Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

175 taban ile 185 taban kıyaslamam

'Getz Forum - Club' forumunda hakan84 tarafından 30 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Neredeyse emindim 185/55/15'e geçeceğimden ama bu yorumunuz beni korkuttu. Çok yükseltiyor mu gerçekten 195/50/15 daha iyi bir seçim mi olur? Yoksa içlerinden en iyisi ve daha ucuz olanı 185/60/14'e devam etmek mi ?

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arabana sorunsuz olması için 185/60/14 olmalı eğer 185/65/14 takarsan km saatinde vs yanlış gösterme vs olacaktır. Ne amortisöründe nede her hangi birşeyinde negatif birşeyle karşılaşmazsın aksin pozitif yönde kazançlar elde edersin. Benim arabamda 3.5 cm Eibach Pro Kit Yay ve 195/50/15 jant ve lastik mevcut. Bu şekilde benim arabama binsem mest olursun, sonrada kendinde aynı biçimde yaptırmayı düşünürsün.... Am bütçe kısıtlı ise en iyisi 185/60/14 lastiktir.

mkozan bunu beğendi.
  3. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    aslında en önemlısı ne ıstedıgındır.
    Hem konfor dan ödün vermem hemde yol tutusum aratsın dersen ,ve daha az malıyet dersen. 185/60/14

Yada hem goruntu ,hem yol tutus dersen 195/50/15. Fakat yanak ınce oldugu ıcın bıraz bozuk yollara dıkkat, ve yakıtta yuksek hızda bıraz yukselme yapar.

185/55/15 yoltutusu acısından ıyı, konfor orta , yakıt cok zorlamazsan artma yapmıyo.zorlasan bıraz arta bılır.
    Bıde jant buyudugu ıcın arac orjınal e gore 1veya 2 cm yukselıyo. Bu lastıgın daha ınce ve daha az ezılmesınden kaynaklanıyo.(hanı lastık inik gıbı dururya olay olmadıgı ıcın .
    Yakıt konusunda ben cok pımpırıklıyım.

Bıraz fazla yol yapıyorum.ve konfora bıraz onem verıyorum. Dersen 185/60/14 tercıh et.

Yok en onemlı yoltutus, goruntu , estetık ve rahat kullanım dersen 185/55/15 yalnız
    taban lar aynı olmasına ragmen 185/55 daha ınce yanaklı oldugu ıcın vırajda daha az yatma yapıyor, yanı vıraj kabılıyetı 185/55 /15 te bıraz daha ıı ,

4. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    getz için 195/50/15 tavsiye etmem...50 yanakta konfor azalıyor ve çukurlarda balon yapma olasılığı daha yüksek...

Sonuçta fabrikadan daha iyi bilicek değilsiniz...Araçta 185/55/15 yazıyorsa yazan boyutu takın...

bu arada 20 adet yani 5 takım kumho lastik eskittim fiyatına göre mükemmel kalite ve konfor var diyebilirim...Şu an petlas kullanıyorum buda gerçekten yumuşak ve güzel bir lastikmiş....daha öncede karlık lastiğini kullanmıştım.

yani öyle mıchelın gibi pahalı markaların 4 tanesine vereceğim 1,000 tl ye yazık...

ben en son 4 adet petlasa 470 tl verdim 4 tanede jant aldım 630da onlara verdim toplam 1100 liraya süper takım...

5. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Anladım teşekkür ederim detaylı açıklamanız için. 185/55/15 tercih edeceğim eğer yeteri kadar param olursa eğer olmazsa 185/60/14 tercih edip orjinal jantlarını takıp jant kapağını takarım.

Gerçekten güzel fiyata almışsınız acaba siz hangi boyutta lastik kullanıyorsunuz?

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fabrikadan iyi bileceksiniz kanısına ben asla ve asla hiç bir araba yada modelde katılmıyorum. Balon yapma olayında ise eğer lastikler yanak destekli ise ve malın kıymetini bilen bir kişi edasıyla kullanırsanız sorun olmaz.

Fabrikalar hakkında forumda birçok yerde dile getirdim bu konudada bir önceki yorumlarındada dile getirdim. Fabrika herşeyi iyi bilebilir ama bunları uygulamaz kendi menfaati ve çıkarları açısından.

Ha istiyen dilediğini alır takar kullanır o ayrı birşey ama bazı gerçekleri düz mantık yürüterek görmezlikten gelmek farklı bir hadise.
    Ben lastiklerini alırken 200 lira daha ucuza 4 adet Kumho Ku31 modelini alabiliyordum 200 lira fazla verip Toyo T1R lastik aldım.

Alıntı:
    Şimdi fabrikanın tüm mühendisleri tüm motorlarında aynı lastiği kullanıyor bumu uygun olan. Birde alışımlı jantla 110'luğu satışa sunmuş. Kardeşimin arabasındaki lastikler Goodyear Duragip yeni olduğu için kıyıp değiştirmiyor, eski olmuş olsa çoktan 185/60/14 lastikleri takmıştık.

7. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    yalnız sunu soylyım. Orjınal jant enı 5 inctır.
    Yanı 5x2,54 =12.7 cm lastık ıse 18.5 cm
    yanı alasımlı jant almazsanız pek bı yararı olmaz. Cunku jantın tabanıda genıslemesı gerekır 5.5 enaz veya 6 ınc enlı jant almanız lazım yanı 6x2,54=15,2 cm taban olursa yol tutusunuz pozıtıf yonde artar. Aksıhalde 175 tabandan pekbı fark olacagını sanmam saygılar.

8. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    O kadar bilgiye sahip olmadığım için biraz karmaşık geldi. Sanırım aracı aldığımda tanıdığım bir lastikçiye gidip orada karar vermem daha mantıklı olacak. Yoksa kafam iyice karışacağa benziyor. Yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim.

9. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Jant aldıktan sonra ben olsam 16" jant alırım teker ebatınıda 195*60*16 yaparım.o zaman bişeye benzer :)

10. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    O boyutta bir lastik sürtme yapar. 16 jant zaten pek önerilmiyor aracı aşırı yoracağı için. 110bg model için belki bir nebze uygun olabilir fakat o zaman da yanağı düşürmek gerek. 195/45/16 gibi bir oran gerekli.

Ben şahsen kararımı verdim ve 185/55/15 yapacağım fakat maddi olarak spoon jant+lastik(195/50/15) gibi bir kombinasyon olursa uygun fiyatlı o zaman onu tercih edicem. Normal şartlarda ise 185/55/15 + 6,5 4x100 bir jant olacak fakat spoon olmayacak gibi çünkü 55 yanakta kayboluyor jant.

185 olursa jant konusunu araştırıcam ve güzel bir lastik markası şart. Araştırmalara devam..

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    88 bglik dizel getzi 16lık jant da yormaz, zaten fazladan tork var araçta, vites kutusu izin vermiyor bir yerden sonra. yurtdışında benzinli getzlere bile 16 jant takıp kullananlar var, sürtme sorunu da sanırım ya olmuyor ya da kolayca çözülüyor.

janttan öte getzin ihtiyacı olan şey süspansiyon modifiyesi, yani spor helezon almak lazım.

ben 15 inç jant ile 195liği aracıma denemek için taktım, sadece baktım, çok güzel görünüyordu, ama erteledim jant almayı,

12. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    195lik derken sanırım 195/50/15'ten bahsettiniz. Çok konfor azalıyor diyorlar bende korkuyorum bu yüzden. Bilemiyorum bizim burada yollar Türkiye geneli gibi bozuk haliyle. 185/55/15 düşünüyorum sanırım o yüzden ama hala tam bir karar veremedim.

13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    evet 195-50-15 jant-lastiği takıp bakmıştım.

14. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    195/55/15 kullanırsanız sorun yaşamazsınız
    ben 195/50/15 kullanıyorum konforu baya azaltıyor

15. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Anladım keşke sürüp de test etseydiniz merak ettim doğrusu bilgi çok forumda ama işte bizim yollardan emin olamıyorum.

Vurma yapar diyorlar çünkü orjinal ölçüden düşe düşe bu ölçüye varılıyor. 195/55/15 Era'lara uygun.

16. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    ben erada kullandım getz de bilemem

17. nuralp

nuralp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat NURALP
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    195/50/15 michelin lastikleri 5 senedir kullanıyorum. Hiç bir sorun çıkarmadı. Hatta stabilize yolda, dağ yolu (genelde traktörle gidilir o yolda) gık demedi. Getz'de viraj dönerken araba 175 lastikte kesinlikle savruluyor. İyi araç getz fakat viraj sorunu var. 195 genişlikli lastikte Yol tutuşu mükemmel, yakıt abartıldığı gibi değil. Lastikler eskisin yine aynısını taktırırım. Yanlız jant genişliği 5 inç ve saç jant kullanıyorum.

18. Muhendis_06

Muhendis_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Hakan IRMAK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Genel olarak taban genişliği artarsa aracın yer ile temas ettiği alan artacağından sürtünme artacak ve yakıt da doğal olarak artacaktır. (yada aracın performansı aynı doğrultuda düşecektir.) Araç yere daha sağlam basacak ve güven hissi verecektir.(yalnız karlı,buzlu ve ıslak zeminde tam tersi)

GRAFTT bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş