata giderken kasma,gaz yememe...

'Sonata Forum - Club' forumunda bykadir tarafından 24 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Su evet bende saşirdim usta motoru yıkattınmı dedi yok dedim hiç yikanmadi motor terlemeden ysparmi dedim bu kadar olmaz dedi sonra 3 gün önce yağan şidetli yagmura bagladik cunku su eksilmeltme filan yok hersry normal ve suyu temizledikten sonra cok iyi oldu makina .iyi bir usta şart umarim sorun çözülür

2. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Keşke su falan olsa.Ama öyle bir şey söz konusu değil. :(

3. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Geçmis olsun
    Motor terlemesi diye düşündüm şu olayını bende ama fazla çıkıyorsa blokta catlakta olabilirmi?
    Krank havalandirmasi hava filtresi boğazına bağlı mi yada?

Yanma odasından gönderildi.

4. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Benimkinde terleme yok. Ama çalışmıyor. Marşa basarken ara sıra teklermiş gibi çalışmaya çalışıyor. Marş gıy gıy basarken ara ara vuruntu yapıyor. Sanki çalışacakmış gibi. Ama çalışmıyor. Kısa süreli pot yapıp bırakıyor.

5. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Gecmis olsun, sensor problemi gibi geldi.

Krank sensorude olabilir. Ariza tespitte ortaya cikacaktir.

6. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    İnşallah. Bende öyle tahmin ediyorum. Bu sorunu halledeyim. Sonra lpg ve nozül işlerine girişecem. Tabi bir de bilgisayar lpg ecusuna hala bağlanmıyor. Onuda sonraya bıraktım. Bu motor problemi daha önemli. Çalışmayan arabanın lpg ayarlarının süper olmasının bir anlamı yok. :)

7. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Abi usta gelmedimi hala ?

8. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Gelmedi.Tekrar aradım yoğunluktan unutmuş.Zaten şehir dışındaydı aradığımda.İş başa düştü.Yarın sabah kendim uğraşacam.Sorunu anlattım.Egzantrik pozisyon sensöründendir dedi.Biraz gevşetip milim çevire çevire ayarladığımda çalışacağını söyledi.Ora sökülüp temizlense iyi olacağını söyledi.İnşallah oradandır.Akşama kaldığından bugün kurcalamdım.Mağlüm hava kış,hemen akşam oluyor.Çalıştırıp doğru yetkili servise.Sorunumu anlatıp Baştan aşağı bakıttıracam orada.İnşallah masraf çok büyük değildir.Keşke Akşehirde hiç kurcalatmasaydım o sensörü.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 25 Aralık 2014
  9. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    80 km de 16 litre mi :eek:

10. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Aynen.Aracın lpgsini fulledim.Kmyi sıfırladım.Sonra tekrar fulledim.16 lt.Gaz aldı.Baktım 80km yazıyor km.Gazı ucuz gazdan almıştım.Gerçi herzaman aldığım yer.Yalnız araç gaz yemedikçe gazı diplemek zorunda kaldım.Motorda sorun vardı da ondan.Normalde 100km de 11lt. lpg yakardı.Bakalım yarın çalıştırıp servise gidecem.Ak kara çıkacak meydana.

11. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Aynen dediğin gibi 100 km de 11 biraz hafif atraksiyonla 12 litre yakması lazımdı. Dediğin gibi o sensörü oynattıysan ondan olabilir çünkü ayarı bozulduğu zaman araç calismaz diye söylediler diğer konuda.artık şansına abicim ben yarın sabah o sensörün birkaç farklı noktadan resmini çeker buraya eklerim inşallah bi aksilik çıkmazsa .belki yardımcı olur

12. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Yarın sabah erkenden çalıştırmam lazım ki saat 8.30 daki servis randevuma yetişebileyim.Onu ben oynamadımda Akşehirdeki usta oynamıştı.Ama o kurcaladıktan sonra bir kaç defa çalıştı.o zaman motor sıcaktı.Bu seferkinde soğuk (fark edermi bilmem).Çalıştı ama araba gitmiyordu.Belki yanlış olduğundan gaz yemedi.İşin garip yanı Konyadan Akşehire giderken mükemmeldi.Ama son kmlerde biraz sapıttı araba ama bu kadar değildi.Bende ustaya göstereyim dedim.2 buji yanık çıktı.Ondandı herhalde.Egzantrik sensörünü oynatmasaydım iyiymiş.Yarın bakalım önceki ayar yerlerinin izleri var oraya ayarlayacam.Acaba söküp baksammı ki.Zeki abinin anlattığı gibi kablolarında mı sorun var.Söküp çıkarsam herhangi bir yağ falan kaçırma sözkonusumu acaba.Açıp,temizleyip takmam iyi olur aslında.Belki bütün sorun ondan.Ona uyan anahtarda yok.Cırcır lokmada yanaşmıyor.Artık ufak boru anahtarı var onla deneyecem.İnşallah olur.

13. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Eski izleri varsa isin kolay abi :) kavlolarından olabilir ben hic sokmedim onu yağ gelirmi ederim onu bilmiyorum zeki abi görse bi yorum yapardı bir bilgi verirdi illaki

14. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Aynen bilgi verirdi.Bakalım yarın ne olacak.Bu kış kış arabanın yaptığına bak.Koca yaz sorun yaratmadı kışın kafayı yedi.Yarın sabah soğukta nasıl olacak bilmiyorum.Konya acayip soğuk hele ki sabah saatlerinde.Güneşe çekeyim dedim ama yerinden hareket bile etmiyor.Yarın sabah biraz üşüyecem yapacak bir şey yok. :)

15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    motor bloğundan duman çıkıyorsa birazda olsa su eksilmesi varsa durum hiç iyiye işaret değil:( of ya:(

16. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Geliyorda sanki eksoz manifoltunun contasından geliyor gibi.İnceledimde orada eksoz manifoltunun gövdeye bağlandığı yer var.Sanki oradan geliyor gibi.Suyu da neden eksiltti anlamadım.Bakalım yarın serviste ne çıkacak.Ne söyleyeyim bende korkuyom masraf yüksek çıkacak diye.

17. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Yalnız çalışırken yoktu.Bu dumanı bugün çalıştırmaya çalışırken çıktı.Motor soğuktu yani.

18. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Abi yazmayayım yazmayayım moral bozmayayım diyorum ama senin contayı değiştirirken üst kapağı sıkarlarken tork anahtarı falan kullandılarmı acaba? yoksa rastgele mi sıktılar resimdeki o arada silindir bloğu ile üst kapak var dolayısıyla arada silindir kapak contası var ya orada bir kaçak oluştu yanık duman oradan çıkıyor, dolayısıyla motor kompresyon üretip çalışamıyor ve buradan su eksiltiyor yada orada blokta Allah korusun bir çatlak falan var oradan duman atıyor buradaki duman yanmamış çiğ benzinin dumanı olabilir madem motor buz gibi soğuk ise yani ya silindirden geliyor ya marş motorundan yada bobin sensör vs. kablolarda bir kısa devre söz konusu. Kötü yani pof pof sesin kaynağı buradaki kaçaktanda olabilir keşke ateşleme sistemini ve sensörleri hiç kurcalamasaydınız. Motor çalışırken sıcaktır genleşir bütün silindir bloğundaki ince boşluklar dolar fakat sorun nüksettiğinde motor soğuduğu zaman boşluklar açılır. Gözle görülecek kadar değilde 0.1mm açılsa oradan dışarı kaçırır zaten

Bir ihtimal madem ateşlemeden şüpheli bu motor o zaman orada indüksiyon bobini gibi arızalı bir ekipman varsa elektrik arızasından yanık oluşupta duman çıkabilir dumanın rengi kokusu önemli burada eksoz kokuyorsa kötü kablo yanığı gibi bir kokuysa elektrik

Bujilerin yanması lpg den dolayı yüksek sıcaklığa dayanamamasından olabilir, çıkan bujilere baksaydınız alt kısımları ne durumda? erimişmi? yoksa paso kısmı köprü mü atmış birikinti mi yapmış? yanlışlıkla hatalı paso aralığında buji kullanılınca oluyor

Duman çıkan kısımın en altta birde marş motoru var sanırım, fazla marşa bastıysan oradan da duman gelmiş olabilir.

manifolt çatlaksa gazladıkça dehşet eksoz sesi yapar fazla yakar, birdenbire çatlamaz sıcakken üzerine soğuk su dökülmedikçe yada çok üst devirlerde kullanıp çok yüksek sıcaklıklara uzun süre maruz kalmadıkça birşey olmuyor eksoz manifoltuna bizde reno 9 vardı eksoz manifoltu çatlak halde uzun süre gezmiştik.

Arıza kodlarına bakmaya ilave olarak buji deliğinden kompresyon testi yaptırmak çok iyi olurdu, inşallah çabuk ve kolay hallolur.

fatihsevim bunu beğendi.
  19. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Eren abi anlatmak istediğim ama moral bozmiyim bu gece rahat uyuyabilsin kadir abi diye fazla ses etmediğim her konuya deginmissin :) marş motoru olma ihtimali çok zayıf bizim araçların mars motoru motorun arkasında motorla göğüs arasında çok lanet bir yerde.işaretliyerde bir sşarj dinamosu var bir direksiyon pompası var başka hatirliyamadim. Özellikle önceki mesajlarda sormustum kadir abi dikkatvettiysen conta orjinalmi diye. Orijinal olmayan conta boyle sorun cikartabiliyor iste. Yukarda yorum yapan erkan abinin de bu orijinal olmıyan conta yüzüne bası agriyip tekrar üst kapağı actirmisti. Ama eren abinin ellerine sağlık uzun uzun bi sebeplerini ve sonuarini bütün ihtimalleriyle güzel bir biçimde aciklamis ellerine sağlık abi

20. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Fatih, eğerki öyle ise inşallah sadece conta ile kurtarır, bloğa supaplara yada silindire bir zarar gelmesin, motor çalışırken silindirden içeri su girdimi içerideki pekçok şeyi bozabiliyor cosss diye. Birde bu silindir kapağındaki civatalar sıcakta çalışa çalışa sonra sökerken kırılıyorlar, kırılmasa bile bütün silindir kapağı saplamalarını conta ile beraber yine servisten alınma orjinaliyle değiştirmek gerekir aslında bunlar bazı ustaların yaptığı gibi aman kırılmasın diye tatlı sıkı bırakılacak civatalar değiller, tork anahtarı ile katalog sıkma değeri kadar çapraz biçimde sakin sakin itina ile sıkılacak şeyler, performans parçası denen motora doğrudan yada dolaylı olarak bağlı olan tüm parçaların en orjinal ve uyumlu olanlarının ne pahasına olursa olsun tercih edilmesinden yanayım bende.

LPG li motorun zaten silindir iç çalışma sıcağı tavan yapıyor o sıcaklık sadece bujinin ömründen çalsa neyse bunun supapı var segmanı var:(, lpg li için bujileri özellikle sıcağa dayanıklı olanından takıyorlar bilhassa taksiciler bosch muydu o bujilerin markası?

Bu Sayfayı Paylaş